Oto jest Kussor. Kussor le¿y tu¿ pod Sinnoh, po przej¶ciu ligi Pokemon mo¿na tam trafiæ. Region zawiera 25 miast i miasteczek oraz 29 dróg. Numerkami 5XX zaznaczy³em drogi, za¶ numerkami XX lub X zaznacza³em miasta. XL oznacza jezioro. Kolejno¶æ odwiedzania miast pokazuj± numerki. No i tak:
Miasta:
1. Shadow Town – tu rozpoczynasz podró¼.
2. Hopeful Town – Nie ma tu jeszcze Gymu...
3. Littlehot Town - 1-wszy Gym: Tough Gym. Lider: Blue. Badge: Air Badge. Typ: Flying
4. Technology Town – tutaj produkowane s± wszystkie Poke balle dla Kussor i Sinnoh. Po pobiciu ligi daj± darmowe Life Balle.
5. Forgotten City – Nikt prawie tu nie mieszka. Jest piêæ domów, daleko od siebie!
6. Worker Town – 2-gi Gym: Region Gym. Lider: Gold. Badge: Warm Badge. Typ: Fire
7. Far Town – 3-ci Gym: New Gym. Lider: Silver. Badge: Kicked Badge. Typ: Fighting
8. Connecting Town – 4-ty Gym: Road Gym. Lider: Red. Badge: Dream Badge. Typ: Psychic
9. Daycare City – Jak sama nazwa wskazuje…
10. Frozen Town – 5-ty Gym: Snow Gym. Lider: Brendan. Badge: Scare Badge Typ: Ghost
11. Bylake Town – 6-ty Gym: Watered Gym. Lider: May. Badge: Dived Badge. Typ: Water
12. Cruel Town – 7-my Gym: Bad Gym. Lider: Lucas. Badge: Alone Badge. Typ: Dark
13. End Town – 8-my Gym: Last Gym. Lider: Dawn. Badge: Finished Badge. Typ: Mecha.
14. Pokemon Leauge – JUPIIII!!!!
15. Battleport Town – Port do wyspy “Battle”.
16. Event Town – Pojawiaj± siê tu Eventowe Poki (Prawie wszystkie, ale o tym pó¼niej)
17. Battle Area – Testy przed „najgorszym”
18. Battle Frontier – Tu mo¿na siê dostaæ, jak siê zaliczy³o testy
19. Annoyed Town – Zanim przejdziesz dalej, musisz pokonaæ na zachodzie Team Galactic!
20. Award Place – Tu dostajemy nagrody za „przej¶cie ca³ej gry”, no i jest budynek z seeeeetkami trenerów do pokonania!
21. Giratina Ruins – Podczas eventów z Arceusem dostajemy ca³± „Beginning island” do penetrowania. Tu mieszka Giratina!
22. Dialga Ruins – Tu mieszka Dialga...
23. Palkia Ruins – A tu Palkia!
24. World Start Place – Tu siê zacz±³ ¶wiat. Je¶li z³apali¶my lub pokonali¶my Giratinê, Dialgê i Palkiê, to mo¿emy z³apaæ tam Arceusa!
25. Honest City – Po Z£APANIU Arceusa mo¿na tam dostaæ Shaymina. Bez z³apania Arceusa mo¿na z³apaæ Mew i Jirachiego (W specjalnym evencie tak¿e Celebiego).
