POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Conquest
29 Marzec 13, 06:24
Szampon 3 w 1 ^^ ¯artujê :D Boy 3 in 1
Autor Wiadomo¶æ
Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 28 Czerwiec 10, 18:56   Szampon 3 w 1 ^^ ¯artujê :D Boy 3 in 1

- No có¿, Martinku....
Jêkn±³e¶. Nie znosi³e¶, gdy kto¶ mówi³ do ciebie "Martinku", no, ale chyba jeden raz mo¿esz to znie¶æ, wiêc zamkn±³e¶ usta, zanim wydoby³e¶ z nich chocia¿ jedno s³owo komentarza, a twoja matka kontynuowa³a.
- Skoro chcesz wyruszy w podró¿ po Jotho, to chyba nie mogê ci zabroniæ, wiêc... Poczekaj chwilkê... - i posz³a gdzie¶. Wróci³a po dwóch minutach, nios±c jak±¶ szkatu³kê. Jeszcze tego brakowa³o - ¿eby ci dawa³a jaki¶ antyk w prezencie z okazji wyruszania w podró¿... Ale... Twoja rodzicielka otworzy³a to "pude³eczko", a w ¶rodku by³y rzeczy, których nikt normalny (oprócz twojej matki) by tam nie umie¶ci³... Takie rzeczy jak zielony PokeDex, 5 Pokeballi, PokeGear no i to najwa¿niejsze... Pokeball z Pokemonem. Odruchowo go chwyci³e¶ i klikn±³e¶ na ten ³adny przycisk na ¶rodku. Wyskoczy³a z niego Chikorita. U¶miechn±³e¶ siê lekko na jej widok. Listek na czubku jej g³ówki wydawa³ ci siê lekko za du¿y jak na jej rozmiary, no, ale to tylko pozory. Siêgn±³e¶ po PokeDex i uruchomi³e¶ t± wspania³± funkcjê o nazwie "skanowanie":
Cytat:

#152 - Chikorita

P³eæ: Dziewczyna
Zdolno¶æ: Overgrow
Ataki: Tackle, Growl
Sp. Atak: GrassWhistle

W tym samym momencie wesz³a ciotka z podejrzanie wygl±daj±c± reklamówk±. Poda³a ci j± i zaczê³a wyja¶niaæ, co siê w niej znajduje:
- Masz tam zapakowane 10 kanapek z Szynk± Babuni, 2 pó³litrowe wody niegazowane, 2 paczki TuttiFrutti i poradnik "Pokazy Pokemon dla pocz±tkuj±cych". My¶lê, ¿e ci to wystarczy na u³atwienie startu, no i na pe³ny ¿o³±dek. - u¶miechnê³a siê szeroko do ciebie.
No, chyba masz ju¿ wszystko. Chyba wypada siê po¿egnaæ z dwiema uroczymi paniami z rodziny?

piecka21 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³: 28 Mar 2009
Wys³any: 28 Czerwiec 10, 20:33   

Jestem niesamowicie szczê¶liwy witam mojego pokemona g³aszcz±c go po g³ówce i dziêkujê rodzince ¶ciskam ich i szybko pakuj±c rzeczy sprawdzam na Mapie pierwsze najblirzesze miasto i drogê do niego. - Jeszcze raz bardzo wam dziêkuje - mówiê to koffanej rodzince - Wyruszam natychmiast zak³adam szybko plecak na ramie i wychodzê z domu machaj±c do Ciotki i Mamu¶ki. Jestem Ciekaw mojej podró¿y spotkanych osób oraz nie mogê siê doczekaæ na schwytanie ¶wietnych pokemonów.

Sygnatura użytkownika
Mistrz Gry - Inaku¶

Plecak: Kanapki, Pokedex, Pokegear, 4xPokeball

P³eæ: Facet
Zdolno¶æ: Gluttony
Ataki: Scratch, Leer, Lick
Sp. Atak: Rain Dance
Towarzyszka:Lucy

Pokemony:

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 13 Lipiec 10, 18:36   

Gdy tylko opu¶ci³e¶ to miejsce, które zwa³e¶ dotychczas "Moim Domem" i odpali³e¶ to magiczne co¶, zwane PokeGearem, spotka³ ciê lekki zawód (A mo¿e zadowolenie - w ka¿dym razie nie jestem tob±) - w urz±dzeniu mia³e¶ zainstalowane tylko dwie aplikacje zwane "Telefon" i "Mapa". Odpali³e¶ t± ostatni±. Na ekranie ukaza³a siê mapa regionu Jotho z zaznaczon± twoj± obecn± lokalizacj± - miastem New Bark. Odszuka³e¶ na planie najbli¿sze miasto - by³o nim Cherrygrove. Szczerze - niedaleko, ale tak siê tylko mo¿e wydawaæ, gdy siê patrzy na mapê. No có¿ - w ka¿dym razie trzeba wyruszyæ w drogê. Chikorita nawet zaczê³a na ciebie skakaæ, chyba po to, ¿eby¶ zwróciæ na siebie twoj± uwagê.
Wybacz, odpis lekko dziwny, bo tak jako¶ za du¿o ostatnio podró¿y odbywam...

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

piecka21 
Powoli siê wkrêca

Wys³any: 13 Lipiec 10, 18:41   

Patrzê na Chikorita g³aszczê ja po ³ebku i mówiê - No ma³± idziemy, czaka nas trochê drogi - i chowam Pokegear do kieszenie i ruszam drog± wiod±c± do wyj¶cia z mojego miasta. Jestem pe³en nadzieji spotkania ciekawych pokemonów oraz niesamowitych przygód. ostatni raz patrzê na miasto i ruszam ¿wawo naprzód do Cherrygrowe.

Sygnatura użytkownika
Mistrz Gry - Inaku¶

Pokemony:

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 20 Lipiec 10, 14:51   

W tym samym momencie podesz³a do Ciebie dziewczyna. £adna dziewczyna, blondynka wygl±daj±ca na jakie¶ 16, mo¿e 17 lat. Twoje serce zaczê³o biæ szybciej. Dziewczyna u¶miechnê³a siê, ods³aniaj±c bia³e, równe zêby.
- Przepraszam, mia³by¶ mo¿e czas mi pomóc? Szukam laboratorium profesora Elma, ale chyba siê zgubi³am. - za¶mia³a siê - Tylko, czy w takim miejscu jest to mo¿liwe?
Przyjrza³e¶ jej siê lepiej. Jej blond w³osy mia³y ró¿owe koñcówki, fioletowe oczy (pewnie szk³a kontaktowe, przecie¿ nikt normalny nie ma takich oczu) migota³y zza okularów przeciws³onecznych. Na dodatek ¶licznotka by³a ubrana w obcis³± czarn± bluzkê z g³êbokim dekoltem i ods³oniêtym brzuchem, ró¿ow± spódniczkê z falbankami oraz czarne japonki. "Ilu facetów na ni± ju¿ polecia³o? - tylko tyle mo¿na o niej pomy¶leæ.

piecka21 
Powoli siê wkrêca

Wys³any: 22 Lipiec 10, 00:14   

- yyyyy ..... tak wiem gdzie jest laboratorium profesora Elma musisz i¶æ t± ¶cie¿k± za mn± i zobaczysz du¿y ogrodzony budynek - mówiê to i spogl±dam na sympatyczna dziewczynê. - Mogê Ciê zaprowadziæ je¿eli tylko chcesz ;)? a Ty po pierwszego pokemona? - pytam z zaciekawieniem blondyneczkê. - Z jakiego miasta jeste¶? Bo ja w³±¶nie z New Bark Town wiedz znam je jak w³asn± kieszeñ ;)

Sygnatura użytkownika
Mistrz Gry - Inaku¶

Pokemony:

