POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
T³umaczenie Pokemonów
Autor Wiadomo¶æ
AshKeczup 
Pewnie nie zna PokeMana
AshKeczup

Do³±czy³: 06 Sie 2015
Sk±d: Warszawa
Kontakt:
Wys³any: 6 Sierpieñ 15, 20:53   T³umaczenie Pokemonów

Witam, Chcia³bym zacz±æ t³umaczenie gier pokemon na Nintendo DS lub hacków (o ile siê da) Poszukujê programów potrzebnych do tego na internecie znalazlem program DSBuff do rozpakowywania Plików bin oraz folderu overlay a dalej nie wiem o co chodzi i jakie programy s± do tego potrzebne z góry dziêkujê.
Ps: Wiem ,¿e t³umaczeniem zajmuje siê Grupa Emerald ale chyba ich t³umaczenie Pokemon HG/SS siê skoñczy³o fiaskiem nie widaæ ju¿ nowych postêpów. Dlatego te¿ chcia³bym siê tym zaj±æ.

PikaKnight 
Pewnie nie zna PokeMana
PikaTeam

Do³±czy³: 05 Maj 2015
Sk±d: Zabrze
Kontakt:
Wys³any: 7 Sierpieñ 15, 01:50   

Siemka!
Chcesz zabraæ siê za Pokemony - mo¿na wiedzieæ za któr± ods³onê? Zale¿nie od konsoli, czy gry trzeba do niej inaczej podej¶æ. Program, z którego korzystam przy Black/White nie radzi sobie z Platyn±, program od platyny nie radzi sobie z bw etc.

Ostrzec muszê Ciê te¿ przed ogromn± ilo¶ci± tekstu. Licz siê z kilkudziesiêcioma tysi±cami linii z tekstem. Bez ekipy maj±cej z 10 osób nie poradzisz sobie z tym w zbyt krótkim czasie.

Pamiêtaj, ¿e:
FireRed jest przet³umaczone (Dark Archon)
Emerald - przet³umaczony - Grupa Emerald
Platinum jest przet³umaczone (Dark Archon)
HG SS jest w trakcie korekty (postêpy s± pokazywane w serwisie Graj Po Polsku i t³umaczenie powoli idzie ku koñcowi)
Black/White t³umaczê ja z pewn± ekip± i do premiery zosta³o jeszcze sporo czasu.

Daj znaæ jak± grê chcesz t³umaczyæ, a spróbujê Ci pomóc przy wyci±ganiu plików ;)

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 7 Sierpieñ 15, 12:07   Re: T³umaczenie Pokemonów

AshKeczup napisa³/a:
Ps: Wiem ,¿e t³umaczeniem zajmuje siê Grupa Emerald ale chyba ich t³umaczenie Pokemon HG/SS siê skoñczy³o fiaskiem nie widaæ ju¿ nowych postêpów. Dlatego te¿ chcia³bym siê tym zaj±æ.

Grupa Emerald zachowuje siê profesjonalnie, nie daje du¿o powiadomieñ, ale koñczy swoje projekty. Z do¶wiadczenia wiem, ¿e je¶li projekt jest w trakcie trwania zbyt pompowany, to zwykle koñczy siê fiaskiem. Przy Wersji Szmaragdowej te¿ by³o ma³o info, a wszystko posz³o cacy. Tote¿ tak szybko bym ich nie skre¶la³.

Zreszt± PikaKnight, który bardziej ode mnie w tym siedzi, ³adnie Ci to rozpisa³.

AshKeczup 
Pewnie nie zna PokeMana
AshKeczup

Do³±czy³: 06 Sie 2015
Sk±d: Warszawa
Kontakt:
Wys³any: 7 Sierpieñ 15, 12:15   

Dziêkuje za dobre odpowiedzi.
Chocia¿ grupa emerald powinna podawaæ informacje w % ile ju¿ przet³umaczyli ³±cznie z korekt± :) .
Najlepiej to B/W 2 Hacki o ile siê da tak jak napisa³em powy¿ej.Z du¿± ilo¶ci± tekstu jestem przekonany w koñcu wszystkie rozmowy z NPC'ami itd.My¶lê ,¿e sobie poradzê (oczywi¶cie nie sam) z kolegami postanowili¶my jako 'wielcy' fani pokemonów przet³umaczyæ jakie¶ pokemony np. B/W 2 lub hacki np.Sacred Gold, Storm Silver i inne tego typu.
Przepraszam za chaotyczno¶æ wypowiedzi ale jestem nowy na forum i jeszcze poznaje opcjê.
Pozdrawiam i liczê na pomoc :) .

Sygnatura użytkownika
Kocham Charizarda

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych