B³±d sorry Tylko 1
________________________.
Pomys³ z obrotami by³ bardzo, dobry powsta³o co¶ jak Flame Wheel, parê prób i twój pokemon mo¿liwe ¿e nauczy siê tego ataku. Gastly by³ coraz bardziej nieporadny, nawet parali¿ nie pomaga³, który Cyndaquil wypar³. Przez obni¿on± celno¶æ Gastly mia³ bardzo utrudnion± sprawê, a jego obrona te¿ nie by³a najwy¿sza. Gastly ju¿ powoli pada³, nie móg³ sobie poradziæ z twojego Cynda Flamethroweram. Jednak¿e ca³y czas walczy³ i teraz sta³o siê co¶ niespodziewanego, kiedy twój Cyndaquil szykowa³ siê do ataku, Gastly zacz±³ siê ¶wieciæ i nagle pojawi³ siê za niego inny poke duch, du¿o wiêkszy i nie by³ kul± gazow± wygl±da³ mniej wiêcej tak
Twój cyndaquill by³ bardzo zdziwiony i nie wiedzia³ co siê dzieje, wykorzysta³ to poke duch atakuj±c jak±¶ piê¶ci±. Sprawa siê znowu skomplikowa³a, Haunter jakby z nowymi si³ami ruszy³ do ataku, twój Cyndaquill mia³ problemy, jednak¿e próbowa³ atakowaæ Hauntera, który nie móg³ jakby zapanowaæ nad nowymi si³ami.
42% vs 42%
Obrona Hauntera spad³a do 87%
Celno¶æ Hauntera spad³a do 84%
- O wow! Gastly wyewoluowa³ w Haunter'a!
Teraz bêdzie go bardzo trudno pokonaæ...
Cyndaquil, zapewne jeszcze nie wiesz co to jest gdy Pokemon wyewoluuje?
Je¿eli nie wiesz, to pos³uchaj mnie.
Gdy Pokemon ewoluuje, zaczyna siê ¶wieciæ, oraz zamienia siê w swoj± wy¿sz± formê.
Mo¿e to dla Ciebie trochê dziwne, ale... ale i tak prze¿yjesz ewolucje na w³asnej skórze, a nawet prze¿yjesz to dwa razy... ale mniejsza z tym, w koñcu trzeba z³apaæ tego Haunter'a!
Hmmmm, co by tu zrobiæ... Cyndaquil dorównali¶my procentami HP, do Haunter'a...
Najpierw zacznij siê krêciæ u¿ywaj±c Smokescreen'a i Flamethower'a, w koñcu chcemy i pokonaæ Haunter'a, i nauczyæ siê jakiego¶ ataku, co?
Potem raz atakuj Tackle, raz u¿ywaj Leer, raz u¿ywaj Smokescreen i raz atakuj Flamethower!
Nastêpnie schowaj siê do wysokiego drzewa, a stamt±d u¿yj Smokescreen'a z wyskoku, oraz zaatakuj Flamethower'em z wyskoku.
Gdy Haunter bêdzie Ciê atakowa³, to zrób szybki unik, lub zaatakuj wybranym silnym atakiem!
Jak Haunter bêdzie chcia³ Ciê u¶piæ to unik do du¿ego drzewa, lub do krzaków, jak wolisz kontratakowaæ, to u¿yj Smokescreen i Flamethower krêc±c siê!
Dalej ma³y, trzyma kciuki, ja niestety dalej my¶lê nad dematerializowaniem siê Gastly'ego... ale nie wa¿ne, po prostu trzymam kciuki, i tyle!
Bale masz, sorry za moj± niedok³adno¶æ .
Cyndaquil i tak nie zrozumia³ twojego wyk³adu o ewolucji. W tym czasie Haunter szykowa³ siê do nastêpnego ataku, który na twoje szczê¶cie nie trafi³, bo gdyby to zrobi³ twój nieskupiony na walce Cyndaquill mocno by oberwa³. Haunter nie panowa³ nadal nad swoimi umiejêtno¶ciami, musi trochê czasu up³yn±æ zanim siê przyzwyczai, jednak¿e nawet najs³abszy atak, twój pokemon mocno odczuwa³. Ci±g³e krêcenie przynosi³o coraz lepsze skutki i po paru chwilach, twój pokemon zacz±³ p³on±æ , tak to by³ chyba Flame Wheel, jednak nie opanowa³ go w 100%, gdy¿ po chwili przesta³ p³on±æ. Próba schowania siê na wysokie drzewo nie wypali³a, w prawdzie znalaz³o siê jakie¶ drzewo, ale cyndaquil za nic siê nie niego nie móg³ wdrapaæ, wykorzysta³ to Haunter, który wymierzy³ je¿ykowi mocnego Thunderbolta, auææ to bola³o... Dalej jednak¿e, by³a to ci±g³a wymiana ciosów, przewa¿a³ Cyndaquil, który choæ na pewno s³abszy od Hauntera, nie mia³ tak os³abionych statystyk celno¶ci i obrony.
27% vs 23%
Obrona Hauntera spad³a do 87%
Celno¶æ Hauntera spad³a do 79%
*Hmmm, mo¿na jako¶ tego Haunter'a pokonaæ!*
- Cyndaquil, walczysz naprawdê ¶wietnie!
Ma³y mamy wiêcej punktów HP, od Haunter'a!
Zastanówmy siê... rzuciæ PokeBall'a czy nie?
Ech, nie rzucê na razie, jeszcze chyba nie jest do¶æ os³abiony...
Cyndaquil teraz bardzo mocno go atakuj!
Rozpêd¼ siê, i biegnij jak taran na Haunter'a, w czasie twojego biegu wyskocz do góry, bardzo wysoko, w górze zacznij siê krêciæ u¿ywaj±c najpierw Smokescreen'a, a potem Flamethower'a, powstanie tak jakby "Kr±g Ognia"!
Unikaj ataków i hipnozy Haunter'a po przez odskoczenie do krzaków, lub kontratakowanie Flamethower'ami i Smokescreen'ami krêc±c siê!
Biegaj w okó³ tego Haunter'a, przy tym kilka razy u¿ywaj±c Smokescreen'a, Leer'a, oraz poprzez atakowanie Flamethower'ami i Tackle'ami!
Na koñcu podskocz do góry, odwróæ siê plecami do Haunter'a i poparz go mocno ogniem!
Dalej Cyndaquil, trzymam kciuki za Ciebie!
*Oby mu siê uda³o, ale i tak ¶wietnie walczy.*
5
Twój pokemon szybko chcia³ wymierzyæ Haunterowi Flamethrowera, kiedy ten znikn±³. Czekali¶cie oko³o 5 minut, a on dalej siê nie pojawia³, chyba znikn±³ na dobre, kiedy zda³ sobie sprawê ¿e przegra. No nic, przynajmniej mo¿esz i¶æ dalej, bo jak zauwa¿y³a¶ znik³a ta bariera, dziwaczne miejsce lepiej siê st±d wynosiæ. Wiadomo mo¿e zdarzy siê co¶ gorszego. Do Cherrygrove city by³o nieca³e 100m, dosz³a¶ tam bez najmniejszych problemów. W mie¶cie by³o dziwnie cicho, czu³a¶ siê nieswojo, zobaczy³a¶ jednego przechodnia, który i tak nawet nie spojrza³ na ciebie. Dziwne miasto, ale nic jest dopiero 16.30, twój cyndaquil jest dosyæ zmêczony mo¿e warto udaæ siê do pokecenter, by przenocowaæ dzisiejsz± noc, a jutro wyruszyæ dalej z tego miasta.
________
Srry za s³aby odpis. Twój Cyndaquill dostaje 150% expa.
*Dobra, i przegapili¶my okazjê na z³apanie Pokemon'a, no, ale nic, mo¿e jeszcze go spotkamy...*
- Ale dziwaczne miasto... Dobra Cyndaquil nie traæmy czasu i chod¼my do PokeCenter, w koñcu trzeba Ciê wyleczyæ...
Mo¿e przed wej¶ciem spotkamy jakiego¶ Pokemon'a, ale mo¿e lepiej nie, masz za ma³o punktów HP, wiêc mo¿e po wyleczeniu Ciê znajdziemy jakiego¶ Pokemon'a... Wiêc kierunek PokeCenter!
Mówiê po czym kierujê siê z moim Cyndaquil'em do PokeCenter, aby tam go wyleczyæ.
Gdy szli¶cie przez to miasto, które wydawa³o siê wyludnione, nie widzieli¶cie ¿adnego ¶wiat³a. Jakby wszyscy wyjechali.
Po paru minutach zjawili¶cie siê w Pokecenter, te¿ nie by³o tu t³umów, zobaczy³a¶ tylko paru trenerów i Siostrê Joy. Szybko zjawi³a siê przed tob±, odebra³a twoje Cyndaquila.
-Wezmê go na noc i uleczê, rano bêdzie zdrów i gotów do odbioru-powiedzia³a siostra, mi³o siê u¶miechaj±c.-Pokojów niestety brak, musisz spaæ na Holu, Blissey, postara ci przygotowaæ wygodny materac-dopowiedzia³a po czym odesz³a z twoim pokemonem. Zosta³a¶ sama obok trenerów, nie by³o miejsca do spoczynku. Jednak¿e jaka¶ trenerka zrobi³a ci trochê miejsca.
-Cze¶æ mam na imiê Jenny, jestem z New Bark Town-powiedzia³a. Dziwne nigdy nie widzia³a¶ tej dziewczyny, a by³a mniej wiêcej w twoim wieku.
Mia³a piêkne d³ugie blond w³osy i zielone oczy. Wydawa³a siê bardzo mi³± osóbk±-Jakiego masz pokemona? Bo ja mam Totodila. Obecnie odda³a go Siostre Joy, wiêc niestety nie mog± ci go pokazaæ, ale jutro na pewno to uczniê.-dopowiedzia³a dziewczyna, z ciekawo¶ci± w oczach.
- No, cze¶æ, ja jestem Sara, Sara Niko, ale mów mi Blue. Ja mam ma³ego je¿yka, Cyndaquil'a, którego nazwa³am Cynda, i te¿ odda³am go Siostrze Joy.
Jenny, Ty serio jeste¶ z New Bark Town, bo ja te¿... Ale nigdy Ciê nie widzia³am...
Ejj, chcesz stoczyæ walkê jutro, gdy oddadz± nam nasze Pokemon'y?
Oczywi¶cie walka 1 vs 1, co Ty na to, Jenny?
Mówiê z u¶miechem na ustach do Jenny.
*Hmmmm, dziwne, ¿e jej w New Bark Town nie widzia³am...*
Jenny wyt³umaczy³a ci ¿e mieszka³a na obrze¿ach NBT i uczy³ siê w domu, wiêc nic dziwnego ¿e nie widzia³a¶ jej w swojej szkole. Co do pojedynku Jenny siê nie zgodzi³a, gdy¿ musi bardzo wcze¶nie wyruszaæ do nastêpnego miasta, ma co¶ wa¿nego do przekazania, burmistrzowi z Violet City. Obieca³a ci ¿e nastêpnym razem zawalczy z chêci±.
Powiedzia³a to i uda³a siê na materac, które przynios³a Siostra Joy by siê zdrzemn±æ. Siedzia³a¶ trochê i patrzy³a¶ przez okno. Na dworze la³o jak z cebra, je¶li jutro bêdzie taka pogoda, nigdzie siê nie ruszysz raczej. Powoli usypia³a¶, postanowi³a¶ po³o¿yæ siê na materacu, gdy¿ lada chwila, a zmorzy cie sen. Tak siê sta³o...
Obudzi³a¶ siê o 10 rano, tak jak mówi³a Jenny znik³a, widocznie posze³a kiedy ty smacznie spa³a¶. Obok ciebie le¿a³y 1 pokeball, pewnie siostra Joy ci go odda³a, kiedy spa³a¶.
Kontakt:
Wys³any: 21 Marzec 10, 21:30
*Hmmm, Jenny ma refleks, nawet nie zd±¿y³y¶my siê po¿egnaæ...
Ale trzeba przywitaæ siê z moim Pokemon'em...*
- Cynda poka¿ siê
Mówiê rzucaj±c PokeBall z je¿ykiem do góry.
- Cynda cze¶æ! Masz teraz pe³ne punkty HP?
Je¿eli tak to ¶wietnie!
Okej, trzeba sprawdziæ jaka jest pogoda, oby tylko nie pada³o, bo bêdzie bardzo ¼le, dla mnie i Cynd'y...
Mówiê po czym patrzê przez okno czy nie pada deszcz. Je¿eli pogoda bêdzie ³adna, ruszê z moim Pokemon'em dalej, je¿eli pogoda bêdzie z³a, to niestety zostanê tutaj, w PokeCenter, do póki pogoda siê nie wydobrzy.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.