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 23 Lipiec 10, 12:09   

- No niezupe³nie. - odpowiedzia³a blondyneczka - Jestem Lucy i pochodzê z miasta Olivine, no a do New Bark nie przysz³am po Pokemona, bo ju¿ go mam - jest nim Pidgey - przerwa³a na chwilê, wskazuj±c na niebo, na którym dopiero po chwili wypatrzy³e¶ ptaka - Nie lubiê widoku Pokemonów zamkniêtych w Pokeballu, wiêc pozwalam mu lataæ przez ca³y czas na niebie - wyja¶ni³a - A do profesora Elma idê, bo chcê uczciwie wej¶æ w posiadanie Pokedexa, a tylko to, w New Bark, jest to mo¿liwe. - u¶miechnê³a siê do Ciebie - To zaprowadzisz mnie, tak?

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:

Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

piecka21 
Powoli siê wkrêca

Wys³any: 23 Lipiec 10, 16:39   

- O bardzo ³adny pokemon ;) - i wyjmujê pokedex i skanujê go, aby co nie co siê o nim dowiedzieæ - Tak, bardzo chêtnie Ciê zaprowadzê to profesora Elma, a Ty jak± specjalizacje wybra³a¶? jeste¶ mo¿e koordynatork±? - pytam siê zbli¿aj±c siê do Laboratorium profesora. Dziewczyna wydajê siê bardzo mi³± osob± i w koñcu pytam j± - Chcia³aby¶ mo¿e podró¿owaæ ze mn± ?;) - mówiê to z pewn± nie¶mia³o¶ci± w g³osie[/i]

Sygnatura użytkownika
Mistrz Gry - Inaku¶

Pokemony:

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 25 Lipiec 10, 18:52   

No có¿, Pokedex nie mia³ za wiele do powiedzenia na temat ptaka:
Cytat:

#016 - Pidgey

P³eæ: Ch³opak
Powszechnie wystêpuje w lasach i gajach. Trzepocze skrzyd³ami przy ziemi, aby wzbiæ o¶lepiaj±cy piasek.

No có¿... Takie info nie zachwyca, ale lepsze to ni¿ nic. Lucy za¶mia³a siê lekko.
- Takie Pidgey'e ³atwo spotkaæ i z³apaæ. Wiedzia³e¶, ¿e w Kanto mo¿na siê na nie natkn±æ prawie wszêdzie? No, ale wracaj±c do mojej profesji i podró¿y... Mog³abym z tob± podró¿owaæ, bo je¶li jeste¶ koordynatorem, to i tak nie bêdê stanowi³a dla ciebie zagro¿enia jako rywalka. Jestem trenerk± i szczerze mówi±c, pokazy mnie nie poci±gaj±, ale niektóre z kombinacji, których tam u¿ywacie s±... Nie powiem, s± przydatne tak¿e w zwyczajnej walce z liderem sali, na przyk³ad. - dziewczyna gwizdnê³a g³o¶no na swojego ptasiego partnera, a ten przylecia³ do niej natychmiast. Znajdowali¶cie siê przed siedzib± profesora Elma.
- Wejdziesz ze mn±, czy wola³by¶ poczekaæ na zewn±trz? - rzuci³am do ciebie weso³ym tonem.

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

piecka21 
Powoli siê wkrêca

Wys³any: 25 Lipiec 10, 21:55   

-Poczekam na Ciebie tutaj przez ten czas zobaczê nasz± trasê jak± musimy pokonaæ to miast kolejnego wiedz tylko po¶piesz siê - mówiê to u¶miechaj± siê i popêdzaj±c dziewczynê. Przez ten czas ogl±dam bacznie trasê podró¿y oraz postanawiam wypu¶ciæ z pokeballa Chikoritê. Witam ja i g³aszczê po g³ówce. I mówiê niech u¿yje ataku Pchniêcia(Tackle) na tym drzewie i pokazujê stoj±ce obok drzewko przy czym biegn±c niech weso³o podskakuje i zrelaksuje siê my¶l±c tylko o celu.

Sygnatura użytkownika
Mistrz Gry - Inaku¶