POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
25 Maj 12, 05:06
Mayones gemas
Autor Wiadomo¶æ
4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 3 Pa¼dziernik 09, 15:58   Mayones gemas

Outu jeeee… IndiaNIN, hê? x3
Bêdziesz mia³ u mnie oooostr± grê :D
yo³, ciekerap

Dzieñ pierwszy - próba wojownika

- Synu...
- powiedzia³ do ciebie twój ojciec - dzisiaj czeka ciê ostatnia inicjacja na prawdziwego mê¿czyznê i pierwszy krok do stania siê wojownikiem klanu "pal±cych zio³o szczê¶cia". Próba ta bêdzie najtrudniejsza ze wszystkich, bo bêdziesz musia³ zabiæ pierwszego dzikiego zwierzêcia (pokemona). Ja w twoim wieku w³asnymi rêkoma zabi³em Ureasinga… GO£YMI RÊKOMA! Synu… wierze w ciebie i wierze, ze tobie uda siê zrobiæ co¶ o wiele wiêkszego… masz trochê tytoniu na pocz±tek

- Ale tato…

-MORDA, maszeruj do lasu na po³udnie od Littleroot, tam bêdzie na ciebie czeka³a szamanka. Pamiêtam o zio³u, który ci da³em. Ma on niezwyk³a moc… a! I jeszcze jedno, mój ch³opcze.

Twój ojciec pogrzeba³ w kieszeniach swojego jednoczê¶ciowej tuniki (kieszeñ by³a w indiañskiej bieli¼nie, pod moszn±) i wyci±gn±³ ma³± kulkê, która strasznie wibrowa³a.

- Masz synu… z wielkim ¿alem oddaje ci ostatnia, najszczê¶liwsz± rzecz pod s³oñcem… moja tajemnica - Abra…

Biedak, trzêsie siê, bo boi siê wychodziæ na zewn±trz… straszna z niego boi-pupcia i potrafi uciec przed ka¿dym zagro¿eniem. Nie zna ¿adnych ataków (nawet sygnaturowych - przy. 4xIjestêg³up), umie tylko siê teleportowaæ… no okej synu… zanim wyruszysz, masz jakie¶ pytania do mnie?

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 3 Pa¼dziernik 09, 18:38   

Dziêki tato, zawsze marzy³em o tym pokemonie. Ciekawe czy naprawdê jest taki s³aby jak mówisz.

Powiedzia³em serdecznie odbieraj±c kulkê z moim nowym koleg±.

Ale teraz do rzeczy. Ojciec czy ja naprawdê muszê zabijaæ jakiego¶ zwierza w³asnymi rêkami? Czy nie móg³bym zrobiæ tego z pomoc± mojego nowego przyjaciela?

Trochê przera¿a mnie ta my¶l, jego pewnie te¿ i za³o¿ê siê ¿e jak zwykle troszkê podkoloryzowa³ swoje przygody, tak naprawdê zabi³ tylko teddiursê, no ale có¿ skoro mój tata tak chce, niech siê dzieje jego wola.

Ojcze jeszcze jedno...

Zacz±³em wstaj±c powoli z klepiska.

Dorzuæ trochê tytoniu, przecie¿ wiesz jak lubiê tytoñ z twojego poletka.

4xI 
Bug Catcher

Kontakt:
Wys³any: 3 Pa¼dziernik 09, 20:57   

Ojciec siê naburmuszy³:
- Ale w przysz³o¶ci móg³by byæ ogromnym Urasingiem! I niestety synu... ka¿dy wojownik, w przed dzieñ dnia, w którym dostanie swój pierwszy Tomahawk, musi zabiæ pokemona... a w jaki sposób to uczynisz, to twoja tajemnica... najwa¿niejsze, ze poczujesz zapach krwi, który obudzi w tobie ducha wojownika... to taka nasza tradycja.

Dobrze, ze mi przypomnia³e¶, uwa¿aj na Policje, Jeste¶my uznawani za wrogów praw pokemonów... to jest bez sensu, przecie¿ ³±czymy siê z natur± od urodzenia i szanujemy pokemonów bardziej ni¿ cz³onków naszej rodziny!

No nic synu... wierzê w ciebie... i masz trochê wiêcej tytoniu, mój ma³y. Tyko nie spal od razu wszystkiego! Pamiêtaj, ze zdradzê ci swój sekret hodowli tytoniu dopiero po tym, jak zostaniesz wojownikiem!

Ojciec nasypa³ ci kolejny worek tytoniu, a ty z b³yskiem w oczach szykowa³e¶ ju¿ swój mini-fajkê pokoju... (masz j± ;] )

Ojciec pokaza³ ci, gdzie masz i¶æ i na koniec doda³, lekko siê wzruszaj±c:
- Powodzenia synu... spotkaj siê najpierw z szamank±, ona ciê poinstruuje, co masz dalej zrobiæ i wybierze ci pokemona potrzebnego do skoczenia twojej inicjacji.

Spojrza³e¶ w kierunku, który pokaza³ ci ojciec... las... gêsty, zimny i mroczny las...

[ndg - nie dotyczy gry] wchodzisz? xD

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 5 Pa¼dziernik 09, 08:47   

Hmm dobra ojciec, spadam do tej ca³ej szamanki.

Powiedzia³em kieruj±c swe dr¿±ce kroki w stronê któr± wskaza³ mi tata.
Dla uspokojenia wyj±³em fajkê roboty mojego ojca nabi³em tym przecudownym tytoniem, i hmm:

Cholera nie wzi±³em zapa³ek.

Teraz ju¿ nie chce mi siê wracaæ zapytam tej starej zbzikowanej szamanki, chocia¿ wygl±da jakby ca³y czas jecha³a na grzybkach, na dodatek chyba popija³a je czym¶ mocniejszym bo efekt by³ straszny. Znam t± babkê pamiêtam jak leczy³a mnie z jakiej¶ durnowatej choroby p³uc, nazywa³o siê to jak te czerwone badziewia w jeziorze, które siê ³apie i tylko szczypce wyrywa do jedzenia, no ale jestem zdrowy wiêc chyba nie jest taka z³a.

4xI 
Bug Catcher

Kontakt:
Wys³any: 10 Pa¼dziernik 09, 23:02   

:]
----------------

Po 10 minutowym bezmy¶lnego ³a¿enia po lesie i my¶leniu, jaki z ciebie imbecyl, ze od pocz±tku nie potrudzi³e¶ siê z znalezieniem przy sobie zapa³ek, a¿ w koñcu przypadkowo wypad³y ci z wora z tytoniem |D

Dobre zapa³ki... drewniane, ³amane, z powierzchni± od razu z ¶rodkiem ¶ciernym, przez co mog³e¶ zapaliæ je na ka¿dej powierzchni.

Jednak to nie by³y zwyk³e zapa³ki... by³y na niej zdjêcie szamanki i podpis:
£amaæ tylko w beznadziejnych sytuacjach.

Ju¿ pó³ godziny ³azisz po esie... jedynie, co znalaz³e¶, to trzy kleszcze na po¶ladku (sk±d one siê tam wziê³y? O_o ).

Nagle us³ysza³e¶ szelest z pobliskiego drzewa... i odg³osy... jakby krztuszenia siê.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: