Wiek: 29 Do³±czy³a: 05 Lis 2008 Posty: 1793 Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 8 Marzec 11, 17:00 Kolega walcz±cy Dratinim i gitar±...
Wybacz, pisa³am w nocy i chyba za bardzo nie my¶la³am.
-------------------------------
Miasto Veilstone. Jedno z wiêkszych miast regionu Sinnoh, s³yn±ce z kasyna, ogromnego centrum handlowego i siedziby Zespo³u Galactic.
Pada³ deszcz, a ty by³e¶ jedn± z niewielu osób, które spacerowa³y na zewn±trz. Mokra grzywka nie chcia³a przesun±æ siê w bok, a owiniêty wokó³ twojej szyi Dratini chyba zasn±³.
U¶miecha³e¶ siê lekko. Wspomina³e¶ koncert, za który dosta³e¶ smoka. Rozradowane miny dziewczyn. I starszego pana, który przez ca³y twój wystêp sta³ z powa¿n± min±, a gdy zszed³e¶ ze sceny, wrêczy³ ci Pokeballa z Pokemonem i szepn±³ "Dziêkujê".
Chcia³e¶ jednocze¶nie graæ i trenowaæ Pokemony, by pewnego dnia stan±æ przed pewn± potê¿n± kobietk± z blond w³osami. Nie by³e¶ jedynym, który mia³ taki cel i doskonale o tym wiedzia³e¶. My¶l o tej konkurencji zawsze dawa³a ci niez³ego kopa w ty³ek.
Niebo nad Sinnoh zaczyna³o ja¶nieæ. Dochodzi³a szósta rano. Ca³± noc wêdrowa³e¶, a teraz wypada³o by odpocz±æ i co¶ po³kn±æ. W pokrowcu z gitar±, oprócz samego instrumentu, posiada³e¶ tak¿e nieco kasy.
Mo¿e jaka¶ knajpka przy ulicy, któr± akurat idziesz? Dwie z nich s± ju¿ otwarte mimo takiej wczesnej pory.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Szed³em ulic± z moim Dratinim owiniêtym na mojej szyi.
-Jeny... Idê ca³± noc i jestem tak wycieñczony, a zaraz kto¶ mnie wyzwie, albo poprosi, ¿ebym co¶ zagra³. Mam ma³o pokemonów i wypada³oby kogo¶ z³apaæ. Nie rozumiem tylko dlaczego przez te wszystkie moje podró¿e nie spotka³em rzadkich pokemonów. W ka¿dym razie muszê kogo¶ z³apaæ. Uuu... Najpierw muszê co¶ zje¶æ.-pomy¶la³em i dotkn±³em d³oni± mojego pokemona i g³aska³em go po g³ówce mówi±c:
-Obud¼ siê ma³y! Zaraz bêdziemy musieli zatrzymaæ siê gdzie¶ i kupiæ co¶ do jedzenia.
Po tych s³owach wszed³em do pierwszej lepszej knajpki, która by³a otwarta i powiedzia³em dosyæ g³o¶no:
-Dzieñ dobry! Poproszê szklankê herbaty, jakie¶ tosty i dro¿d¿ówkê oraz miskê karmy dla mojego pokemona.
Wys³any: 15 Marzec 11, 13:45
Okej, mo¿e byæ, tylko w czasie tera¼niejszym
-------------------------------------------
Dratini wyda³ z siebie odg³os, który móg³ byæ tylko jednym - jêkiem istoty, któr± w³a¶nie przed chwil± obudzi³e¶.
Za to, je¶li o wybór lokalu chodzi, to siê za bardzo nie popisa³e¶. Gapi³o siê na ciebie chyba dwunastu mê¿czyzn, wszyscy z butelkami po piwie i ¶licznotkami obok siebie. Nie wygl±dali na przyja¼nie nastawionych do ¿ycia.
- Ej, ty go¶ciu urwany z choinki! - zawo³a³ do ciebie jeden z nich, który siedzia³ najbli¿ej ciebie. Jecha³o od niego czym¶ mocniejszym ni¿ zwyczajny, niewinny browarek, poza tym wzrok mia³ pó³przytomny i zatacza³ siê - Tu siê herbaty nie pije, wiêc [cenzura], smarkaczu, jazda mi st±d!
Pozostali zawtórowali mu. No có¿, czas st±d zwiewaæ...
