Jak ju¿ PokeMan zauwa¿y³ wróci³em. Ponownie bêdê wam przeszkadza³ i uprzykrza³ ¿ycie, ale do rzeczy które dzia³y mam wzi±æ pod swoj± opiekê?
i trzy ma³e propozycje:
1) jak ju¿ wczoraj na sza³cie pisa³em propozycja jest taka, aby ka¿da zmiana nicku na forum zosta³a zapisywana w specjalnym temacie, w którym mogliby pisaæ tylko admini. Dobrze by by³o aby wszystkie zmiany przeprowadza³a tylko jedna osoba.
2) zauwa¿y³em, ¿e mamy trochê du¿o wyró¿nionych na forum, w kilku przypadkach chyba to wyró¿nienie jest trochê zbêdne (np. ), dlatego te¿ proponujê, aby ka¿dy cz³owiek, czynnie pracuj±cy na forum móg³ byæ tylko w jednej „kolorowance”. Obecne ta grupa wygl±da jak kó³ko wzajemnej adoracji co nie sprawia raczej dobrego wra¿enia.
3) mamy ju¿ PokeTrophy, ale mo¿na by organizowaæ jeszcze inne konkursy, przyk³adowo PokeArt. Chodzi³o o to aby uczestnicy zrobili jakie¶ fanarty, wierszyki (byleby nie dadaistyczne), fanficki, awatary, sygnatury, userbary, animacje, etc. Jedna edycja odbywa siê w jakiej¶ konkretnej kategorii. przes³ane prace poddajemy pod ocenê wszystkich userów na forum i metod± g³osowania zostaje wybrany zwyciêzca konkursu.
1) jak ju¿ wczoraj na sza³cie pisa³em propozycja jest taka, aby ka¿da zmiana nicku na forum zosta³a zapisywana w specjalnym temacie, w którym mogliby pisaæ tylko admini. Dobrze by by³o aby wszystkie zmiany przeprowadza³a tylko jedna osoba.
Wycofaæ zmiany nicków, robimy siê drugim PoPLem, gdzie nikt nie wie kim jest. Zreszt±, teraz ju¿ niewiadomo kto jest kim, a jak zalegalizuje siê oficjalnie tê idiotyczn± rzecz, to bêdziemy mieli masê pró¶b, PoPL niedawno zamkn±³ tak± mo¿liwo¶æ u¿ytkownikom, ale jeszcze tam jest elita...niewazne. Pomys³ z³y, czasoch³onny.
Drago napisa³/a:
2) zauwa¿y³em, ¿e mamy trochê du¿o wyró¿nionych na forum, w kilku przypadkach chyba to wyró¿nienie jest trochê zbêdne (np. ), dlatego te¿ proponujê, aby ka¿dy cz³owiek, czynnie pracuj±cy na forum móg³ byæ tylko w jednej „kolorowance”. Obecne ta grupa wygl±da jak kó³ko wzajemnej adoracji co nie sprawia raczej dobrego wra¿enia.
Mnóstwo innych rzeczy te¿ nie sprawia dobrego wra¿enia ( rozdrobnienie na dzia³y cvo maj± po kilka, kilkana¶cie postów < LOL ). Poza tym, brak jakichkolwiek zasad przyznawania "wyró¿nionego", to jest dopiero dobijaj±ce...
Drago napisa³/a:
3) mamy ju¿ PokeTrophy, ale mo¿na by organizowaæ jeszcze inne konkursy, przyk³adowo PokeArt. Chodzi³o o to aby uczestnicy zrobili jakie¶ fanarty, wierszyki (byleby nie dadaistyczne), fanficki, awatary, sygnatury, userbary, animacje, etc. Jedna edycja odbywa siê w jakiej¶ konkretnej kategorii. przes³ane prace poddajemy pod ocenê wszystkich userów na forum i metod± g³osowania zostaje wybrany zwyciêzca konkursu.
Dziwaczny pomys³, ale wiem, ¿e na rozruszanie forum, s± potrzebne takie wykwity, bo ludzie nie umiej± pisaæ normalnie, wiêc jedyny przedstwaiony pomys³, który jest w miarê...
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Poza tym, brak jakichkolwiek zasad przyznawania "wyró¿nionego", to jest dopiero dobijaj±ce...
to skoro nie ma to czemu ich jeszcze nie napisa³e¶? wszyscy inni maj± siê domy¶laæ? po za tym chyba ka¿dy ju¿ zauwa¿y³, ¿e tytu³ osoby wyró¿nionej jest przyznawany osobie, która w jaki¶ sposób przys³u¿y³a siê forum.
PokeMan napisa³/a:
Dziwaczny pomys³, ale wiem, ¿e na rozruszanie forum, s± potrzebne takie wykwity, bo ludzie nie umiej± pisaæ normalnie, wiêc jedyny przedstwaiony pomys³, który jest w miarê...
sam zrób co¶ co siê bêdzie podobaæ innym a nie tylko tobie. mówisz, ¿e na forum co¶ ma sie dziaæ, ale jak ju¿ przychodzi co do czego to narzekasz. có¿ za hipokryzja.
i taka jest z tob± dyskusja. zero merytorycznych uwag z twojej strony, ale przecie¿ po co one? wszyscy powinni siê domy¶leæ co trzeba robiæ, wszak s± to rzeczy tak oczywiste, ¿e ka¿dy je widzi.
to skoro nie ma to czemu ich jeszcze nie napisa³e¶? wszyscy inni maj± siê domy¶laæ? po za tym chyba ka¿dy ju¿ zauwa¿y³, ¿e tytu³ osoby wyró¿nionej jest przyznawany osobie, która w jaki¶ sposób przys³u¿y³a siê forum.
Bo nie znam zasad jakie panuj±. Mam napisaæ, ¿e wg. uznania paqo, Vabiego i Raika ? Tak jest najbli¿ej prawdy, ale i nie najlepiej zarazem to wygl±da.
Cytat:
i tak to nie tobie by on czas zabiera³.
Ale tu chodzi o idee...admini teraz stan± siê tylko wykonawcami ¿±dañ 12 latków, którzy siê tylko bawi± na forum i lubi± miec co tyd. nowe nicki...kurde, to ju¿ zamiast tego, mogê siê zgodziæ na jak±¶ rozbudowê PBFu...
Drago napisa³/a:
sam zrób co¶ co siê bêdzie podobaæ innym a nie tylko tobie. mówisz, ¿e na forum co¶ ma sie dziaæ, ale jak ju¿ przychodzi co do czego to narzekasz. có¿ za hipokryzja.
Bo jako¶ kilka lat temu, bez ¿adnych konkursów itp. ludzie mieli masê tematów do rozmowy na pokeforach, a teraz....no có¿, ty tak widzisz rozwi±zanie ma³ego ruchu.
Cytat:
i taka jest z tob± dyskusja. zero merytorycznych uwag z twojej strony, ale przecie¿ po co one? wszyscy powinni siê domy¶leæ co trzeba robiæ, wszak s± to rzeczy tak oczywiste, ¿e ka¿dy je widzi.
By³a merytoryczna uwaga do pomys³u 1. Do pozosta³ych ni mam, jedynie poprawki, uwagi lub zapytania.
Sygnatura użytkownika
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Ale tu chodzi o idee...admini teraz stan± siê tylko wykonawcami ¿±dañ 12 latków, którzy siê tylko bawi± na forum i lubi± miec co tyd. nowe nicki...
Skoro bycie otwartym na sprawy u¿ytkownika jest tak± zbrodni± dla ciebie, to proszê bardzo je¶li pomys³ zyska³by akceptacje innych to mogê siê tym zaj±æ. Uczynienie czego¶ tak prymitywnie prostego w ¿aden sposób nie jest upokarzaj±ce dla mnie. Po za tym nigdzie nie napisa³em, ¿e na ka¿d± zmianê trzeba siê godziæ, mówi³em tu jedynie o zapisywaniu takowych.
Cytat:
[…] kurde, to ju¿ zamiast tego, mogê siê zgodziæ na jak±¶ rozbudowê PBFu...
A co to? Targ jaki¶? Wymiana handlowa?
Cytat:
Bo jako¶ kilka lat temu, bez ¿adnych konkursów itp. ludzie mieli masê tematów do rozmowy na pokeforach, a teraz....no có¿, ty tak widzisz rozwi±zanie ma³ego ruchu.
To co by³o kilka lat temu to jest przesz³o¶æ, która raczej na pewno ju¿ nie wróci. Czasy siê zmieniaj± i nie wiem jak bardzo by¶my siê starali to i tak nie przywrócimy w spo³eczeñstwie mody na poki. Id±c tokiem my¶lenia, ¿e kiedy¶ nie by³o ró¿nych konkursów i by³o ciekawie dojdziemy do wniosku, ¿e skoro 100 lat temu nie by³o komputera to dalej jest on nam nieprzydatny. imo nie dostosujemy ludzi do naszych potrzeb, to my musimy siê dostosowaæ do nich, takie s± prymitywne prawa rynku.
Po za tym odnoszê wra¿enie, ¿e bardzo wyidealizowa³e¶ to co by³o te kilka lat temu.
Skoro bycie otwartym na sprawy u¿ytkownika jest tak± zbrodni± dla ciebie, to proszê bardzo je¶li pomys³ zyska³by akceptacje innych to mogê siê tym zaj±æ. Uczynienie czego¶ tak prymitywnie prostego w ¿aden sposób nie jest upokarzaj±ce dla mnie. Po za tym nigdzie nie napisa³em, ¿e na ka¿d± zmianê trzeba siê godziæ, mówi³em tu jedynie o zapisywaniu takowych.
No có¿, ja i tak ni mam du¿o tutaj do powiedzenia. Powodzenia w spe³nianiu ¿yczeñ u¿ytkowników.
Drago napisa³/a:
Czasy siê zmieniaj± i nie wiem jak bardzo by¶my siê starali to i tak nie przywrócimy w spo³eczeñstwie mody na poki.
Emm, Moda JEST tylko problemem jest to, ¿e rola internetu siê zmieni³a. To zaiste komiczne, ¿e teraz kiedy mamy PL karciankê i anime w tv kilka razy dziennie, to PPS tak upada.
Drago napisa³/a:
Po za tym odnoszê wra¿enie, ¿e bardzo wyidealizowa³e¶ to co by³o te kilka lat temu.
Mo¿liwe, wszak kilka lat temu poprzednik PokeSerwisu - PokeExtreme, tak jak jest i dzi¶, sprawia³o i sprawia wra¿enie strony angielskiej przet³umaczonej na j.polski.
Sygnatura użytkownika
Ja za to zgadzam sie na taki temat jak chce za³o¿yæ Drago. Z tym ¿e tylko dla nowych userów czyli takich którzy maj± konto do tygodnia no mo¿e dwóch i nie wiecej niz 25-30 postów. Bo czesto tak jest ze po rejestracji chce sie zmienic nick bo "eee jednak gupi"...
Ja jestem za tym, ¿e konkursy robiæ wolno, zmiana nicku raz na rok kalendarzowy <zapisywanie> od 200 postów i bez czasu okre¶lonego na forum, ale nie wolno mieæ wtedy warnów. Sam zmienia³em nick tylko po 1,5 miecha na forum gdy¿ mia³em MaronYugi i Domin w HelpSerwisie jako mój "szef" nie móg³ siê nauczyæ ¿eby mówiæ maron, tylko zawsze "Yugi... Zrób ¿e to tamto i siamto"
A co do dzia³ów, je¿eli XaroX odda mi fanart, to ja mogê zwróciæ dó³ CP czyli:
D/P/Plt, HG/SS, Pozosta³e Gry, Emulacja, Rom Hacking, Anime, Manga, Inne
¯eby nikt nie mia³ za ma³o
Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,
ja bym bardzo chêtnie wzi±³ V gene, ale bez zgody obecnego moda nic nie bêdê podkradaæ
co do zmiany nickow, propozycja Marona brzmi dla mnie bardzo sensownie.
w tej chwili mamy 4 mo¿liwo¶ci. Propozycja Vabika, propozycja Marona, zakaz jakichkolwiek zmian, albo totalna dowolno¶æ przy jednoczesnym zapisywaniu wszelkich zmian. daæ sondê?
Czyli je¶li to zalegalizujemy/okre¶limy zasady ( bo teraz, to robi ka¿dy jak chce, bez okre¶lonych procedur, wg. porypanego widzimiesiê ) to to nas czeka.
Skorzystajmy z do¶wiadczeñ innych i nie pope³niajmy tych samych b³edów. Od masowej zmiany nicków, chyba du¿o ludu nie przybêdzie.
Sygnatura użytkownika
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.