POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Otwarty przez: Drago
24 Grudzieñ 11, 18:32
Leganda Suicune
Autor Wiadomo¶æ
Yumi 
Pewnie nie zna PokeMana
Gdzie moja Suicune?

Do³±czy³a: 21 Lis 2008
Sk±d: Shamouti
Wys³any: 21 Listopad 08, 10:41   Leganda Suicune

Nowa opowie¶æ, my¶lê ¿e o wiele ciekawsze od poprzedniej. Zapraszam.
Czê¶æ 1: "Ocalona przez legendê"

Gdzie¶ w rejonie Johto... To wszystko siê zaczê³o. W jednym z lasów... Bardzo m³oda Suicune sta³a na skale podczas deszczu s³uchaj±c padaj±cych kropel deszczu. Nie by³a du¿a, wzrostem zatrzyma³a siê gdzie¶ pomiêdzy Flareonem a Arcaninem. Ale ona jeszcze uro¶nie.
- Houndoom!
Dobieg³ krzyk do uszy Sayuri, bo tak mia³a na imiê owa Suicune. Odwróci³a b³êkitny pyszczek i zauwa¿y³a grupê ludzi goni±cego ma³ego Eevee, ten pokemon jest bardzo ceniony ze wzglêdu za ró¿norodno¶æ ewolucyjn±. Sayuri zmarszczy³a brwi i pobieg³a by przeci±æ im drogê, co jej siê uda³o ze wzglêdu na swoj± niesamowit± szybko¶æ. Przebieg³a tu¿ obok Eevee i wziê³a ja w biegu w pyszczek i szybko skakaj±c pobieg³a na wzgórze gdzie po³o¿y³a Eevee na ziemi.
- Uciekaj, a ja siê nimi zajmê- powiedzia³a Suicune odwracaj±c siê
- Zaczekaj!- pisnê³a ma³a Eevee - Dziêkuje
Sayuri u¶miechnê³a siê i pobieg³a do ludzi którzy zdziwieni rozprawiali o tym gdzie siê podzia³ Eevee i czy widzieli tego pokemona. Suicune stane³a przed nimi patrz±c z³ym wzrokiem. Ludzie widz±c j±, legendarnego pokemona chcieli j± z³apaæ i drogo sprzedaæ. Zaczêli wywo³ywaæ swoje pokemony:
- Houndoom, Fire Blast!
- Raichu, Thunder Shock!
- Marowak, Bone Club!
Suicune zniwelowa³a atak ognistego psa wodn± broni±, uskoczy³a w górê unikaj±c ataku Raichu i Marowaka. Z góry zaatakowa³a silnym powiewem wiatru równocze¶nie wszystkie 3 Pokemony. Stanê³a na ziemi i wbi³a pazurki w trawê. Tuz za ni± pojawi³a siê ogromna fala wody która zmy³a pokemony i trenerów. Gdy siê ocknêli, ju¿ jej nie by³o. Us³yszeli tylko d³ugie wycie Suicune...
Sayuri wróci³a do swojego domu, mieszka³a razem z innymi pokemonami z lasu. Mieszkali oni w podziemiach góry unosz±cej siê wysoko w górê, prawie po same niebo. By³o tam niezwykle ciep³o, a tak¿e by³y ma³e jeziora. Sayuri wytrzepa³a mokra od wody sier¶æ i u¶miechnê³a siê na widok siostry o imieniu Nori, która by³a... Dratinim!
- No wreszcie! - Nori owinê³a siê wokó³ szyji Suicune.
- Yhmmm... udusisz mnie. Gdzie Aki?
- Mama jest w¶ciek³± na Ciebie! Ponoæ ludzie Cie widzieli...
M³oda dratini schowa³a siê w fioletowych "w³osach" siostry widz±c lec±ca ku nim z³± Dargonair, Aki. Sayuri zosta³a wychowana przez Aki, dlatego jej prwadzwi± córkê Nori nazywa³a siostr±. Aki zlecia³a przed Suincue patrz±c gro¼nie na ni±.
- Sayuri! Co ja Ci mówi³am! Ludzie teraz bêd± Ciê szukaæ! Jeste¶ strasznie nie odpowiedzialna!
Sayuri wiedzia³a ¿e w tym co mówi Aki jest du¿o racji. Spu¶ci³a g³owê s³uchaj±c co ma do powiedzenia jej matka. Aki poczu³a ¿e kto¶ dotyka koñca jej ogonka. To by³a ma³a Eevee któr± uratowa³a Sayuri.
- Przepraszam ¿e siê wtr±cam ale Suicune mnie ratowa³a przed lud¼mi..
- Ah tak..
Aki spojrza³a
przymilnym wzrokiem na dorastaj±c± Suicune. Nori wysz³± w "w³osów" Sayuria a ta wskoczy³a do jeziorna i pop³ynê³a rozmy¶laj±c do miejsca w którym odpoczywa³a, do jej podwodnej jaskini. Zwinê³a siê w k³êbek i zasnê³a pod wod±.
Co jeszcze spotka Sayuri? Czy ludzie rzeczywi¶cie zaczn± przeszukiwaæ las w poszukiwaniu Legendarnego Suicune?

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 21 Listopad 08, 15:00   

Ju¿ co¶ lepszego od PZG i pomy³ek DominLoL'a. Stawiam...
- Suicune to dobry temat do FF'a...
- 99,9 % oceny wiêcej siê nale¿y ni¿ dla FF'a DominLoL'a (Któóry mia³ do¶æ wytykania b³êdów)...
- My¶lê, ¿e zostaniesz na pozycji twardo, inni czasami pisz± fan ficki i zostawiaj± je na zablokowanie.
Tak wiêc rodzi siê nowa nadzieja PokeCollect... Wg mnie ^^

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

DL27 
Pewnie nie zna PokeMana
By³y mod.

Wys³any: 21 Listopad 08, 15:35   

OMG. Ile b³êdów, matko kochana.
To mnie najbardziej urazi³o:
Cytat:
skakaj±c

skacz±c, jak co ju¿! Nie ma takiego s³owa.
Nieeee no. Ludzie, zanim co¶ napiszecie, uczcie siê Polszczyzny, b³agam.
Ale pisz dalej ofc, bo trening czyni mistrza.

Sygnatura użytkownika
Ej, mo¿e nie odesz³am, ale wchodzê tu rzadko. Nie mia³am si³y byæ d³u¿ej moderatorem, wybaczcie, ¿e zrezygnowa³am. Jako¶ mi na sercu ci±¿y³a ta posada ;_;
A wiêc niech ka¿dy wie, ¿e nie mam moda z mojej durnej, w³asnej woli, która mi mówi³a, ¿eby zrzec siê stanowiska.

^.......^
I..I.....I..I
I..O....-.I
I....^.....I
I.................> Pika pi
I...........I
V______V

Jednooki pikacz wymiata!!!1111oneone

Devil 
Pewnie nie zna PokeMana
666

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: braæ kase?
Wys³any: 21 Listopad 08, 17:53   

Zanim wstawisz to na forum nastêpne rozdzia³y to wrzuæ je do Worda albo u¿ywaj Mozilli jako przegl±darki, bo sporo b³êdów jest. Poza tym FF zapowiada siê do¶æ ciekawie po tym pierwszym rozdziale.

Sygnatura użytkownika

XaroX 
Bug Catcher
Rebecca Black LAW JU

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: WHEEKEND
Kontakt:
Wys³any: 21 Listopad 08, 23:59   

Cytat:
skakaj±c

ded³em. Nie ma takiego s³owa, do cholery.

Cytat:
góry unosz±cej siê wysoko w górê

Góra unosz±ca siê w górê. Niecodzienne zjawisko. Wyraz siê powtarza, za¶ ta dopowied¼ z unoszeniem ca³kowicie bezsensowna.

Pe³no zjadania literek, pomy³ek i literówek.

Ale pisz dalej, chêtnie oceniê.

Sygnatura użytkownika

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 22 Listopad 08, 11:39   

Nie wypominajcie nikomu b³êdów... To rani, wiecie?

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Karas
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Wys³any: 22 Listopad 08, 16:29   

Moon Taika napisa³/a:
Nie wypominajcie nikomu b³êdów... To rani, wiecie?

Tu raczej chodzi o szczera ocene. Jezeli nie wypomna bledow, skad autor ma wiedziec co robi zle i co powinnien poprawic?

Sygnatura użytkownika

Yumi 
Pewnie nie zna PokeMana
Gdzie moja Suicune?

Wys³any: 22 Listopad 08, 20:33   

btw je¶li chodzi o oceny ^^ i dobre i z³e s± potrzebne :D najwa¿niejsza jest szczero¶æ. ¦migam graæ w DOMO a potem dodam 2 czê¶æ :P

Sygnatura użytkownika

Yumi 
Pewnie nie zna PokeMana
Gdzie moja Suicune?

Wys³any: 23 Listopad 08, 00:55   

Czê¶æ 2: "Atak"
Odk±d Sayuri uratowa³a ma³± Eevee coraz wiêcej k³usowników powia³o siê w lesie. M³oda Suicune mia³a ju¿ do¶æ intruzów w lesie. Z samego rana gdy jeszcze Aki spa³a, Sayuri wyp³ynê³a z podwodnej jaskini, wyskoczy³a z gracj± na brzeg i uda³a siê powolnym krokiem do wyj¶cia. Gdy by³a ju¿ przy wyj¶ciu us³ysza³a plusk wody. Odwróci³a szybko g³owê.
- Sayuri gdzie idziesz? - zapyta³a Nori patrz±c na ni±.
- Pozbyæ siê ludzi... Zagra¿aj± tobie, Aki i innym... Nie mog± mnie tu znale¼æ.
- Wiêc co zrobisz?
Suicune milcza³a chwilê.
- Powiedzmy ¿e poka¿ê im, ¿e gdzie indziej maj± mnie szukaæ.
Dratini przekrêci³a ³epek patrz±c na siostrê. Zastanowi³a siê chwile chc±c zrozumieæ, co Sayuri mia³a na my¶li. Us³ysza³a tylko "Jak bêdê mieæ k³opoty to us³yszycie mnie".
- Sayuri mama... - Nori nie zd±¿y³a ju¿ nic powiedzieæ.
Sayuri pobieg³a w miejsce gdzie czêsto ludzie przychodz± licz±c na to, ¿e j± znajd±. Rozgl±dnê³a siê i us³ysza³a kroki id±ce w jej kierunku. Niepostrze¿enie odskoczy³a w bok chowaj±c siê w zaro¶lach. Zauwa¿y³a grupê z³o¿ona z 5 k³usowników. Rozmawiali do¶æ g³o¶no i rozgl±dali siê w poszukiwaniu legendy. Suicune zauwa¿y³a id±c± z dala od nich ca³kiem inna grupkê, bardzo ma³±. Szed³ wysoki mê¿czyzna z aparatem na szyi trzymaj±cym za rêkê ma³± blond w³osom dziewczynkê.
- Tatusiu gdzie on jest!- pyta³a ci±gle ojca
- Jak go zobaczymy to zrobimy mu zdjêcie i wrócimy do domu dobrze?
- Dobrze tato! On jest taki ³adny!
Sayuri u¶miechnê³a siê s³uchaj±c ich rozmowy. Po chwili wahania odwa¿y³a siê i wysz³a z ukrycia. Podesz³± cicho za dziewczynk± i szturchnê³a j± noskiem.
- Tato przestañ
- Ale to nie ja Elly
Dziewczynka odwróci³a siê i otworzy³a szeroko usta z zachwytu tak jak i jej ojciec. Mê¿czyzna gdy ockn±³ siê z szoku wyci±gn±³ aparat i zrobi³ szybko zdjêcie Suicune.
- Tato to ten! Jaki ¶liczny! Kathy bêdzie nam zazdro¶ciæ
Dziewczynka u¶miechnê³a siê do ojca. Sayuri przytuli³a ³epek do dziewczynki i szybko odbieg³a zostawiaj±c tych dwoje nadal w szoku. "Jednak niektórzy s± mili.." -pomy¶la³a szukaj±c k³usowników. Nagle, us³ysza³a d¼wiêk przecinanej ga³êzi tu¿ za ni±.
- Mamy go!
Sieæ z mocnych lin opl±ta³a Sayuri, upad³a na ziemiê. Bez chwili wahania chwyci³a w pyszczek linê chc±c j± przegry¼æ. Gdy tylko jej siê uda³o zaatakowa³a ludzi podmuchem wiatru i odbieg³a od nich. Po chwili zatrzyma³a siê i patrzy³a czy oni ja goni±. Gonili. Najwiêkszy z nich rzuci³ poke kul±:
- Jolteon Spark!
to sta³o siê zbyt szybko. Aura ochronna która wytworzy³a Suicune by³a za s³aba. Mocny atak elektryczny powali³ j± z nóg. Czu³a ¿e uby³o jej si³. Mimo to wsta³a i podjê³a dalsz± walkê. Zaatakowa³a Jolteona b±belkami wodnymi które niewiele zrobi³y.
- Pichu, Thunder Bolt!
Kolejna kula polecia³ tym razem innego z k³usowników. Ten atak Suicune ominê³a. Z³a podbieg³a do Pichu i uderzy³a go mocno g³ow±. W bok Suicune znów uderzy³ atak Jolteona. Tym razem straci³a o wiele wiêcej si³. Zaczê³a biec, znacznie wolniej ni¿ zwykle z powodu os³abienia. K³usownicy nadal zawziêcie j± gonili. Sayuri dobieg³a prawie na kraniec lasu gdzie by³ niewielki wodospad. Stanê³a na jego brzegu i odwróci³a g³owê chc±c oceniæ jak daleko s± jej przeciwnicy. Zobaczy³a b³ysk. Kolejna fala elektryczno¶ci uderzy³a j± a ona spad³a w dó³ wodospadu. Z chwil± gdy uderzy³a o taflê wody, zemdla³a. A jej cia³o niós³ pr±d rzeki. Sam nie wiedzia³a jak to d³ugo trwa³o gdy poczu³a, ¿e kto¶ j± wyci±ga z wody. Przenosi... Czu³a czyje¶ d³onie na sobie... Otworzy³a delikatnie oczy, a wszystko co ujrza³a by³o zamglone.
- Gdzie... Gdzie ja jestem?
Gdzie znalaz³a siê m³oda Suicune? Jak jej to wró¿y? Co dalej pocznie?

Sygnatura użytkownika

Berbel 
Pewnie nie zna PokeMana
Zjem was :[

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Sk±d: Che³m
Wys³any: 23 Listopad 08, 09:37   

Tak przelecia³em dwa rozdzia³y i A¯ tak ¼le nie jest. Widaæ wiele niedopracowañ, widaæ ze piszesz trochê chaotycznie, polecam ci bete. Popro¶ jak±¶ osobê ¿eby przed oddaniem rozdzia³u na forum przeczyta³a twojego ficka, wytknie ci b³êdy to fick na forum bêdzie odbierany lepiej. Pamiêtaj ¿e ta osoba musi mieæ jako takie pojêcie no i oczywi¶cie nie tak± co ci nie powie ze masz b³±d bo nie chce cie raniæ... lolwut...

Sygnatura użytkownika
Raik to nie lol!~~

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku