POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Newsy o Pokemon X/Y
Autor Wiadomo¶æ
Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 11 Czerwiec 13, 17:10   Newsy o Pokemon X/Y

¦wiat w³a¶nie oblecia³a masza nowych informacji na temat najnowszej szóstej ju¿ generacji pokemon, która ma zawitaæ na nasze konsole ju¿ dwunastego pa¼dziernika tego roku. Podczas Nintendo Direct dowiedzieli¶my siê, ¿e:

- "Fairy" jednak istnieje i to w³a¶nie tego typu jest Sylveon i jest on je¿eli dobrze us³ysza³em jednym z 18 przedstawicieli tego typu. Dostan± go te¿: Gardevoir (od teraz Psychic/Fairy), Jigglypuff (Normal/Fairy) i Marill (Water/Fairy). Typ ten jest super efektywny przeciwko smokom.
- Dwa nowe pokemony:
Noivern - atak który pokaza³ zwie siê "Boomburst"
Vivilion

- nowy atak typu fairy - "Moonblast"
- Pokemon-Amie - dziêki tej nowej rzeczy bêdziemy mogli jeszcze bardziej zacie¶niæ wiêzi ze swoim pokemonem!

Nie wiem jak wy, ale ja ju¿ siê nie mogê doczekaæ!

Nowy trailer
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gmywDbnC5oc[/youtube]

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:
Ostatnio zmieniony przez Byakurai 31 Lipiec 13, 17:54, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 11 Czerwiec 13, 17:33   

Pokemon wró¿ka? Kur** ¶mierdzi mi SAO na kilometr =.=

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 11 Czerwiec 13, 17:36   

Byakurai napisa³/a:
"Fairy" jednak istnieje i to w³a¶nie tego typu jest Sylveon i jest on je¿eli dobrze us³ysza³em jednym z 18 przedstawicieli tego typu. Dostan± go te¿: Gardevoir (od teraz Psychic/Fairy). Typ ten jest super efektywny przeciwko smokom.

Really? KU*** REALLY?! FAIRY?! CO JESZCZE?! Mo¿ecie trzeci latii z "Sonic Rainboom"?! JA pierdzielê, w pupcia im siê przewraca! I jeszcze ta efektywno¶æ przeciw smokom....nie no, jestem (wstaw tu przymiotnik opisuj±cy w twoim s³owniku najwiêkszy poziom zdenerwowania)! I JESZCZE MOJEGO GARDEVOIRA RUSZYLI! CO ZA CIULE! CO, MO¯E JESZCE DO LATII DOWAL¡ TEN TYP?! FAIRY/DRAGON?! jak ja siê cieszê ¿e w ficku nie uznajê VI generacji, ale bym musia³ teraz robiæ przebudowê historii....

ca³e szczê¶cie ¿e tej abominacji bêdzie tylko 18 stworków...

dopóki nie us³yszê albo nie zobaczê tego typu w akcji albo nie zostanie on pokazany tak ¿eby mia³ sens...

JEDYNE CO MI SIÊ PODOBA£O, TO POKE-AIME!
To jest to, mo¿liwo¶æ interakcji z pokemonem, naprawdê, zabójcze, nie mogê siê doczekaæ a¿ pog³aszczê po g³owie swojego Umbreona :] ( jak wyjdzie emul to zapykam, nie kupujê konsoli )

i jest jeszcze jeden nowy ruch, Fairy Wind, którego u¿y³ Gardevoir

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 11 Czerwiec 13, 17:42, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 11 Czerwiec 13, 18:19   

Mamy ju¿ szóstogeneracyjnego motylka i nietoperza, wiêc teraz tylko z górki xD

Amie rz±dzi!

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 11 Czerwiec 13, 19:38   

Domin nie spinaj po¶ladów... i tak nie zagrasz

Sygnatura użytkownika

Drewko 
Gapa, gubi PokeBalle
Drewniany Kolega

Do³±czy³: 09 Gru 2010
Sk±d: Tczew
Wys³any: 11 Czerwiec 13, 20:39   

A mi siê fakt tego ¿e Dragon-type straci ciut na sile podoba.
Nie obchodzi mnie jak ten typ siê nazywa i komu go daj±, ale sam fakt próby wyrównania si³y typów jest BARDZO DOBRY. Teraz niech tylko zrobi± co¶ z SR i bêdzie cud, miód i orzeszki...
Bardziej mnie zastanawia czemu "Fairy" a nie np. dunno... "Magic"?

Sygnatura użytkownika

Because Erika is the best :]

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 12 Czerwiec 13, 07:24   

(Na pocz±tek, proponujê zmieniæ nazwê tematu na "Wie¶ci z E3 o X/Y" )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VXjXN3-NVLc[/youtube]

kolejny trailer a w nim:
-Sky Battle - bitwy powietrzne, nie wiadomo jaka bêdzie ich mechanika ale wygl±da to ciekawie.Walczyæ bêdzie móg³ ka¿dy pokemon który posiada typ lataj±cy albo zdolno¶æ Levitate ( mam nadziejê ¿e dodadz± smoky, bo by³oby to trochê ¶mieszne na moj± g³owê ).
.

-Nowe Pokemony:
TalonFlame (Fire/Flying ), to evolka Fletchlinga.

Clauncher ( Water )

Skrelp ( Poison/Water )

-Je¶li grali¶cie w PMD, to wiecie ¿e nie kiedy mo¿emy wdepn±c w Monster House, specjalny piêtro które jest kryjówk± z³ych pokemonów i wszystkie staraj± siê nas za³atwiæ. W nowych grach bêdzie podobnie, bo bêdziemy mogli spotykaæ ca³e Stada dzikich pokemonów licz±ce a¿ do 5 sztuk! I NIE MUSZ¡ TO BYÆ POKI TEGO SAMEGO GATUNKU . Wygl±da to ciekawie.

-Na Screenie mo¿na zobaczyæ jak ró¿norodne kombinacje bêdzie mo¿na tworzyæ dziêki wbudowanemu edytorowi postaci.

A teraz trochê technikali:
-Przed rozpoczêciem gry bêdziemy mieæ wybór jêzyk z po¶ród 7 dostêpnych: Angielski, W³oski, Hiszpañski, Niemiecki, Francuski, Japoñski i Koreañski.
-PSS ( Player Research System [ na polski System Poszukiwania Graczy] ) bêdzie przez Wi-Fi wyszukiwaæ znajomych i tworzyæ grupy zwane "Friends" ( przyjaciele, oryginalne Nintendo )
-Bêdzie mo¿na je¼dziæ na Rhyhornie który nada siê idealnie na skaliste tereny, wygl±da na to ¿e w zale¿no¶ci od otoczenia bêdziemy mogli je¼dziæ tylko na wybranym pokemonie który np. pomo¿e nam siê przez taki obszar przedrzeæ, ciekawie ( notka, czyli bêdzie mo¿na te¿ je¼dziæ np. na legendarnych pieskach albo Arcaninie :] , to moje domys³y jakby co)
-Wci±¿ bêdzie tylko jeden plik na save'a ( nic sie nie zmienia ). Czyli je¶li jeste¶cie dawno za lig± a checie zacz±æ od pocz±tkiu, tak jak w przypadku starszych gier, RESECIK SAVE'A
-Trwaj± pracê nad wsteczn± kompatybilno¶æ z poprzednimi grami ( brak wiêkszych info ).
-EV's i IV'sy maj± byæ bardziej widoczne i przystêpne w rozumieniu dla graczy niedzielnych ( super, bo dalej nie ogarniam tego dziadostwa -.-' )
-Przed walk± z kumplem na Wi-Fi bêdzie mo¿na wybraæ nutkê która nam bêdzie przygrywaæ do pojedynku

to tyle, Zostañcie z nami, E3 wci±¿ trwa

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

Ostatnio zmieniony przez DominLoL 12 Czerwiec 13, 07:27, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Byakurai 
Bear wants justice

Wys³any: 12 Czerwiec 13, 12:59   

Powiem tak: zapowiada siê to nieziemsko i ju¿ nie mogê siê doczekaæ a¿ dotknê mojego 3ds i pokemon x/y na niej <3 Ten Skrelp trochê dziwnie wygl±da na screenie, ale ju¿ siê przekona³em wiele razy, ¿e na screenie bleh, na filmiku i w grze piêkno¶æ. Skybattle - no có¿... zawsze ró¿ne rodzaje grunty w walce zale¿a³y od po³o¿enia... podniebne ¶cie¿ki do których dostêp bêdzie tylko wtedy jak bêdziemy posiadaæ lataj±cego poka? Takie tam moje gdybania. Zaatakowanie przez hordê pokemonów - bomba, wreszcie co¶ nowego je¿eli chodzi o nowe poki. Nowe poki ogólnie te¿ spoko.

Sygnatura użytkownika

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 12 Czerwiec 13, 14:47   

Kolejne newsy, tym razem z CoroCoro:
-Poni¿ej skan trzech postaci które napotkamy ju¿ na pocz±tku gry, po przeprowadzce do Asame Town ( miasto startowe, motyw z R/S/E, podoba mi siê ). S± to Sana, Tieruno oraz Toroba. Je¶li kto¶ zauwa¿y³ ¿e w jednym z poprzednich trailer pod±¿a³a za nami postaæ, to odpowiem wam ¿e by³a to Sana.

-Dalej, na tym saknie mo¿ecie zobaczyæ Pansy ( po lewej) i Violê [ po prawej].
Ta pierwsza debiutuje w anime 18 czerwca razem z Gogoatem i Helioptilem, natomiast druga jest Liderk± Robaczego Gymu w Hakudan City.

-Drzewo ewolucji Vivliona ujawnione! S± to Kofukimushi oraz Kofuurai. Wszystkie stworki s± robaczkami.

-Kolejny stworek: Furabebe, jest to typ Fairy i zna ruch Fairy Wind

-A teraz typ ognisty, Shishiko.

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez DominLoL 12 Czerwiec 13, 14:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 12 Czerwiec 13, 15:42   

JA CHCÊ! Pierwszy raz od dawna tak siê jaram gr± pokemon, na prawdê, pierwszy raz od dawna... tak bardzooo... tak bardzoooo... i te bitwy powietrzne... i te pokemony... i ten typ (Który z du** wziêli)... i to wszystko <3 Czujê siê jak dziecko, co czeka³o na nowy odcinek pierwszej serii T^T

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych