Witam. Bêdê pisa³ o mojej przygodzie nuzlocke. Dla tych którzy nie wiedz± nuzlocke to takie utrudnienie gry w pokemon. S± ró¿ne zasady, a ja wymieniê te których bêdê siê
trzyma³:
1 Moge z³apaæ pierwszego pokemona w danym terenie
2 Gdy pokemon zostanie pokonany jest to traktowane jako ¶mieræ, czyli nie mogê go u¿ywaæ.
3 Jedna rzecz w pokemarkecie
4 ¯adnych legend
W pierwszej czê¶ci bêdzie Hoenn. Jutro napiszê j±
...gomene, ale niech mi kto¶ wyt³umaczy, czemu to jest w fanfiction? nie ¿ebym mia³ co¶ przeciw, ale ja nie widzê sensu.
nie mo¿esz nagraæ sobie tego nuzlocke'a i wrzuciæ na YT? pozatym, czemu opisywaæ nuzlocke'a ruch po ruchu?
i jeszcze zasady takie ¿e to jest pierwszy lepszy nuzlocke, brak legend, pierwszy pok z trawy, 1 faint = death, 1 rzecz w markecie jest dla mnie zbyt du¿ym upustem.
piszê raz jeszcze, nie mam nic przeciwko nuzlockom itd, ale, kurczê, ten temat nie ma sensu!
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 19 Sierpieñ 13, 13:21, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Jemu chyba chodzi o to ¿e napisze opowiadanie opieraj±c siê na nuzlocku. Czyli bêdzie to mia³o w³asn± (albo zapo¿yczon± z gry) fabu³ê (Mam nadziejê). Kiedy¶ chcia³em tak napisaæ ff, ale potem odkry³em ¿e nie mam do tego talentu ( )
Sygnatura użytkownika
Tu ma byæ sygnatura, ale jestem zbyt leniwy ¿eby napisaæ cokolwiek oprócz tego zdania.
Sorry ¿e tak d³ugo mnie nie by³o. Moja siostra zala³a mi komputer wod±. Napiszê jeszcze dzi¶.
[ Dodano: 14 Wrzesieñ 13, 18:54 ]
test
[ Dodano: 14 Wrzesieñ 13, 19:48 ]
O to pierwszy rozdzia³
Rozdzia³ pierwszy
Ratujê profesora przed wilczurem
Obudzi³em siê gdzie¶ tak o siódmej rano. Poszed³em zobaczyæ kalendarz. By³ czternasty wrze¶nia moje urodziny!
- Derp, chod¼ na ¶niadanie.
- Idê mamo. Tylko siê ubiorê.
Za³o¿y³em ciuchy, które przygotowa³a mama. Ma taki dziwny gust, ¿e codziennie daje mi ubrania tego samego koloru, niebieskiego. Poszed³em na dó³ i co¶ przyku³o moj± uwagê. Tort w kszta³cie pokeballa. By³ wielki jak kula do krêgli.
- Dzisiaj s± twoje dziesi±te urodziny. Wyruszysz w podró¿ pokemon.
Na³o¿y³a mi kawa³ek tortu. By³ on o smaku wi¶ni a w ¶rodku ciasta by³y lody waniliowe. Zjad³em pospiesznie ¶niadanie i poszed³em do laboratorium. Jednak nikogo nie by³o w ¶rodku. Nagle us³ysza³em:
- Pomocy!
Pobieg³em w stronê g³osu. Zobaczy³em profesora, którego goni wilczur.
- Ej ty. w mojej torbie s± pokeballe. We¼ jeden z nich.
Otworzy³em torbê. By³y w niej trzy pokeballe. Wzi±³em jeden z nich. Z niego wyszed³ jaki¶ pomarañczowy kurczak. Domy¶li³em siê ¿e to Torchic.
- U¿yj rysy Torchic.
Wykona³ bez wahania rozkaz. Jednak zadrasn±³ lekko wilczura. A on odpowiedzia³ mu akcj±.
- Wstawaj, spróbuj jeszcze raz.
Tym razem rozci±³ go na pó³.
- Dobra robota. Mo¿e nazwê ciê Tekken.
Torchic rado¶nie podskoczy³.
- Dziêkujê ci za pomoc. Jak masz na imiê.
- Derp.
- Okej Derp chod¼ za mn±.
Poszli¶my do laboratorium. Opowiedzia³ mi wszystko o ¶wiecie pokemonów. No prawie wszystko. Równie¿ da³ mi mojego Tekkena, pokedex i pokeballe. My¶la³em, ¿e to bedzie najwspanialsza podró¿. Oj jak siê myli³em.
Proszê zostawcie komentarze. Nastêpny rozdzia³ w poniedzia³ek.
[ Dodano: 19 Wrzesieñ 13, 15:05 ]
I o to rozdzia³ drugi.
Rozdzia³ drugi.
Pojedynek z szurniêtym maniakiem pokemonów
Po spakowaniu wyruszy³em w g³±b drogi 101. W okolicy by³o sporo Wurmple. Na nie szczê¶cie wystrzeli³ we mnie sieci±.
- Tekken Rysa.
Tekken zaatakowa³, lecz Wurmple kontratakowa³ truj±c± ig³±.
-Dobry jest, ale my jeszcze najlepsi. Torchic ¯ar.
Tekken trafi³ go, a ja rzuci³em pokeballem. Porusza³ siê ledwo i nagle...pyk. Z³apa³em Wurmple.
- No dobra wychod¼ o Wurmple.
Wyszed³ z pokeballa. Od razu strzeli³ we mnie sieci±.
- Mo¿e nazwê ciê String.
Spodoba³o mu siê. Wyruszyli¶my dalej. W Oldale Town kupi³em parê eliksirów. I wyruszyli¶my na drogê numer 102.
- Hej ty.
- Ja?
- Tak ty chce z tob± walczyæ.
Wygl±da³ jak jaki¶ facet z horrorów. Mia³ poszarpane dziñsy i szkar³atn± bluzê. Na g³owie mia³ czapkê przypominaj±c± g³owê pikachu.
- Dobra Pikachu do boju.
Z pokeballa wyszed³ Pikachu.
- Wurmple do dzie³a.
Wyszed³
- String truj±ca ig³a.
Jednak on nic nie zrobi³.
- Pikachu elektro szok.
String oberwa³ do¶æ ostro i u¿y³ elektro sieci.
- Pikachu uwolnij siê z tego za pomoc± elektro ciosu.
Pikachu próbuje siê wydostaæ, ale mu siê to nie udaje. String u¿ywa akcji.
- Pikachu nieeeeeeeee!
Pikachu pada.
- Nastêpnym razem wygram. Ricardio de Lamon nigdy nie daje za wygran±.
Ten maniak by³ jaki¶ dziwny. Poszed³em uleczyæ swoje poki i wróci³em na droge numer 102.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.