Nie muszê chyba mówiæ o co chodzi. Jaka konsola waszym zdaniem wygra w wojnie nextgenów, PS4, XboxOne a mo¿e niepozorne jak zawsze dziecko Nintendo bêd±ce ( jak mawiaj± internauci ) zawsze w tyle, Wii U?
Mój faworyt? O ile walka pomiêdzy Sony i M$ wygl±da naprawdê ciekawie ( co chwila co¶ siê zmienia, dzisiaj ju¿ wiadomo ¿e Xbox bêdzie dzia³a³ bez kinecta) o tyle moim faworytem jest Wii U.
Jasne, PS4 i XOne zrewolucjonizuj± rynek gier i same gry, ka¿de na swój sposób, ale to co da³o nam nintendo jest naprawdê genialne i moim zdaniem szkoda ¿e nie wszyscy to widz± a niektórzy deweloperzy to lekcewa¿± ( przyk³ad od Ubisoftu, Rayman Legends, og³oszony jako exclusive Wii U, teraz tytu³ multiplatformowy na X360/PS3/PC/Vitê ). Sega idzie za ciosem og³aszaj±c kolejne trzy gry z seriem je¿em jako ekskluzywy na konsole nintendo, Sonic Lost world jest jednym z kilku idealnych( zaraz obok Mario i w/w Raymana ) przyk³adów na to jak kreatywnie mo¿na wykorzystaæ Padleta który znajduje siê w konsoli. Mo¿emy graæ a kto¶ mo¿e ogl±daæ TV na ekranie telewizora, a czemu?
Bo obraz jest streamowany przez konsolê na padlet, i to jest naprawdê fajny pomys³, bo nie trzeba mieæ nawet TV by siê bawiæ.
Bo nie chodzi tylko o mocny sprzêt, którymi napakowane s± PS4 i Xone, chodzi te¿ o rado¶æ grania i intuicyjno¶æ i o ogólny Fun, a co jak co, ale to gry wydawane na konsole Nina daj± zawsze i od dawna, dla wielu zaczyna³o siê od SNES'a z którego gry wci±¿ ¿yj± i ich potomkowie znajduj± siê nawet dzisiaj na konsolach sony/M$ i PC.
Mówi siê ¿e Wii U ( albo ogólnie, konsole od nintendo ) s± tylko dla casuali albo niedzielnych graczy, i je¶li dla kogo¶ jestem takim graczem skoro nie jaram siê nowymi przygodami Kratosa/Marcusa jak jechowy dêbowymi drzwiami za którymi jest meeting rodziny, to nie bêdê siê z nim k³óci³. Gracz to pojêcie wzglêdnie które za bardzo siê rozros³o i trudno je zdefiniowaæ, dlatego nie mam zamiaru zaczynaæ dyskusji o znaczeniu tego s³owa z osob±, dla której jaranie siê konsol± nintendo jest obraz± ¶wiêto¶ci, dla mnie ma byæ przedewszystkim fun, a o to chodzi w graniu, by siê przede wszystkim oderwaæ od rzeczywisto¶ci, odprê¿yæ, nie?
Czemu nie wybra³em PS4/XOne?
O ile to pierwsze przekonuje mnie tym co oferuje ( konto, multi itd) a to drugie ma jak zawsze zajefajnego pada ( bez urazy psowcy, ale wasz pad mi nie le¿y w d³oni i tyle ), o tyle ¿adne ( prawie ) tytu³y startowe mnie nie jaraj± a jak ju¿ siê jaki¶ zdarzy, to po kilku latach i tak znajdzie siê na PC ( nie mówiê o serii z Kratosem czy Marcusem ) i wtedy go sobie kupiê/¶ci±gnê. A je¶li chodzi o tytu³y na Wii U, zawsze znajdywa³ siê taki co mnie jara³( w tym roku jest to wspomniany Soniacz ) i jak bozia da ulepszon± wersjê konsoli ( np. Lite z chudszym/l¿ejszym padletem i wydajniejsz± bateri± ), to kupiê sobie za w³asne, ciê¿ko zarobione pieni±dze.
A jakie jest wasze zdanie?
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 13 Sierpieñ 13, 13:50, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
Hmm... Nie posiadam PS4 ani Xbox One aby siê o nich za wiele wypowiadaæ, wyci±gnê wiêc jeden najprostszy argument. Nie mam tam w co graæ.
Z gier na PS4 interesuje mnie obecnie tylko Ratchet & Klank. ¦wietna platformówka 3D, czyli typ gier, który uwielbiam. Mo¿e jeszcze Knack i Resogun by³yby ok. Ale p³aciæ za konsolê 1500z³ by pograæ w 3 gry? Jak bêdzie nowy (i udany) Crash Bandicoot od Naughty Dog to mogê pomy¶leæ ;) Wtedy do nadrobienia mia³bym R&K, Crasha i Knacka ;)
Na Xbox One sprawa wygl±da jeszcze gorzej. Tutaj mam tylko uwielbian± przeze mnie Forzê, która... i tak trafi na pecety (6 w wersji okrojonej APEX, a przysz³e ponoæ w pe³nej wersji). Lapek mam mocny, po co mi wiêc konsola? Mo¿e RARE Replay jest fajne... ale wiêkszo¶æ z gier ogra³em dawno...
Na Wii U mam w co graæ. 600 godzin ze Splatoonem mówi± same za siebie. Do tego tonê czasu spêdzi³em z Mario Kartem, Smashem. Ogra³em ¶wietne Super Mario 3D World, jak i mocno hejtowanego, lecz ¶wietnego Star Fox Zero (który nie wygl±da tak ¼le, jak pisz±, serio). Mam jeszcze d³ug± listê gier do nadrobienia, na których funduszy mi nie starcza ;) Przyk³adowo czeka na mnie w paczkomacie pewna ciekawa, zwi±zana z tematyk± tego forum gierka do odebrania, po któr± wybiorê siê zapewne wieczorem ;)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.