W imieniu wszystkich redaktorów ,,Gazetki PC'', chcia³bym z³o¿yæ wam najlepsze ¿yczenia na ¶wiêta Bo¿ego Narodzenia, szczê¶liwego Nowego Roku i hucznego Sylwestra
Wstêpniak i ¯ycie Forum
Min±³ kolejny miesi±c, na forum PC, ka¿dy by³ prawdopodobnie przyt³oczony szko³±, prac± czy innymi wa¿nymi rzeczami. Zima siê zaczê³a, pogoda siê zmieni³a, tak jak rzeczy na naszym forum. Pogodê mo¿na te¿ porównaæ do u¿ytkowników, którzy w poprzednich miesi±cach poznikali... a w tym? Zaczêli siê pojawiaæ! Czy¿by szykowa³y siê ¶wiêta z ,,¶mietank±'' naszego forum? To poka¿e los.
Lecz co siê dzia³o na forum?!
- Kojot, po walce z Maronem i ponoæ przez g³os Raika zosta³ moderatorem forum.
- Jednymi z jedynych postów na forum to jazd± po Maronie lub Pokemanie, albo k³ótni± o powrocie Wilku'a.
- Kontynuujemy turniej ,,Pokemon Online''. W grze zostali jeszcze Maron i Enygma (mecz o trzecie miejsce) oraz Kojot i Rubin (mecz o wszystko).
- By³ jeszcze niewypa³ PokeArtu, ale zosta³ odwo³any przez brak chêtnych.
- Turniej na DS jest pora¿k±, walcz± 2 osoby, a mia³y to zrobiæ ju¿ parê dni temu i cisza...
Teraz obieraj±c temat naszej biednej "Gazetki PC", która nie mia³a siê nie ukazaæ z kilku powodów jednak siê ukazuje... i chyba jako pierwsza w historii jest tak ,,bogata''! Jest to nic innego jak zas³uga wielkich redaktorów gazetki, a nawet tych, którzy nie chcieli ju¿ w niej byæ. Dlatego te¿ mo¿na im tylko dziêkowaæ, a teraz zapraszam do czytania.
PPS
W ostatnim czasie na Polskiej PokeScenie nie dzia³o siê za du¿o. ¯ycie toczy³o siê powolutku. Jednak zdarzy³o siê co¶ ciekawego. Na nowo otworzono forum Revival, co by³o d³ugo oczekiwan± chwil± dla PPSowiczów. Teraz forum po znacznej renowacji ma siê dobrze i zbiera siê na nie coraz wiêcej userów. W ostatnim czasie sta³y siê niezwykle popularne gry pi±tej generacji Pokemonów, Black i White. Praktycznie siê zapomina o starszych grach. Aktywno¶æ wykazuj± te¿ PBF'y, które to od odnowienia Revivala zaczê³y siê mno¿yæ jak króliki. Niestety, nie wszyscy maj± talent do for, ale licz± siê chêci. PPS nie mia³ specjalnie du¿o zdarzeñ w tym miesi±cu, ale i tak zawsze trzeba co¶ napisaæ.
PokeNiusy
Wiele osób wie ¿e nowe gry wysz³y, powoli poznajemy angielskie nazwy pokemonów, na pocz±tek ukazali pierwsze formy starterów, Tsutarja, to teraz Snivy (Nazwa prawdopodobnie pochodzi od Snake i Ivy), Pokabu, to Tepig (Gra s³ów tepid z w³±czonym pig) oraz Mijumaru to Oshawott (nie wiadomo ale ludzie spekuluj± ¿e pochodzi od s³owa otter). Przet³umaczono tak¿e nazwê regionu, teraz Isshu, to nie Isshy, teraz to Unova! Równie¿ wraz z now± gra w TV lec± nowe odcinki Anime Pokemon Best wishes, niestety, nie polskie. Nastêpny odcinek którego Emisjê zaplanowano to... *d¼wiêk tr±bek* „The Yabukuron Squad & The Secret Base!! „ Co t³umaczyæ siê bêdzie na „Sk³ad Yabakuron i Sekretna baza!!” bêdzie on emitowany 9 grudnia tego roku. Serebii wci±¿ ujawnia nowe elementy nowych gier, np. jak dzia³a atak fling, nowo¶ci które mo¿na ¶ci±gn±æ do tej¿e gry a tak¿e lokacje z Dream World. I ma³a informacja dla Graczy Pokemon P/B, w³a¶nie zaczê³a siê Zima jak zd±¿yli¶cie zauwa¿yæ, bêdziecie mogli teraz znale¼æ rzeczy, których normalnie nie znajdziecie w inne pory roku. To wszystko na dzi¶, Pozdrawiam!
Wywiady
1.Poxer: Afil - Poxiu! Poxiu! Chcesz wywiadu?
Poxer - Ba! Jestem na GG.
Afil - Ju¿ niebawem zacznie siê oryginalna zima, znaczy ta kalendarzowa..
Cieszysz siê z tego powodu? A je¶li tak, to dlaczego? >.<
Poxer - W sumie to bardzo cieszê siê z zimy, bo wtedy mam okazjê po nawalaæ siê z kim¶ ¶nie¿kami, i oczywi¶cie wyjechaæ na ferie.
Takie wolne od szko³y pomaga.
Afil - A gdzie powiedzia³em, ¿e chodzi mi o wolne? -.-
Zapyta³em siê tylko o zimê...
A tak poza tym... twoim zdaniem... jaki jest najwiêkszy minus zimy?
Poxer - Bardzo niskie temperatury. No i oczywi¶cie ten ca³y sza³ za gwiazdkowy. Mo¿na zrozumieæ normalne reklamy, ale aktualnie jest tego o wiele za du¿o.
Afil - Roozumiem, wiêc wkurza ciê ten ,,Gwiazdkowy Sza³'' zwi±zany z ¶wiêtami bo¿ego narodzenia?
Poxer - Tak. Chocia¿by z ¦w. Miko³aja, który to kiedy¶ podobno wspomaga³ biedne dzieci zrobiono nic innego jak symbol zakupów na gwiazdkê. Co chwilê widaæ Miko³aja, a to w reklamie Coca-Coli, a to w reklamie kawy... Gdzie siê podzia³ ten dobroduszny wspomo¿yciel ubogich?
Afil - Masz u mnie wieeeelki ,,+''.
A na twoje pytanie odpowiem tylko w taki sposób, ¿e ludzie s± zbyt zach³anni i zatracaj± wszystko. Choæ nie wszyscy...
Wracaj±c do wywiadu. Czy wierzysz w Miko³aja?
Poxer - Osobi¶cie nie, wierzy³em w niego kiedy by³em m³odszy
Afil - A wypatrywa³e¶ go za tamtych czasów? :3
Poxer - Oczywi¶cie!
Afil - A masz dla mnie i czytelników jak±¶ fajn± historiê z swojego ¿ycia, dotycz±c± swoich ¶wi±t z ,,dawnych czasów'', b±d¼ teraz?
Poxer - G³ównie, to ¶wiêta u mnie by³y ma³o obfituj±ce w fajne historie.
Afil - To mo¿e jaka¶ ciekawa historia dotycz±ca Nowego Roku i Sylwka by siê znalaz³a?
Poxer - Zwykle to Sylwestry i Nowy Rok by³y u mnie do¶æ spokojne. Chocia¿, gdybym wspomnia³ Sylwka sprzed dwóch lat... No, to mo¿na zaliczyæ. Wtedy akurat w moim mieszkaniu wyszed³ pr±d, drzwi siê zatrzasnê³y, a ja nie mia³em klucza. Pr±du nie by³o w³±czyæ nijak, a akurat odliczano do Nowego Roku.
To by³o do¶æ zwariowane, obchodziæ Nowy Rok w zupe³nej ciemno¶ci. Oczywi¶cie nastêpnego dnia mieszkanie by³o na wpó³ rozwalone, i oblane szampanem. Ju¿ nie pamiêtam, co siê dzia³o. Ale ciemno¶æ nie¼le nam zaszkodzi³a.
Kiepska historia, co nie? Widocznie moje ¿ycie nie jest zbyt interesuj±ce.
Afil - Co ty! Fajna!
Ja mogê pochwaliæ siê tylko tym, jak ojciec wystrzeli³ przez przypadek rakietê tak, ¿e wlecia³ przez okno naszej kuchni. Na szczê¶cie rozwali³ siê na wpó³ o ramê i nie wybuch³.
Przynajmniej trochê ¶miechu :P
Poxer - No, ty mia³e¶ lepiej.
Afil - Ale wracaj±c... Nowy Rok, to ¶wiêto w którym ka¿dy cz³owiek narzuca sobie swoje ,,Noworoczne Postanowienie'' i obiecuje swoim bliskim kilka wa¿nych rzeczy.
Jakie jest twoje noworoczne postanowienie, a co obiecujesz swoim bliskim?
Poxer - Moje postanowienie noworoczne? Nie zmieniaj± siê nigdy. Poprawiæ zachowanie i znale¼æ sobie w koñcu dziewczynê. =) A swoim bliskim obiecujê po prostu szczê¶cia. Nic innego nie jest potrzebne.
Afil - Rozumiem. Jeste¶ bardzo ciekaw± postaci±.... choæ chyba znasz inn± definicjê s³owa ,,obietnica''.
A jak spêdzasz ca³y ten ,,weekend ¶wi±teczny''? Z rodzin±, kolegami?
Poxer - Z rodzin±. Aktualnie mam s³abe stosunki z kolegami. A jak wiadomo, z rodzin± jest najlepiej!
Afil - Fajnie, ¿e tak uwa¿asz! Bo co nam po ¶wiêtach, jak nie ma atmosfery?
A propos tej atmosfery! Oczekujesz bia³ych ¶wi±t, czy my¶lisz, ¿e nie warto siê oszukiwaæ?
Poxer - Tak. Tak w³a¶ciwie to u mnie ju¿ pada ¶nieg. Z deszczem, ale ¶nieg.
Bia³e ¶wiêta s± najlepsze ze wszystkich.
Afil - Yoshi.... ostatnie pytanie i chyba ju¿ wystarczy.
Ostatnie pytanie, bêdzie takie troszkê ,,oficjalne'', ale musi tak byæ.
Jak my¶lisz, co jest najwa¿niejsze w ca³ych ¶wiêtach Bo¿ego Narodzenia?
Poxer - Najwa¿niejsze na pewno jest to, ¿e spotykamy siê z bliskimi w rodzinnej atmosferze... Ja na przyk³ad na ¶wiêta wyje¿d¿am do rodziny, której nie widzia³em od bardzo dawna. To na prawdê wyj±tkowe ¶wiêto.
Afil - Te¿ tak uwa¿am. Dziêkujê za wywiad, za oddanie mi prawie godziny. Mam nadziejê, ¿e jeszcze kiedy¶ bêdê móg³ z tob± ,,porozmawiaæ''.
Poxer - Ja te¿ mam tak± nadziejê.
2. QuerryPass:
Afil - Tak, Tak! To ty jeste¶ szczê¶ciarzem, który w tym miesi±cu zosta³ wybrany do wywiadu!
A wiêc, czy pozwolisz odpowiedzieæ na kilka pytañ dotycz±cych nadchodz±cego grudnia? >.<
QuerryPass - Zgadzam siê.
Afil - Mamy ju¿ prawie grudzieñ, a chyba jednym z najbardziej kojarzonych.. wa¿nych rzeczy w tym miesi±cu jest ¦wiêto Bo¿ego Narodzenia. Czy lubisz to ¶wiêto? A je¶li tak to za co?
QuerryPass - Tak, lubiê nie bêdê ukrywa³, chocia¿by za to, ¿e mam okazjê zgromadziæ siê z ca³± rodzin± w jednym miejscu i podzieliæ siê op³atkiem ( mniam :P). Ale je¿eli s± zalety to s± te¿ i wady. Nienawidzê karpia w galarecie
I zawsze dostajê od po³owy rodziny kasê w ³apê <wow>
Afil - A wiêc, od ¶wi±t oczekujesz czego¶ wiêcej, ni¿ tylko prezentów?
QuerryPass - Tak, od ¶wi±t oczekujê te¿ mi³ego, ciep³ego rodzinnego towarzystwa.
Afil - To piêknie! :]
Oczywi¶cie oprócz ,,¶wi±tecznej atmosfery'', s± te¿ ,,¶wi±teczne porz±dki'' i ,,¶wi±teczne przygotowania''. Bierzesz w nich udzia³, czy wolisz siê przygl±daæ?
QuerryPass - Oczywi¶cie, ¿e biorê, chocia¿ te¿ ich nienawidzê, bo zawsze muszê najwiêcej sprz±taæ, a mój brat siê tylko patrzy :<
Afil - To... nie fajnie ._.
Te¿ tak mia³em z siostr±, ale to inna historia.
A czy twój brat jest m³odszy od ciebie?
QuerryPass - Nie, on ma 21 lat a jest leniwy jak mój legwan :P
Afil - Ty masz legwana?! O.o A niewa¿ne...
A wiêc, to on mówi³ ci, ¿e ,,Miko³aj nie istnieje''?
QuerryPass - Nie. przeciwnie. Nadal mi gada, ¿e miko³aj istnieje o.o
Afil - A ty w to wierzysz ? >.<
A w³a¶nie! A propos takich ,,¶wi±tecznych legend'', to czy nas³uchiwa³e¶ zwierz±t o 24 i czy wyszukiwa³e¶ Miko³aja na niebie?
QuerryPass - Nie, nigdy tego nie próbowa³em
Afil - Serio?! O.o
To takie... niespotykane...
Ale zostawmy to! ¦wiêta, ¶wiêtami, ale w grudniu nadchodzi te¿ zima. Czy lubisz zimê?
QuerryPass - Uwielbiam ! Zawsze robiê ko³o trampoliny zaspê i z trampoliny skacze prosto do zaspy ! Albo z dachu...
Afil - :< Ja tak nie mogê! Zazdroszczê ci...
A pomijaj±c liczne ,,+'' zimy, to jaki, twoim zdaniem oczywi¶cie, jest ,,-'' zimy?
QuerryPass - Nie mo¿na i¶æ siê k±paæ nad jezioro :< I je¶æ lodów !
Afil - Nie boisz siê przeziêbienia, albo innej powa¿niejszej choroby?
QuerryPass - Nie, co bêdzie to bêdzie ( zawsze tak my¶lê ).
Afil - A wiêc znamy twoje motto zimowe!
A czy mo¿liwe jest, aby zmieni³o siê one na ,,Nowy Rok''?
QuerryPass - Nie raczej nie, aczkolwiek jeszcze nie mam zamiaru takiego. Ale przecie¿ mo¿e co¶ siê wydarzyæ
Albo czasami gdy mi co¶ nie wychodzi mówiê : "ma³ymi kroczkami do celu"
Afil - A czy d±¿ysz ,,ma³ymi kroczkami do celu''? Czy mo¿emy to wiedzieæ?
Pfu! To znaczy, czy d±¿ysz do czego¶ tymi ma³ymi kroczkami?
QuerryPass - Tak. przewa¿nie je¿eli siê czego¶ uczê (np. kiedy siê uczy³em backflipa 360) te¿ powoli siê uczy³em a¿ wysz³o
Afil - Nie... nie o to mi chodzi³o. Chcia³em siê zapytaæ, czy masz jaki¶ ,,wiêkszy cel'' w ¿yciu, do którego aktualnie d±¿ysz. Wiem, zapyta³em siê nieudolnie. Moja wina.
QuerryPass - Aaa... Tak, mam cel. Zostaæ mistrzem polski w tenisie sto³owym
Afil - Cz³owieku! Nie spodziewa³bym siê tego po tobie (W pozytywnym znaczeniu)
A kiedy polubi³e¶, mo¿e pokocha³e¶, grê w tenisa sto³owego?
Wiesz, przypuszczam, ¿e lubisz graæ, je¿eli masz taki cel ;P
QuerryPass - Pokocha³em grê w tenisa kiedy po raz pierwszy o nim us³ysza³em ( w wieku 9 lat ) kiedy w telewizji obejrza³em kilka setów. Tak uwielbiam graæ w tenisa. codziennie chodzê pograæ z kolegami i nie chce siê chwaliæ, ale jestem najlepszy w szkole.
Afil - Ju¿ siê pochwali³e¶ >.<
A poniewa¿ wypad³em z obiegu... no có¿, czas na inny temat.
Mówili¶my o ¶wiêtach, ale jednak nie mówili¶my o Nowym roku!
Lubisz nowy rok? >.<
QuerryPass - Tak, zawsze cieszê siê w nowego roku, i¿ jest to nowy rok pe³ny nowych przygód i niespodzianek !
Afil - A jak± ,,niespodziankê'' bêdziesz najlepiej wspomina³ z tego roku?
QuerryPass - Najbardziej bêdê wspomina³ moment, kiedy zosta³em uczniem roku i dosta³em 600 z³ w ³apê.
Afil - C-c-co za szczero¶æ O.o
A je¶li ju¿ ,,wspominamy'', to czego bêdzie ci najbardziej brakowaæ z tego roku, czego ju¿ nie bêdziesz mieæ w nastêpnym roku?
QuerryPass - Hmmm.... bêdzie mi jedynie brakowaæ m³odo¶ci, i¿ jestem coraz starszy i starszy a wola³bym byæ jeszcze mini-brzd±cem a tak poza tym nic.
Afil - Dobrze! Dziêkujê za wywiad i za po¶wiêcony czas. ¯yczê mi³ego dnia i mam nadziejê, ¿e jeszcze kiedy¶ bêdê móg³ przeprowadziæ z tob± wywiad.
QuerryPass - Spox i ¿yczê równie¿ mi³ego dnia ;P
MiniMegaFAQ B/W:
Dzisiaj, pomoce do gier V Generacji, Black/White.
Q:Yo, co siê dzieje! Nie mogê odpaliæ z No$GBA! Pojawiaj± siê jakie¶ robaczki : O
A:Zabezpieczenie AP, musisz ¶ci±gn±æ odpowiedni zmodyfikowany rom ( te znajduj± siê na forum).
Albo u¿yæ DeSmuME, innego emulatora NDS'a, ale zaleca siê dwurdzeniowy komputer do odpalenia emulatora
Q:Ok, gra siê odpala, ale nie mogê przej¶æ do wprowadzenia profesorki, o co cho?
A:Kolejne zabezpieczenie AP, na forum podane s± kody by to omin±æ, dla obydwu wersji.
Q:LOL! NIE BIERZE MI EXPA W WALCE!
A:....Zabezpieczanie AP
Q:Ok, ale....CZEMU NIE MOGÊ ZAPISAÆ?!
A:Zabezpieczenie AP, na forum s± podane kody jak je obej¶æ ALE KODY DZIA£AJ¡ TYLKO Z PRZYPADKOWYMI ROMAMI, np. z moim whitem mog± dzia³aæ, z twoim niekoniecznie lub na odwrót.
Tutaj lista kodów dzia³aj±cych do White'a(Te kody dzia³aj± na moim romie! Na twoim nie musz±!):
Q:No w koñcu idzie zapisywaæ! Ale pytanie.....jestem w mie¶cie X i nie wiem co mam zrobiæ, wie kto¶ o co chodzi?
A:Có¿, poniewa¿ gry s± po japoñsku, dla polaków s± dosyæ trudne, je¶li siê zgubisz,
spytaj na forum lub poszukaj na Yotubie tzw Walktrough'y ( video-poradniki), wpisuj±c " Pokemon ( twoja wersja ) Walktrough"
Q:Która wersja jest lepsza i czym siê ró¿ni±?
A:Wersja ró¿ni siê g³ówn± legend± , White - Zekrom, Black - Reshiram, co prawa obie legendy wystêpuj± w ka¿dej grze,
ale tylko t± na opakowaniu bêdziemy mogli z³apaæ. Jest te¿ oczywi¶cie kilka detali takich jak pokemony wystêpuj±ce w trawie itd.
Q:Który starter najlepiej wzi±æ?
A:Pokabu to typ ognisty, Tsutaraja - Trawiasty za¶ Mijumaru to Wodny typ. Jeden z naszych rywali we¼mie poka s³abszego typem od naszego, a
drugi takiego która ma nad nim przewagê, przyk³adowo: Ja wezmê Tsutarajê, Bellie we¼mie Mijumaru a Cheren, Pokabu.
Tricki w Emeraldach
Jedna z tych sztuczek, pomo¿e bardzo ³atwo wyewoluowaæ Feebasa w Milotica. Stosuj±c siê do poni¿szych kroków, z ³atwo¶ci± go ewolniesz. No to jedziemy;
1. Lecimy do Berry Master (na wschód od Mauville)
2. Podchodzimy do jego ¿ony. Otwiera nam siê okienko gdzie mo¿emy wpisaæ 2 s³owa. Aby uzyskaæ Berry który szybko pomo¿e ewoluowaæ, wpisujemy Challenge Contest.
3. Otrzymujemy Berry - Pamtre Berry!.
4. Obok domku jest zaraz ziemia, gdzie mo¿na posadziæ berry. Naszym celem bêdzie posadzenie Pamtre Berry. W tym celu wrzucamy jednego do ziemi.
5. Podlewamy regularnie co 8 - 16h (ostatecznie mo¿na raz na dzieñ podlaæ).
6. Gdy ju¿ mamy co najmniej 5 takich Berry lecimy do Lilycove. Tam miksujemy nasze Berry by uzyskaæ PokeBlocki (zostawiamy 1 w bp, zawsze siê mo¿e przydaæ). Dla bezpieczeñstwa przed karmieniem zapisz grê!. Mo¿emy równie¿ zmiksowaæ kilka innych s³abszych typu Chesto.
7. Karmimy naszego Pokemona, najpierw PokeBlockami z Pamtre, jak nie wystarcza to dokarmiamy PokeBlockami z Chesto.
8. Gdy "gwiazda" bêdzie wyra¼nie zachodzi³a na "wska¼nik" mo¿emy podaæ mu Rare Candy b±d¼ wyexpiæ nim nastêpny lvl.
9. Wut? Feebas is Evolving~!
Humor
Dwóch facetów wchodzi do sklepu muzycznego:
- Poproszê tê czerwon± tr±bkê.
- A ja ten bia³y kaloryfer- mówi±.
Za¶ sprzedawca na to:
- No, ga¶nicê to jeszcze do biedy mogê sprzedaæ, ale kaloryfera ruszyæ nie dam!
Szkotowi umar³a ¿ona. Wdowiec idzie do redakcji lokalnej gazety i pyta, ile kosztuje zamieszczenie nekrologu.
- Do piêciu wyrazów jest nieodp³atne.
- A wiêc niech bêdzie tak: „Umar³a Murron McGregor.”
- Ale w ten sposób nie wykorzysta pan dwóch wyrazów, które jeszcze panu przys³uguj±!
Mê¿czyzna siê namy¶la i po chwili mówi:
- Dobra, to tak: „Umar³a Murron McGregor. Wynajmê pokój.”
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Jestem tu nowy ale bardzo mi³o czyta³o mi siê t± gazetkê mam nadziejê ¿e tu zostanê na d³ugi czas gdy¿ jest mi³a atmosfera no i w ogóle du¿o fanów poków z czego bardzo siê cieszê. A wracaj±c do gazetki jak mówi³em bardzo dobra, du¿o informacji o nowych grach i jak przej¶æ przez zabezpieczenia AP gratulujê za tak udane cudo!!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.