Ufff, uda³o ci siê uciec od kilku goni±cych ciê pijaczków. Wszed³e¶ do nastêpnej jad³odajni, jak± zauwa¿y³e¶...
...
Za kontuarem sta³a niez³a panienka, starsza od ciebie o rok, mo¿e dwa. U¶miecha³a siê lekko, nuc±c jak±¶ skoczn± melodiê i notuj±c co¶ w notesiku.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
-Yeah... Nie mogê tego spapraæ!-my¶lê i za chwilê podejdê do dziewczyny-Tylko co jej powiem? Dobra jak co¶ to znowu zaliczê niez³± gonitwê i chyba te¿ ucieknê.
Po tym podchodzê od dziewczyny i gadam do niej:
-Cze¶æ, nazywam siê Will. Co taka ³adna dziewczyna jak ty robi w tym miejscu zamiast siaæ zamêt w g³owach ch³opaków takich jak ja?
Wiedzia³em, ¿e prawdopodobnie co¶ spieprzê, wiêc tak na wszelki wypadek by³em gotowy do odej¶cia w bok.
Wys³any: 22 Marzec 11, 18:14
Na razie nie wiem, kto¶ bêdzie, gdy humor mi siê popsuje
--------------------------------
Dziewczyna spojrza³a na ciebie. W³osy, tak jasne, ¿e prawie srebrne, okala³y jej okr±g³± twarzyczkê z malutkimi malinowymi ustami i b³yszcz±cymi z³otymi oczami.
- E? Ja niby mam siaæ zamêt w g³owach tych przeklêtych prostaków? - zapyta³a zirytowana - Czego tu szukasz, matole jeden?! Piwa nie mamy!
Wyja¶ni³e¶ jej ³agodnie, ¿e nie chodzi ci o piwo, tylko o herbatkê, jak±¶ dro¿d¿ówkê i karmê dla Dratiniego. Dziewczyna odetchnê³a z ulg±.
- Dziêki Bogu, jeste¶ chyba pierwszym facetem, który chce ode mnie czego¶ innego ni¿ stosunku i alkoholu... - u¶miechnê³a siê lekko - Nazywam siê Karen i, jak widaæ, odrabiam pañszczyznê w tym lokalu, by zdobyæ nieco forsy
Dosta³e¶ to, o co prosi³e¶, wiêc uda³e¶ siê w stronê najbli¿szego stolika. Dratini zwin±³ siê na pod³odze i zacz±³ w tej pozycji jest karmê. Ty usiad³e¶ obok, poch³aniaj±c dro¿d¿ówkê i licz±c ekwipunek...
Piêæ zwyk³ych Pokeballi... Duskball Dratiniego... Pokedex... Poketch... Portfel zawieraj±cy 2000 jenów... Dwie paczki karmy TuttiFrutti dla smoczych Pokemonów... Piêæ lekko sple¶nia³ych kanapek (a fu!)... Akcesoria do gry na gitarze...
Us³ysza³e¶, ¿e kto¶ postawi³ obok ciebie krzes³o.
Karen u¶miecha³a siê, patrz±c na twoje wyposa¿enie.
- Wiêc jeste¶ trenerem, tak? Fajnie jest, czy tak sobie? - zapyta³a.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
-Jest fajnie. Serio. Sam jeszcze ¶rednio siê na tym znam, bo wcze¶niej je¼dzi³em z zespo³em i gra³em na gitarze w zespole. Gra³em i ¶piewa³em. Mam na razie tylko Dratiniego, ale mam w planie z³apaæ jakie¶ inne pokemony w tym mie¶cie. Na polankach krêc± siê ró¿ne poki wiêc mam spore szanse na znalezienie jakiego¶, który mi odpowiada. A ty chcia³aby¶ zostaæ trenerk±? Jak chcesz do móg³bym daæ ci kilka rad, które na razie mi siê przydaj±.-powiedzia³em i u¶miechn±³em siê do Karen
Kontakt:
Wys³any: 26 Marzec 11, 17:19
No, zrobiê ci zaraz tapetê z napisem "pamiêtaj o czasie tera¼niejszym w odpisach"
--------------------------
- Muzyka? Hm, sama kiedy¶ gra³am trochê na keybordzie, ale to by³o dawno temu, jakie¶ trzy lata temu - powiedzia³a Karen - Niestety, raczej rad mi nie udzielisz, bo zajmujê siê Pokazami, zreszt± sam zobacz - wyci±gnê³a z kieszeni bluzy przezroczyste pude³eczko. W ¶rodku znajdowa³y siê dwie wst±¿ki.
