POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
22 Maj 12, 19:21
Zapisy
Autor Wiadomo¶æ
Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Do³±czy³: 22 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 9 Lipiec 10, 20:26   Zapisy

Dobrze, oto szablon, zapisujemy siê.
Zadziwcie mnie!

SZABLON:

Kod:
[b]Imiê, nazwisko, pseudonim:[/b] (fikcyjne najlepiej)
[b]P³eæ:[/b] (mê¿czyzna, kobieta, obojniak)
[b]Wiek:[/b] (od 7 do 18)
[b]Wygl±d zewnêtrzny:[/b] (Obrazki mile widziane)
[b]Charakter:[/b] (charakterek postaci, jaka jest?)
[b]Region:[/b] (Kanto, Johto, Hoenn, Sinnoh)
[b]Miasto:[/b] (jakiekolwiek z ¶wiata Pokemon)
[b]Starter:[/b] (od pierwszej do pi±tej generacji, bez legend i skamielin)
[b]Zawód:[/b] (Trener, Koordynator, Hodowca, Ranger)
[b]Zawód dodatkowy:[/b] (inny zawód)
[b]Historia:[/b] (opisz sw± historiê, w 5 zdaniach min.)
[b]Towarzystwo:[/b] (do dwóch osób)
[b]Ekwipunek:[/b] (co chcesz mieæ w plecaku?)
[b]Pro¶by specjalne:[/b] (mów, chêtnie ciê wys³ucham)

Obrazki bierzcie st±d: http://pokesho.com/img_chara/game2/

Zapraszam!
Ostatnio zmieniony przez Poxer 6 Sierpieñ 10, 23:03, w ca³o¶ci zmieniany 7 razy  

Sigma 25 
Pewnie nie zna PokeMana
Sigma Mizaki

Do³±czy³: 04 Cze 2009
Sk±d: Brzeziny
Kontakt:
Wys³any: 9 Lipiec 10, 21:29   

Imiê, nazwisko, pseudonim: Sam Mizaki
P³eæ: mê¿czyzna
Wygl±d zewnêtrzny: http://fc03.deviantart.ne..._by_MajinLu.jpg
Charakter: Strateg i my¶liciel. To jak najpro¶ciej opisaæ mo¿na opisaæ Sam'a. Jest opanowanym, mi³ym, czaruj±cym trenerem, który jednak zna siê na sprawach wa¿nych czyli treningach i walkach.
Region:Sinnoh
Miasto: Oreburgh City
Starter:Elekid
Zawód: Trener/Badacz
Historia:
Stoj±c na górce przed miastem stojê i my¶lê. Tak wiele siê wydarzy³o w tym mie¶cie. A¿ ¿al z niego odchodziæ. Jednak czas wyruszaæ. Ale od pocz±tku...
Mieszka³em z rodzicami i dziadkami. Byli¶my szczê¶liw± rodzin±. Wszyscy mê¿czy¼ni byli trenerami. Dziadek nawet kiedy¶ by³ w Elite 4. Wtedy jednak by³ archeologiem. Ojciec pracowa³ w zak³adach elektrowni miejskiej. I tak ¿ycie siê toczy³o. Mia³em zgran± paczkê. Wszêdzie razem chodzili¶my i bawili¶my siê od ma³ego. Kiedy poszli¶my do szko³y, dostali¶my specjalnie dobrane pokemony. Ka¿dy mia³ 3-poziomowego poka. Wyj±tkiem by³a Ruda/Martha. Otrzyma³a ona Smochuma. Ja za¶ i mój najlepszy kolega Adam otrzymali¶my poki z pewn± zale¿no¶ci± podobieñstwa. Sam Elekid, a Adam, Magby. Inni otrzymali poki równie¿ na takiej zasadzie m.in. Matt ,Tranpich; Wielki Mike, Starly. Kiedy skoñczy³em 10 lat, wraz z dziadkiem zacz±³em podczas wakacji je¼dziæ na ekspedycje archeologiczne. Wybierali¶my siê w ró¿ne tereny. Jednak najczê¶ciej naszym celem by³o Whirl Island. Tam szukali¶my ¶ladów mistycznego w³adcy oceanów Lugii. Tak by³o do mojej 17. Wtedy to dziadkowie wyjechali do Vermiloin City, aby tam rozpocz±æ hodowlê pokemonów. Ja zacz±³em studiowaæ. Przyjaciele siê rozjechali, a ja zosta³em w mie¶cie. Kszta³ci³em siê na kierunku "Specyfika ewolucji i zastosowanie jej w praktyce". Wraz z Elekidem tak ¿yli¶my do kiedy nie dotar³a do nas straszliwa wiadomo¶æ. Mój dziadek zachorowa³ na serce. Nie wiedzia³em co robiæ. Mia³em skoñczyæ w³a¶nie studia, pisz±c pracê magistersk±. Rodzice wyjechali, a ja zaj±³em siê tworzeniem dostêpu do tytu³u magistra. By³em ju¿ w po³owie, ale dziêki uporowi i wsparciu Ikazuchiego(imiê Elekida) da³em radê dokoñczyæ ja w tydzieñ. Op³aci³em to nieprzespanymi nocami, tonem potu i ogromem zmêczenia. Natychmiast po oddaniu papieru, ruszy³em do Kanto. Zd±¿y³em kilka godzin przed ¶mierci± dziadka. Jednak wydarzy³o siê w nich wiele. Kiedy podszed³em po raz ostatni ju¿, dziadek wrêczy³ mi pude³ko. Powiedzia³:
- Sam, s³uchaj. Tu znajdziesz co¶ ciekawego. List i pewn± rzecz. Nie otwieraj tego dopóki mnie nie pochowacie.
- Ale dziadku, przecie¿ wyjdziesz z tego.
- Nie Simon'ie, to ju¿ moje ostatnie chwile na tym ³ez padole.
I jak zwykle ojciec mojego taty Aleksander Mizaki, mia³ racjê. Odszed³ z tego ¶wiata. Cios ten by³ straszny. Ran nie z³agodzi³a nawet wie¶æ o nadaniu mi tytu³u magistra. Po pogrzebie wróci³em do miasta. Lec±c nad oceanem otworzy³em pude³ko. By³ tam klucz, list i srebrne pióro. Otworzy³em list i przeczyta³em
Drogi Sam'ie!
Skoro to czytasz, mnie ju¿ na ¶wiecie nie ma. Chcê, aby¶ wiedzia³, ¿e to pióro najprawdopodobniej jest fragmentem naszego obiektu poszukiwañ. Chodzi mi o Lugiê, rzecz jasna. A wiêc je¶li chcesz kontynuowaæ moj± misjê, id¼ w domu do mojego gabinetu i wyjmij z szuflady akta tej sprawy.
¯egnaj
Dziadek
Ps Pod±¿aj za wod±.

S³owa te tkwi³y mi w g³owie do koñca podró¿y. Wróciwszy do domu umy³em siê, a nastêpnie poszed³em na wrêczenie mi tytu³u. Ceremonia nie trwa³a d³ugo, wiêc szybko mog³em sprawdziæ, co kryje siê w tym gabinecie. Ponownie siê przebra³em i ruszy³em przeczesywaæ biuro dziadka. Zdjêcia, które sta³y w gablocie zaszokowa³y mnie. Sta³ tam dziadek ze swoj± ekip± pokemonów. Piêæ z nich zna³em. Chodzi mi o: Empoleon'a, Pidgeot'a, Metagross'a, Yanmega i Magnezon'a. Szóstego nigdy nie pozna³em. Okaza³o siê, ¿e by³ to Lucario. By³ on na zdjêciu na tle wzgórz w Olivine City. Zastanowi³o mnie to. Ja za¶ wzi±³em te akta. To w nich znajdowa³y siê wszystkie notatki moje dziadka.
No i tak wracamy do tera¼niejszo¶ci gdzie zaczyna siê moja przygoda. Data moich 13 urodzin na zdjêciu z tym m³odym Lucario mnie zastanawia, ale my¶lê jak sobie dam radê
Towarzystwo: Jedni z przyjació³.
Ekwipunek: Standard + PokeGear; kolor pomarañcz.
Pro¶by specjalne: Jak najwiêcej poków z Sinoh, Jotho i Ishhu

Sygnatura użytkownika
Zapraszam na jeden z najlepszych PBF'ów na polskiej pokescenie. Kolejny rozdzia³ - Holiday Temptation.

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 10, 07:44   

Bardzo ³adny zapis, bardzo ³adny.
Oczywi¶cie PRZYJÊTY!

Gra bêdzie prawdopodobnie wieczorem, poniewa¿ nie bêdzie mnie dzi¶.

Kawasaki-kun
Bug Catcher
aka mentor

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 10 Lipiec 10, 11:09   

Imiê, nazwisko, pseudonim: Kyle Flower
P³eæ: Mê¿czyzna
Wygl±d zewnêtrzny: http://fc03.deviantart.co...y_Emeraldus.png
Charakter: Mi³y, odpowiedzialny, ³atwo zawi±zuje nowe przyja¼nie, próbuje broniæ najbli¿szych za wszelk± cenê.
Region: Hoenn
Miasto: Slateport
Starter: Eevee
Zawód: Koordynator
Historia: Kyle by³ ch³opcem z ubogiej rodziny, lecz mimo to mia³ wielu rówie¶ników. Marzy³ by dostaæ siê do graand festival jak kiedy¶ jego mama. Codziennie ogl±da³ audycje telewizyjne z ró¿nych pokazów i wiele siê z nich nauczy³. W koñcu, w wieku 16 lat dosta³ swojego pierwszego pokemona. By³ to piêkny, ma³y Eevee. Razem ze swoim partnerem wyruszyli w ¶wiat. Wyszed³em z Eeveem na pla¿e w Slateport, trochê trenowali¶my, gdy zobaczyli¶my pewn± dziewczynê która tak¿e æwiczy³a ze swoj± skitty, podeszli¶my do niej i zaczêli¶my rozmawiaæ, okaza³o siê ¿e ona te¿ chce siê dostaæ do Grand festival, postanowili¶my razem podró¿owaæ i prze¿yæ nie zapomniane przygody.
Towarzystwo: jak±¶ laskê jeszcze ;)
Ekwipunek: MP4, trochê ¿arcia.
Pro¶by specjalne: Sorka ¿e tak krótko, ale weny ni mia³em an historiê. Proszê przyjmij mnie :) Imiê tej lasce wymy¶l ok?

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Kawasaki-kun 10 Lipiec 10, 17:28, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Kontakt:
Wys³any: 10 Lipiec 10, 16:47   

A nie móg³by¶ troszkê d³u¿szej napisaæ? ^^

Kawasaki-kun
Bug Catcher
aka mentor

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 10 Lipiec 10, 17:28   

Trochê wyd³u¿one. ^^ Mam nadziejê ¿e mnie przyjmiesz.

Sygnatura użytkownika

QuerryPass 
Powoli siê wkrêca
ez life

Do³±czy³: 20 Kwi 2010
Sk±d: Gdañsk
Wys³any: 11 Lipiec 10, 20:18   

Imiê, nazwisko, pseudonim: Michal QuerryPass ( pseudonim QuerryPass )
P³eæ: mezczyzna
Wygl±d zewnêtrzny: http://media.photobucket....t_by_Selvix.png
Charakter: chciwy, nie znosi milosci, lubi walczyc, interesuje sie tez walkami MMA oraz walkami pokemon, wyrozumialy, zawsze wszystko przemysla zanim przejdzie do czynu
Region: moga byc 2? jak tak to najpierw johto, potem kanto sa jak nie to tylko johto
Miasto: New Bark Town
Starter: Scizor?
Zawód: Trener :D

Historia: QuerryPass urodzil sie w Hoenn, jednak z racji ze rodzice nie mogli znalesc pracy przeniesli sie do Johto i zamieszkali w bloku przy rzece w miescie New Bark. QuerryPass mial starszego brata ktory byl prawa reka taty. Jego tata byl archeologiem, a matka pracowala w pokemon center.Brat przejal po tacie zawod i zostal archeologiem. QuerryPass nie interesowal sie tym jednak i postanowil zostac trenerem. Gdy mial 12 lat jego matka umarla na raka. Jednak QuerryPass byl psychicznie przygotowany na ten moment wiec nie zalamal sie. 3 dni po pogrzebie QuerryPass odebral swojego startera. Byl nim Scizor. QuerryPass i Scizor zostali fest przyjaciolmi i postanowili razem isc w swiat by zostac trenerem. Gdy QuerryPass mial 16 lat ( dzien po jego urodzinach ) spytal sie swojego taty czy moze zostac trenerem. Tato z usmiechem odparl ze moze juz robic co chce, wiec moze i tez zostac trenerem. Po tym QuerrPass poszedl jeszcze do profesora po ekwipunek nowicjusza i wyruszyl w dal.... ( w ekwipunku znajdowaly sie: 5x pokeball i pokedex)

Towarzystwo: w jakims miescie znajdzie dziewczyne trenerke, ktora wyruszy z nim w podroz. Imie? Adrianna Kilop (pseudo: normalnie Ada )
Ekwipunek: 5x pokeball, pokedex, scyzoryk, zapalki, namiot, troche jedzenia i kasy.
Pro¶by specjalne: szybka gra jak mozesz? I przepraszam ze pisze bez polskich liter ale niestety jestem w niemczech i mam niemiecka klawiature i nie moge pisac polskimi literami ( abys nie czul sie upokorzony) ...

Sygnatura użytkownika

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Kontakt:
Wys³any: 11 Lipiec 10, 22:26   

Mentor: Historia kiepska. Wysil siê, to ciê wezmê.

QuerryPass: PRZYJÊTY!

Qiza 
Powoli siê wkrêca
Dawniej Sara =)

Do³±czy³a: 14 Lis 2009
Sk±d: Johto
Kontakt:
Wys³any: 11 Lipiec 10, 22:49   

Skoro mogê mieæ 2 gry, to zapiszê siê do Ciebie

----------------------------------

Imiê, nazwisko, pseudonim: Sara Niko / Blue
P³eæ: Kobieta
Wygl±d zewnêtrzny:
Charakter: Mi³a, uczciwa, pogodna, odwa¿na, m±dra
Region: Kanto
Miasto: Viridian City
Starter: Larvitar
Zawód: Trener + Detektyw (Drugi zawód poznaæ podczas przygody)
Historia: Blue to jest dziewczyna z regionu Johto, z miasta New Bark Town. Ma wiele rzeczy które j± zafascynowa³o, lecz nie Pokemon' y. Je¿eli mam byæ szczera, to jedynie widzia³a jednego Pokemon'a, który zwa³ siê Houndoom. Pewnego dnia ogl±da³am pewn± walkê w TV, w³a¶nie tam jaki¶ trener walczy³ z innym trenerem, by³a to walka pomiêdzy Manectrik'iem, a Golem'em. Walka by³a bardzo ciekawa. Zafascynowa³y j± wtedy Pokemon' y. Po d³ugiej walce wygra³ Golem i jego trener. Po krótkiej chwili po walce przysz³a do mnie mama aby zobaczyæ co robiê. Mama wiedzia³a, ¿e nie jestem zbytnio zafascynowana Pokemon' ami, lecz spojrza³a w telewizor i zobaczy³a Golem' a. Zapyta³a siê mnie czy skoro ogl±dam walkê Pokemon' ów to wyruszê w podró¿. Zastanawia³am siê przez piêæ minut i po do¶æ krótkim namy¶le powiedzia³am mamie, ¿e wyruszê w podró¿ jutro z rana. Mama powiedzia³a mi, ¿e jest ju¿ pierwsza w nocy i muszê i¶æ spaæ, powiedzia³a tak¿e, ¿e spakuje mi plecak na podró¿ i jak ju¿ spakuje pójdzie spaæ. Po³o¿y³am siê spaæ ¶ni³a mi siê w³a¶nie walka któr± ogl±da³am w TV. Gdy walka siê skoñczy³a obudzi³am siê. Spojrza³am na zegarek a ten pokaza³ mi, ¿e jest dziesi±ta rano. Zesz³am na dó³, gdy¿ muszê zje¶æ ¶niadanie. Gdy zesz³am mama da³a mi spakowany plecak. Na ¶niadanie by³y tosty z serem i szynk±. Zjad³am ¶niadanie, wsta³am ze sto³u, po¿egna³am siê z mam±, wziê³am plecak i wysz³am aby wyruszyæ w swoj± pierwsz± podró¿.
Towarzystwo: Ch³opak, ma na imiê Drake Stone, jako ksywy u¿ywa Dylan, wygl±da tak: , jego starterem jest Pichu, charakter wymy¶l, i ¿eby on by³ moim ch³opakiem w grze.
Ekwipunek: MP4, I'Phone, Lupa, Latarka i Lina
Pro¶by specjalne: Z³apaæ Weavile'a (Czy jak to siê piszê)

Sygnatura użytkownika
||Moja Gra||
||Moja Sygnatura||

Go¶æ kliknij w jajka!

Piszê poprawnie po polsku.

Poxer 
Nosi czapkê Asha
co ja tu robiê

Kontakt:
Wys³any: 11 Lipiec 10, 23:28   

Nie podoba mi siê troszkê to, ¿e raz mówisz w pierwszej osobie, a potem w trzeciej. Ale dobra. Przyjêta!
(loffciam profesjê detektywa... ^^ )

I tym samym zamykam zapisy. ^^

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku