Wys³any: 11 Wrzesieñ 10, 16:23 Ju¿ ja Wam poka¿e!
Dzieñ, w którym zdawa³e¶ sobie sprawê z tego, ¿e wyruszasz w podró¿ by³ i¶cie niesamowity i jak najbardziej odpowiedni ku temu, ¿eby w³a¶nie rozpocz±æ swoj± przygodê w s³onecznym regionie Kanto. Rodzice spakowali dla Ciebie pe³n± wyprawkê, ma³y plecak nawet Ci siê nie domyka³, bêd±c po brzegi przepe³niony wszystkimi wa¿nymi i w opini Twoich rodziców niezbêdnymi przedmiotami. Oprócz PokeDexa, 5 PokeBalli i urz±dzenia nawigacyjnego - zwanego potocznie, jako PokeNav, znalz³e¶ sporo ubrañ, jedzenia, bielizny, czy karmy dla Pokemonów.
Doskonale zapamiêta³e¶ wygl±d otrzymanego Pokemona. Ju¿ w³a¶ciwie mia³e¶ wyruszaæ, gdyby nie fakt, ¿e PokeBall, w którym aktualnie przebywa³ Twój starter by³ zupe³nie ... pusty! Twoi rodzice pogr±¿yli siê w smutku, kiedy do Twojego domu wbieg³ zadyszany Profesor Oak.
Wi, witajcie. Nie wiem, czy s³yszeli¶cie, ale w Kanto grasuje powa¿ny bandyta, kradn±cy Pokemony. Mi ukrad³ prawie wszystkie!
Sytuacja nie wygl±da wiêc zbyt ciekawie ...
---
Nie mog³em siê oprzeæ temu w±tku
Ostatnio zmieniony przez jagodowy 25 Wrzesieñ 10, 16:01, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Patrzê na profesora wys³uchuj±c uwa¿nie jego wie¶ci. Od razu domy¶lam siê, ¿e to w³a¶nie ta sama osoba co ukrad³a mojego Pokemona. Nie odpuszczê mu tego. Na pewno go dorwê i powyrywam te rêce, by ¿adnego stworka ju¿ nigdy nie ukrad³!
Zdenerwowany mówiê do profesora:
-Czy zna pan wiêcej informacji na temat tego przestêpcy? Na przyk³ad wygl±d albo inne rzeczy?
Zwracam siê te¿ do rodziców z pytaniem:
-A kiedy ten przestêpca najszybciej móg³ ukra¶æ mojego Pokemona? Mo¿e jest jeszcze niedaleko.
Muszê znaæ te informacje. Odpuszczenie temu z³oczyñcy by³oby wielkim b³êdem. Ca³y czerwony oczekujê na odpowiedzi, a tu¿ po ich wys³uchaniu wychodzê, by znale¼æ tego drania.
-------------
Dziêki za grê jagodowy i za przymkniêcie oka na wszystkie moje b³êdy
Niestety brak jakichkolwiek ¶ladów wskazywa³ na to, ¿e przestêpca ukrad³ Twojego Pokemona jaki¶ czas temu. Niestety odpowiednie okre¶lenie dok³adnej godziny w tak trudnym przypadku bêdzie zupe³nie niemo¿liwe. Pozostaje Ci liczyæ na ³ud szczê¶cia, b±d¼ znalezienie z³odzieja przez policjê. Jako, i¿ ta ma ostatnio bardzo du¿o na g³owie - ma³o kto mo¿e na ni± liczyæ.
- M³odziencze, przydziele Ci odpowiedniego startera, je¶li tylko obiecujesz mi, ¿e za wszelk± cenê postarasz siê odnale¼æ sprawcê tego¿ ca³ego zamieszania.
Profesor wyjecha³ w³a¶nie z tak± propozycj±. Có¿, chyba nic nie stoi na przeszkodzie, a¿eby nie spróbowaæ. Co lepsza zdaje siê, ¿e rodzice s± jak najbardziej za.
- To jak?
A wiêc siê zgadzam. To bardzo dobry pomys³. Mo¿e byæ jednak ma³y szkopu³. Skoro profesor chce mi daæ nowego Pokemona, mo¿e on byæ troszkê nie pos³uszny. Sam bym siê nie zdziwi³. W koñcu musi siê do mnie najpierw przyzwyczaiæ, a dopiero pó¼niej robiæ co¶ powa¿nego. Pomimo jednak wszelkich przeszkód mówiê do profesora:
-Zgadzam siê! Podejmê to wyzwanie i odnajdê tego ³otra. Nikt mi w tym nie przeszkodzi i nie pozwolê, by ten przestêpca ¿y³ sobie dalej na wolno¶ci bez wymiaru sprawiedliwo¶ci!
Po tej przemowie oczekujê na reakcjê profesora i wys³uchujê tego, co ma mi do powiedzenia.
Profesor po chwili wróci³ na chwilê do Laboratorium. Nie minê³o jednak wiêcej, ni¿ piêæ minut, kiedy wróci³ znowu do domu Twoich rodziców. Zobaczy³, ¿e wszystkie wa¿ne i niezbêdne do podró¿y przedmioty ju¿ masz, tote¿ rozpocz±³ krótk± gadkê o Pokemonie startowym.
Niestety posiadam dwa Pokemony, jednego bêdê móg³ Ci przeznaczyæ. Zreszt± sam sobie wybierz!
Mówi±c to, wyrzuci³ do góry dwa PokeBalle, wysz³y z nich dwa Pokemony ( ale¿ odkrwycze )
Wiele czyta³em o Eevee (czyli o Pokemonie lisie). Wiem tyle, ¿e jest on typu normalnego i ma du¿o wy¿szych form ewolucji. Zmienia siê na wiele sposobów. Jednak jest te¿ pewien szkopu³. Otó¿ Eevee jest Pokemonem typu normalnego. Ruchy tego typu nie s± zbyt majestatyczne albo zachwycaj±co piêkne. Na nauczenie go jakiego¶ lepszego ruchu potrzeba by by³o czasu, a pokazy nied³ugo. Drugi Pokemon (z tego co widzê) jest Bulbasaur. Wiem o nim to, ¿e jest on typu trawiasto truj±cego. Jest do¶æ rzadkim i silnym Pokemonem. Takiego te¿ mia³em dostaæ od rodziców.
Po d³u¿szej chwili namys³u wybieram Bulbasaura. Jestem pewien co do swojego wyboru. Podejmuje jednak jeszcze dodatkowy cel w swoim ¿yciu, a mianowicie zdobyæ wszystkie formy Eevee!
Doskonale, teraz wiedz±c ju¿ w³a¶ciwie wszystko, spokojnie mo¿esz rozpoczynaæ swoj± przygodê po regionie Kanto. Rodzice, jak i Profesor ¿yczyli Ci szczê¶cia, po czym podali Ci plecak.
- ¯egnaj.
Oczywi¶cie bez uronienia kilku ³ez, przez mamê by siê nie obesz³o, ale oczywi¶cie jest to punkt obowi±zkowy tego typu ceregieli.
Wychodz±c od razu natkn±³e¶ siê na jakiego¶ kolesia. Wydawa³ siê do¶æ dziwny, a przynajmniej takie sprawia³ wra¿enie, niemniej jednak teraz mo¿e byæ to codzienno¶ci±.
Zaczynam siê zastanawiaæ kim on mo¿e byæ. Teraz jestem tak poddenerwowany, ¿e ka¿dy mi wygl±da na tego z³odzieja. Patrzê mu jednak prosto w oczy.
-Przepraszam, kim jeste¶?
Czekaj±c na odpowied¼ k³adê rêkê na Poke Ball z Bulbasaurem. nikt nie wie co mo¿e siê wydarzyæ. A je¿eli nagle bêdzie chcia³ zaatakowaæ? Muszê byæ gotowy na ka¿dy jego ruch. Nie mogê pozwoliæ, by mnie zaskoczy³. Je¿eli jednak nie ma on z³ych zamiarów staram siê zakolegowaæ. A jak zacznie atak wybieram Bulbasaura i ka¿ê mu u¿yæ Tackle i uciekam wraz ze swym Pokemonem, by krzywdy mi ani Bulbie nie zrobi³.
Mê¿czyzna popatrzy³ siê na Ciebie z³owrogo, podniós³ na Ciebie rêkê, ostatecznie jednak uda³o mu siê zapanowaæ nad swoimi emocjami.
- Ty m³ody, bezczelny, niewdziêczniku! Podchodzisz do mnie, bêd±c zupe³nie nieznajomym i ¶miesz na dodatek pytaæ, kim ja jestem? Chyba masz co¶ z g³ow±, to Ty powinie¶ siê przedstawiæ!
Ajajajaj, ostro po Tobie pojecha³, ale po czê¶ci, a w³a¶ciwie w ca³o¶ci mia³ zupe³n± racjê. Jakby nie patrzeæ to pytanie by³o nie ma miejscu. Nie minê³a jednak chwila, kiedy ów facet gdzie¶ po prostu przepad³.
Zauwa¿y³e¶ kilka ciekawych Pokemonów, w¶ród nich:
Wstyd mi jest tak niekulturalnie. Nie spodziewam siê takiej reakcji. No có¿, trzeba siê z tym pogodziæ. S±dzê jednak, ¿e kiedy¶ tego faceta jeszcze spotkam.
Zapominaj±c o tym cz³owieku, postanawiam z³apaæ Pokemona. Zauwa¿aj±c Caterpie my¶lê:
-¦wietnie! Marzy³em o nim. Muszê go zdobyæ.
Wybieram wiêc Bulbasaura i ka¿ê mu u¿yæ Tackle. Jeden cios zdecydowanie wystarczy, poniewa¿ Caterpie to Pokemony z regu³y bardzo s³abe i delikatne. Nie móg³bym go za bardzo zraniæ. Postanawiam wiêc tu¿ po ataku mojego Pokemona rzuciæ Poke Ballem prosto w g±sienicê.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.