Projekt Volcanion stawia pierwsze kroki ju¿ od 6 stycznia. Od tej pory pojawi³o siê ju¿ 40 newsów i 35 artyku³ów. Strona jest we wczesnej Alfie - zbieramy ekipê, tre¶ci, czekamy na przygotowanie szablonu. Mamy te¿ kilka ukrytych celów
Je¶li nadal zastanawiacie siê, czym bêdzie nasza strona, nie zapomnijcie odwiedziæ dzia³u Projekt Volcanion, w którym pokrótce scharakteryzowano pierwotn± ideê przy¶wiecaj±c± naszemu projektowi. Z czasem udostêpnimy tak¿e wiêcej informacji o naszych d³ugoterminowych planach. Obecnie naszym priorytetem jest utworzenie aktywnej strony o Pokemonach z naciskiem na tematykê Pokemon w Polsce z uwzglêdnieniem wszelkich zagadnieñ marki, nie zapominaj±c jednocze¶nie o ogólnych sprawach ze ¶wiata Pokemon, k³ad±c du¿y nacisk na media spo³eczno¶ciowe. Dodajmy tak¿e, ¿e sama idea projektu Volcanion ma na celu ogólne o¿ywienie Polskiej PokeSceny i, w przeciwieñstwie do innych nowych marek, ugruntowanie swej pozycji na PPS-ie na d³ugi czas.
Czekamy ju¿ na wykonanie profesjonalnego szablonu dla strony, tymczasem trwa Nabór do ekipy volcanion.pl na wszelkie stanowiska, jednak najbardziej liczymy na grafików! Je¶li ktokolwiek chce do³o¿yæ swoj± cegie³kê, to niechaj zg³asza siê ¶mia³o!
Pomarudzê trochê:
Irytuj±ca nazwa.
Czujê siê ura¿ony faktem, i¿ nie ma (tymczasowo?) na stronie bazy danych o grach starszych generacji, od B2/W2 w dó³.
Newsy s± ra¿±co nudne. Mimo wszystko, osoby graj±ce w PTCG czy ogl±daj±ce anime to pewnego rodzaju nisza w¶ród fanów.
A fanpage na fejsbuku wydaje mi siê utworzony na si³ê, aby zaznaczyæ tylko profesjonalizm i samo jego istnienie na stronie. Imo, dopóki strona nie ruszy pe³n± par±, nie zajmie siê naprawdê obszernym opracowaniem "¶wiata Pokemonów" itp. itd., dopóty tego rodzaju atrakcja jest wed³ug mnie ca³kowicie zbêdna. Na dodatek napis "10 osób lubi to" nie tworzy dobrego wizerunku serwisu.
Marudziæ pomarudzi³em, ale w dobrej wierze - powodzenia ze stron±, bo zapewne ogrom pracy przed Tob±/wami. Nie odbierz te¿ mojego jêczenia zbyt negatywnie, po prostu napisa³em to, co przysz³o mi do g³owy po odwiedzeniu portalu.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Opticum 31 Styczeñ 16, 01:22, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
To nie jest wczesna alfa, tylko wrzucony skrypt i troche newsow. To mozna postawic w godzine, nazywanie tego alf± to spore nadu¿ycie. Po co publikowaæ niedokoñczone co¶? Liczê, ¿e bêdzie to co¶ porz±dnego, a nie kolejne szambo.
Nie wiem. To ju¿ bardziej ni¿ cokolwiek kwestia gustu.
Opticum napisa³/a:
Czujê siê ura¿ony faktem, i¿ nie ma (tymczasowo?) na stronie bazy danych o grach starszych generacji, od B2/W2 w dó³.
Ura¿ony?
Mam jasn± wizjê prowadzenia strony. Nie bêdê zajmowa³ siê g³upotami w stylu dublowania tre¶ci Valhalli i PokeSerwisu, które de facto s± o grach przede wszystkim i dzia³y growe maj± ca³kiem zadbane. Je¶li chodzi o gry, to mamy sporo newsów o tych najnowszych. Czasem piszemy o ciekawostkach, hackach.
Dzia³y o starszych grach s± planowane na "kiedy¶". Jak pisa³em nie bêdê siê w tej kwestii ¶ciga³ z PS i PV. W wolnej chwili je zrobimy. Priorytety s± zupe³nie inne.
Opticum napisa³/a:
Newsy s± ra¿±co nudne. Mimo wszystko, osoby graj±ce w PTCG czy ogl±daj±ce anime to pewnego rodzaju nisza w¶ród fanów.
Od czasu tego posta wlecia³o sporo newsów - mam nadziejê, ¿e s± "ciekawsze", cokolwiek mia³oby to znaczyæ Z newsami idzie nam ¶wietnie, codziennie wpada kilka (nawet nie licz±c codziennych odnotowañ premierowych emisji).
Zgadzam siê, ¿e newsy o anime i PTCG, to pewna nisza. Nawet du¿a, lecz skupiona gdzie indziej - na ptcg.eu i stronach kreskówkowych. Staramy siê informowaæ o wszystkich dziedzinach marki. A przynajmniej o wiêkszo¶ci.
Opticum napisa³/a:
A fanpage na fejsbuku wydaje mi siê utworzony na si³ê, aby zaznaczyæ tylko profesjonalizm i samo jego istnienie na stronie. Imo, dopóki strona nie ruszy pe³n± par±, nie zajmie siê naprawdê obszernym opracowaniem "¶wiata Pokemonów" itp. itd., dopóty tego rodzaju atrakcja jest wed³ug mnie ca³kowicie zbêdna. Na dodatek napis "10 osób lubi to" nie tworzy dobrego wizerunku serwisu.
Wiesz, w ¿aden sposób nie promujê strony, fanpage'a te¿. Nie czas na to. Teraz testujê rozwi±zania, badam statystyki, pracujê nad tre¶ci±. Na wszystko przyjdzie czas. W ¿aden sposób nie liczê w chwili obecnej na jakie¶ spektakularny sukcesy, bo strona jest i jeszcze d³ugo (nawet po oficjalnym starcie) bêdzie w przygotowaniu. Obecne 250 uu w pe³ni mnie zadowala.
Opticum napisa³/a:
Marudziæ pomarudzi³em, ale w dobrej wierze - powodzenia ze stron±, bo zapewne ogrom pracy przed Tob±/wami. Nie odbierz te¿ mojego jêczenia zbyt negatywnie, po prostu napisa³em to, co przysz³o mi do g³owy po odwiedzeniu portalu.
Luz, dziêki za opiniê.
De napisa³/a:
Liczê, ¿e bêdzie to co¶ porz±dnego, a nie kolejne szambo.
Kolejne? To które s± szambami?
Oczywi¶cie, ¿e bêdzie porz±dne.
4xIjestêg³up napisa³/a:
>zrób jako pierwszy stronê o pokach na wordpresie
>wszyscy nagle zaczeli u¿ywaæ wordpressa
tak ja to widzê
>zrób jako pierwszy stronê o pokach na wordpresie
>wszyscy nagle zaczeli u¿ywaæ wordpressa
tak ja to widzê
Tak, MPoke.pl wielka strona
Ale ¿e Glossy wpad³ na pomys³ tego CMS'a po mojej radzie, to ty wiedz xDDDD
No niech bêdzie Nie zmienia to faktu, ¿e ten CMS udzia³ w rynku ma ogromny i to nawet zas³u¿enie.
4xIjestêg³up napisa³/a:
olso, co ze skórk±? By³a wcze¶niej, a teraz jej nie ma... czy¿by falstart? xP
Nie falstart, bo startu nigdy nie by³o Po prostu muszê bardziej uwa¿aæ, komu dajê uprawnienia.
Co do startu i skórki - skórkê mam now±. Kiedy bêdzie dzia³aæ? Od startu, który jeszcze nie ma wyznaczonej daty. Jeszcze trochê trzeba zaczekaæ.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.