Patrzy³e¶ na nie. By³y bardzo piêkne, tak samo jak ich posiadaczka...
- A ogólnie to chyba przedstawiê ci swoje partnerki, które mi pomog³y na pokazach - Karen wyci±gnê³a dwa Pokeballe, z których wywo³a³a Snivy i Jolteon. Obydwie mia³y na sobie pó³ksiê¿yce - ¿mijka przyczepiony do ogona, a lisek zawieszony na ³añcuszku.
(kawaii!)
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
By³em lekko zdziwiony. Karen mia³± takie ¶wietne pokemony. Sam chcia³bym takie mieæ, a najbardziej zale¿a³o mi na Jolteonie, albo Eevee(mog³a go wcze¶niej mieæ). Muszê z³apaæ jakie¶ poki.
-Masz ¶wietne pokemony! Zaraz wyjdê i poszukam jakich¶. Ale teraz mam do ciebie pytanie. Trochê siê wstydzê, bo mnie onie¶mielasz. Chcia³aby¶ ze mn± podró¿owaæ? Zale¿y mi na tym, a podró¿ jedno osobowa jest nudnawa. Wiêc jak?-pytam siê dziewczyny, a nastêpnie dajê pieni±dze za jedzenie.
Kontakt:
Wys³any: 3 Kwiecieñ 11, 18:47
Shoku, czy do ciebie to nie dociera? Móg³by¶ u¿ywaæ czasu tera¼niejszego, hm?
-----------------------
- Hm... No, nie wiem... - rzek³a, wydaj±c ci resztê - Widzisz, mam pracê, no ale taka podró¿ te¿ mo¿e byæ fajna. W zasadzie jeszcze nie wiem, musia³abym siê zastanowiæ, hm... - wyjê³a telefon komórkowy i zaczê³a pisaæ do kogo¶ esemesa. Po minucie dosta³a odpowied¼. Patrzy³a na wy¶wietlacz z rado¶ci±.
W koñcu opamiêta³a siê, pobieg³a na zaplecze i wróci³a po chwili z kluczami.
- Okej, zaraz zamykamy i potem "Ahoj, przygodo!"... Co ty na to? - zapyta³a - Mo¿emy zacz±æ od Sali w Veilstone lub jechaæ od pocz±tku, czyli od Oreburgha - jak wolisz? A co do szukania Pokemonów - je¶li chcesz, to mogê pokazaæ ci niez³e miejsca, w których wystêpuj± nawet dobre Pokemony, chocia¿ zdarza siê to bardzo rzadko.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
Sorki, czasem siê mylê
-----------------------------
-Dobra.-mówiê i powoli kierujê siê do wyj¶cia ze sklepu-Chod¼my do tamtego miejsca, chcê z³apaæ wreszcie jakie¶ pokemony!
Po tych s³owach pytam siê Karen gdzie trzeba i¶æ i wybieram siê w tamtym kierunku. Ca³y czas nucê melodiê Nirvany-Smells like teen spirit. Kiedy dochodzê do refrenu zaczynam "drzeæ ryja" dosyæ g³o¶no, ale skoro jestem piosenkarzem wychodzi mi to ca³kiem dobrze(chyba).
Tekst Smellsów:
Kod:
Load up on guns and bring your friends
It's fun to lose and to pretend
She's over bored and self assured
Oh no, I know a dirty word
Hello, hello, hello, how low?
With the lights out it's less dangerous
Here we are now, entertain us
I feel stupid and contagious
A mulatto
An albino
A mosquito
My Libido
Yay, Hey.
I'm worse at what I do best
And for this gift I feel blessed
Our little group has always been
And always will until the end
A mulatto
An albino
A mosquito
My Libido
Yay, Hey.
And I forget just why I taste
Oh yeah, I guess it makes me smile
I found it hard, it was hard to find
Oh well, whatever, nevermind
hello, hello, hello, how low?
A mulatto
An albino
A mosquito
My Libido
A denial, a denial, a denial,
A denial, a denial, a denial,
A denial, a denial, a denial!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.