Dobry, serdeczny i inne tego typu rzeczy, chcia³bym zapytaæ siê, czy mo¿liwym by by³o danie MG mo¿liwo¶ci usuwania postów w ich dzia³ach. Wiem, wiem, kiedy¶ by³o podobne pytanie, ale ono obejmowa³o danie moda MG, dla jego dzia³u. Wtedy wysz³o, ¿e opiekun nie mia³by nic do roboty itd. itp. (To pytanie zada³, jak dobrze pamiêtam Nenloth)
No, a teraz, czemu tylko usuwanie (a mo¿e te¿ i edytowanie, czy przenoszenie)
Dla porz±dku.
Wiele MG chcia³oby zachowaæ porz±dek w danych tematach, jak na przyk³ad tzw. "sygnaturki". No bo, jaka to przyjemno¶æ, kiedy cz³owiek chce co¶ sprawdziæ, a musi przedzieraæ siê przez 5 stron w temacie. Utrudnia to bowiem dzia³ania, spowalnia wychodzenie odpisów i bla-bla-bla.
Dobrze, ale wiem... Poke nie chce, by te posty by³y usuwane, bo to g³upota. No to chod¼my na kompromis. Stworzenie zamkniêtego dzia³u w formie "Przedawnione zapisy i przedawnione sygnaturki", czy jak kto woli. Gdzie MG mia³by mo¿liwo¶æ przeniesienia poszczególnych zapisów, które po prostu zawalaj± miejsce. Oczywi¶cie przenosi³by tam te¿ dalszy ci±g tych odpisów, by inni gracze mogliby zobaczyæ, czy dany zapis by³ przyjêty, czy te¿ odrzucony, a je¶li odrzucony, to dlaczego.
Poza tym, wracaj±c do pomys³u Nena.
My¶lê, ¿e danie moda MG nie by³oby g³upim pomys³em, je¶li chodzi o ICH dzia³y. Czemu? Opiekun PBF'u i tak musi sprawowaæ pieczê nad nami, czyli jego podw³adnymi, a dodatkowo, wiedz±c co Conquest chce zrobiæ z PBF'em, no, rozbudowaæ. To my¶lê, ¿e wrêcz pomog³oby to opiekunowi, by lepiej sprawowa³ swoje obowi±zki.
I jeszcze jedno.
Lepsze zarz±dzanie daje lepsze efekty. Wiem, ¿e Poke nie pochwala w ogóle PBF'u, ale skoro jest, to niech trzyma jaki¶ poziom, jak kiedy¶.
Pozdrawiam ~~
Afil
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Wiele MG chcia³oby zachowaæ porz±dek w danych tematach, jak na przyk³ad tzw. "sygnaturki". No bo, jaka to przyjemno¶æ, kiedy cz³owiek chce co¶ sprawdziæ, a musi przedzieraæ siê przez 5 stron w temacie.
Przecie¿ nie trzeba czytaæ wszystkich postów. Forum na tle przegl±dania tematów wygl±da dobrze.
Afil napisa³/a:
Dobrze, ale wiem... Poke nie chce, by te posty by³y usuwane, bo to g³upota.
Wiadomo, ¿e g³upota.
Afil napisa³/a:
No to chod¼my na kompromis. Stworzenie zamkniêtego dzia³u w formie "Przedawnione zapisy i przedawnione sygnaturki", czy jak kto woli.
Ka¿dy MG ma swoje dzia³owe archiwum, to moim zdaniem w zupe³no¶ci wystarczy.
Afil napisa³/a:
Poza tym, wracaj±c do pomys³u Nena.
My¶lê, ¿e danie moda MG nie by³oby g³upim pomys³em, je¶li chodzi o ICH dzia³y. Czemu? Opiekun PBF'u i tak musi sprawowaæ pieczê nad nami, czyli jego podw³adnymi, a dodatkowo, wiedz±c co Conquest chce zrobiæ z PBF'em, no, rozbudowaæ. To my¶lê, ¿e wrêcz pomog³oby to opiekunowi, by lepiej sprawowa³ swoje obowi±zki.
My¶lê, ¿e pilnowanie dyscypliny dodatkowych 5 osób nie zoptymalizuje mojej pracy. Uprawnieñ nie chcê dawaæ, bo wiem z do¶wiadczenia, ¿e niektórzy u¿ywaj± ich niezgodnie z przeznaczeniem.
Ju¿ nie przesadzaj, ¿e stare posty z zapisów, czy sygnaturek tak Ci przeszkadzaj±. Pedanteria nie pomog³a jeszcze ¿adnemu forum. W efekcie takiego sprz±tania zapewne powsta³by tylko wiêkszy ba³agan i dezorganizacja.
Ju¿ nie przesadzaj, ¿e stare posty z zapisów, czy sygnaturek tak Ci przeszkadzaj±. Pedanteria nie pomog³a jeszcze ¿adnemu forum. W efekcie takiego sprz±tania zapewne powsta³by tylko wiêkszy ba³agan i dezorganizacja.
Oj by¶ siê zdziwi³. Szuka³em niedawno jednego zapisu do siebie i po¶wiêci³em na to chyba z 20 minut swojego ¿ycia. Ka¿da strona i jeszcze przeczytanie pojedynczych zapisów w celu sprawdzenia, czy to akurat ten. Jest to jednak utrudnienie.
Poza tym, nie uwa¿am, ¿e u³o¿enie danych tematów, czy te¿ dzia³ów w porz±dku to pedanteria. Gdyby¶my ustawiali je alfabetycznie, czy jak kto woli. To by³aby ju¿ lekka pedanteria.
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Oj by¶ siê zdziwi³. Szuka³em niedawno jednego zapisu do siebie i po¶wiêci³em na to chyba z 20 minut swojego ¿ycia. Ka¿da strona i jeszcze przeczytanie pojedynczych zapisów w celu sprawdzenia, czy to akurat ten. Jest to jednak utrudnienie.
Poza tym, nie uwa¿am, ¿e u³o¿enie danych tematów, czy te¿ dzia³ów w porz±dku to pedanteria. Gdyby¶my ustawiali je alfabetycznie, czy jak kto woli. To by³aby ju¿ lekka pedanteria.
Ale co konkretnie chcia³by¶ robiæ, wydzielaæ stare posty do oddzielnego tematu w archiwum?
Ale co konkretnie chcia³by¶ robiæ, wydzielaæ stare posty do oddzielnego tematu w archiwum?
Nawet kilku, ale mo¿e byæ i jeden. Mo¿e nawet przyda³aby siê segregacja w archiwum </3
Po prostu lubiê mieæ porz±dek w danych, co nie znaczy, ¿e w pokoju te¿
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.