POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
daru to kupa
Autor Wiadomo¶æ
Asmod 
Pewnie nie zna PokeMana
Emuluje dzieñ i noc!

Do³±czy³: 26 Lis 2015
Sk±d: Warszawa
Kontakt:
Wys³any: 3 Grudzieñ 15, 12:13   

4xIjestêg³up napisa³/a:

W tym roku projekt z nazw± mojego przeulubionego robaczo-ognistego poka :3
Czekam z niecierpliwo¶ci± - dla takiej pokesceny nic nie robi³em <3

mylisz Volcaronê z Volcanionem

[ Dodano: 10 Grudzieñ 15, 16:43 ]
Meanwhile...
Nilsonowi zdjêto bana
Czy oznacza to, ¿e i mi go zdjêto?
Ukryta Wiadomo¶æ:
Je¶li jeste¶ *zarejestrowanym u¿ytkownikiem* musisz odpowiedzieæ w tym temacie ¿eby zobaczyæ t± wiadomo¶æ
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

Kosmo¶ zauwa¿y³, ¿e nie ma komu pisaæ newsów o grach, które maj± mniej ni¿ 10 lat xD
Gdybym tylko mia³ kolor... Oh wait xD
Ostatnio zmieniony przez Asmod 10 Grudzieñ 15, 16:52, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 10 Grudzieñ 15, 21:02   

Asmod napisa³/a:
Nilsonowi zdjêto bana
Ukryta Wiadomo¶æ:
Je¶li jeste¶ *zarejestrowanym u¿ytkownikiem* musisz odpowiedzieæ w tym temacie ¿eby zobaczyæ t± wiadomo¶æ
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

No ale czemu siê dziwisz? Nie by³o powodu do bana, to i go zdjêto. Szkoda tylko, ¿e Daru banuje ludzi w gniewie ( xD ) bez powodu, a pó¼niej siê reflektuje, a i pewnie bêdzie uwa¿a³, ¿e nic siê nie sta³o albo jeszcze, ¿e mia³ racjê.

Asmod napisa³/a:
Kosmo¶ zauwa¿y³, ¿e nie ma komu pisaæ newsów o grach, które maj± mniej ni¿ 10 lat xD

O tych, które maj± wiêcej ni¿ 10 lat, te¿ zaraz nie bêdzie mia³ kto pisaæ. Pomijaj±c historiê i naturalny cykl funkcjonowania Valhalli, w 2016 bêdzie kilka wydarzeñ, które jej nie u³atwi±, no ale do tego dojdziemy jeszcze pó¼niej, nie mam czasu teraz o tym pisaæ.

Dodajmy, ¿e Daru zupe³nie nie panuje nad ekip±, no ale ciê¿ko ¿eby robi³a to osoba, której od oko³o trzech kwarta³ów nie by³o na forum ani (tym bardziej!) stronie. Widzia³em ostatnio na PVF narzekania na ekipê moderatorów, no i ju¿ mogê zapowiedzieæ, ¿e za miesi±c bêdzie znacznie gorsza. To raczej pewny bieg wydarzeñ. Daru doprowadzi³ do zupe³nego rozpadu elit PPS-owych w ostatnich piêciu latach. Ech, z wielk± przyjemno¶ci± wspominam ekipê PV(F) z pocz±tku 2013. Teraz co wybitniejsi ludzie uciekli z PV na swoje projekty albo Miêdzynarodow± PokeScenê, a ci pozostali s± na dobrej drodze do tego samego. Nie chcê umniejszaæ osobom, które s± w obecnej ekipie PV, no ale one, w wiêkszo¶ci, nawet nie próbuj± wychodziæ z inicjatywami. Zak³adam jednak, ¿e to tylko oznaka utraty nadziei w PV, nawet w¶ród najnowszych redaktorów.

Co do Ciebie, Asmod-¶mieszku, jak Daru nie odbanuje Ciê w Bo¿e Narodzenie, no to chyba ju¿ pozostaniesz w Krainie Wiecznej Pokemanii a¿ do koñca terminu xD

Asmod 
Pewnie nie zna PokeMana
Emuluje dzieñ i noc!

Kontakt:
Wys³any: 10 Grudzieñ 15, 21:06   

Conquest napisa³/a:
Asmod napisa³/a:
Nilsonowi zdjêto bana
Ukryta Wiadomo¶æ:

No ale czemu siê dziwisz? Nie by³o powodu do bana, to i go zdjêto. Szkoda tylko, ¿e Daru banuje ludzi w gniewie ( xD ) bez powodu, a pó¼niej siê reflektuje, a i pewnie bêdzie uwa¿a³, ¿e nic siê nie sta³o albo jeszcze, ¿e mia³ racjê.

tylko ¿e powód bana nilszona jest taki sam jak mój, czyli ¿aden xD
w tym momencie jedynym decyduj±cym czynnikiem o odbanowaniu go by³ kolor

Conquest napisa³/a:
Co do Ciebie, Asmod-¶mieszku, jak Daru nie odbanuje Ciê w Bo¿e Narodzenie, no to chyba ju¿ pozostaniesz w Krainie Wiecznej Pokemanii a¿ do koñca terminu xD

nie mam siê co przyzwyczajaæ, bo jak mi siê termin skoñczy to w ci±gu tygodnia pewnie wy³apiê nastêpnego xD
[s]implikuj±c ¿e w ogóle ruszy³a mnie jako¶ ta banicja *ekhem*multikonta*ekhem*[/s]

o daryjuszu i jego zgubnym wp³ywie na pokescenê nawet mi siê nie chce pisaæ, bo mnie nerwy ³api± jak my¶lê o tym cz³owieku, wolê wróciæ do liczenia granic xD

4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 10 Grudzieñ 15, 23:07   

Serce mi siê radujê,
widzê osoby, które kiedy¶ zawsze by sta³y murem za Daru i wykonywali jego powalony plan zaistnienia na pokescenie
a teraz widzê was jako degeneratów, wys³anych na banicje, winni ducha bogu, którzy powoli zaczynaj± zniechêcaæ siê do polskiej sceny pokemonowej z powodu tego buca, co nigdy nie doro¶nie (i nigdy nie dojrzeje)

te dzikie uczucie schadenfreude, ta czysta satysfakcja

nie wiem jak inni, ale ja marzê, by zobaczyæ upadek PV
bo scena pokemonowa ju¿ nigdy nie bêdzie taka sama - pozostaje tylko skróciæ jej cierpienia

Ju¿ teraz to widaæ - daru pisze teksty dla samego siebie, bo nikt inny ju¿ nie chcê (albo jeszcze nie wie, ¿e nie chce) dla niego pisaæ cokolwiek

Jest tak zrozpaczony, ¿e celuje w artyku³y gier freemium, by uzyskaæ pozory nowo¶ci

FUCKING FREEMIUM
ARTYYKU£Y O GRACH Z MIKRO P£ATNO¦CIAMI
TO TAK JAK PISAÆ RECENZJE DO ANGRY BIRDS LUB FARMVILE

Jak tak dalej pójdzie, to jeszcze trochê, a Daru zacznie pisaæ o pikachu voyelball, pokemon tretta i wszystkich botlegach i grach pachinko xDDDDDD

Arsen23 
Pewnie nie zna PokeMana
IllusiveMan

Do³±czy³: 10 Gru 2015
Sk±d: Sinnoh
Wys³any: 10 Grudzieñ 15, 23:45   

Daru was znajdzie. To forum te¿ nie jest bezpieczne...

A tak serio to czekam na to co siê stanie. Wyczuwam rewolucjê!

Daru
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 21 Gru 2008
Wys³any: 11 Grudzieñ 15, 01:33   

I bardzo dobrze, ¿e PokeAdwent jest spamowaniem aktualno¶ciami. Jak komu¶ zale¿y, to newsy i tak czyta wszystkie, wiêc niczego nie przeoczy. Chodzi o to, ¿eby jako¶ ten grudzieñ i czas przed¶wi±teczny wyró¿niæ i ludziom o stronie przypominaæ. Ale nie, pewnie, lepiej pracowaæ tak, ¿eby nikt tego nie zauwa¿a³. Siadaj, pa³a z marketingu.

Cytat:

Ju¿ teraz to widaæ - daru pisze teksty dla samego siebie, bo nikt inny ju¿ nie chcê (albo jeszcze nie wie, ¿e nie chce) dla niego pisaæ cokolwiek

Powód by narzekaæ zawsze siê znajdzie, nie? Takie komentarze mnie bol±, bo cz³owiek siê stara pisz±c te teksty, chce zacz±æ od wrzucania autorskich tekstów, aby pokazaæ w ten sposób, ¿e zale¿y mu na tyle na stronie, ¿e sam tworzy na ni± tre¶ci, choæ móg³by pój¶æ na ³atwiznê i wstawiaæ same artyku³y, które ju¿ kto¶ napisa³. Ale pewnie. Tak te¿ niedobrze.

Asmod i Nilson dostali tymczasowego bana za psucie atmosfery na forum, szczególnie ze wzglêdu na fakt bycia cz³onkami ekipy. W ¿yciu wa¿ny jest umiar, a tutaj go zdecydowanie zabrak³o. I nie, wcale nie "reflektuje siê". Ban Nilsona trwa³ tyle, ile trwaæ mia³, a Asmod nawet siê ze mn± w tej sprawie nie skontaktowa³, tylko wylewa ¿ale na forach. No proszê.

A Conquest jest g³upi, bo gdyby kontynuowa³ pracê na PV, to w ca³kiem krótkiej perspektywie móg³by zostaæ jej jedynym adminem i robiæ co mu siê ¿ywnie podoba. Niestety wybra³ inaczej, czym zmotywowa³ mnie do powrotu do pracy nad stron± w wiêkszym zakresie. Có¿ có¿.

Abstrahuj±c od zuego Daró ktury ni¿d¿y fszyzdko, niestety trend odchodzenia na portale spo³eczno¶ciowe jest silny, co obserwujê tak¿e na forach o innej tematyce. Grupy Facebookowe to wygodne narzêdzie komunikacji i nic nie wskazuje na to, by co¶ mia³o tê tendencjê do przechodzenia do nich zmieniæ. Kiedy¶ jak mia³e¶ jakie¶ pytanie szuka³e¶ portalu o danej tematyce, rejestrowa³e¶ siê na forum i pisa³e¶ temat. Teraz wystarczy wpisaæ "Pokemon Polska" w fejzbuka, do³±czyæ do grupy, napisaæ posta. Jeden krok mniej, wszystko pod rêk±, po co siê mêczyæ?

No có¿ drodzy hejterzy, radzê zastanowiæ siê trochê nad sob±. To nie pañstwo, gdzie od prezydenta czy partii rz±dz±cej nie ma ucieczki, tylko zwyk³y portal internetowy. A ¿yczenie mu upadku to przejaw jakiego¶ dziwnego rodzaju braku ¿ycia o.O

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 11 Grudzieñ 15, 08:06   

Arsen23 napisa³/a:
Wyczuwam rewolucjê!

S³owo klucz: styczeñ. Tradycji z pewno¶ci± stanie siê zado¶æ.

4xIjestêg³up napisa³/a:
Serce mi siê radujê,
widzê osoby, które kiedy¶ zawsze by sta³y murem za Daru i wykonywali jego powalony plan zaistnienia na pokescenie
a teraz widzê was jako degeneratów, wys³anych na banicje, winni ducha bogu, którzy powoli zaczynaj± zniechêcaæ siê do polskiej sceny pokemonowej z powodu tego buca, co nigdy nie doro¶nie (i nigdy nie dojrzeje)

Daru ju¿ siê nie poprawi. Jestem ju¿ o tym przekonany i utwierdzony w tym mocno. Zdania nie zmieniê. Nie wiem czy bardziej mi ¿al z ludzi, którzy z w³asnej woli chc± z nim wspó³pracowaæ, czy raczej siê z nich g³o¶no ¶miejê, bo nabieraæ siê tyle razy na te same powroty, to ju¿ siê robi ¿a³osne. Widaæ ka¿dy potrzebuje czasu i ka¿dy potrzebuje dostaæ w dupê, bo ludzie nie ucz± siê na cudzych b³êdach i tylko wspieraj± tego szkodliwego molocha jakim w tej chwili jest PV. Podsumujmy ten akapit obrazkiem:

4xIjestêg³up napisa³/a:
nie wiem jak inni, ale ja marzê, by zobaczyæ upadek PV
bo scena pokemonowa ju¿ nigdy nie bêdzie taka sama - pozostaje tylko skróciæ jej cierpienia

Na pewno na Scenie jest miejsce dla stron jak i for. SocialMedia cisn±, to fakt, ale nie do tego stopnia ¿eby nie da³o siê zrealizowaæ nic poza nimi. Tzn. nie ma sensu ich odrzucaæ, ale PokeScenowe projekty winny byæ suwerenne. Valhalla w tej chwili jest szkodliwa. Google i z³e nawyki robi± swoje - strona nieznacznie aktualizowana raz do roku jest liderem i monopolist± w dziedzinie. Ludzie dalej wysy³aj± Darkowi teksty i licz± na cud. O¶wiadczam publicznie: cudu na Valhalli nie bêdzie!

Czy chcê jej upadku? Nie chcê, ale go dopuszczam. Nie ma niczego, co trzyma³oby mnie z PV(F), nigdy nie by³o. W dawnych latach zawsze wola³em stary PokeSerwis, a dalej to ju¿ moja prywatna dzia³alno¶æ. Pomaga³em PV, niestety sprawdza siê Syrachowa M±dro¶æ: "uwa¿aj komu pomagasz". Upadek PV dla wielu by³by tragiczny, ale jednocze¶nie wielce oczyszczaj±cy :vabi:

A teraz rzadki go¶æ:

Daru napisa³/a:
I bardzo dobrze, ¿e PokeAdwent jest spamowaniem aktualno¶ciami. Jak komu¶ zale¿y, to newsy i tak czyta wszystkie, wiêc niczego nie przeoczy. Chodzi o to, ¿eby jako¶ ten grudzieñ i czas przed¶wi±teczny wyró¿niæ i ludziom o stronie przypominaæ. Ale nie, pewnie, lepiej pracowaæ tak, ¿eby nikt tego nie zauwa¿a³. Siadaj, pa³a z marketingu.

To tylko potwierdza, ¿e Valhalla jest ¼le zbudowan± stron±, skoro musisz reklamowaæ jeden artyku³ na g³ównej w formie newsa równorzêdnego og³oszeniu np. VII generacji. Od tego masz Facebooka, co dalej s³usznie zauwa¿y³e¶. Teoriê zna wielu. W praktyce niewielu sobie radzi.

No ale dobrze, wyró¿ni³e¶ ten szczególny czas, w którym zagl±dasz na PV. Wszyscy zauwa¿yli? Lepiej niech siê nie przyzwyczajaj±.

Daru napisa³/a:
A Conquest jest g³upi, bo gdyby kontynuowa³ pracê na PV, to w ca³kiem krótkiej perspektywie móg³by zostaæ jej jedynym adminem i robiæ co mu siê ¿ywnie podoba. Niestety wybra³ inaczej, czym zmotywowa³ mnie do powrotu do pracy nad stron± w wiêkszym zakresie. Có¿ có¿.

Czyli potwierdzasz, ¿e przez ostatnie miesi±ce nie wchodzi³e¶ na forum celowo i ¶wiadomie?

Nigdy mi nie zale¿a³o na samodzielnym adminowaniu PV. Nigdy nie mia³em a¿ takiego celu. Do administracji do³±czy³em jako do triumwiratu, który mia³ podejmowaæ decyzje kolegialnie. Po krótkim czasie okaza³o siê, ¿e znowu mnie oszuka³e¶ i zosta³em z obowi±zkami sam. Poza tym naprawdê chcia³by¶ oddaæ stronê osobie, która nie posiada elementarnych umiejêtno¶ci technicznych do prowadzenia witryny WWW? Bardzo odpowiedzialnie. Nie zamierza³bym w takiej sytuacji siê tego podejmowaæ i byæ marionetk± w rêkach kogokolwiek, kto to potrafi, nawet je¶li by³aby to najbardziej szlachetna osoba. Je¶li mia³bym okre¶liæ kierunek zmian, to mam na niego pomys³, jednak to wymaga zupe³nej przebudowy, na któr± nie mam czasu ani wystarczaj±cych umiejêtno¶ci.

Nie zamierza³em byæ d³u¿ej wiê¼niem Valhalli, ani eksperymentem Daru i siê z tego wyrwa³em, aby realizowaæ wreszcie w³asne pomys³y i podnosiæ umiejêtno¶ci. Na PV by³o to niemo¿liwe, bo dwie osoby mnie nieustannie blokowa³y. Dwie osoby, które nie wchodzi³y na forum mnie poucza³y. Super.

W po¿egnaniu napisa³em, ¿e jeszcze nie raz zd±¿ê zostaæ adminem PV. Tak, je¶li zechcê, to tak siê stanie i to Ty, Daru, wyniesiesz mnie w³asnymi rêkami na to stanowisko. Nie odchodzê nikomu na z³o¶æ, ale by realizowaæ zmierzone cele.

Daru napisa³/a:
Abstrahuj±c od zuego Daró ktury ni¿d¿y fszyzdko, niestety trend odchodzenia na portale spo³eczno¶ciowe jest silny, co obserwujê tak¿e na forach o innej tematyce. Grupy Facebookowe to wygodne narzêdzie komunikacji i nic nie wskazuje na to, by co¶ mia³o tê tendencjê do przechodzenia do nich zmieniæ. Kiedy¶ jak mia³e¶ jakie¶ pytanie szuka³e¶ portalu o danej tematyce, rejestrowa³e¶ siê na forum i pisa³e¶ temat. Teraz wystarczy wpisaæ "Pokemon Polska" w fejzbuka, do³±czyæ do grupy, napisaæ posta. Jeden krok mniej, wszystko pod rêk±, po co siê mêczyæ?

Czy¿by Jedyna S³uszna, Najwiêksza, Najlepsza Strona Pokemon w Polsce nie wytrzymywa³a konkurencji?

Daru napisa³/a:
No có¿ drodzy hejterzy, radzê zastanowiæ siê trochê nad sob±. To nie pañstwo, gdzie od prezydenta czy partii rz±dz±cej nie ma ucieczki, tylko zwyk³y portal internetowy. A ¿yczenie mu upadku to przejaw jakiego¶ dziwnego rodzaju braku ¿ycia o.O

Hejter to raczej hejtuje, bo tak. Tu krytyka jest uzasadniona. Obra¿asz oponentów, a nie pamiêtasz ile razy ca³y fandom oszuka³e¶ swoimi powrotami. Ile to ekip siê rozpad³o, ilu u¿ytkowników odesz³o...

No nic, NIE MA BOGA NAD KOMPLETNY POWRÓT i temu bêdê wierny, czekam na efekty Twojej wielkiej motywacji.

Ostatnio zmieniony przez Conquest 11 Grudzieñ 15, 08:10, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Asmod 
Pewnie nie zna PokeMana
Emuluje dzieñ i noc!

Kontakt:
Wys³any: 11 Grudzieñ 15, 15:52   

Arsen23 napisa³/a:
Daru was znajdzie. To forum te¿ nie jest bezpieczne...

A tak serio to czekam na to co siê stanie. Wyczuwam rewolucjê!

wracaj lizodupiæ na pv, kthxbai :*

Daru napisa³/a:
Ban Nilsona trwa³ tyle, ile trwaæ mia³

sam Nilson pisa³, ¿e dosta³ bana na 3 miesi±ce, do marca, nawet nie raczy³e¶ mu powodu napisaæ :D "trwa³ tyle, ile trwaæ mia³", pewnie

Daru napisa³/a:
Asmod i Nilson dostali tymczasowego bana za psucie atmosfery na forum, szczególnie ze wzglêdu na fakt bycia cz³onkami ekipy.

bardzo dobrze napisane, w³a¶nie dlatego Nilsonowi bana zdj±³e¶, bo jest cz³onkiem ekipy i mo¿esz go, cytujê pana Stonogê, "jebaæ, ruchac i na nim zarabiaæ", to znaczy bêdzie pisaæ za ciebie newsy
ja ju¿ cz³onkiem ekipy w chwili otrzymania bana nie by³em, to i mogê pobyæ skre¶lony, skoro nie bêdê nic za ciebie robi³

Daru napisa³/a:
A Conquest jest g³upi, bo gdyby kontynuowa³ pracê na PV, to w ca³kiem krótkiej perspektywie móg³by zostaæ jej jedynym adminem i robiæ co mu siê ¿ywnie podoba.

a daru to kupa
i mo¿emy tak dalej rzucaæ inwektywami, dla mnie spoko
srsly, po administratorze takiego eleganckiego portalu jakim jest pokemon valhalla spodziewa³em siê wiêcej rozumu, godno¶ci cz³owieka i kreatywno¶ci, ale pierwszego i drugiego najwyra¼niej brak, a trzecie posz³o bo:
Daru napisa³/a:
Niestety wybra³ inaczej, czym zmotywowa³ mnie do powrotu do pracy nad stron± w wiêkszym zakresie

co oznacza wrzucanie artyku³ów o grach które w sumie #nikogo na portal który #nikogo i pisanie o tym oddzielnych newsów (które równie¿ #nikogo)

Daru napisa³/a:

na fb pewnie te¿ jest o newsach co noc notka, bo przecie¿ ty tu jeste¶ od marketingu i wiesz co dobre :>
chocia¿ nie, bo pv ma przecie¿ specjalistê od pr-u, w takim razie
Daru napisa³/a:
Siadaj, pa³a z marketingu.

Daru napisa³/a:

grunt, ¿e ty masz ¿ycie, w koñcu jaki inny mo¿e byæ powód wchodzenia na pv w godzinach 2:00-4:59 (je¶li ju¿ siê wchodzi w ogóle :) )
Ostatnio zmieniony przez Asmod 11 Grudzieñ 15, 15:53, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Nid 
Pewnie nie zna PokeMana
T³umaczka mangi

Do³±czy³a: 08 Lip 2009
Sk±d: Goleniów
Kontakt:
Wys³any: 11 Grudzieñ 15, 21:53   

OMG jaka beka XD

Arsen23 
Pewnie nie zna PokeMana
IllusiveMan

Do³±czy³: 10 Gru 2015