Same title g³osz±: Tin Tower - Polska spo³eczno¶æ graczy Wi-Fi
.
.
.
.
wiêc po co niedzia³aj±cy link do Anime&Manga, skoro nie maj± od tego nikogo w ekipie ?
WTF ?
Mniejsza z tym, pokegracze gier konsolowych z wykorzytsaniem Wi-Fi mog± czuæ siê jak w 7 niebie.
Protoplast± obecnego kszta³tu TT by³a koncepcja stworzenia Ligi Pokemon dla graczy WiFi (rzecz jasna by³y to plany utopijne). Ta za¶, powsta³a na bazie kszta³towania w³asnej ban listy Pokemonów, o której rozpocz±³em dyskusje na jednym z ówczesnych, czo³owych Polskich poke-for. Na przestrzeni wielu miesiêcy, to co dzi¶ zwiemy dumnie Tin Tower, by³o jedynie bezkszta³tn± brej±
Na 99% tym "ówczesnym, czo³owym" jest PVF je¶li NIE wierzyæ w to i¿ pocz±tki siêgaj± 2009 r. a to jeszcze Revival. No có¿, z tego co pamiêtam, Twórca TT czyli Enygma to PVFowiec, wiêc... w wolnej chwili siê temu przyjrzê.
Dyskuss!
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
wiêc po co niedzia³aj±cy link do Anime&Manga, skoro nie maj± od tego nikogo w ekipie ?
WTF ?
Chyba Eny siê nie obrazi je¶li odpowiem na to pytanie |D
1. Wbrew pozorom maj± kogo¶ takiego w ekipie.
2. Link wkrótce zostanie zaktualizowany, nie wiem co z anime to siê wypowiadaæ nie bêdê.
3. Skoro Czerwoni wyrazili zgodê na umieszczanie artyku³ów o tematyce innej ni¿ gry to why not? Wszyscy mówi±, ¿e ci co na PPS teraz przyszli nic nie robi±, a jak robi± to siê nie podoba bo ''TT to gry tylko" :<
4. btw wspania³y temat o wej¶ciu na forum <3 zaajebisty jest ten ¶wiat w którym sobie ¿yjesz
Na 99% tym "ówczesnym, czo³owym" jest PVF je¶li NIE wierzyæ w to i¿ pocz±tki siêgaj± 2009 r. a to jeszcze Revival. No có¿, z tego co pamiêtam, Twórca TT czyli Enygma to PVFowiec, wiêc... w wolnej chwili siê temu przyjrzê.
Hehe a jednak by³o to na Revivalu. Tam zaczyna³em, choæ u¿ywa³em innego nicka- Iskariota. Nick by³ inspirowany anime Hellsing. Na innych forach ju¿ go nie u¿ywa³em bo brzmi zbyt testamentowo Do reva ma wiêkszy sentyment jak pv. Samiuteñkie pra-pocz±tki TT siêgaj± reva ale by³a i obecna ekipa to bardziej z rodowodem PV lub z poza PPSu.
Skoro nie interesujesz siê zbytnio grami, to temat o jakim mowa móg³ Ci umkn±æ. Nazywa³ siê jako¶ "Ban lista stworków- czyli legendy i ubery". Temat zawiera³ zmieniaj±c± siê ankietê czy Latias a potem Salamance powinni byæ dostêpni w OU. To by³o za czasów 4 generacji. Obok ankiety trwa³a ogólnie dyskusja zdominowana przez Rubin i jeszcze jednego kolesia jakiego nie znam.
Po roz³amie Reva i PV poszed³em na PVF bo tam te¿ przesz³y osoby z jakimi utrzymywa³em relacje.
Co do mangi na stronie TT to tak jak mówi Lexi. Mamy te¿ kilka pustych innych dzia³ów jakie zostan± uzupe³nione. Tematyka gier i WiFi jest dominuj±ca ale felietony w dziale publicystyka czy manga i anime to kwestie dope³niaj±ce ca³o¶æ. Sam jestem w pierwszym rzêdzie graczem, ale lubiê czasem wrzuciæ tam film o pokach. Wiêc jaka¶ minimalistyczna obecno¶æ innych tematów bêdzie o ile kto¶ zechce je prowadziæ. Nie mamy ani na forum ani na stronie nic o PTCG bo tutaj u nas nikt akurat tym siê nie chce zaj±æ.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Enygma 24 Grudzieñ 13, 02:11, w ca³o¶ci zmieniany 6 razy
A co mnie gówno obchodzi jakie¶ dupowate gry i w ogóle inne durne rzeczy. Historia strony wow, tyle tekstu wow, wiecle wa¿ne wow
naucz siê jednej rzeczy:
NIE MÓW ZA INNYCH JE¦LI NIE MASZ 100% PEWNO¦CI ¯E MAJ¡ TO SAMO ZDANIE CO TY!
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Rzeknê jedno : nie wiesz nie wpierdalaj sie w szczegó³y. Masz swój burdel , to ogarniaj a nie sie czepiasz innych stron. Wait, mo¿e tak jest , bo na Twoim podwórku czatuje ¶mieræ... ? I tam gdzie Cie nie ma, doszukujesz sie niewiedzy?! Przykro mi mówiæ ,ale tu mam sama wk³ad, wiêc dziubek prosze, ogarnij sie [kwa!]
WTF ?
Od twojego posta do publikacji Mangi na stronie up³ynê³o siedem dni. Samo wprowadzenie tekstu do kodu zajê³o mi 18 h godzin roboczych, a nie dwa lata jak wiemy gdzie.
Jak s± ludzie, którzy chc± co¶ robiæ dla fanów Pokemon jak Lexi, to nie jest problem. Problem s± ludzie ¿yj±ce przesz³o¶ci± i zamykaj±cy siê w jednej ga³êzi danej marki.
Handluj z tym.
Prócz tego dbamy o aktualne wiadomo¶ci w zakresie naszej tematyki np. dzia³ o XY http://tintower.pl/games/xy oraz powoli i mozolnie uzupe³niamy starsze. TT k³adzie nacisk na gry i WiFi, ale nawet osoba nie z tej bajki mo¿e do nas wpa¶æ.
Mamy liczne poradniki opisuj±ce mechanikê tego wszystkiego od podstaw, zreszt± mamy na forum osoby jakie zainteresowane by³y PBFem czy fan artem, a ostatecznie zaczê³y graæ. Prócz tego mamy projekt Bursztynowej Ligi czyli odpowiednika ligi dla fanfickowców oraz Akwarelow± Ligê dla Fan Artowców. Jedynie brak na PTCG, ale na TT nikogo.
A tak to obok wspomnianej ju¿ mangi mo¿na zapoznaæ siê z lu¼nymi refleksjami w postaci felietonów http://tintower.pl/fanfics/ albo samemu takowy napisaæ. Je¶li tekst bêdzie dobry, to trafi na stronê g³ówn±, a je¶li autor wyrazi chêæ wspó³pracy to mo¿e zasiliæ Redakcje.
Hehe a jednak by³o to na Revivalu. Tam zaczyna³em, choæ u¿ywa³em innego nicka- Iskariota. Nick by³ inspirowany anime Hellsing. Na innych forach ju¿ go nie u¿ywa³em bo brzmi zbyt testamentowo Do reva ma wiêkszy sentyment jak pv. Samiuteñkie pra-pocz±tki TT siêgaj± reva ale by³a i obecna ekipa to bardziej z rodowodem PV lub z poza PPSu.
Z Reva kojarzê tylko jakie¶ ligi w Lackeya. Ale te¿ mglisto pamiêtam co¶ o Wi-Fi, ale to by³o chyba tylko dla zalogowanych, dlatego w kopiach na WebArchive nie widzê.
Ne¶ka napisa³/a:
Rzeknê jedno : nie wiesz nie wpierdalaj sie w szczegó³y. Masz swój burdel , to ogarniaj a nie sie czepiasz innych stron.
Zabronisz mi napisania subiektywnego opisu jakiego¶ innego forum, w przeznaczonym tutaj do tego dziale ?
Drowker napisa³/a:
a nie dwa lata jak wiemy gdzie.
Je¶li chodzi o PV, to mi siê to te¿ nie podoba i nie popieram tego, co siê tam dzieje, a raczej nie dzieje.
Drowker napisa³/a:
Jak s± ludzie, którzy chc± co¶ robiæ dla fanów Pokemon jak Lexi, to nie jest problem. Problem s± ludzie ¿yj±ce przesz³o¶ci± i zamykaj±cy siê w jednej ga³êzi danej marki.
Handluj z tym.
Opisywanie sobie "na bogato" jednej tematyki (Gry) nie sprawia, ¿e siê to rozga³êzia bo chyba obiektywnie bior±c, to te¿ tylko jedna ga³±¼, a to, ¿e ma wiele form, to inna sprawa.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 28 Grudzieñ 13, 21:53, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Zabroniê a jak. Skoro forum jest o jednej tematyce, a nie jest o innych forach , to co ? Napiszesz o Vallhali jak sympatycznie sie rozwija albo Collect jak sympatycznie zdycha ?. Mo¿e na forum o pierdach mam napisaæ o pogodzie ?
Ostatnio zmieniony przez Ne¶ka 28 Grudzieñ 13, 21:58, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Opisywanie sobie "na bogato" jednej tematyki (Gry) nie sprawia, ¿e siê to rozga³êzia bo chyba obiektywnie bior±c, to te¿ tylko jedna ga³±¼, a to, ¿e ma wiele form, to inna sprawa.
TinTower skupia siê na walkach WiFi i to jest nasza nisza. Lepiej byæ dobrym jednym, ni¿ chujowy w tysi±cu spraw.
eadnak na TT pojawiaj± siê teksty zwi±zane m.in z Mang± oraz planujemy co¶ z Anime, tylko poszukujemy chêtnego. Chcemy te¿ aby rzeczy z fandomu jak fanficki czy fanarty tak¿e siê pojawia³y na stronie g³ównej. To s± dodatkowe rzeczy, które zbogacaj± nasz± stronê.
Mnie akurat manga zaintrygowa³a i pewnie za kilka dni bêdê siê pyta³ Lexi o jakie¶ t³umaczenia oraz jak to siê czyta.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.