Jeziora:
1L – Time Lake
2L – World Lake
3L – World’s End Lake
O co tu “Kaman” z typem Mecha? Otó¿ tylko w Kussor mo¿na spotkaæ poki o innych typach ni¿ zwykle. Pokemony „Roboty” (Porygon, Porygon Z) nale¿± do typu Mecha i Pokemony „Lunarne i ¶wiec±ce w ciemno¶ciach” (Cresselia, Torchic) nale¿± do typu Light. W Kussor nie ma poków typu Ground i Bug – najs³abszych. W Kussor wystêpuje 126 nowych poków takich jak:
Historia regionu:
5 miliardów lat temu: Arceus pojawi³ siê znik±d. Jednak przez parêset lat czu³ siê samotny. Postanowi³, ¿e stworzy Dialgê, Palkiê i Giratinê. Ale i oni byli odrêtwiali. Posanowi³, ¿e ¶wiatu przyda siê trochê emocji. Stworzy³ Uxie, Azelfa i Mesprita. W tym momencie Dialga i Giratina zaczêli t³uc siê o w³adzê. Lecz Arceus nie lubi³ Giratiny. Wnerwi³ siê na niego i kopn±³ parê tysiêcy kilometrów w dó³. Tak wymy¶li³ typ Fighting. Jednak nadal na ¶wiecie by³o ciemno. Arceus pomy¶la³, ¿e stworzy poki typu Light. I przetrwa³y parê milionów lat, a¿ zabi³ prawie doszczêtnie je cz³owiek. Potem Arceus pomy¶la³, ¿e po co poki maj± ci±gle co¶ wcinaæ. Stworzy³ maszyny, da³ im oddzielny typ. Parê milionów lat pó¼niej ludziom siê nie spodoba³o, zmienili nazwê na Psychic. Wracaj±c do Arceusa: Arceus pomy¶la³, ¿e jego poddani s± zbyt m±drzy. Wtedy z mroku powsta³ Mew. Zapyta³ siê idiotycznie „.... Mew?”. Arceus nie móg³ tego znie¶æ. Kopn±³ go a¿ do l±du, który w przysz³o¶ci bêdzie nazywa³ siê Kanto. Wymy¶li³ typ Psychiczny (Psychicznie chory). Ludzie jednak zmienili nazwê tego typu i tylko w Kussur przetrwa³ psychicznie chory.
3000 lat temu: Ludzie ju¿ stali siê inteligentni. Zaczêli oswajaæ pokemony. Arceus pomy¶la³, ¿e u³atwi im to zadanie. Stworzy³ 4 typy Pokeballi: Poke Ball, Great Ball, Ultra Ball i Master Ball. Ludzie zaczêli z nich korzystaæ. Pomy¶leli, ¿e jako¶ trzeba nazwaæ l±d na którym st±pali. Nazwali go Kussor.
Ponad 50 lat temu: pewien ch³opiec imieniem Rowan chcia³ zbadaæ ca³y Kussor. Wyruszy³ z Shadow Town nazbieraæ malin dla mamy. Gdy szed³ drog± nagle natkn±³ siê na grunta teamu Galactic. Ten z³apa³ go, zaniós³ do Laboratorium i Charon wyczy¶ci³ mu pamiêæ. Profesora wywieziono do Sinnoh, gdzie przez ca³e ¿ycie my¶la³, ¿e siê urodzi³.
13 lat temu: Urodzi³y siê bli¼niaki: Ch³opiec i dziweczynka. Nie by³y to byle jakie bli¼niaki – w dniu ich narodzin po raz ostatni oficjalnie (NAWET NAD ICH DOMEM) widziano Arceusa. Rzuci³ on na dzieci magiczny py³ek. Co on zmienia? Nie wiadomo! Arceus podobno odlecia³ do Sinnoh.
2 lata temu: Z nieoficjalnych danych wynika, ¿e Arceus wróci³ do Kussor. Usadowi³ siê w miejscu stworzenia ¶wiata. Zabra³ ze sob± Dialgê, Palkiê i Giratinê. I tam mieszkaj± do dzi¶.
OBRAZKI POKEMONÓW NIE S¡ MOJEJ ROBOTY (ZROBIONE 3 LATA TEMU PRZEZ MOJ¡ KUMPELÊ FYNE-Q, A TROCHÊ WZIÊTE Z FROSTPUMPKINA!), ALE MAPA I HISTORIA CA£KOWICIE!
to jego region do Hacku, wystarczy po³±czyæ fakty i autora
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Mnie siê tam podoba...
I co, Szymbar? Ty chcesz zeby¶my zrobili ci hacka?
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Aha.... musia³em to ,,zaznacz jako przeczytane'' z innymi x.X
Dziki za wyt³umaczenie, a ogó³em praca jest fajna... szczególnie poki !
Dlatego zapytam siê 2 raz.... kto je stworzy³ ?
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
OBRAZKI POKEMONÓW NIE S¡ MOJEJ ROBOTY (ZROBIONE 3 LATA TEMU PRZEZ MOJ¡ KUMPELÊ FYNE-Q, A TROCHÊ WZIÊTE Z FROSTPUMPKINA!), ALE MAPA I HISTORIA CA£KOWICIE!
Jest napisane na szczycie od wczoraj! Poza tym dziêki. Chcê siê zwróciæ do Pokecommunity (Dok³adniej do WeasleyFG) by mi pomóg³ z hackiem. Mo¿e siê uda. Dziêki za pozytywne oceny!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.