POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
31 Styczeñ 17, 21:38
Nowy dzia³ lub subforum
Autor Wiadomo¶æ
Drago 
Nosi czapkê Asha
:drago:

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 23 Luty 09, 21:09   

póki co jeste¶my na etapie tworzenia. nie d³ugo o wszystkim poinformujemy.

Sygnatura użytkownika

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 23 Luty 09, 21:49   

Ale fundatora te¿ musicie miec :looka:

Drago 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 23 Luty 09, 21:52   

hmm fundatora w jakim sensie? chcesz ufundowaæ nagrody? :P

Sygnatura użytkownika

13sniper 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³a: 21 Lut 2009
Sk±d: Bia³ogard
Kontakt:
Wys³any: 24 Luty 09, 07:17   

Mniej wiêcej ju¿ wszystko wiadomo, a wiêc odsy³am was tutaj:
http://pokeboard.pl/viewtopic.php?p=5947#5947

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 17 Listopad 12, 07:36   

Bary napisa³/a:
Zg³o¶ siê z tym do mnie na PW, podam Ci mój numer GG i jako¶ to za³atwimy, jednak ja by³bym za tym ¿eby postawiæ stronkê, a na forum dzia³ po to aby mo¿na by³o na ten temat tylko siê wypowiadaæ ;]

Panie, zwyk³e strony ogólne o Pkmn siê nie utrzymuj±, a ty proponujesz stronê o JAKIM¦ JEDNYM przejawie Pkmn, dobre...

13sniper napisa³/a:
Mniej wiêcej ju¿ wszystko wiadomo, a wiêc odsy³am was tutaj:
http://pokeboard.pl/viewtopic.php?p=5947#5947

Dla wyja¶nienia - w chwili napisania tamtego postu, PC jeszcze "by³o" na domenie ¶p. PokeBoardu (styczeñ-wrze. 2008 r., poprzednik obecnej edycji PC), wiêc teraz ten link wygl±da tak: http://pokecollect.net.pl...php?p=5947#5947

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 17 Listopad 12, 07:45   

PokeMan napisa³/a:
Bary napisa³/a:
Zg³o¶ siê z tym do mnie na PW, podam Ci mój numer GG i jako¶ to za³atwimy, jednak ja by³bym za tym ¿eby postawiæ stronkê, a na forum dzia³ po to aby mo¿na by³o na ten temat tylko siê wypowiadaæ ;]

Panie, zwyk³e strony ogólne o Pkmn siê nie utrzymuj±, a ty proponujesz stronê o JAKIM¦ JEDNYM przejawie Pkmn, dobre...

Podobnie jak TT, które jest po¶wiêcone g³ównie walkom Wi-Fi, a contentu na stronie wci±¿ brak :(
Dzia³alno¶æ strony trzeba dobrze zaplanowaæ. Na szczê¶cie my mamy plany na rok do przodu :sliniak:

Ostatnio zmieniony przez Conquest 17 Listopad 12, 07:45, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 31 Styczeñ 17, 21:12   

Ogarniaj±c pocz±tek tego tematu nie sposób nie odnotowaæ, ¿e wnioskowane (pod)dzia³y siê pojawi³y. Trudno mi teraz jednoznacznie okre¶liæ za czyj± spraw±, ale odnoszê wra¿enie, ¿e co najmniej jeden dzia³ zrobi³ Conquest. Szkoda tylko, ¿e patrz±c na nowe growe dzia³y o które zadba³ wraz z premierami kolejnych gier, to userzy nie dopisali, odpisali i nie za³o¿yli - nowych tematów.
Mniejsza z tym.

Pod koniec ubieg³ego roku, czyli dos³ownie ok. kwarta³ temu, poinformowa³em Conquesta, ¿e nie wiem jak Daru, ale w tym roku planujê zaj±æ siê PC. Jak widaæ, za³o¿enie te spe³niam. Lepiej lub gorzej, to podlega subiektywnej ocenie której nie sposób unikn±æ. Czemu s³u¿± te 3 ostatnie zdania które powinienem raczej napisaæ w innym temacie? Otó¿ na pocz±tek zajmujê siê kompletn± zmian± podzia³u forum na kategorie i dzia³y. Jak ³atwo zauwa¿yæ s± to zmiany du¿e, bo przez tyle lat g³ównie ¶ciska³em forum. Teraz kierunek zmian jest kompletnie odwrotny. Dlatego zgodnie z nazw± tego tematu, poszukujê nowych pomys³ów na dzia³y/poddzia³y. Wszelkie pomys³y, propozycje, sugestie i rady przyjmê w tym temacie lub na PW/GG. Wa¿ne jest te¿, albo nawet g³ównie, gdyby kto¶ móg³ podaæ jeszcze uzasadnienie/umiejscowienie/argument tego z czym do mnie pisze. Oczywi¶cie nie trzeba uzasadniaæ pomys³u na nowe forum o nowej grze, w takim wypadku wystarczy krótkie info co i jak.

Sygnatura użytkownika

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 5 Luty 17, 11:35   

...

Wiesz, Poke... o dziwno ten obecny uk³ad... podoba mi siê! Teraz do Shoutboksa dojad± tylko najwytrwalsi xD

A tak powa¿nie:
1. Czemu poddzia³ "O PokeManie" jest w dziale "PPS", a nie w dziale "Nasi u¿ytkownicy"? Chyba, ¿e PokeMana mo¿na uznaæ za "obywatela PokeSceny", co te¿ jest (BY£O) zgodne z prawd±.
2. Do nazw dzia³ów PPS-owych: "O forach" i "O stronach" warto dopisaæ podtytu³ nag³ówek: "PPS:".
3. Mo¿na zrobiæ nazwy schludniej - masz dobre pomys³y, ale robisz na szybko i tworzy siê ma³y burdelik, vide: dzia³ "To czy to?" powinien nazywaæ siê jako¶ na kszta³t "Który Pokemon?", albo nawet to, co jest w jego opisie brzmia³oby lepiej. Takie dzia³y jak "Ankiety o pi±tej generacji", czy "DP, BW, XY, S&M" s± nieschludne, bo wywy¿szasz jedn± generacjê nad pozosta³e - wiadomo, w praktyce wynika to czêsto z ilo¶ci postów i nie da siê tego ³adnie podzieliæ. Ale w praktyce kiedy¶ ju¿ to wykluczali¶my. + trzeba rozbudowaæ opisy dzia³ów, skoro ju¿ stawiamy na prze³adowan± stronê g³ówn±, to PRZE£ADUJMY J¡ PORZ¡DNIE!

Zastanawiam siê po co piszê tego posta - z moich uwag pewnie nikt specjalnych wniosków nie wyci±gnie, a i zmian nie ma robiæ dla kogo (no jest, ale czy kto¶ uzna, ¿e forum dla 5 osób jest aktywne?). Chyba po prostu nadal za bardzo lubiê PC, ¿eby tak ca³kiem, ca³kiem je olaæ.

PokeMan napisa³/a:
Ogarniaj±c pocz±tek tego tematu nie sposób nie odnotowaæ, ¿e wnioskowane (pod)dzia³y siê pojawi³y. Trudno mi teraz jednoznacznie okre¶liæ za czyj± spraw±, ale odnoszê wra¿enie, ¿e co najmniej jeden dzia³ zrobi³ Conquest. Szkoda tylko, ¿e patrz±c na nowe growe dzia³y o które zadba³ wraz z premierami kolejnych gier, to userzy nie dopisali, odpisali i nie za³o¿yli - nowych tematów.
Mniejsza z tym.

Dzia³ów zrobi³em ca³kiem sporo, ale nie wrzuca³em ich na wierzch, tylko do poddzia³ów, zgodnie z ówczesn± polityk±. W sumie podoba³ mi siê taki bardziej minimalistyczny uk³ad - ale to mnie - taki móg³by byæ dobry dla sta³ych u¿ytkowników.

PokeMan napisa³/a:
Pod koniec ubieg³ego roku, czyli dos³ownie ok. kwarta³ temu, poinformowa³em Conquesta, ¿e nie wiem jak Daru, ale w tym roku planujê zaj±æ siê PC. Jak widaæ, za³o¿enie te spe³niam. Lepiej lub gorzej, to podlega subiektywnej ocenie której nie sposób unikn±æ. Czemu s³u¿± te 3 ostatnie zdania które powinienem raczej napisaæ w innym temacie? Otó¿ na pocz±tek zajmujê siê kompletn± zmian± podzia³u forum na kategorie i dzia³y. Jak ³atwo zauwa¿yæ s± to zmiany du¿e, bo przez tyle lat g³ównie ¶ciska³em forum. Teraz kierunek zmian jest kompletnie odwrotny. Dlatego zgodnie z nazw± tego tematu, poszukujê nowych pomys³ów na dzia³y/poddzia³y. Wszelkie pomys³y, propozycje, sugestie i rady przyjmê w tym temacie lub na PW/GG. Wa¿ne jest te¿, albo nawet g³ównie, gdyby kto¶ móg³ podaæ jeszcze uzasadnienie/umiejscowienie/argument tego z czym do mnie pisze. Oczywi¶cie nie trzeba uzasadniaæ pomys³u na nowe forum o nowej grze, w takim wypadku wystarczy krótkie info co i jak.

Pomóc chêtnie pomogê, naprawdê. Tylko najpierw mo¿e wypisz, co realnie jest w planach?

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 28 Luty 17, 21:28   

Conquest napisa³/a:
Teraz do Shoutboksa dojad± tylko najwytrwalsi

i o to chodzi :)

Conquest napisa³/a:
Czemu poddzia³ "O PokeManie" jest w dziale "PPS", a nie w dziale "Nasi u¿ytkownicy"? Chyba, ¿e PokeMana mo¿na uznaæ za "obywatela PokeSceny", co te¿ jest (BY£O) zgodne z prawd±.

Dok³adnie, sam sobie odpowiedzia³e¶ na pytanie.

Conquest napisa³/a:
Do nazw dzia³ów PPS-owych: "O forach" i "O stronach" warto dopisaæ podtytu³ nag³ówek: "PPS:".

Co¶ podobnego by³o dot±d, i chcia³em unikn±æ stygmatyzowania okre¶leniem PPS tych tematyk. Bo to tak jakby uznawaæ dyskusje o forach i stronach za co¶ wybitnie PPSowego, a tak nie jest. tzn, chcia³bym, aby równie¿ nie-ppsowicze siê tym dzia³em zainteresowali, bez konieczno¶ci znania terminu pps.

Conquest napisa³/a:
Mo¿na zrobiæ nazwy schludniej - masz dobre pomys³y, ale robisz na szybko i tworzy siê ma³y burdelik, vide: dzia³ "To czy to?" powinien nazywaæ siê jako¶ na kszta³t "Który Pokemon?", albo nawet to, co jest w jego opisie brzmia³oby lepiej. Takie dzia³y jak "Ankiety o pi±tej generacji", czy "DP, BW, XY, S&M" s± nieschludne, bo wywy¿szasz jedn± generacjê nad pozosta³e - wiadomo, w praktyce wynika to czêsto z ilo¶ci postów i nie da siê tego ³adnie podzieliæ. Ale w praktyce kiedy¶ ju¿ to wykluczali¶my.

Podobn± "nieschludno¶æ" masz na PVF, gdzie dzia³y o aktualnie premierowanych genach/grach te¿ maj± nadreprezentacjê postów gdy¿ dzia³ o nich wydzielony jest z kategorii pokegier. Jak widzisz, to kolejny dowód na twoj± tezê o tym, ¿e niezale¿nie od siebie, wraz z Daru mamy podobn± strategiê co do forum, z t± ró¿nic±, ¿e on ma wiêksze, a ja mniejsze, có¿, ¿ycie.

Conquest napisa³/a:
trzeba rozbudowaæ opisy dzia³ów, skoro ju¿ stawiamy na prze³adowan± stronê g³ówn±, to PRZE£ADUJMY J¡ PORZ¡DNIE!

Jak tylko znajdê czas, bardzo chêtnie. Jak szalec, to szaleæ do konca :vabi: gorzej ju¿ byæ wszak nie mo¿e :D

Conquest napisa³/a:
Zastanawiam siê po co piszê tego posta - z moich uwag pewnie nikt specjalnych wniosków nie wyci±gnie, a i zmian nie ma robiæ dla kogo (no jest, ale czy kto¶ uzna, ¿e forum dla 5 osób jest aktywne?). Chyba po prostu nadal za bardzo lubiê PC, ¿eby tak ca³kiem, ca³kiem je olaæ.

¯eby to by³o takie proste... nie wiem czy jeszcze wiesz, lub nie, ale z PPSowej dzia³alno¶ci nie ma zysków, a latka lec±, rodzina siê pojawia, potrzeby zyciowe coraz wiêksze, trzeba pracowaæ itp. chcia³bym, naprawdê, ¿eby by³o inaczej, ale tak to ju¿ jest, ludzie siê zmieniaj±, ja kiedy¶ nie rozumia³em czemu niektórzy odpuszczaj± - teraz wiem. No, ale skoro to piszê, to jednak nie do koñca - bo bedê walczy³ do koñca, choæ coraz trudniej.

Wnioski znam, wiem, ¿e s± s³uszne, tylko niestety, pewnych rzeczy siê nie zmieni, czasu nie cofnie, b³êdów nie naprawi, przesz³o¶ci nie zmieni, stanu zastanego nie odwrócê.

Conquest napisa³/a:
Dzia³ów zrobi³em ca³kiem sporo, ale nie wrzuca³em ich na wierzch, tylko do poddzia³ów, zgodnie z ówczesn± polityk±

I jestem Ci za to wszystko wdziêczny, teraz tylko polityka siê zmieni³a, zrobi³± spore wachniêcie w drug± stronê :)

Conquest napisa³/a:
Pomóc chêtnie pomogê, naprawdê. Tylko najpierw mo¿e wypisz, co realnie jest w planach?

Nie bêdê obiecywa³ gruszek na wierzbie, ¿adnych zapowiedzi, jak to nasz wspólny znajomy robi(³)æ mia³ w zwyczaju. Bêdê do bólu szczery i uczciwy. Wiesz, ¿e jestem zajêty pewnymi obowi±zkami, ale nadal o PC pamiêtam. Wiêc w skrócie bêdê chcia³ naprawiæ swoje b³êdy, wprowadzaj±c co¶ nowego na PC, od czasu do czasu, A konkretnie wtedy, gdy akurat siê trafi czas wolny.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: