Ju¿ nied³ugo Niucon we Wroc³awiu. Bêdzie parê aspektów Pokemonowych (panel o absurdach w Pokach i jeszcze chyba turniej X/Y). Kto¶ siê mo¿e wybiera? Przypominam, ¿e termin to 8-10 sierpnia.
kolejna rzecz która ominie Warszawiaków/Kaczogród
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
A, napisa³am wszêdzie gdzie siê da, to napiszê i tu.
Ja siê wybieram i liczê na du¿± ilo¶æ osób. Jakby kogo¶ to interesowa³o to Nid zbiera podpisy na wspólny sleep room, wiêc jak co¶ to serdecznie zapraszam ;3 Wiêksza ilo¶æ ludzi to podobno wiêksza zabawa
Wróci³em z Niuconu! To by³ mój pierwszy wyjazdowy konwent, wiêc nie mam porównania, ale znajomi mówili, ¿e pod wzglêdem organizacyjnym by³a to pora¿ka. Fakt tego, ¿e kolejka wgl mia³a siê ruszaæ ju¿ o 12, a zaczê³a siê posuwaæ do przodu dopiero o 13 to nic. Najmniejszy ze wszystkim problemów. Ludzie mdleli na cosplayu, bo by³o zbyt duszno, a potraktowani zostali ponoæ jak byd³o (te¿ wiem to z relacji, aczkolwiek widzia³em, jak niektórych wyprowadzali). Ostatniej nocy jakie¶ dresy wrzuci³y podpalony rêcznik na teren konwentu (obok by³a jaka¶ kamienica i jej podwórze, wiêc nie by³o to trudne) i s³ysza³em co¶ o tym, ¿e podpali³ siê jeden z namiotów. Wiêc ciekawie...
Co do atrakcji Pokemonowych: by³em najpierw na nauce karcianki Pokemon. Ch³opaki widaæ znali temat, ale ni cholery nie potrafili go dobrze przekazaæ. Na swoje szczê¶cie zna³em czyste podstawy gry, wiêc co¶ jarzy³em, ale znajomi, którzy nie mieli z t± gr± kontaktu, nie byli w stanie zrozumieæ zasad.
Pó¼niej poszed³em na taki blok trzech atrakcji Pokemonowych:
1) Absurdy w Pokemonach
¶wietnie zrobiony panel, na którym wszyscy siê nie¼le u¶miali. Dowiedzia³em siê, ¿e Furret wed³ug Pokedexu jest wiêkszy o 10cm od Charizarda, Ash to si³acz, poniewa¿ potrafi na lajcie nosiæ na ramionach siedemdziesiêciokilowego Larvitara, a Gastly mimo braku cia³a potrafi u¿ywaæ piê¶ci. No có¿... Na Pokemony realnym okiem lepiej nie patrzeæ
2) Kalambury Pokemonowe
szybko przegra³em, bo trafi³em na jakiego¶ randoma, który nie rozpoznawa³ wgl Pokemonów Ale pomys³ i gra fajna <3
3) Co to za Pokemon?
Konkurs na odgadywanie Pokemonów. Prowadzi³ to ten sam facet, co poprzedni± atrakcjê. Pomys³ fajny - czyta³ opisy z Pokedexu, a my musieli¶my zgadn±æ, jaki to Pokemon. Problem w tym, ¿e zacz±³ nam je czytaæ po angielsku, a... te¿ nie mówi³ w tym jêzyku do koñca poprawnie, wiêc ciê¿ko go by³o zrozumieæ, nawet jak kto¶ tê mowê zna³.
By³ jeszcze punkt wymiany pokemonów i turniej X i Y, jednak w tym nie bra³em udzia³u. Mnie siê podoba³ konwent, ale... jak wspomnia³em... Pierwszy na jakim by³em - bez porównania
S³ysza³em o Niuconie trochê dobrego, ale a propos poprzedniej edycji. Je¶li chodzi o debry konwent anime-manga... to chyba tylko do g³owy przychodzi mi Animatsuri i swego czasu Mokon i Hellcon. I to w³a¶ciwie tyle... a szkoda... choc nie mowie juz o konwentach fantastyki <3 Z wielka chcecia bym siê z kim¶ na takim konwencie spotka³.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.