Wiek: 31 Do³±czy³: 10 Maj 2009 Posty: 4027 Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 22 Maj 12, 19:49
~Chyba siê zebra³em na odpis. Uff...
Starszy mocno klepn±³ ciê w plecy i powiedzia³:
- Jasne, ma³y! Zmykaj! I jeszcze raz wielkie dziêki!
Ju¿ mia³e¶ opu¶ciæ swoich nowych znajomych, kiedy gruby krzykn±³:
- Hej! Zaczekaj chwilê! - podbieg³ do ciebie najszybciej jak móg³, z³apa³ zadyszkê, jak to pulpecik, i kiedy móg³ ju¿ normalnie mówiæ, wys³owi³ siê: -S³uchaj... Huh... Mo¿e... Pfff... wypu¶cimy ciê wcze¶niej? Huh... Wiemy, ¿e to nie ty. Hhhhh... W koñcu ci siê... huh... nale¿y. Pffff... Dobry grubas, nie powiem.
Teraz otwiera³y siê przed tob± ogromne perspektywy! Mog³e¶ opu¶ciæ to ma³e zapyzia³e miasteczko i udaæ siê na prawdziwe w³aja¿e. Nikt ciê ju¿ nie bêdzie niepokoi³ policyjnymi sprawkami, jakimi¶ przestêpstwami, nie rozwi±zanymi zagadkami, ca³y swój czas bêdziesz móg³ po¶wiêciæ trenowaniu swojego Charmandera i ³apaniu nowych Pokemonów.
- A, i tak w sumie, to jeszcze wziêliby¶my twój numer telefonu. W koñcu ta sprawa dotyczy te¿ ciebie, nie? Chyba fair by³oby poinformowaæ ciê o ewentualnych postêpach w ¶ledztwie. - zaznaczy³ m³odszy.
Wymienili¶cie siê numerami i wszystko by³o ju¿ gotowe. Policjanci byli gotowi ust±piæ ci drogi, mog³e¶ wyrwaæ siê na prawdziwe przygody.
~Duh, nadal beznadziejny.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D Bear wants justice
Wiek: 29 Do³±czy³: 14 Sie 2009 Posty: 3250 Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 1 Czerwiec 12, 22:00
-Ahoj przygodo. Te dziewczyny, pokemony, wolna przestrzeñ, ¶wie¿e powietrze i zamkniêty gim w moim w³asnym mie¶cie... damn it! Bêdê musia³ tu wróciæ. Czyli gdzie jest mój pierwszy docelowy? Chyba Pewter City!
-Dziêkuje panie komisarzu, bêdzie mi o wiele lepiej opu¶ciæ teraz miasto. Moja podró¿ zacznie siê o wiele szybciej, ani¿eli musia³bym tutaj jeszcze siedzieæ kilka dni do rozwi±zania sprawy. Teraz tylko podej¶æ do domu, zabraæ moje rzeczy i witaj przygodo. - Mówiê do komisarza, po czym kieruje sobie kroki, ku miejscu zamieszkania. Biegnê do domu, poniewa¿ chce jak najszybciej wyruszyæ w podró¿, a mam ju¿ jeden dzieñ spó¼nienia.
-Ciekawe, jakie pokemony przyjdzie mi z³apaæ w przysz³o¶ci, ile nowych towarzyszy poznam i ilu trenerów pokonam. To wszystko s± dobre pytania - g³ówkuje podczas drogi do miejsca, w którym ¿y³em od szesnastu lat. Po doj¶ciu i zabrania wszystkich swoich najpotrzebniejszych rzeczy, przekroczyæ mury rodzinnego miasta i wchodzê w g³±b drogi numer dwa.
blah... mój te¿
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
Kontakt:
Wys³any: 2 Czerwiec 12, 19:11
Route 2! Pierwszy dziki pokemonowy przystanek dla pocz±tkuj±cych trenerów! Piêkne, zielone trawy, w których mo¿na spotkaæ swoich pierwszych towarzyszy. Jest tak¿e kilka osób, które s³u¿± ci pomoc±. Wszystko, czego potrzebujesz na samym pocz±tku swojej podró¿y. A na u jej wrót stoicie wy, ty i twój Charmander, nie wiedz±c, co was tutaj czeka. Ruszyli¶cie do przodu. S³yszeli¶cie ¶piew Pidgeyów, by³o te¿ kilku m³odych trenerów, zajmuj±cych siê swoimi Pokemonami. Jeden z nich, wygl±daj±cy na oko³o 8-9 lat, maj±cy na sobie ¿ó³t± czapkê z daszkiem, zielony T-shirt i niebieskie spodenki, podbieg³ do ciebie i delikatnym, ch³opiêcym g³osikiem zapyta³ ciê:
- Hej! Chcia³by¶ stoczyæ ze mn± walkê?
W sumie nie wygl±da³ na super potê¿nego przeciwnika, to mog³o byæ dobre pierwsze szkolenie dla Charmandera. Mówi±c o czerwonej jaszczurce, ta zachêca³a ciê do przyjêcia propozycji.
- U¿yjemy po jednym Pokemonie, a do PokeCenter jest przecie¿ blisko, wiêc bêdziemy mogli siê ³atwo uleczyæ. Prooooszê, stocz ze mn± walkê, jeszcze nie mia³em ani jednej.
Sygnatura użytkownika
Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.
Podziêkowania Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.
Wys³any: 7 Czerwiec 12, 22:18
-No dobrze, dobrze... tylko b±d¼ ju¿ cicho ok? Szybka walka, jeden vs jeden. Charmander id¼! Mo¿esz atakowaæ pierwszy. - Mówiê do dzieciaka
-Jedna krótka walka nic nie zmieni, szybko z nim zawalczê i idziemy do Pewter City, a mo¿e przy okazji z³apiê te¿ jakiego¶ pokemona? Przyda siê jaka¶ pomoc na kamienne pokemony lidera tamtejszej sali.
Rozgl±dam siê po otoczeniu, po ukszta³towaniu terenu, po wszystkim, co mo¿e mi pomóc w walce. Przygl±dam siê mojemu ma³emu rywalowi i zastanawiam siê, jakiego pokemona on wybierze.
-Nie wygl±da na "starego" trenera. Pewno ma jak±¶ Ratata'ê, albo Pidgey'a
-Taks sobie teraz my¶lê, Charmander... uwa¿aj trochê by nie spaliæ otoczenia, które nas otacza. - Mówiê do mojego pokemona, w g³owie mam ju¿ kilka taktyk na t± walkê.
Sygnatura użytkownika
Kontakt:
Wys³any: 9 Czerwiec 12, 12:59
No to lecim.
M³odzian poci±gn±³ nosem i siêgn±³ do kieszeni. Wyj±³ z niej ma³± bia³o-czerwon± pi³eczkê. Wyrzuci³ j± do góry i krzykn±³:
- Zigzagoon! Do boju!
Z balla wyskoczy³ be¿owo-br±zowy szop pracz. Jego futro uk³ada³o siê w ³amane, tworz±c zabawne zygzaki. Pokemon wyda³ z siebie weso³y odg³os, daj±c znak, ¿e jest gotowy do bitwy. Ch³opaczek powiedzia³:
- Zigzagoon, daj z siebie wszystko! Chcê zobaczyæ jak pokonujesz tego Charmandera. Wiem, to twoja pierwsza walka, ale kiedy¶ trzeba ciê sprawdziæ! Spróbuj u¿yæ tej taktyki, której trochê trenowali¶my! U¿yj Belly Drum!
Zigzagoon po³o¿y³ siê na plecach i zacz±³ siê klepaæ po brzuchu. Widaæ, ¿e sprawia³o mu to du¿± przyjemno¶æ. W sumie, komu by nie? Kiedy wsta³, wydawa³ siê jako¶ dziwnie os³abiony, ale bardzo zmotywowany.
- A teraz u¿yj Sand-Attack!
Szop zacz±³ naparzaæ ³apkami w ziemiê, przez co wzbi³ chmurê py³u, a twój Charmander nie móg³ go zobaczyæ.
- Brawo, Zigzagoon! To ¶wietna taktyka! - cieszy³ siê m³ody.
Sygnatura użytkownika
Wys³any: 20 Czerwiec 12, 11:18
-Meh... taktyka na m³odziana. Niech twój pokemon zna tylko dwa ataki i spamuj nimi a¿ siê zmêczy... nie chce mu wyrz±dziæ za du¿ej krzywdy, ale centrum pokemon w okolicy, to mo¿na siê zabawiæ
-Charmander, jako ¿e jest to nasza pierwsza powa¿na walka to poka¿emy, na co nas staæ. Ma samym pocz±tku wyskocz z tego py³u, bo tam to ty raczej za du¿o nie zdzia³asz. Gdy ju¿ to zrobisz u¿yj Fire Pledge, a nastêpnie wyskocz i od ty³u zaatakuj Zigzagoona Scratch. Endure siê nam tutaj na nic nie przyda, wiêc zostawmy go na potem, w tej chwili wykonaj to, co ci powiedzia³em, ale je¿eli nie uda ci siê wydostaæ z py³u u¿yj swojego ognia by podgrzaæ trochê temperaturê. Jeste¶ pokemonem ognistym, wiêc tobie to nic nie zrobi, ale twojemu przeciwnikowi a i owszem. - Nawo³uje do mojego pokemona, po czym przygl±dam siê pojedynkowi mojego pokemona i ma³ego dzieciaka.
Sygnatura użytkownika
Kontakt:
Wys³any: 22 Czerwiec 12, 19:35
Charmander wyplu³ z pyszczka ma³± czerwon± ognist± kuleczkê, która przebi³a siê przez chmurê piasku, jednak trafi³a w ziemiê. Zigzagoon mimo tego, ¿e u¿y³ Belly Drum, nadal by³ bardzo szybki, i uda³o mu siê unikn±æ twojego ciosu. Po ataku dystansowym Charmander z ochot± i zmotywowany wbieg³ we wzbity py³, w którym notabene twój ognisty atak pozostawi³ ma³± dziurê. Dopad³ Zigzagoona i zacz±³ go straszliwie drapaæ. Szop uciek³ od Charma, biegn±æ charakterystycznym dla niego zygzakiem. W tym momencie twój rywal musia³ wkroczyæ.
- Zigzagoon! Bardzo dobrze uciek³e¶ od niego! U¿yj jeszcze raz Sand-Attack, niech nie bêdzie w stanie ciê zupe³nie zobaczyæ!
Szop zacz±³ jeszcze raz uderzaæ ³apkami w ziemiê, a Charmander znalaz³ siê sam, otumaniony, w ogromnej chmurze py³u. Zigzagoon znajdowa³ siê teraz za ni±, mia³ BARDZO dobr± pozycjê na precyzyjny atak.
Charmander zacz±³ kaszleæ, a skromny p³omieñ na jego ogonie zaczyna³ powoli gasn±æ.
Tak, u mnie dzia³aj± prawa natury! Ogieñ musi mieæ O2, nie?
-Zigzagoon! Zaatakuj Cut!
Szop zacz±³ nabiegaæ na Charmandera, który nie móg³ go zobaczyæ, po czym trzasn±³ go pazurami. Charmie polecia³ do¶æ daleko. Znajdowa³ siê idealnie na skraju przestrzeni chmury py³u. Instynktownie wysun±³ ogon na ¶wie¿e powietrze, ale nawet z dostarczycielem energii mia³ ogromne k³opoty z powstaniem.
- Zigzagoon! Zakoñcz to! Skok i Headbutt!
Sygnatura użytkownika
Wys³any: 30 Czerwiec 12, 15:21
-Charmander nie pozwolê ci przegraæ swojej pierwszej powa¿nej walki i to jeszcze z jakim¶ zigzagoon'em. Spróbuj wydostaæ siê z chmury py³u, któr± wytworzy³ twój przeciwnik, a nastêpnie wystrzel z pyszczka Fire Pledge. Je¿eli nim trafisz, a wierzê, ¿e to zrobisz, to szybko podbiegnij do szopa i zacznij go drapaæ... tak Scratch bêdzie tu wy¶mienitym ruchem. Je¿eli jednak nie trafisz, to u¿yj Endure, przynajmniej dziêki temu nasz oponent nie pokona ciê od razu, a ja bêdê mia³ szansê daæ ci, potion'a. Po tym ataku u¿yj ponownie Fire Pledge i znowu Scratch. W miêdzy czasie te¿ uwa¿aj na ataki szopa, który zapewne po poleceniach swojego pana zastosuje przeciwko tobie potê¿n± ofensywê. - Mówiê do swojego pokemona, po czym spogl±dam na rywala, by wyczytaæ z jego ust, co planuje dalej.
-Nie jestem raczej w tym dobry, ale spróbowaæ nigdy nie zaszkodzi.. Zaciskam rêce w piê¶ci i trzymam kciuki za mojego pokemona, by da³ radê pokonaæ przeciwnika.
Sygnatura użytkownika
Kontakt:
Wys³any: 30 Czerwiec 12, 16:58
Zigzagoon ju¿ nurkowa³. Ju¿ by³ bardzo blisko, nabiera³ coraz wiêkszego rozpêdu, spadaj±c g³ow± na Charmandera. Wydawa³o siê, ¿e to ju¿ koniec. Charm nie móg³ siê ruszyæ, a Zigzagoon z u¶miechem mia³ zadaæ cios ostateczny. Haha, nic z tego!
Charmander w absolutnie ostatniej chwili wyturla³ siê z chmury kurzu. Szop pracz zary³ ryjkiem o ziemiê, po czym klapn±³ i przez d³u¿sz± chwilê nie móg³ siê poruszyæ. Nic dziwnego, przed chwil± z impetem waln±³ w glebê. Charmander podniós³ siê, ale nie wygl±da³ dobrze. Teraz by³a ten wolny moment, który mo¿na by³o wykorzystaæ na solidny atak albo na leczenie. Nie trzeba by³o ¿adnego Endure, aby uleczyæ Charmandera. Psikn±³e¶ go lecz±cym sprayem, Charmie automatycznie poczu³ siê lepiej. Sta³ przed chmur±, która notabene powoli zaczyna³a opadaæ, wypatruj±c choæby konturów cia³a swojego przeciwnika. Gdy go dostrzeg³, z bardzo zmotywowan± min± wystrzeli³ z swojego pyszczka kilka ognistych kuleczek, które zbombardowa³y Zigzagoona. Szop pracz zawy³, ale powoli zacz±³ siê podnosiæ. Jednak jego ³apki by³y bardzo s³abe. Charmander zacz±³ biec w stronê przeciwnika, czuj±c, ¿e mo¿e to zakoñczyæ.
- Nieeeee! Zigzagoon! Nieeeeee! Nie mo¿esz siê poddaæ! - rozpacza³ m³ody - Skul siê nieco i zacznij biec w stronê jaszczurki! Headbutt powinien go zdj±æ! - krzycza³.
Jednak by³o ju¿ za pó¼no. Charmander by³ ju¿ rozpêdzony, a Zigzagoon dopiero powoli siê zbiera³ z ziemi. Jaszczurka doprowadzi³a do kontaktu z przeciwnikiem, i zaczê³a go natychmiast drapaæ. Zigzagoon zaczyna³ siê cofaæ, a¿ w koñcu upad³ na ziemiê, nie maj±c ju¿ si³. Walka by³a zakoñczona! Dopiero teraz kurz opad³, a Charmander sta³ przy przeciwniku, tryumfuj±c.
- Zigzagoon! Nie! Choæ tutaj, mój biedaku! - krzycza³ m³ody, a ³zy nabiega³y mu do oczu.
Podbieg³ do swojego pupila i wzi±³ go na rêce. Teraz musia³ siê nim zaopiekowaæ. Zacz±³ i¶æ w stronê Viridian.
- Dobra walka, dziêki. - rzuci³ w twoj± stronê, oddalaj±c siê.
No a nie mówi³em, wszystko gra. ;)
POKECOLLECT FOREVER!
Ostatnio zmieniony przez Nenloth 13 Lipiec 12, 18:04, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Wys³any: 12 Lipiec 12, 20:28
-Nie przejmuje siê m³ody. W ¿yciu trenera czy to m³odego, czy starszego w do¶wiadczeniu by³o, jest i bêdzie wpisane s³owo pora¿ka. Jeste¶ jeszcze m³ody i zapewne w przesz³o¶ci i ja, i ty zdo³amy jeszcze przegraæ jak±¶ walkê, wiêc nie za³amuj siê m³ody i trenuj swojego Zigzagoona, a kto wie? Mo¿e kiedy¶ zostaniesz mistrzem? - Próbuje pocieszyæ ch³opaka, którego to dopiero, co pokona³em - Walczy³e¶ dzielnie i nie zmarnuj tego. - Ci±gnê, po czym wyci±gam pokeballa i kieruje go w stronê mojego pokemona.
-To by³a ¶wietna walka Charmie, a teraz odpocznij sobie w ¶rodku. - Mówiê do mojego pokemona. Przyczepiam czerwono-bia³± kulkê do mojego paska, po czym ruszam dalej w g³±b drogi numer dwa i Viridian Forest, bo moim celem nadal jest Pewter City.
-Brock jest liderem sali kamiennej, samym Charmanderem za du¿o mu nie zrobiê. Muszê z³apaæ jakiego¶ drugiego pokemona.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Ostatnio zmieniony przez Byakurai 12 Lipiec 12, 20:28, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.