Clemont (podobny do Maxa oraz Maxa z Beyblade) i jego siostra Bonnie oraz Serena (podobna do May) to nowi towarzysz Asha z Szóstej ju¿ sagi tym razem pt. XY. Jak widaæ kolejne machinacje przy ilo¶ci i jako¶ci postaci. Niestety te postaci s± tak podobne do innych postaci zarówno z Pokemon, jak i innych anime, ¿e smutno. Ich Polskie g³osy poznamy dopiero za ok. 7-8 miesiêcy kiedy premiera sezonu 17-tego, który zaczyna sagê w Kalos.
Czy da siê powiedzieæ co¶ wiêcej o tych postaciach ? Cytuj±c klasyka: "Nie s±dzê". Ale mo¿e siê mylê ?
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Serena niszczy system, pozatym, ma fajne t³o jak pozna³a Asha wiêc nie jest to p³aska postaæ i te jej memy z logo brazzers niszcz± system :]
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Serena tak naprawdê jest nijaka, robi za dodatek do t³a czasami
najwiêcej siê dzieje z towarzysz±cym Ashu rodzeñstwie, postacie maj± charakter i jakie¶ ciekawe backstory (odcinek z robotem), natomiast ma³a Bonnie jest przenajs³odsz± postaci± i to ona dodaje mnóstwo plusów do najnowszego sezonu :3
i niestety, w rankingu towarzyszek Asha, Serena jest na najgorsza, zaraz po Dawn i Misty (May i Irys ftw <3)
Macie takie zdanie o Serenie jak ja o Clemoncie. Nie przepadam za nim. Nic nie robi, jest g³ównie t³em niczym Iris (gdzie ta naprawdê nic nie robi³a by siê wybiæ z towarzystwa). Serena to czysta epicko¶æ. Ca³y team jest bardzo dobrze zbalansowany i wreszcie panuje równowaga, zarówno ch³opców jak i dziewcz±t ;). Ponadto, sama seria powraca do poziomu serii Advanced (lub jak kto woli, Ruby&Sapphire), co jeszcze bardziej mi siê podoba.
Odno¶nie samych towarzyszy to bardzo podoba mi siê sk³ad, oraz podzia³ bohaterów na poszczególne role:
Ash - Mentor dla Sereny w walkach, oraz idea³ dla pozosta³ych.
Clemont - Lider, któremu czasem odbija szajba. Z ca³ej gromadki wydaje siê byæ dusz± wra¿liwca. Lubiê go, ale nie przepadam za tym ¿e jest do¶æ ,,nijaki" jak na lidera sali. Chocia¿ w porównaniu do Cilana to mo¿e i nawet lepiej...
Bonnie - Niczym Max stara siê, by Clemont siê opanowa³. W dodatku jest to pierwsza dzieciêca postaæ, która ma normalne usposobienie jak na swój wiek, oraz nie upodobnia siê do starszych od siebie jak to mia³o miejsce w przypadku Maxa. Bardzo fajna i naturalna w zachowaniu.
Serena - £adna modnisia która jest z ca³ej gromadki najbardziej tajemnicz± postaci± pokazuj±c przy tym swój respekt do Satoshi'ego. Bardzo zbli¿ona z charakteru (jak i sposobu ubierania) do May/Leaf.
Taka gromadka mi siê podoba, i a¿ chce siê seriê XY ogl±daæ. Nie to co w BW które zaserwowa³o nam dwójkê liderów którzy przez ca³± seriê nic konkretnego nie osi±gali, a i ich charaktery by³y od czapy trochê. ;)
Ostatnio zmieniony przez Ertix 2 Sierpieñ 22, 06:47, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy
Postacie s± bardzo ciekawe, i nie zgadzam siê ze zdaniem ¿e s± kopiami poprzednich postaci.
Clemont to typ nerda, speca od elektroniki. Brakuje mu mo¿e pewno¶ci siebie ale jego u¿yteczno¶æ w teamie porówna³bym nawet do tego kim by³ swego czasu Brock. Bonnie to w sumie dodatek do niego, ale idealnie pokazuje t± mniej zamkniêt± w sobie, rodzinn± stronê naszego speca od maszyn.
Serena to... well... dziewczyna. Wiadomo tylko ¿e ma jakie¶ sekrety z przesz³o¶ci zwi±zane z Ashem. Zobaczymy co z tego wyjdzie ale ma potencja³. No i jej matka... BEST MOTHER EVER, UJE¯D¯ANIE RHYHORNÓW KU¬WA.
Tak. Zobaczy³em prawie wszystkie odcinki emitowane u nas. Tam dwa ostatnie zalegam.
Co do postaci
Ash na pocz±tku wypada epicko. Moment w którym wspina siê na wierzê w Lumiose, to jak jest wtedy pokazany. A¿ mnie ciarki przesz³y. Masa epicko¶ci. No i w sumie Ash w tej serii wypada na prawdê fajnie. Bardzo polecam.
A reszta? O dziwo te¿ jest w porz±dku. Okej. W porównaniu z ¶cierwem z B/W wszystko jest w porz±dku(wybaczcie ale nienawidzê kelnerzyny i smoczej panienki. Nie by³em w stanie ogl±daæ tego animu przez tê dwójkê. Szczególnie kelnerzyny s³uchaæ siê nie da³o). Serena jest okej. Ani to zadufana ani te¿ ¶lepo pos³uszna. Clemont na prawdê wporzo. ¯a³uje jedynie tej wstawki która wystêpuje co trzeci odcinek. Potêga nauki, sratatata, Ash dostaje ataków hajpu i zawsze wszystko tymi samymi s³owami podsumowane. Bleh. Siostra geniusza tak bardzo nijaka jak tylko mo¿na. Ale w sumie to dobrze. Skupmy siê na trójce.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.