POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Kojot
3 Maj 11, 21:01
[Heart Gold/Soul Silver] Legendy.
Autor Wiadomo¶æ
paqo 
Powoli siê wkrêca

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 15 Wrzesieñ 09, 19:19   [Heart Gold/Soul Silver] Legendy.

#249 Lugia

Lugia jest g³own± legend± Pokemon Soul Silver. W tej¿e grze mo¿emy j± z³apaæ po zdobyciu przedmiotu zwanego Silver Feather, ktory dostajemy po pokonaniu Zespolu R. Maj±c ten przedmiot mozemy sie udac na Whirl Islands, gdzie spotykamy Lugie na 45 poziomie.
W Heart Gold Silver Feather otrzymujemy od starszego pana w Pewter City. Lugie znajdziemy na Whirl Islands, jednak tym razem ma 70 poziom

#250 Ho-Oh

Pokemon-Feniks, Ho-Oh, to glowna legenda gry Pokemon Heart Gold. Mozemy go spotkac na szczycie wiezy Tin Tower w Ecreutak City, jednak dopiero po zdobyciu przedmiotu zwanego Gold Feather, ktory otrzymujemy po pokonaniu Zespo³u R w wie¿y radiowej. Ho-Oh w Heart Gold ma poziom 45.
W Soul Silver Ho-Oh nie zmienia miejsca pobytu, jednak Gold Feather otrzymujemy od starszego pana w Pewter City. Tym razem ma poziom 70.

#245 Suicune

Suicune ro¿ni sie od pozostalych legend. Nie ma ustalonego miejsca pobytu tak jak na przyklad Lugia czy Ho-Oh, jednak nie mozna go spotkac wszedzie tak jak Entei czy Raikou. Aby go zlapac, musimy zanim ganiac po kilku miejscach w Johto i Kanto.
Po ucieczce z Burned Tower Suicune przeniesie sie na polnoc od Cianowood City. Wkrotce po spotkaniu z nim w tym miejscu, ponownie go zobaczysz tym razem przy wejsciu do Mt.Mortar na Route 42. Nastepnie opusci Johto i przeniesie sie do Kanto. Wkrotce po przybyciu tam zobaczysz go w Vermilion City, a pozniej na Route 14. I w koncu na Route 25 nieopodal domku Billa bedziesz mogl z nim walczyc.

#144 Articuno

Articuno jest jednym z legendarnych Pokemonow z Kanto. W odroznieniu od Golda i Silvera w remake`ach mozna je zlapac w Kanto po zdobyciu 16 odznak. Articuno jest dokladnie tam, gdzie byl w Fire Red i Leaf Green, czyli na Seaform Islands. Ma 50 poziom.
#145 Zapdos

Zapdos jest jednym z legendarnych Pokemonow z Kanto. W odroznieniu od Golda i Silvera w remake`ach mozna je zlapac w Kanto po zdobyciu 16 odznak. Zapdos`a znajdujemy przed Power Plant. Ma 50 poziom.
#146 Moltres

Moltres jest jednym z legendarnych Pokemonow z Kanto. W odroznieniu od Golda i Silvera w remake`ach mozna je zlapac w Kanto po zdobyciu 16 odznak. W Heart Gold i Soul Silver kompletnie zmienia miejsce pobytu. Tym razem znajduje sie w Silver Cave na granicy Johto i Kanto. Ma 50 poziom.
#150 Mewtwo

Podobnie jak w FireRed i LeafGreen, po zebraniu 16 odznak i pokonaniu Red`a uzyskujesz dostep do Cerulan Cave. W srodku znajdziesz Mewtwo na 70 poziomie.
#382 Kyogre & #383 Groudon

Kyogre i Groudon, legendy znane z Hoenn dostepne sa rowniez w tych grach. Aby zlapac ktoregos z nich, musimy posiadac Blue Orb dla Kyogre lub Red Orb dla Groudon`a. Kule otrzymujemy od Mr.Pokemona, po zdobyciu National Dexa i otrzymaniu ktoregos ze startera z Kanto od Oak`a. W Heart Gold otrzymamy Blue Orb a w Soul Silver Red Orb. Nastepnie trzeba sie udac na Route 47, do Hidden Tower. Tam w zaleznosci od wersji gry spotkamy Kyogre (HG), badz Grouduna (SS). Obaj sa na 50 poziomie. Aby miec oba Pokemony nalezy sie wymienic.
#384 Rayquaza

Kolejna legenda z Hoenn dostepna w HG/SS. Jednak aby ja zdobyc, musimy posiadac Kyogre i Grouduna. Kiedy mamy oba Pokemony idziemy do Oak`a, a on daje nam Light Green Orb. Z tym przedmiotem udajemy sie do Hidden Tower. Rayquaza ma 50 poziom.
#483 Dialga, #484 Palkia, #487 Giratina

W HG i SS mozemy znalesc rowniez legendy z Sinnoh, jednak potrzebujemy od tego specjalnego Arceusa rozdawanego na premierze 12-tego filmu. Majac tego Arceusa udajemy sie do Shinto Ruins ukrytego gdzies w Johto. Spotkamc tam mozna Cynthie, ktora powie, ze Arceus ma moc tworzenia pewnych Pokemonow. Te Pokemony to Dialga, Palkia i Giratina. Bedziemy mogli stworzyc jednego z nich, ale tylko jednego, wiec nalezy sie dobrze zastanowic nad wyborem. Wszystkie trzy sa na 1 poziomie.
#244 Raikou

Raikou to jeden z legendarnych psow. Po ucieczce z Burned Tower mozemy go spotkac w dowolnym miejscu w Johto. Ma poziom 40.
#245 Entei

Entei to jeden z legendarnych psow. Po ucieczce z Burned Tower mozemy go spotkac w dowolnym miejscu w Johto. Ma poziom 40.
#380 Latias

Kolejna legenda z Hoenn. Po zdobyciu National Dexa i wyjsciu z Fanklubu Pokemon w Vermilion City przyjdzie Steven Stone z Hoenn i powie Ci ze Latias rozpaczal wedrowke po Kanto. Od tej pory mozesz go spotkac w dowolnym miejscu w Kanto.
#380 Latios

Kolejna legenda z Hoenn. Po zdobyciu National Dexa i wyjsciu z Fanklubu Pokemon w Vermilion City przyjdzie Steven Stone z Hoenn i powie Ci ze Latios rozpaczal wedrowke po Kanto. Od tej pory mozesz go spotkac w dowolnym miejscu w Kanto.
zrod³o: serebii.net

Sygnatura użytkownika

Cytat:
Drogie bravo!

Mam na imiê Aga i mam 12 lat. Pisze do was poniewa¿ mam ogromny problem. W naszej klasie s± ju¿ tylko dwie dziewice( tzn. ja i nasza nauczycielka), postanowi³am wiêc , ¿e nie mogê straciæ dziewictwa ostatnia zw³aszcza , ¿e za trzy tygodnie nasza nauczycielka(31lat) wychodzi za m±¿ i pewnie to zrobi.Chcia³am zrobiæ to z Mariuszem najprzystojniejszym ch³opakiem w naszej podstawówce, jednak on powiedzia³ ,¿e dziewczyny mu nie w g³owie bo chce zostaæ trenerem pokemonów:-/

Co mam zrobiæ ¿eby przekonaæ Mariusza do tego pierwszego razu, nie mogê przegraæ z pokemonami bo to bêdzie wstyd na ca³± szko³ê. POMOCY

paqo 
Powoli siê wkrêca

Kontakt:
Wys³any: 21 Wrzesieñ 09, 19:08   

No przeciez tak jest ;/

Sygnatura użytkownika

Cytat:
Drogie bravo!

Mam na imiê Aga i mam 12 lat. Pisze do was poniewa¿ mam ogromny problem. W naszej klasie s± ju¿ tylko dwie dziewice( tzn. ja i nasza nauczycielka), postanowi³am wiêc , ¿e nie mogê straciæ dziewictwa ostatnia zw³aszcza , ¿e za trzy tygodnie nasza nauczycielka(31lat) wychodzi za m±¿ i pewnie to zrobi.Chcia³am zrobiæ to z Mariuszem najprzystojniejszym ch³opakiem w naszej podstawówce, jednak on powiedzia³ ,¿e dziewczyny mu nie w g³owie bo chce zostaæ trenerem pokemonów:-/

Co mam zrobiæ ¿eby przekonaæ Mariusza do tego pierwszego razu, nie mogê przegraæ z pokemonami bo to bêdzie wstyd na ca³± szko³ê. POMOCY

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 27 Wrzesieñ 09, 10:16   

a do z³apana Suicune'a nie trzeba mieæ pe³nego JhotoDexa czy co¶??

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Aster.11 
Gapa, gubi PokeBalle
*Welcome To Hell*

Do³±czy³: 17 Maj 2009
Sk±d: Castelia-Unova
Kontakt:
Wys³any: 27 Wrzesieñ 09, 10:40   

Nie, Wystraczy go przestraszyxc w tych kilku miejscach a potem go lapiesz proste

Sygnatura użytkownika
I don't like drug, but drug like me.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku