Cze¶æ wypada³oby siê przedstawiæ. Nazywam siê Pawe³ i mam 18 lat, w tym roku maturka. Pokemonami zainteresowa³em siê poprzez serial, który kilkana¶cie lat temu ogl±da³em. Teraz na nowo przypominam sobie co sta³o siê w kolejnych odcinkach, a wszystko dziêki internetowi. Ale koniec gadania o g³upotkach, przechodzimy do konkretów.
Mam zamiar stworzenia gry o tematyce pokemon, która bêdzie czym¶ w rodzaju najedzenia siê po grach, które ju¿ przeszli¶my. Nowe przygody i specjalnie stworzona fabu³a. Wszystko po to aby ka¿dy gracz, móg³ poczuæ siê trenerem pokemon. Nie wiem jak Wy, ale ja graj±c w plemiona próbujê wczuæ siê w doskona³ego stratega i wodza, a graj±c w pokemony chcê poczuæ t± atmosferê, która powinna emitowaæ z gry. Nowa gra pokemon nie powinna byæ monotonna, bo w grê która siê szybko nudzi nikt nie chce graæ, my¶lê ¿e misje i zdobywanie odznak to nie wszystko, co powinna posiadaæ "gra idealna". Graj±c musimy staæ siê trenerem ca³ym sob± i byæ g³odnym sukcesów i przygody która mo¿e nas czekaæ.
Projekt jest otwarty. Mia³ byæ tworzony tylko przeze mnie, jednak zrozumia³em ¿e potrzebujê ludzi znaj±cych siê na pokemonach bardziej ode mnie. Zapewne wielu z Was ma g³owê pe³n± pomys³ów, a zlecenie napisania gry to jest kwestia kilku tysiêcy z³otych. A ja my¶lê ¿e osoba z zajawk± do gry jest bardziej zdeterminowana do zrobienia czego¶. Poszukujê osób kreatywnych, nie koniecznie znaj±cych Pokemony od podszewki. Najwa¿niejsza jest w³a¶nie determinacja i chêæ do dzia³ania. Skoro projekt by³by otwarty, zespó³ te¿. Nie ma maksymalnej liczby miejsc. Liczê ¿e znajdê osoby z chêci± stworzenia "w³asnej" przygody Pokemon. Wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ tutaj lub na forum projektu. Gor±co zachêcam do zainteresowania siê tym projektem.
Dziêki Conquest, zachêæ kolegów po fachu
Potrzebna mi du¿a baza danych, Waszych danych jak i do¶wiadczeñ. Bez tego pisanie gry jest niemo¿liwe ;]
Anime Pokemon to nie g³upota. To, ¿e w Polsce nie mamy wykszta³conej kultury konstruktywnych dyskusji o kreskówkach, to nie powód, aby uwa¿aæ, ¿e kreskówki s± infantylne/p³askie w swojej istocie. Bo nie s±, o odcinkach Pokemon móg³by dyskutowaæ tony textu, tylko nie mam z kim. Podobnie da siê nawet o animacjach angielskich które s± nies³usznie uwa¿ane przez mangozjebów za co¶ gorszego od anime. Na pewnym forum kreskówkowym kto¶ ruszy³ cztery litery i wczoraj za³o¿y³ temat okre¶laj±cy ten nasz Polski problem. Linku nie podam publicznie, bo ww. temat widoczny jest tylko dla zalogowanych.
Fanatyk napisa³/a:
która bêdzie czym¶ w rodzaju najedzenia siê po grach, które ju¿ przeszli¶my.
Najedzenia ? jedzenia ? Je¿d¿enia ?
Fanatyk napisa³/a:
Zapewne wielu z Was ma g³owê pe³n± pomys³ów, a zlecenie napisania gry to jest kwestia kilku tysiêcy z³otych.
Aha, czyli przyznajesz, ¿e szukasz fr...ee helpers for miska ry¿u ?
Fanatyk napisa³/a:
Liczê ¿e znajdê osoby z chêci± stworzenia "w³asnej" przygody Pokemon.
Takie osoby graj± w PBFy, hacki albo Online`owe RPGi o których istnieniu chyba nie masz pojêcia.
Nawet tam, nie dowiedzia³em siê, czy to ma byæ gra online, czy jaki¶ hack, czy na instalacje do kompa...
Conquest napisa³/a:
Przenios³em do bardziej pasuj±cego dzia³u.
Podsumujmy - autor pierwotnie napisa³ w "Propozycje, debaty, pytania" (podobnie na PVF - napisa³ w ichniejszym dziale o stronie), potem Conquest przenosi do PPS...po czym ja przenoszê...nie wiem gdzie przenie¶æ, chcia³em przenie¶æ do Gier, ale nie wiem czy chodzi o grê online. Dlatego, ¿e widzê link do forum (kiepski pomys³ z tym forum, zaraz napiszê dlaczego) to przeniosê do "Zwyk³e fora".
I teraz clue - To nie ma sensu. Mo¿e jeste¶ idealist±, ale kompletnie nie masz pojêcia o polskim fandomie Pokemon. Bo gdyby¶ mia³, to nie zak³ada³by¶ specjalnego oddzielnego forum, tylko w kulisach przedstawi³ swój pomys³ adminom najwiêkszych pokefor (PVF, PoPL, nasze czyli PC, ewentualnie pasowa³oby ci chyba najbardziej TT) i tam za³o¿y³ dzia³.
Poza tym, je¶li to gra online to niestety, ale ju¿ mamy mocn± czo³ówkê - pokelife.pl, pokeworld.pl oraz pokemononline.pl które spêdzaj± sen z oczu adminów prawdziwych PPSowych stron/for, ale to kwestia na inny temat. Tak wiêc ludzie maja gier Pokemon pod dostatkiem - PBFy, online`owe, na konsole...
Nie ma sensu robiæ czego¶ kolejnego tego typu - poda¿ przewy¿sza popyt. Za to w przypadku stron mamy odwrotnie - popyt przewy¿sza podaæ - czego efektem jest to, ¿e na Krakonie jaka¶ dziewczynka nie wiedzia³a, ¿e przed BW by³o 13 poprzednich sezonów i odcinki s1 jakie Daru wy¶wietla³, traktowa³a jako atrakcjê. Tak, tak, takie s± efekty, ¿e mamy za ma³o prawdziwych polskich pokestron (koniecznie o wszystkim oprócz Gier które s± ju¿, a¿ za dobrze opisane), a te które ju¿ s±, s± kiepskie, skoro ludzie tacy nieu¶wiadomieni.
Podsumowuj±c - póki co jestem na du¿e Nie, choæ ciekaw jestem, aby¶ przedstawi³ jakie konkrety udowadniaj±ce, ¿e chcesz zrobiæ jak±¶ grow± rewolucjê.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 14 Sierpieñ 12, 08:06, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Po pierwsze, pisz±c "o g³upotkach" mia³em na my¶li ma³o istotne przedstawienie siê.
Po drugie
Cytat:
tym czym¶ okre¶lasz swoj± inteligencjê ;] pisz±c takie bzdety
Po trzecie
Cytat:
Aha, czyli przyznajesz, ¿e szukasz fr...ee helpers for miska ry¿u ?
, gra bêdziê darmowa, tworzona przez graczy dla graczy. Wielu pokemaniaków ma g³owê pe³n± pomys³ów, a umiejêtno¶ci napisania w³asnej gry czy fundusze blokuj± im zapa³y. A uwierz mi, ¿e napisanie dobrej gry to kilka tysiêcy z³otych. A ja to robiê "za miskê ry¿u" jakby¶ chcia³ g³êbiej to analizowaæ.
Po czwarte
Cytat:
Takie osoby graj± w PBFy, hacki albo Online`owe RPGi o których istnieniu chyba nie masz pojêcia.
Dla mnie PBFy to prze¿ytek, mo¿e dla Ciebie i paru osób nie.
Po pi±te
Cytat:
Nawet tam, nie dowiedzia³em siê, czy to ma byæ gra online, czy jaki¶ hack, czy na instalacje do kompa...
dowiesz siê teraz i powiem Ci, ¿e to bêdzie gra via www. Je¿eli to pojêcie Ci co¶ mówi.
Po szóste
Cytat:
Poza tym, je¶li to gra online to niestety, ale ju¿ mamy mocn± czo³ówkê - pokelife.pl, pokeworld.pl oraz pokemononline.pl które spêdzaj± sen z oczu adminów prawdziwych PPSowych stron/for, ale to kwestia na inny temat. Tak wiêc ludzie maja gier Pokemon pod dostatkiem - PBFy, online`owe, na konsole...
Nie uwa¿am pokelife za konkurencjê, znam swoje umiejêtno¶ci i wiem ¿e silnik gry kupiony za kilka z³otych i trochê zmieniony ma swoje du¿e wady. A ja te wady w swojej grze ominê. Pozosta³ych gier nie widzia³em, ale jak one dla Ciebie s± tak± sam± mocn± czo³ówk± jak pokelife. To dziêki za dodanie mi ogromnej pewno¶ci siebie.
A co rewolucji, nie bêdzie to bezmy¶lna klikanka jak pokelife. Bêdzie to gra rpg, wspomagana map± 2D oraz systemem questów. Co ju¿ mo¿e powiedzieæ ¿e ma to wiêkszy potencja³ ni¿ w/w gra.
....taaak, ju¿ to widzê:
ambitny projekt, w którym ominiesz/zakamuflujesz bol±czki gry, na dodatek chcesz to robiæ nie p³ac±c nikomu, wmawiaj±c ludziom "robimy to dla siebie, jam jest boss i wy³o¿y³em kasê na projekt a wy jeste¶cie moje murzyny", uwa¿aj bo ci siê uda ;]
i nie czepiaj siê inteligencji poke, on ma dobr± ;] a jedyna, do jakiej bym siê przyczepi³ to twoja.
Pierwszy post jest napisany chaotycznie i sam dalej nie wiem, jak mam zrozumieæ czy zinterpretowaæ co niektóre zdania tak, by nie przekrêciæ ich znaczenia, przyk³ad z tym "najedzeniem siê", mog³e¶ napisaæ ¿e kto¶ bêdzie móg³ siê jeszcze bardziej "nasyciæ" lub " obje¶æ", wiêc od teraz, nim co¶ powiesz, zbastuj zdeka, bo nie wiem jak na innych forach, ale u nas s± posty za obrazê admina :p
PBF to prze¿ytek? Tak patrzê na nasz pbf i inne fora PBFowe, patrzê na liczbê graczy, postów, ogólnie na staty i siê nie zgadzam. PBF jest silnie zakorzeniony w polskim PPS'ie.
Poke-life i inne tego typu strony nie s± dla ciebie konkurencj±? Tam s± setki userów ( u mnie po³owa klasy tam gra, ka¿da lekcja infy od marca to by³o ci±g³e pykanie w to : O ) i dobre zasady, tekstówki, mimo ¿e "bezmy¶lne klikanki", przyci±gnê³y rzesze graczy, spójrz na ich staty a siê zdziwisz, w jak krótkim czasie od startu uzbierali ca³kiem niez³± sumkê graczy.
Po¿yjemy zobaczymy, statystyki nie k³ami±, pamiêtaj, liczby zawsze, ale to zawsze mówi± prawdê.
Moja prognoza jest taka: Fail. Przerost formy nad tre¶ci±.
Jeste¶ idealist±, ale same idea³y i pomys³y nie wystarcz±, nie opisa³e¶ praktycznie nic, je¶li chodzi o projekt, napisa³e¶ kilka ogólnych bzdet, ¿adnych konkretów, kto ma ci na to pój¶æ, jak nie wiadomo na co siê porywa?
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 14 Sierpieñ 12, 12:24, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Kocham to jak swój broni swojego. Obraza admina? Je¿eli admin zachowuje siê na nale¿ytym poziomie nikt go nie obra¿a.
Powiem jeszcze raz. Za co mam komu¶ p³aciæ? Je¿eli chcesz pomóc to pomagasz, a je¿eli nie - no to to nie. Nikogo nie zmuszam do pracy, mo¿esz przyj¶æ rzuciæ jednym pomys³em i wiêcej siê nie pokazywaæ. Jest to projekt otwarty. Nie wiem co chcesz pokazaæ tym
Cytat:
robimy to dla siebie, jam jest boss i wy³o¿y³em kasê na projekt a wy jeste¶cie moje murzyny
ale uwierz nie b³yszczysz. Masz jakie¶ dziwn± i niczym nie potwierdzon± opiniê o mnie czy o mojej pracy. Powiedz mi na czym siê opierasz?
Cytat:
i nie czepiaj siê inteligencji poke, on ma dobr± ;] a jedyna, do jakiej bym siê przyczepi³ to twoja.
Udowadnia to moj± tezê brak obiektywizmu.
Nie jestem mistrzem polonistyki, wiêc to Ty zbastuj.
Tak, tam s± setki userów. A dlaczego? Bo nie ma nic lepszego. Kiedy¶ nie maj±c internetu i gier na komputerze gra³e¶ w paintballa. Teraz masz inne gry i grasz w nie. Uuuu zaczyna co¶ ¶wieciæ w g³ówce? ;]
Powiem tak, je¿eli kto¶ jest zainteresowany napisze do mnie a siê dowie. Nie potrzebujê nikogo kto wiêcej gada ni¿ robi. Mówisz przerost formy nad tre¶ci±, umiesz programowaæ kolego? Znasz jakie¶ jêzyki? Je¿eli siedzia³by¶ tyle co ja w tej bran¿y wiedzia³by¶ co nie co. Ja posiadam wiedzê i umiejêtno¶ci do napisania porz±dnej gry. Nie jestem cz³owiekiem, który siê chwali gdy nic nie umie. Wiele lat uczy³em siê programowaæ, by³y wzloty i upadki. Teraz posiadam odpowiednie warunki do napisania takiej gry z której bym by³ zadowolony. A do tej pory ¿adna z moich gier mi siê nie spodoba³a, posiedzia³y 2/3 msc i kasowa³em je. Bo wiedzia³em ¿e staæ mnie na co¶ lepszego. Ty mo¿esz dalej nie mieæ swojego zdania i byæ zapatrzonym w swojego admina, mo¿ecie mnie oboje zbanowaæ. Ale to nie bêdzie nic znaczy³o, bo nie zachowa³em siê wbrew jakimkolwiek zasadom moralnym. To Wy mo¿ecie byæ ¼le nastawieni co do mojej osoby, mi to nie przeszkadza. Bo czepiaj±c siê do dwóch s³ów widzê, ¿e szukacie dziury w ca³ym.
A na co siê porywa osoba, która chce pomóc? Taka osoba na obecny czas musi dysponowaæ wiedz± na temat mechanizmu pokemonów. Gdy nie bêdzie podstaw, nie ma co mówiæ o reszcie. G³ównym w±tkiem gry s± pokemony i to w³a¶nie na nich siê skupiam.
Uwierzy³em ostatnio go¶ciowi który oferowa³ grê na takich zasadach jak twoja.
Dosta³em nêdzne co¶ co z Pokami ma wspólnego tyle ¿e by³y tam obrazki i nazwy.
Poza tym koniec. Wszystko by³o zwalone. Od pocz±tku do koñca. Ca³y system.
Wiêcej osób bêdzie Ciê pewnie krytykowaæ ni¿ pomagaæ. My¶lisz ¿e ile by³o takich projektów? Gdyby nie to co napisali koledzy wy¿ej nawet nie spojrza³bym na ten temat nigdy w ¿yciu. Co jaki¶ czas jaki¶ geniusz odkrywa ¿e brakuje porz±dnej gry RPG Pokemon na polskiej scenie. I ka¿dy ile obiecuje. Cuda, wianki. A ukoñczony zosta³ jak dot±d jeden projekt. Pokebitwy to siê zwie. Nie polecam.
Sam zastanawia³em siê jak mo¿na naje¶æ siê gr±. Przeje¶æ jeszcze bym i zrozumia³.
Tak sobie my¶lê ¿e Ci wszyscy geniusze rewolucjoni¶ci korzystaj± z jednego formularza do og³aszania swojego projektu. Wszyscy zaczynacie tak samo. I podobnie koñczycie.
Ale jako ¿e nie mo¿na wszystkim ¿yczyæ niepowodzenia i skazywaæ od razu na pora¿kê.
Próbuj. Mo¿e tobie siê uda. Ale nie licz ¿e wszystkim od razu projekt twój siê spodoba.
Po pierwsze, pisz±c "o g³upotkach" mia³em na my¶li ma³o istotne przedstawienie siê.
Gdyby¶ by³ w ¶rodowisku od dawna, nie musia³by¶ siê przedstawiaæ. Zreszt±...co mnie obchodzi Twój wiek i Twoja matura ? Ja nie wyobra¿am sobie pój¶æ do jakiego¶ fandomu i napisaæ "Jestem weso³y romek, mam na przedmie¶ciu domek..." nie nie, to bez sensu.
Fanatyk napisa³/a:
Po drugie
Cytat:
tym czym¶ okre¶lasz swoj± inteligencjê ;] pisz±c takie bzdety
DominLoL napisa³/a:
Pierwszy post jest napisany chaotycznie i sam dalej nie wiem, jak mam zrozumieæ czy zinterpretowaæ co niektóre zdania tak, by nie przekrêciæ ich znaczenia, przyk³ad z tym "najedzeniem siê", mog³e¶ napisaæ ¿e kto¶ bêdzie móg³ siê jeszcze bardziej "nasyciæ" lub " obje¶æ",
Dziêki Domin, ¿e mi wyja¶ni³e¶. Nie no, ale u¿ywanie metafor kulinarnych do gier ? I to jeszcze tak, ¿e nijak Ciê nie mo¿na zrozumiec ? O losie...
Fanatyk napisa³/a:
Nie jestem mistrzem polonistyki
To zatrudnij marketingowca, bo póki co piszesz d³uga¶ne zdania podrzêdnie wielokrotnie z³o¿one, które nie pasuj± do tekstów reklamowych.
Fanatyk napisa³/a:
gra bêdziê darmowa, tworzona przez graczy dla graczy. Wielu pokemaniaków ma g³owê pe³n± pomys³ów, a umiejêtno¶ci napisania w³asnej gry czy fundusze blokuj± im zapa³y. A uwierz mi, ¿e napisanie dobrej gry to kilka tysiêcy z³otych.
Przez graczy dla graczy ? Jako¶ nie widzê tych graczy co kipi± chêciami, bo póki co, to tylko Ty latasz po forach i szukasz ludzi. Gdyby rzeczywi¶cie tak du¿o chcia³o pomóc, to by¶ poczt± pantoflow± zebra³ ludzi wcze¶niej. I tak, maj± pomys³y...i wtedy id± na pokestrony pisaæ artyku³y. W ostateczno¶ci je¶li tak chc± robiæ te gry to zg³aszaj± siê zapewne do kierownictwa ju¿ istniej±cych np. PokeLife. A ta ca³a gra jest niepotrzebna co ju¿ udowodni³em Ci wcze¶niej.
Fanatyk napisa³/a:
Dla mnie PBFy to prze¿ytek, mo¿e dla Ciebie i paru osób nie.
dowiesz siê teraz i powiem Ci, ¿e to bêdzie gra via www. Je¿eli to pojêcie Ci co¶ mówi.
Mówi mi, bo ju¿ ci wymieni³em nazwy innych takich gier.
Fanatyk napisa³/a:
Nie uwa¿am pokelife za konkurencjê, znam swoje umiejêtno¶ci i wiem ¿e silnik gry kupiony za kilka z³otych i trochê zmieniony ma swoje du¿e wady. A
PokeLife z tego co pamiêtam, to w ogóle nigdzie na PPS siê nie reklamowa³o. Dopiero po kilku miesi±cach gracze zaczêli pisaæ o tej grze na innych forach.
Fanatyk napisa³/a:
Masz jakie¶ dziwn± i niczym nie potwierdzon± opiniê o mnie czy o mojej pracy. Powiedz mi na czym siê opierasz?
Domin zrobi³ to co ty, oceni³ Ciê tylko na podstawie tego co napisa³e¶. Ty przyszed³e¶ znik±d i nie masz zielonego pojêcia o ¶rodowisku do jakiego chcesz kierowaæ swój jeszcze nieistniej±cy produkt. Na czym opierasz swoj± opiniê o nas ? Na podstawie postów w jednym temacie, bo tylko ten czytasz.
Fanatyk napisa³/a:
Nie potrzebujê nikogo kto wiêcej gada ni¿ robi. Mówisz przerost formy nad tre¶ci±, umiesz programowaæ kolego? Znasz jakie¶ jêzyki? Je¿eli siedzia³by¶ tyle co ja w tej bran¿y wiedzia³by¶ co nie co. Ja posiadam wiedzê i umiejêtno¶ci do napisania porz±dnej gry. Nie jestem cz³owiekiem, który siê chwali gdy nic nie umie. Wiele lat uczy³em siê programowaæ, by³y wzloty i upadki. Teraz posiadam odpowiednie warunki do napisania takiej gry z której bym by³ zadowolony. A do tej pory ¿adna z moich gier mi siê nie spodoba³a, posiedzia³y 2/3 msc i kasowa³em je. Bo wiedzia³em ¿e staæ mnie na co¶ lepszego. Ty mo¿esz dalej nie mieæ swojego zdania i byæ zapatrzonym w swojego admina, mo¿ecie mnie oboje zbanowaæ. Ale to nie bêdzie nic znaczy³o, bo nie zachowa³em siê wbrew jakimkolwiek zasadom moralnym. To Wy mo¿ecie byæ ¼le nastawieni co do mojej osoby, mi to nie przeszkadza. Bo czepiaj±c siê do dwóch s³ów widzê, ¿e szukacie dziury w ca³ym.
Umiesz prowadziæ pokefora ? Znasz jakiego¶ wa¿nego PPSowicza? Gdyby¶ siedzia³ na PPS tyle lat co my, to by¶ rozumia³ nasze nastawienie. Ja mam kilkuletnie do¶wiadczenie w prowadzeniu for i stron. By³y wzloty i upadki. Teraz posiadam kompetencje i moralne prawo do oceniania takich projektów, jaki niby robisz.
Wiesz dlaczego mamy takie nastawienie ? Bo do g³owy by mi nie przysz³o, ¿eby np. chcieæ zrobiæ to co ty, tylko w uniwersum Digimon i pój¶æ sobie z marszu do ich fandomu. A tam jak Filip z Konopi reklamowaæ siê, jaki to ja jestem super i ¿e grê zrobiê. Nie. Gdyby¶ by³ na tym forum choæ kilka miesiêcy, albo na innym - czyli ogólnie by³ znany w naszym ¶rodowisku...to by¶my wiedzieli kim jeste¶, jak siê zachowujesz i by¶my inaczej siê zachowali Wobec Ciebie.
Gdyby¶ nie by³ oderwany od naszej fandomowej rzeczywisto¶ci, to by¶ przeczyta³ http://pokecollect.net.pl/viewforum.php?f=20 <<< nasz dzia³ o pokegrach online. Poczytaj tematy i zobacz ile by³o zapowiedzi. A ile siê spe³ni³o...
Inna sprawa, ze Twój temat sk³oni³ mnie do przeniesienia poddzia³u o grach netowych, do dzia³u PPSu - i tak wiêkszo¶æ tych reklam gier, to reklamy for/stron, a nie gier, które i tak nie wypalaj±.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.