Có¿, wolê anime dlatego, ¿e mia³em z nim styczno¶æ jako pierwsz± rzecz± zwi±zan± z Pokami. Jest ³atwiej dostêpne. Ponadto niezbyt lubiê czytaæ (za d³ugo to trwa, poza tym nie usiedzê ), co innego ogl±daæ TV. Na anime Pokemon siê wychowa³em, wiêc jest te¿ wielki sentyment
Ja dlatego, ¿e we 2 osoby ciê¿ko czytaæ, gdy¿ inne têpo czytania, a w anime zawsze ka¿dy nad±¿y
Niesamowicie trafny argument. Tak wszystkich to zainteresowa³o i poruszy³o ¿e nikt przez trzy lata nie by³ w stanie nic odpowiedzieæ w tym temacie.
Conquest napisa³/a:
Có¿, wolê anime dlatego, ¿e mia³em z nim styczno¶æ jako pierwsz± rzecz± zwi±zan± z Pokami. Na anime Pokemon siê wychowa³em, wiêc jest te¿ wielki sentyment
Po³±czy³em pocz±tek z koñcem bo jaki¶ taki podobny mi siê zdawa³.
Tu siê muszê zgodziæ. Gdyby nie anime to ma³o kto pozna³by ¶wiat Pokemonów. TO w³a¶nie gdyby nie ta animacja nie zainteresowa³bym siê grami/mang± i innymi Pokemonowymi pierdó³kami.
Conquest napisa³/a:
Jest ³atwiej dostêpne.
W dobie ogólnodostêpnego internetu do¶æ kiepsko wygl±d ten argument ;) Ba. Chapterek mangi szybciej siê wczyta ni¿ epizod ;P
Conquest napisa³/a:
Ponadto niezbyt lubiê czytaæ (za d³ugo to trwa, poza tym nie usiedzê ), co innego ogl±daæ TV.
A³a. Moje serce! Krwawi! Akurat ja mam przyk³ad porównawczy. Ogl±daj±c anime Naruta idzie mi du¿o d³u¿ej ni¿ te same wydarzenia które poch³aniam w mandze. Ale to indywidualna kwestia. Przy telewizorze tak samo siê siedzi jak przy komiksie. Tylko w jednym obrazki same siê poruszaj± w drugim trzeba kartki przekrêcaæ ;)
Od siebie dodam ¿e w anime zazwyczaj przyjemniej siê ogl±da walki lub jakie¶ akcje bohaterów. Do¶æ czêsto manga nie pokazuje tego jak mo¿e to wygl±daæ. Po prostu nieruchome obrazki przegrywaj± w tym wzglêdzie z animacjami. Dlatego walka Asha z Garym bêdzie ciekawiej wygl±daæ ni¿ walka Reda z Greenem. Ale to jedyne co mi przychodzi do g³owy by pokazaæ wy¿szo¶æ anime nad mang±.
Ostatnio zmieniony przez kowalt 6 Pa¼dziernik 12, 22:03, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
W dobie ogólnodostêpnego internetu do¶æ kiepsko wygl±d ten argument ;) Ba. Chapterek mangi szybciej siê wczyta ni¿ epizod ;P
Chodzi³o mi o bardziej legalne ¼ród³a - mangi nie wydaj±, a anime leci w Disney XD, ale w gruncie rzeczy masz racjê
kowalt napisa³/a:
Od siebie dodam ¿e w anime zazwyczaj przyjemniej siê ogl±da walki lub jakie¶ akcje bohaterów. Do¶æ czêsto manga nie pokazuje tego jak mo¿e to wygl±daæ. Po prostu nieruchome obrazki przegrywaj± w tym wzglêdzie z animacjami. Dlatego walka Asha z Garym bêdzie ciekawiej wygl±daæ ni¿ walka Reda z Greenem. Ale to jedyne co mi przychodzi do g³owy by pokazaæ wy¿szo¶æ anime nad mang±.
Racja. Dynamika ruchu, animacja, to zdecydowanie przemawia na korzy¶æ animca, ale to rozumie siê samo przez siê.
Anime lepsze - ³atwiej dostêpne w Polsce i oczywi¶cie stosunkowo tañsze. Manga jest dobra ale nie w naszym kraju. Tutaj klasycznego Dragon Balla nawet trudno dostaæ
ja wolê anime pod tym wzglêdem ¿e jest kolorowe no i muzyka oczywi¶cie z t± muzyk± to ró¿nie bywa ale jak jest dobrze dobrana to anime wymiata.
Ostatnio zmieniony przez Conquest 4 Lipiec 14, 08:43, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.