Jak wiecie lub nie,zrobi³em nabór do gazetki.
A o to podania (maj± do jutra czas)
Poxer
1.Ocena z J.Polskiego. Oczywi¶cie 5.
2.Znajomo¶æ Gramatyki. Ca³kowita. Nie ma takiego s³owa w jêzyku polskim, którego nie umia³bym poprawnie napisaæ, przeliterowaæ....
3.Dlaczego ja? Umiem napisaæ porz±dny materia³, by³em redaktorem w jednej gazetce, a poza tym jestem obeznany w temacie Pokemon, oraz forum.
Tematy jakie mia³:
1.Polska Poke Scena
2.Zmiany w PBF'ie
3.5 generacja
Podanie
Ca³a afera zwi±zana z 5 generacj± Pokemonów zaczê³a siê dok³adnie 7 lutego 2010 roku, gdy to w niedzielnym japoñskim programie "Pokemon Sunday" jeden z rysowników przedstawi³ nam sylwetkê nowego Pokemona, który to ma zapocz±tkowaæ 5 generacjê. Ju¿ w 3 dni pó¼niej dostali¶my dok³adne skany magazynu Coro-Coro, w którym to zosta³ pokazany tajemniczy Pokemon. Jest to Zoroark (jap. Zoroaaku), wielki lis o czerwonej grzywie. W tym samym numerze ukaza³ siê drugi Pokemon, Zorua (jap. Zoroa), który jest pre-ewolucj± Zoroarka.
Zreszt± obydwa stworki s± typu Dark, i pewne jest, ¿e wyst±pi± w trzynastym filmie Pokemon pt. Pokemon: Mistrz Iluzji Zoroark. (Autorskie t³umaczenie, org. Pokemon: Ruller of Illusion Zoroark.) Ju¿ nieca³e dwa tygodnie pó¼niej obydwaj debiutanci pojawili siê w Pokemon Sunday. Nied³ugo potem okaza³o siê, ¿e nowe gry bêd± opieraæ siê na technologii konsoli 3DS (Nowym NDS z lepszym obs³ugiwaniem technologii 3D). I jak mówili, tak zrobili. Trailer gier Pokemon White i Pokemon Black pojawi³ siê w Pokemon Sunday. Mo¿na tak powiedzieæ, poniewa¿ by³a to tylko krótka scenka. Kilka dni temu, pojawi³a siê zapowied¼ nowego Coro-Coro. Wiêc poznamy nowe Pokemony. Mo¿na powiedzieæ, ¿e 7 lutego trafi do historii jako prze³om w ca³ej serii Pokemon. Poza tym potwierdzono now± 13 seriê serialu pt. Pokemon D&P: Sinnoh League Victors. Wiêc pozostaje tylko czekaæ, a¿ poznamy nowe Pokemony.
Szymbar15
1. Ocena z J.Polskiego: Szóstka co semestr. Widaæ, ¿e piszê bezb³êdnie
2. Znajomo¶æ Gramatyki: Na poziomie 1 Gimnazjum, mimo, ¿e jeszcze jestem w szóstejj klasie. Zaimki ju¿ dawno obcyka³em. Odmieniam czasowniki przez 7 rzeczy, znam strony, bla bla bla...
3. Dlaczego ja?: Bo mi zale¿y na tym forum. Prawie siê podda³em, ale siê cofn±³em, bo jestem jednym z prawie 4000 ogniw tworz±cych to forum. I jestem z tego dumny. Nie oczekujê, ¿e od razu mnie przyjmiecie, ale mam nadziejê...
Tematy:
1.Nowa seria pokemon w Ameryce
2.Poradnik do pokemon HeartGold
3.Napisz co¶ ogólnie o forum.
Podanie:
Nintendo zapowiedzia³o parê dni temu nowy sezon Pokemon, koñcz±cy seriê Diamond and Pearl. Jak siê dowiedzieli¶my, bêdzie nazywa³ siê Pokemon Diamond and Pearl: Sinnoh League Victors. W pierwszych odcinkach tego sezonu zobaczymy odcinek, w którym Ash z ekip± pod±¿aj±c do Sunnyshore City, musz± zawalczyæ z Magnezonem, odcinek pod tytu³em Regaining the Home Advantage!, Buizela Asha, który uczy siê nowego ruchu, odcinek Short and To the Punch! Oraz zawody Pokeathlonu w Sinnoh pod tytu³em: A Marathon Rivalry! Sezon ten, jak ka¿dy inny bêdzie zawiera³ 52 odcinki, z których niektóre mog± zostaæ zbanowane. Nieznany jest jeszcze opening. W Polsce jeszcze nie ma planów na wydanie tego sezonu, ale dos³ownie przet³umaczina nazwa brzmi: Zwyciêzcy (lub zwyciêstwa) Ligi Sinnoh.
Jak na razie tyle ka¿dy ma w tym temacie oceniæ I NIE MA TUTAJ TEGO NIE LUBIE WIÊC 0 PUNKTÓW oceniacie od 0/10 kto dostanie najwiêksz± ilo¶æ punktów dostaje siê
Do jutra bêdê jeszcze to edytowa³.
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
Obaj :
Obaj mnie wkurzyli swoimi pierwszymi pytaniami.... bo nie wiem czy siê wywy¿szaj±, czy na serio s± tacy cacy, a tak poza tym, to nie wiem o czym oni pisz±
Co do poxer'a, to mam lekkie zastrze¿enia, bo pamiêtam jego opowiadanie na posadê MG, a tam nie wysz³o mu tak piêknie.
Poxer :
Jak ju¿ mówi³em, pocz±tek mnie wkurzy³, ale reszta cacy !
Móg³by siê nadawaæ na PPS.
Materia³ bardzo ciekawie napisany, ale szczerze mówi±c da³oby siê chyba wycisn±æ trochê wiêcej
Daje - 8/10
Szymbar :
Ym... Pierwsze co mi siê przytoczy³o to :
Cytat:
koñcz±cy seriê Diamond and Pearl. Jak siê dowiedzieli¶my, bêdzie nazywa³ siê Pokemon Diamond and Pearl: Sinnoh League Victors.
Czy mi siê wydaje, czy tutaj co¶ jest nie tak... bo co¶ siê koñczy i zaczyna ? xP
On na serio móg³ troskê siê postaraæ...
Daje - 5/10
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Nie ma takiego s³owa w jêzyku polskim, którego nie umia³bym poprawnie napisaæ, przeliterowaæ...
Ta... Ciekawe, jak poradzi sobie z adenozynotrifosforanem... Albo z kwasem dwuamino -dwuoksy-arsenoben-zeno-monoformaldehydosulfoksylowym...
Cytat:
w niedzielnym japoñskim programie "Pokemon Sunday"
Chyba wiêkszo¶æ ludzi z naszego forum wie, ¿e Sunday to niedziela...
Cytat:
I jak mówili, tak zrobili.
Chcia³ dobrze, ale PBFa tutaj nie prowadzimy... To nie pasuje do Gazetki.
Cytat:
Mo¿na powiedzieæ, ¿e 7 lutego trafi do historii jako prze³om w ca³ej serii Pokemon.
Czy ja wiem... Zdaje sie, ¿e 3 gena mia³a podobny bum...
OCENA KOÑCOWA:
Ocena z Polskiego: 9/10
Znajomo¶æ gramatyki: 8/10. Za przechwa³ki! Zobaczymy, jak poradzi³bym sobie z tymi s³owami, co je napisa³em...
Dlaczego ja: 10/10
Artyku³: 18/20
Suma: 45/50, 90%
Szymbar
Cytat:
Odmieniam czasowniki przez 7 rzeczy
MEGA ZONK! Nawet ja nie umiem tego zrobiæ! Czy jestem tu wogóle potrzebny???
Cytat:
Sunnyshore City
No, miszczu, takich b³êdów robiæ nie mo¿esz...
Cytat:
W pierwszych odcinkach tego sezonu zobaczymy odcinek, w którym Ash z ekip± pod±¿aj±c do Sunnyshore City, musz± zawalczyæ z Magnezonem, odcinek pod tytu³em Regaining the Home Advantage!, Buizela Asha, który uczy siê nowego ruchu, odcinek Short and To the Punch!
Barrrdzo s³abe, zamotane zdanie... Teraz czas na poprawkê mistrzza (czyli mnie )
Cytat:
W pierwszych epizodach tego sezonu zobaczymy odcinek pt. "Regaining the Home Advantage!", gdzie w drodze do Sunyshore City, Ash wraz ze swoj± ekip± musi zawalczyæ z Magnezonem. Jednym z pierwszych jest te¿ odcinek pt. "Short and To the Punch", gdzie Buizel Asha uczy siê nowego ruchu.
Zdecydowanie lepiej siê czyta i jest trochê d³u¿sze...
OCENA KOÑCOWA:
Ocena z Polskiego: 10/10
Znajomo¶æ gramatyki: Co¶ tam nawyczynia³... 8/10
Dlaczego ja: Baaardzo sztucznie... 7/10
Artyku³: 13/20
Suma: 38/50- 76%
PODSUMOWANIE
Obaj napisali wcale niez³e podania, ich znajomo¶ci s± imponuj±ce, ale stwierdzi³em, ¿e Poxer bêdzie lepszy dla naszej Gazetki, gdy¿ jego artyku³ jest zdecydowanie lepszy, a to jest najwa¿niejsze z ca³ego podania.
P.S. Mam z Polskiego 4. Wyrzucicie mnie?
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
do poxia mam lekkie zastrze¿enie mianowice tych jego"odjazdów", ale je¶li siê go przytemperuje mo¿e byæ nie¼le.
co do szymba to spoko, zastrze¿eñ brak, jeden z normalniejszych userów na forum, a tekst bardzo ³adnie napisany, estetyka, zrozumia³o¶æ, ale troche mu brak, poxer pokaza³ wiêcej. Pod ka¿dym wzglêdem zgadzam siê z ocenami nen'a,
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.