Nazwa tematu sporo na wyrost. Poprzednia "metamorfoza" ju¿ za d³ugo trwa *. Czas na now± która up³ynie pod znakiem spokoju. Tak, nie ma co obiecywaæ za du¿o. Teraz metoda ma³ych kroków. Sukcesywne nowo¶ci, usprawnienia, zmiany.
- uk³ad dzia³ów zostaje jaki jest. G³ówna czê¶æ forum oparta na 3 du¿ych dzia³ach: o grach, do dyskusji ogólnych i o Anime. Usun±£EM info, ¿e gry to Pokemon Gry, a Anime, to anime Pokemon. My¶lê, ¿e nazwa i tematyka forum jasno wskazuje, o czym s± g³ówne dzia³y. Zmiana dzia³ów jaka nast±pi³a, to efekt dyskusji mojej z Raikiem i Conquestem w tym temacie.
- dzia³y o Redakcji gazetki oraz Teamie Pokecollect, zintegrowa³em do jednego dzia³u który nazwa³em Studium przypadku
- czê¶ci± która nas chyba wyró¿nia, to ca³a kategoria PPSowa podzielona na 3 dzia³y (poprawka, od 8 marca s± 4 dzia³y). Jako¶ nam uros³o postów PPSowych, wiêc szkoda by to chowaæ do jednego du¿ego dzia³u. Mo¿na powiedzieæ, ¿e o ile kiedy¶ PC s³ynê³o z Downloadu, to teraz cech± charakterystyczn±, jest powa¿ne zajêcie siê PPSem. Zapewne nigdy pod wzglêdem ilo¶ci postów o PPS, nie dogonimy Revivala, ale tam te posty s± bardziej zakopane/porozrzucane.
Tymczasem u nas, jest du¿o poddzia³ów o poszczególnych sk³adowych PPSu. I tak, dzi¶ pozwoli³em sobie stworzyæ nowy dzia³ o najwiêkszej polskiej Pokestronie - Pokemon Valhalli - znajdziemy go tu. Mamy wiêc dzia³y o najwiêkszych Polskich Pokestronach - PV i PokeSerwisie. W tym drugim jest du¿o postów, bo PC by³o oficjalnym forum PS. Dlatego zachêcam do pisania postów/tematów o PV, aby siê to "wyrówna³o".
PS: takie ciekawe zdarzenie. Nie by³o mnie na PPS ostatnie 2-3 tygodnie. Wszed³em tutaj - 140 postów nieprzeczytanych. Wszed³em na Revivala: 14 postów. Nie chcê w ten sposób jako¶ ganiæ Reva. Ja te forum lubiê i ¿a³ujê, ¿e jego posty nawet z 2005 r. siê marnuj±, bo rozwój forum jest gorszy ni¿ na PC.
* - temat o Pierwszej metamorfozie zamykam. By³o dosyæ czasu i dyskusji, a nie chcê aby ewentualna nowa dyskusja toczy³a siê w poprzedniej metamorfozie, skoro oficjalnie od dzi¶, jeste¶my w nowej - drugiej.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 9 Marzec 13, 07:03, w ca³o¶ci zmieniany 7 razy
Ju¿ nied³ugo, dok³adnie 18 kwietnia minie rok, od kiedy w atmosferze skandalu/afery siê powa¿nie zaj±³em tym forum, g³ównie samodzielnie, choæ po drodze wzi±³em na wspó³adminów DominLoLa i Byakurai`a, którzy niestety wymiêkli, a osta³ siê Conquest. Tak wiêc, tego 18 kwietnia siê rozliczê z forum i do tej daty, ju¿ ostatecznie dopracujê je, a potem rozpoczniemy ekspansjê podobn± do tej, jak± zrobi³ MPoke, którego admin chyba nie by³ prawdziwym PPSowiczem.
W pi±tek 8 marca mia³em wenê, na kolejne przestawianie dzia³ów. I tak, dzia³ "Co nowego na forum" (w którym jest temat który czytasz) zosta³ uszczuplony o wiêkszo¶æ tematów za³o¿onych przed 2012 r. Co siê z nimi sta³o ? Powêdrowa³y, do naszego studium przypadku o tutaj podobnie jak Gazetka PokeCollect która by³a "wydawana" w 2010 i krótko na pocz±tku 2011 roku. Teraz wreszcie mo¿emy - a nawet jeste¶my zobowi±zani - do przemaglowania TYCH tematów i postów, czyli rzetelnego ocenienia naszych poprzedników i ich kupy b³êdów jakie robili.
Tak wiêc, odkop time, ku chwale naszych nastêpców i nowego pokolenia PPSowiczów. Szczególnie, ¿e to niepowtarzalna okazja odkopania tematów nawet z 2008 r. i 2009 r.
Z ostatniej chwili - dzi¶ "odblokowa³em" dzia³ o innych Anime ni¿ Pokemon, czyli tym samym, powraca ma³y offtop.
Sygnatura użytkownika
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 10 Marzec 13, 20:07, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy
Jestem po¶rednikiem, ale có¿... Byaku chce przekazaæ przez mój telefon, gdy¿ jego internet mu odpowiedzieæ nie pozwala, ¿e:
"Przepraszam bardzo , ale odszed³em przez ciebie (PokeManie oczywi¶cie) i twoj± dyktaturê, a nie wymiêk³em..."
Na tym koñczê po¶rednictwo, a teraz moje 2 pytania (i kilka g³o¶nych uwag):
1. Je¶li lubisz wyg³aszaæ kwestie w ró¿nych tematach przedawnionych, jak na przyk³ad... to, ¿e kto¶ w wakacje 2010 roku pojecha³ do W³och, czy gdzie tam chce, a potem wróci³, a ty dopiero teraz mu odpowiadaæ, to... czemu zamykasz temat o PIERWSZEJ metamorfozie PC? Wiesz, odbierasz niektórym mo¿liwo¶æ wyg³oszenia swojego zdania, oczywi¶cie mowa o tych, których aktualnie nie ma na PC, ale mo¿e kiedy¶ sobie wejd± i bêd± chcieli odpowiedzieæ. Prawda? Ta sama logika, wiêc nie mów mi, ¿e masz jakie¶ inne motywy jak po prostu zablokowanie mo¿liwo¶ci wypowiedzenia siê na temat tego, ¿e pierwsza metamorfoza by³a po prostu klap±. (D³ugo trwa³a, nie wnios³a za du¿o, g³ównie zmiany kosmetyczne i "rozwi±zanie" sprawy z botami, choæ musia³e¶ to robiæ 2-3 razy, to z botami oczywi¶cie. Uznajê j± za klapê.)
2. Ty chcesz z PC zrobiæ ¿ywe archiwum nie?
No, a teraz...
1. Fajnie, ¿e w ogóle Rev zwraca uwagê na mangê, która w Polsce jest o wiele bardziej niedoceniana ni¿ Anime, nie ¿eby co¶... ale sama manga w Polsce jest ju¿ licencjonowana, ale niestety, projekt zosta³ zawieszony (JPF zrobi³o dobr± robotê, ale tylko na 3 tomiki... a szkoda...) i nie wiem czy zostanie wznowiony... ale jak widaæ, bardziej niedoceniane jest anime, które leci w telewizji, ogl±daj± je dzieciaki i my¶l±, ¿e dubb jest z³y (Haaaa! Nawet ostatnio moja 5 letnia siostrzenica powiedzia³a, ¿e nie chce ogl±daæ Pokemonów, gdy¿ "g³upio mówi±" i nie, dopytywa³em siê o co chodzi, no i wysz³o w praniu)
2. Ocenianie b³êdów, jak mi³o. Mo¿e zajmiecie siê rozbudow±, a nie ocenianiem dawnych b³êdów? Nastêpny bêdzie PBF?
3. Huuuh. Jak mi³o, Domin i Byak wymiêkli. Tak, ale nie to, ¿e im siê nie chcia³o ju¿ robiæ, powiem inaczej, ROBILI TO Z CIʯKIM SERCEM, ale odeszli... jak to... a... "BC OF YOU!" jak to niedawno widzia³em w jednej grze, taki ma³y spam ci±gle lecia³, ale mniejsza o to, odeszli, przez Ciebie i nawet to napisali w swoich tematach, nie wiem czemu twierdzisz wiêc, ¿e wymiêkli.
4. Nie no... nie chce mi siê ju¿... jak co¶, to napiszê jeszcze kilka rzeczy, które mnie irytuj±, a jak na razie...
Mi³ego dnia, w ¶wiecie zak³amania
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
W pi±tek 8 marca mia³em wenê, na kolejne przestawianie dzia³ów. I tak, dzia³ "Co nowego na forum" (w którym jest temat który czytasz) zosta³ uszczuplony o wiêkszo¶æ tematów za³o¿onych przed 2012 r. Co siê z nimi sta³o ? Powêdrowa³y, do naszego studium przypadku o tutaj podobnie jak Gazetka PokeCollect która by³a "wydawana" w 2010 i krótko na pocz±tku 2011 roku.
A wkrótce uk³ad dzia³ów znów siê nieco zmieni. Nie bêdzie rewolucji, ale mimo wszystko modyfikacje. A co do obecnej formy Case Study, to bardzo mi siê podoba
PokeMan napisa³/a:
Z ostatniej chwili - dzi¶ "odblokowa³em" dzia³ o innych Anime ni¿ Pokemon, czyli tym samym, powraca ma³y offtop.
A wkrótce powróci tak¿e - na próbê - wiêkszy offtop, ale bez szaleñstw.
Mo¿e jeszcze odpowiem Afilowi...
Afil napisa³/a:
1. Je¶li lubisz wyg³aszaæ kwestie w ró¿nych tematach przedawnionych, jak na przyk³ad... to, ¿e kto¶ w wakacje 2010 roku pojecha³ do W³och, czy gdzie tam chce, a potem wróci³, a ty dopiero teraz mu odpowiadaæ, to...
Afil, lubiê siê z Tob± k³óciæ, ale te analogie, które wymy¶lasz s± niedorzeczne Bardziej porówna³bym Case Study do omawiana np. bitwy pod K³uszynem
Afil napisa³/a:
Nie, zamys³ jest inny: ca³e forum ma byæ ¿ywe, ale je¶li kto¶ chce skomentowaæ starsze wydarzenia to dajemy tak± mo¿liwo¶æ.
Afil napisa³/a:
1. Fajnie, ¿e w ogóle Rev zwraca uwagê na mangê
LOL, ostatni post na Revie w dziale Manga jest z dnia 4 Sie 2010. Prawda, jest tam sporo postów w tym temacie, ale to g³ównie za spraw± Nid, która by³a/jest tam moderatork± i zna siê na tym, a nawet t³umaczy³a Speciala na polski. Generalnie Manga najlepiej ma siê na PoPlu.
Afil napisa³/a:
która w Polsce jest o wiele bardziej niedoceniana ni¿ Anime, nie ¿eby co¶... ale sama manga w Polsce jest ju¿ licencjonowana, ale niestety, projekt zosta³ zawieszony (JPF zrobi³o dobr± robotê, ale tylko na 3 tomiki... a szkoda...) i nie wiem czy zostanie wznowiony... ale jak widaæ, bardziej niedoceniane jest anime, które leci w telewizji, ogl±daj± je dzieciaki i my¶l±, ¿e dubb jest z³y (Haaaa! Nawet ostatnio moja 5 letnia siostrzenica powiedzia³a, ¿e nie chce ogl±daæ Pokemonów, gdy¿ "g³upio mówi±" i nie, dopytywa³em siê o co chodzi, no i wysz³o w praniu)
To ma byæ taki hejt na anime? bo nie rozumiem... Manga niedoceniana? Ja zewsz±d s³yszê, ¿e manga jest ¶wietna, a dla niektórych osób nawet ulubiona z segmentu Pokemon. To raczej anime jest nieoceniane przez przesadzone pog³oski o schematyczno¶ci itp. Manga jest po prostu mniej popularna. A i pozdrów to m±dre dziecko, bo dubb w Pokach naprawdê jest z³y
Afil napisa³/a:
2. Ocenianie b³êdów, jak mi³o. Mo¿e zajmiecie siê rozbudow±, a nie ocenianiem dawnych b³êdów?
A my¶lisz, ¿e dlaczego ostatnio tak ma³o odkopujemy. Dzia³anie jest, spokojna g³owa
Afil napisa³/a:
Nastêpny bêdzie PBF?
Nie rozumiem w jakim kontek¶cie jest to pytanie, ale wspomnê o PBFie. Nabór jest, zg³oszenia s±, wyniki bêd±, gracze przyjd±. Dziêki za troskê.
Afil napisa³/a:
3. Huuuh. Jak mi³o, Domin i Byak wymiêkli. Tak, ale nie to, ¿e im siê nie chcia³o ju¿ robiæ, powiem inaczej, ROBILI TO Z CIʯKIM SERCEM, ale odeszli... jak to... a... "BC OF YOU!" jak to niedawno widzia³em w jednej grze, taki ma³y spam ci±gle lecia³, ale mniejsza o to, odeszli, przez Ciebie i nawet to napisali w swoich tematach, nie wiem czemu twierdzisz wiêc, ¿e wymiêkli.
Ka¿dy ma inny pogl±d. Jestem w stanie zrozumieæ racje zarówno Byaka i Domina, jak i PokeMana. Wszystkim niestety nie da siê dogodziæ
Afil napisa³/a:
By³bym niemi³y, gdybym nie powiedzia³ "wzajemnie"
I ¿eby nie by³o, ¿e dzia³am pod kurtyn± milczenia, to napisze Wam nad czym pracujê:
- temat z buttonami, aby wreszcie sformalizowaæ wymiany guzikami
- reaktywacja PBF i nabór na MG
- kolejne UpLoady
- powrót dzia³u Offtop
- SUPER HIPER NOWO¦Æ, ale to na razie niespodzianka
i inne, o których bêdê informowa³ na bie¿±co. ¯yczê mi³ego oczekiwania
ale odszed³em przez ciebie (PokeManie oczywi¶cie) i twoj± dyktaturê, a nie wymiêk³em...
Tylko czy moja "dyktatura" - jak j± nazywacie - naprawdê tak bardzo przeszkadza³a, ¿e trzeba by³o odchodziæ z forum ? Przecie¿ pisaæ posty mo¿na by³o zawsze.
Afil napisa³/a:
Je¶li lubisz wyg³aszaæ kwestie w ró¿nych tematach przedawnionych, jak na przyk³ad... to, ¿e kto¶ w wakacje 2010 roku pojecha³ do W³och, czy gdzie tam chce, a potem wróci³, a ty dopiero teraz mu odpowiadaæ, to... czemu zamykasz temat o PIERWSZEJ metamorfozie PC? Wiesz, odbierasz niektórym mo¿liwo¶æ wyg³oszenia swojego zdania, oczywi¶cie mowa o tych, których aktualnie nie ma na PC, ale mo¿e kiedy¶ sobie wejd± i bêd± chcieli odpowiedzieæ. Prawda? Ta sama logika, wiêc nie mów mi, ¿e masz jakie¶ inne motywy jak po prostu zablokowanie mo¿liwo¶ci wypowiedzenia siê na temat tego, ¿e pierwsza metamorfoza by³a po prostu klap±.
Zamkn±³em, bo ci±g fabularny. Trochê to dziwne pisaæ JEDNOCZE¦NIE w dwóch "metamorfozach" gdy jedna z nich, siê ju¿ oficjalnie skoñczy³a. Poza tym, nikt nie zabrania pisaæ w tym temacie, postów o Pierwszej metamorfozie. Fajniutko, ¿e chor±giewka na wietrze, jak± jeste¶, teraz pochwala odkop, TYLKO dlatego, ¿e dziêki temu, mo¿e byæ w kontrze do mnie.
Afil napisa³/a:
(D³ugo trwa³a, nie wnios³a za du¿o, g³ównie zmiany kosmetyczne i "rozwi±zanie" sprawy z botami, choæ musia³e¶ to robiæ 2-3 razy, to z botami oczywi¶cie. Uznajê j± za klapê.)
Zastanawiam siê jak mo¿na oceniaæ co¶ takiego, jako klapê, w sytuacji gdy to pierwszy ETAP. Nie, Pierwszy etap nie mia³ siê skoñczyæ jakim¶ nie wiadomo jakim sukcesem, bo to ETAP. Czê¶æ wiêkszej ca³o¶ci. Oceniasz to tak, jakby¶ ocenia³ odcinek anime tylko na podstawie jego pierwszej po³owy. Albo ca³e anime, na podstawie np. tylko pierwszych 5 odcinków (przy za³o¿eniu, ¿e mamy do czynienia z formatem typu Onegai Teacher). Pierwsza po³owa (PokeMan edyszyn) mo¿e nie byæ zachwycaj±ca, ale mo¿e Druga (Conquest edition) mo¿e pozytywnie zaskoczyæ ? Dodam, ¿e i tak, podwaliny i pocz±tek (co wynika z nazwy jej za³o¿yciela) Drugiej to moje pomys³y, bo jak wiele razy powtarza³em, SB i Offtop planowa³em przywróciæ. Ich brak w wiêkszej czê¶ci 2012 r. wynika³ z tego, ¿e nie chcia³em aby mi przeszkadza³y/absorbowa³y, przy porz±dkowaniu forum. A tak, macie niewolnika (Conquest) który Wam archiwizuje SB. Fajnie wam, terrory¶ci
Afil napisa³/a:
Archiwum w ogóle nie powinno byæ, to durna opcja, papugowana przez wszystkich. Dlaczego nie powinno byæ ? Bo na wszystkie tematy mo¿na dyskutowaæ przez ca³e lata. Jest tyle tematów do dyskusji, ale nie, wiêkszo¶æ potrafi gadaæ tylko o tym co nowe. A i o nie wszystkim nowym...
Afil napisa³/a:
Fajnie, ¿e w ogóle Rev zwraca uwagê na mangê
Nie, nie zwraca. Zwracaj± uwagê tylko na JEDN¡ z kilku mang Pokemon - Pokemon Special, która jest podobno najpopularniejsza. Choæ ja osobi¶cie wolê Dengeki Pikach (Ci co czytali, to wiedz± czemu ) którego kilka rozdzia³ów nawet na PL prze³o¿ono fanowsko kilka lat temu. A jeszcze jest kilka innych poke-mang.
Afil napisa³/a:
na mangê, która w Polsce jest o wiele bardziej niedoceniana ni¿ Anime
Hmmm...
Manga w Polsce - praktycznie brak wydania oficjalnego, ale prawie wszystkie tomy przet³umaczone przez Nid. Du¿y fandom fanów pokemangi w PPSie - nawet osobna PL pokestrona o mandze by³a.
Anime w Polsce - oficjalna emisja w TV nieprzerwanie od 13 lat pod ró¿nymi postaciami, czy to serial, czy filmy. Najnowsze sezony/filmy oficjalnie po polsku w TV i na DVD. Za to w fandomie Anime kuluje, bo fandom siê wypi±³, a potencjalni fani co mogli by pisaæ o Anime, szlajaj± siê nie po PPSie, tylko na stronach kreskówkowych.
My¶lê, ¿e i manga i Anime s± na w miarê równym wobec siebie poziomie.
Afil napisa³/a:
ale sama manga w Polsce jest ju¿ licencjonowana, ale niestety, projekt zosta³ zawieszony (JPF zrobi³o dobr± robotê, ale tylko na 3 tomiki... a szkoda...) i nie wiem czy zostanie wznowiony...
I widzisz, takie bzdury sadzisz, bo prawie nikt na PPSie nie opisa³ szczegó³ów i kulis Polskiego oficjalnego wydania. Po raz setny powtarzam, wydano TYLKO 1 tom, niefortunnie (wina ANG. licencjodawcy) podzielony na 4 ZESZYTY w A4 po ok. 60 stron. Jeszcze do tego cena ok. 10 z³ i czarno-bia³e obrazki. To nie mia³o prawa siê sprzedawaæ i tak by³o w istocie. Ale tak to jest, jak wydawnictwo nie mia³o pojêcia o rynku produktów Pokemon, bo wydawa³o i wydaje niszowe mangi które s± przeznaczone, do innego targetu.
Czy wzniowiony ? Gdyby¶ u¿y³ googla, to by¶ wiedzia³, ¿e Daru ok. 2006 r. próbowa³ nak³oniæ JPF, ale nic nie wysz³o.
JPF zrobi³ dobr± robotê ? Piszesz z pozycji obecnego wieku, a teraz siê wczuj w przeciêtnego 11-13 latka z tamtych czasów i odpowiedz sobie na pytanie, czemu niby mia³by¶ to kupowaæ, skoro Egmont wydawa³ co¶ podobnego tylko, ¿e kolorowe i za po³owê ceny JPFu. Dzieci nie obchodzi³o wtedy, ¿e Egmont to w³oskie ani-manga i klatki z anime, a JPF to oficjalna manga, ale BEZ ASHA, a BEZ ASHA, siê nic nie sprzeda.
I dlatego koniec koñców, manga jest underground.
Afil napisa³/a:
ale jak widaæ, bardziej niedoceniane jest anime, które leci w telewizji, ogl±daj± je dzieciaki i my¶l±, ¿e dubb jest z³y (Haaaa! Nawet ostatnio moja 5 letnia siostrzenica powiedzia³a, ¿e nie chce ogl±daæ Pokemonów, gdy¿ "g³upio mówi±" i nie, dopytywa³em siê o co chodzi, no i wysz³o w praniu)
Anime jest niedoceniane na PPSie. W internecie jest nawet doceniane, co widaæ po Wikinezce oraz Kreskówkach Peel itp.
Oczywi¶cie, ¿e dub jest z³y. Przecie¿ pisa³em w temacie o s15, w dziale Anime, ¿e Adam £onicki pobi³ kolejne rekordy niekonsekwencji. Niestety, nic siê na to nie poradzi, ja sam zacz±³em ogl±daæ odcinki s14 i 15 po w³osku i angielsku. Nie zmienia to jednak faktu, ¿e pierwsze 6 sezonów oraz Pierwsze filmy kinowe by³y zdubbingowane genialnie. Teraz niestety dobre imiê/opinia o dubie jest masakrowana przez najnowsze sezony, ale nie mamy na to wp³ywu.
Afil napisa³/a:
Ocenianie b³êdów, jak mi³o
Bo siê uczy na b³êdach. Najlepiej innych.
Afil napisa³/a:
Mo¿e zajmiecie siê rozbudow±
Ju¿ nie ja, tylko Conquest...
Afil napisa³/a:
Nastêpny bêdzie PBF?
Mówisz i masz. I co, tak straszno ?
Afil napisa³/a:
Huuuh. Jak mi³o, Domin i Byak wymiêkli. Tak, ale nie to, ¿e im siê nie chcia³o ju¿ robiæ, powiem inaczej, ROBILI TO Z CIʯKIM SERCEM, ale odeszli... jak to... a... "BC OF YOU!" jak to niedawno widzia³em w jednej grze, taki ma³y spam ci±gle lecia³, ale mniejsza o to, odeszli, przez Ciebie i nawet to napisali w swoich tematach, nie wiem czemu twierdzisz wiêc, ¿e wymiêkli.
Je¶li kto¶ odchodzi z forum, TYLKO przez JEDN¡ osobê, której NAWET na oczy nigdy nie widzia³ i osobi¶cie nie zna, to dla mnie to jest wymiêkniêcie.
Afil napisa³/a:
I nawzajem, hipokryto.
Conquest napisa³/a:
Bardziej porówna³bym Case Study do omawiana np. bitwy pod K³uszynem
W naszym przypadku, np. flejmy z Revivalem. ach co to by³y za czasy. Szkoda tylko, ¿e oponent (Revival) sam siê znokautowa³, Collect nawet nie musia³ walczyæ, aby wygraæ
Conquest napisa³/a:
To raczej anime jest nieoceniane przez przesadzone pog³oski o schematyczno¶ci
Siê to s³yszy, siê nie ogl±da, siê nie wie, ¿e odcinki fajne s± - tak ¶rednio co drugi
Conquest napisa³/a:
Nie rozumiem w jakim kontek¶cie jest to pytanie, ale wspomnê o PBFie. Nabór jest, zg³oszenia s±, wyniki bêd±, gracze przyjd±.
Nabór by³, zg³oszenia te¿, wyniki ss±, gracze przyszli. I co AFILKU ?
Dobra, jedyna ró¿nica miêdzy mn± a Conquestem, toto, ¿e ja swoich planów nie opisywa³em tak ³adnie w punktach, tylko robi³em to dora¼nie w pierdylionie postów. Tylah.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 19 Styczeñ 17, 22:54, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
(D³ugo trwa³a, nie wnios³a za du¿o, g³ównie zmiany kosmetyczne i "rozwi±zanie" sprawy z botami, choæ musia³e¶ to robiæ 2-3 razy, to z botami oczywi¶cie. Uznajê j± za klapê.)
Zastanawiam siê jak mo¿na oceniaæ co¶ takiego, jako klapê, w sytuacji gdy to pierwszy ETAP. Nie, Pierwszy etap nie mia³ siê skoñczyæ jakim¶ nie wiadomo jakim sukcesem, bo to ETAP. Czê¶æ wiêkszej ca³o¶ci. Oceniasz to tak, jakby¶ ocenia³ odcinek anime tylko na podstawie jego pierwszej po³owy. Albo ca³e anime, na podstawie np. tylko pierwszych 5 odcinków (przy za³o¿eniu, ¿e mamy do czynienia z formatem typu Onegai Teacher). Pierwsza po³owa (PokeMan edyszyn) mo¿e nie byæ zachwycaj±ca, ale mo¿e Druga (Conquest edition) mo¿e pozytywnie zaskoczyæ ? Dodam, ¿e i tak, podwaliny i pocz±tek (co wynika z nazwy jej za³o¿yciela) Drugiej to moje pomys³y, bo jak wiele razy powtarza³em, SB i Offtop planowa³em przywróciæ. Ich brak w wiêkszej czê¶ci 2012 r. wynika³ z tego, ¿e nie chcia³em aby mi przeszkadza³y/absorbowa³y, przy porz±dkowaniu forum
Czyli z lenistwa
PokeMan napisa³/a:
A tak, macie niewolnika (Conquest) który Wam archiwizuje SB. Fajnie wam, terrory¶ci
Archiwizujê bo chcê, a nie, bo muszê. Muszê co innego: podkre¶liæ, ¿e liczê ka¿dy wpis o Pokemon w SB i niebezpiecznie zbli¿acie siê do granicy mojej cierpliwo¶ci. Wg. wstêpnych szacunków za w tym tempie pisania postów o forum i jego tematyce w SB, sza³t zniknie za ok. 2 tygodnie.
PokeMan napisa³/a:
Afil napisa³/a:
Fajnie, ¿e w ogóle Rev zwraca uwagê na mangê
Nie, nie zwraca. Zwracaj± uwagê tylko na JEDN¡ z kilku mang Pokemon - Pokemon Special, która jest podobno najpopularniejsza. Choæ ja osobi¶cie wolê Dengeki Pikach (Ci co czytali, to wiedz± czemu ) którego kilka rozdzia³ów nawet na PL prze³o¿ono fanowsko kilka lat temu. A jeszcze jest kilka innych poke-mang.
Np. Golden Boys
PokeMan napisa³/a:
BEZ ASHA, a BEZ ASHA, siê nic nie sprzeda.
Czyli Dengeki Pikachu sprzeda³oby siê
PokeMan napisa³/a:
Afil napisa³/a:
Mo¿e zajmiecie siê rozbudow±
Ju¿ nie ja, tylko Conquest...
Wielka ulga, nieprawda¿?
PokeMan napisa³/a:
Afil napisa³/a:
Huuuh. Jak mi³o, Domin i Byak wymiêkli. Tak, ale nie to, ¿e im siê nie chcia³o ju¿ robiæ, powiem inaczej, ROBILI TO Z CIʯKIM SERCEM, ale odeszli... jak to... a... "BC OF YOU!" jak to niedawno widzia³em w jednej grze, taki ma³y spam ci±gle lecia³, ale mniejsza o to, odeszli, przez Ciebie i nawet to napisali w swoich tematach, nie wiem czemu twierdzisz wiêc, ¿e wymiêkli.
Je¶li kto¶ odchodzi z forum, TYLKO przez JEDN¡ osobê, której NAWET na oczy nigdy nie widzia³ i osobi¶cie nie zna, to dla mnie to jest wymiêkniêcie.
Tak± interpretacjê wymiêkniêcia popieram.
PokeMan napisa³/a:
Conquest napisa³/a:
Bardziej porówna³bym Case Study do omawiana np. bitwy pod K³uszynem
W naszym przypadku, np. flejmy z Revivalem. ach co to by³y za czasy. Szkoda tylko, ¿e oponent (Revival) sam siê znokautowa³, Collect nawet nie musia³ walczyæ, aby wygraæ
Rev? Poflejmowa³bym z nimi, porywalizowa³ te¿, ale ¿e poszli wg taktyki "otwórz ¿y³y, bêdzie szybciej" to trudno.
PokeMan napisa³/a:
Conquest napisa³/a:
Nie rozumiem w jakim kontek¶cie jest to pytanie, ale wspomnê o PBFie. Nabór jest, zg³oszenia s±, wyniki bêd±, gracze przyjd±.
Nabór by³, zg³oszenia te¿, wyniki ss±, gracze przyszli. I co AFILKU ?
Literówka? Celowy zabieg? Otwarcie poola interpretacyjnego na pewno
PokeMan napisa³/a:
Dobra, jedyna ró¿nica miêdzy mn± a Conquestem, toto, ¿e ja swoich planów nie opisywa³em tak ³adnie w punktach, tylko robi³em to dora¼nie w pierdylionie postów. Tylah.
Tytu³ wydaje mi siê bardziej skierowany do ¿eñskich fanek.
Conquest napisa³/a:
Czyli Dengeki Pikachu sprzeda³oby siê
Na pewno lepiej, jednak czy du¿o lepiej ? Dzieciaki jakimi byli¶my w latach 2000-2002 r. wybiera³y kolorowe ksi±¿eczki Egmonta, a nie mangê która z natury jest czarno-bia³a. Wg. mnie sporym b³êdem by³o wydanie Speciala (oczywi¶cie pod Angielsk± nazw± czyli Pokemon Adventures) kiedy na rynku królowa³ kto inny. Ciekawym pomys³em by³oby, gdyby wraz z dorastaniem tych co mieli w 2000 r. np. 11 lat, wydaæ tê mangê w 2002-2003 r. kiedy zaczê³a siê Pierwsza fala spadku popularno¶ci Poka w Polsce. Wydanie mangi by³oby ¶wietn± "przej¶ciówk±" trudnych czasów, które trwa³y do wrze¶nia 2004 r. kiedy Polsat rzuci³ na rynek Master Questa.
W skrócie winno to wygl±daæ tak - w trakcie Pierwszego i najwiêkszego pokeboomu ma siê 11 lat i kupuje tazosy, zabawki i ksi±¿eczki Egmonta. Poznaje siê przy okazji Kawaii (wygooglaæ sobie co to, jak nie wiecie) z którego pokefan, dowiaduje siê, ¿e istnieje wiele Mang i Anime. I DOPIERO wtedy wydawaæ mangê, kiedy siê wyedukuje te dzieci, które bêd± mia³y ju¿ 13-14 lat i nie bêdzie przeszkadzaæ im brak kolorków.
Ale, ¿e u nas nikt sensownie nie my¶li... o braku koordynacji franczyzowej nie wspominam - jedna TV puszcza to (Polsat puszcza Johto), druga co¶ innego (FoxKids puszcza pó¼ne Kanto reklamuj±c jako nowe odcinki). Widz mo¿e byæ zdezorientowany. A przecie¿ mo¿na z rynku dzieciêcego wycisn±æ wiele, tylko trzeba mieæ plan. A nie rzucaæ cokolwiek i liczyæ, ¿e popularna marka sprzeda. Jak widaæ, nie zawsze marka wystarczy.
Conquest napisa³/a:
Wielka ulga, nieprawda¿?
Ano, nie muszê siê ju¿ u¿eraæ i wys³uchiwaæ narzekañ.
Conquest napisa³/a:
Celowy zabieg?
Tak, celowy.
Conquest napisa³/a:
Tylach.
Oj, jednak nie. Kiedy Konk³e¶cie przywróci³e¶ Reklamê do offtopu ? Bo w cache Googla widzê, ¿e jeszcze 8 kwietnia nie by³o jej, a piszê, bo widzê ¶wie¿utki temat w tym dziale.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 14 Kwiecieñ 13, 21:41, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wymieni³em tytu³. Do kogo on jest skierowany? Nie wnikam, ale znaj±c biznesy - do wszystkich.
PokeMan napisa³/a:
W skrócie winno to wygl±daæ tak - w trakcie Pierwszego i najwiêkszego pokeboomu ma siê 11 lat i kupuje tazosy, zabawki i ksi±¿eczki Egmonta. Poznaje siê przy okazji Kawaii (wygooglaæ sobie co to, jak nie wiecie) z którego pokefan, dowiaduje siê, ¿e istnieje wiele Mang i Anime. I DOPIERO wtedy wydawaæ mangê, kiedy siê wyedukuje te dzieci, które bêd± mia³y ju¿ 13-14 lat i nie bêdzie przeszkadzaæ im brak kolorków.
Ale, ¿e u nas nikt sensownie nie my¶li... o braku koordynacji franczyzowej nie wspominam - jedna TV puszcza to (Polsat puszcza Johto), druga co¶ innego (FoxKids puszcza pó¼ne Kanto reklamuj±c jako nowe odcinki). Widz mo¿e byæ zdezorientowany. A przecie¿ mo¿na z rynku dzieciêcego wycisn±æ wiele, tylko trzeba mieæ plan. A nie rzucaæ cokolwiek i liczyæ, ¿e popularna marka sprzeda. Jak widaæ, nie zawsze marka wystarczy.
Gdybanie na dekadê wstecz... Jasne, ¿e mog³oby byæ jeszcze lepiej, ale czy by³o ¼le? Mi na pewno nie. W naszym kraju s³abo siê przyjê³a manga, g³ównie oficjalna, przez wzgl±d na ma³± ilo¶æ wydañ. Symbolem Pokemona w Polsce jest i zawsze ju¿ bêdzie anime - nie ma siê co z tym spieraæ, ani polemizowaæ. Potencja³ mangi zaprzepaszczano (jak wiele rzeczy w kraju nad Wis³±).
PokeMan napisa³/a:
Conquest napisa³/a:
Celowy zabieg?
Tak, celowy.
Wiêc nie zgadzam siê z Tob±.
PokeMan napisa³/a:
Conquest napisa³/a:
Tylach.
Oj, jednak nie. Kiedy Konk³e¶cie przywróci³e¶ Reklamê do offtopu ? Bo w cache Googla widzê, ¿e jeszcze 8 kwietnia nie by³o jej, a piszê, bo widzê ¶wie¿utki temat w tym dziale.
Wymieni³em tytu³. Do kogo on jest skierowany? Nie wnikam, ale znaj±c biznesy - do wszystkich.
No w³a¶nie ja siê domy¶lam, ¿e przez ten tytu³ odniós³ mniejszy sukces ni¿ PokeSpecial.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 19 Styczeñ 17, 22:57, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.