POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Kojot
3 Maj 11, 20:31
Platyna pl na DS
Autor Wiadomo¶æ
mati207 
Pewnie nie zna PokeMana
PokeTrener

Do³±czy³: 28 Pa¼ 2010
Wys³any: 22 Styczeñ 11, 13:50   Platyna pl na DS

Mam takie pytanie mam platyne pl i czy da siê jako¶ to wgraæ na ds?
Mam kartê pamiêci 4GB
Je¿eli to mo¿liwe proszê o poradnik

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 22 Styczeñ 11, 19:11   

musisz kupiæ programator do swojego DS'a. te mo¿na czêsto znale¼æ na ró¿nych aukcjach typu allegro czy ebay'u, polecam Acekarda 2 + Action Replay DS do tego, który umo¿liwa wgranie na kartê cheatów do gier.

z ka¿dym programatorem jest instrukcja, a nawet jak nie zrozumiesz, wystarczy na youtubie poszukaæ.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 22 Styczeñ 11, 20:01   

Domin, co¶ ty siê taki ekspert zrobi³ pod wzglêdem hardware'u? O_o

Wa¿n± rzecz± na sam pocz±tek jest to, ¿e DS Lite oraz DSi maj± wiele ró¿nic, i na dodatek DSi nie obs³uguje pewnych starszych nagrywarek, a wiêc i s± ró¿ne programatory. Wiêc tak, je¶li masz DS Lite, ¶mia³o i bez zastanowienia kupuj sobie nagrywarkê "Acekard 2.1". Jest dostêpna na Allegro. Je¶li masz DSi, to musisz kupiæ "Acekard 2i". Co musisz zrobiæ, aby zagraæ, jak ju¿ go kupisz?

Primo. Musisz mieæ na dysku gotowe pliki do zgrania na kartê. Najpierw wpisz w Google "AKAIO 1.8.5a" i pobierz co¶ takiego. Jest to oprogramowanie do nagrywarki, zwane dalej "softem". S± dwa rodzaje softu, normalny, oraz dodatkowy, rozszerzony soft pod nazw± AKAIO. ¯eby AKAIO funkcjonowa³ poprawnie, musisz mieæ obydwa softy na karcie pamiêci. Poza tym je¶li chcesz zagraæ w Platynê PL, to musi byæ ROM wgrany na kartê. Wiêc po zapakowaniu plików, na karcie powinny siê znajdowaæ foldery "_ak2" oraz "_aio", a tak¿e plik "akmenu4.nds". A tak¿e ROM. Jak masz kartê gotow±, wk³adasz j± do Acekarda i odpalasz DS'a. W³±czasz Acekard i znajdujesz ROM z gr±. Wciskasz klawisz "A" i mi³ego grania!

PS: Karta musi byæ odpowiedniej marki. W przypadku obu nagrywarek jest to MicroSD albo MicroSDHC.

A tu s± linki do najlepszych aukcji z Acekardami na Allegro. Znam tego sprzedawcê i polecam go jak najbardziej.
Acekard 2.1 - http://allegro.pl/acekard...1408766281.html

Acekard 2i - http://allegro.pl/acekard...1406678541.html

Proszê, wyt³umaczy³em wszystko najdok³adniej jak potrafiê.

mati207 
Pewnie nie zna PokeMana
PokeTrener

Wys³any: 31 Styczeñ 11, 18:25   

a starczy karta SDHC 4 gigabajty?

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 31 Styczeñ 11, 18:40   

rom ma nieca³e 512MB albo nawet mniej, starczy i jeszcze zostanie.

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Kontakt:
Wys³any: 1 Luty 11, 12:51   

Ja mam kartê SDHC 4GB, chodzi normalnie jak miód, cud i orzeszki. :D

mati207 
Pewnie nie zna PokeMana
PokeTrener

Wys³any: 7 Luty 11, 12:45   

a kto¶ mo¿e mi podaæ link do tego AKAIO?
i jakie¶ foto jak to ma wygl±daæ bo nie wiem do koñca
z góry dziêki

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 7 Luty 11, 12:53   

mati207,
http://www.akaio.net/forum/

http://allegro.pl/acekard...1428436351.html

osobi¶cie polecam acekard'a2, najlepszy

Sygnatura użytkownika

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Kontakt:
Wys³any: 10 Luty 11, 14:27   

Mówiê ci, jak chcesz kupowaæ sprzêt do DS'a, to tylko na Allegro i u pana z nickiem "bager3". Go¶æ ma wszystko, wszystkie nagrywarki, folie ochronne, teleskopowe stylusy... Jak nagrywarka, to nie ma przebacz, tylko u niego.

Neo 
Pewnie nie zna PokeMana
Robi sobie JAJA

Do³±czy³: 01 Pa¼ 2010
Sk±d: z zaka¼nego...
Wys³any: 19 Marzec 11, 19:27   

A czy bêdzie mo¿na wgrac gry na GBA?

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów