W Nintendo Direct zapowiedziano cyfrowe wydanie gier Pokemon Red, Blue i Yellow dla Virtual Console, gry mają być dostępne w Nintendo eShopie 27 lutego 2016!
Skusicie się?
Na oficjalnym kanale YouTube Pokemon pojawił się adekwatny filmik:
Pewno że się skusimy. Japońce dostaną fajny bundiel(cztery gry + mapa). U nas nie ma co liczyć ale i tak dobra wiadomość. To niesamowity pstryczek w nos dla takich ludzi jak ja którzy spekulowali rimejk rimejka Kanto. Jednak można było się tego spodziewać że na 20-lecie dadzą nam te gierki na Virtual Console. Także teraz można odwiedzić każdy region na 3DSach(okej Kanto jest w HG/SS ale nie od początku). Oby poszli za ciosem i z czasem dodali II a potem III generacje. Tak. 3DS pociągnie gdy na GBA. Wersje AMbasadorskie N3DSa mają 10 tytułów takowych właśnie.
Ogólnie Virtual Console to świetna rzecz i sprawny emulator. Miło tak pograć w oldschoolowe gry na nowej konsoli mimo braku kompatybilności wstecznej. Szkoda, że tak mało jest dostępnych Pokemonowych tytułów.
10 dolców to według Niny 10 Ojro. A to według Niny 40 złotówek. Wychodzi na to że będą to najdroższe gry na 3DSowym VC. Planowałem Redy i Yellowy ale chyba trzeba będzie wziąć na razie żółte jedynie.
40 złotówek to jeszcze nie majątek, ale jak na gry sprzed 20 lat robi wrażenie. Nie wiem, czy którąś zakupię, czy raczej poczekam na inne urodzinowe atrakcje, ale gdybym miał brać, to tylko Yellow wchodzi w grę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak każde inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przeglądarką możesz regulować warunki przechowywania cookies.