POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Contest vs Musical vs Pokewood

Sam se wtaw pytanie
Musical
28%
 28%  [ 2 ]
Pokewood
14%
 14%  [ 1 ]
Contesty dajcie!
57%
 57%  [ 4 ]
G³osowañ: 7
Wszystkich G³osów: 7

Autor Wiadomo¶æ
DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 26 Czerwiec 12, 19:09   Contest vs Musical vs Pokewood

Który pomys³ wam siê podoba³ bardziej?
Musicale z pokami, czy pokemony w filmach? A mo¿e powinno siê wróciæ do contestów? PISZTA!

osobi¶cie, contesty by³y fajniejsze, lepsze, musical by³ do bani, a pokewood jest ...oklepany, to jedynie walka pokemon z zbyt duz± ilo¶ci± dialogów, na dodatek, przymusowa

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 26 Czerwiec 12, 21:33, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Kawasaki-kun
Bug Catcher
aka mentor

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 26 Czerwiec 12, 21:31   

Widze w tytule b³±d, powinno byæ contest, a jest Conquest.

A co do tematu ja tam lubi³em contesty, i podobaj± mi siê te wszystkie filmy z pokewood, musicale mi jako¶ nie przypad³y do gusty. Ale i tak najlepsze s± contesty, to ubieranie a potem pokazywanie ruchów, super!

Sygnatura użytkownika

neatle 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 25 Gru 2008
Wys³any: 27 Luty 13, 16:52   

Contest - fajnie jak by powróci³ do nowych gier, bo szczerze to musical jeszcze by oblecia³ ale pokewood mnie wpienia³o ! Kiedy¶ spêdzi³em 2 dni ¿eby wszystkie produkcje wypu¶ciæ (nagraæ te filmy) ale to by³a katorga ! wydawa³o siê, ¿e to nie ma koñca.. Pomys³ fajny ale raczej nie s±dzê, ¿eby wiêkszo¶ci siê to podoba³o. A w nowych grach X i Y mogli by do tego powróciæ tzn. pokazów. A znaj±c N to mo¿liwe ¿e znów co¶ nowego nam poka¿±. Ju¿ jestem ciekawy co to bêdzie :P (ale i tak jestem dalej za CONTEST'ami)

Sygnatura użytkownika

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 9 Marzec 13, 23:06   

Musicla jest tak badziewn± rzecz± jak± mo¿na by³o wymy¶liæ. Nie da siê chyba wymy¶liæ nic gorszego. No dobra mo¿na by³o zrobiæ co¶ takiego ¿e wybiera siê jakiego¶ stworka i sêdziowie na podstawie jego imienia i wygl±du decyduj± kto wygra³.

Contest by³ ciekawy. Wiêkszo¶æ ataków mia³o jaki¶ dodatkowy efekt i wygranie tych trudniejszych zawodów by³o czasem do¶æ ciê¿kie. To nie walka gdzie wystarczy³o napierdzielaæ Flamethrowerem by pokonaæ oponenta.

PokeWood te¿ mi siê podoba. Niby przypomina to walkê lecz mamy ustalony scenariusz. Mamy postawiony przed sob± jaki¶ cel. Który mo¿e nam siê nie udaæ. Nie wiem czy tlyko ja tak mia³em lecz w jednym z pierwszych filmów mia³em problem z pokonaniem jakiego¶ ptaka przy pomocy Riolu. W koñcu stworek uderzy³ krytykiem i posz³o. Pewnie ja co¶ zwali³em.

G³os idzie na PokeWood. Jednak sama forma mi siê podoba i liczê ¿e w kolejnych grach zostanie to pokazane i poprawione.

Sygnatura użytkownika

Szymb 
Nosi czapkê Asha
*derp*

Do³±czy³: 05 Sty 2010
Sk±d: Sinnoh
Kontakt:
Wys³any: 2 Kwiecieñ 13, 21:14   

Musicale s± tragiczne. Teoretycznie na stronie Bulbapedii mo¿emy podpatrzeæ jak±¶ g³êbsz± strategiê w tym, ale szczerze, zagra³em raz i mam do¶æ. Chyba nie ma mo¿liwo¶ci, by ogarn±æ co siê dzieje...

Kowalt ma racjê w sprawie Contestów, Poffinki mia¿d¿± ¶wiaty! xD Tak serio, to dziêki Contestom nawet biedne Bidoofki staj± siê prze¶liczne. A co do Pokewood, có¿. Raz siê ogra 40 filmów i koniec zabawy. Wiêc najlepsze st±d by³yby pewnie Contesty, ale swój g³os oddajê na Musicale, bo mo¿e i s± niepozorne, lecz jednak jest w nich jaka¶ g³êbsza g³êbia (xD) i s± ci±gle rozbudowywane przez DLC. I git. :D
PS: A, bo te¿ jestem masochist± i uwielbiam ró¿owe parasolki. :D

Sygnatura użytkownika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X530wfqAjTk[/youtube]

Ostatnio zmieniony przez Szymb 2 Kwiecieñ 13, 21:16, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Ertix 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 25 Kwi 2011
Wys³any: 5 Maj 13, 11:34   

Ano, jak siê nie wie jak graæ w Musicale to nie ma siê czemu dziwiæ.
Musical czy Contesty? Osobi¶cie uwa¿am i¿ Contesty lepsze gdy¿ to od nich zaczê³a siê ca³a zabawa. Pamiêtacie stare Contesty z R/S? W D/P uleg³y ewolucji gdzie moim zdaniem je ulepszyli. Do Contestów potrzebna jest strategia, i nie ma co siê dziwiæ. Natomiast je¶li chodzi o Musicale to uwa¿am i¿ jest to BARDZO dobry odskok od walk, spe³nia sw± rolê dobrze, nie trzeba obmy¶laæ strategi, i siê martwiæ. Po prostu chcesz-grasz.Wad± Musicali jak dla mnie jest to ¿e Pokemony wykonuj± salta (wyobra¼cie sobie Groudon'a wykonuj±cego salto, albo Wailord'a).

A tak to w Musicalu chodzi o to ¿e na pocz±tek dostaje siê kilka ciuchów, i potem trzeba przebieraæ Pokemona do jednej z danej kategorii Musicalu (ciuchy graj± wa¿n± rolê w tym wszystkim, kategorie to Cute, Elegant, Cool itd. gdzie na ka¿d± kategoriê trzeba wlo¿yæ odpowiedni strój). Najlepiej jest gdy mamy Pokemona z wieloma ³apami (np. Machamp) który mo¿e trzymaæ wiele akcesorii. Gdy pada na kogo¶ ¶wiat³o, warto wtedy zabraæ mu szansê i u¿yæ naszych akcesorii, wtedy dostajemy podwójny aplauz, acz je¶li mamy co¶ do rzucania to najlepiej rzuciæ tym pod koniec Musicalu. W Musicalu jako tako nic siê nie wygrywa. Sêdzia ocenia nasze Pokemony pod wzglêdem tego jak siê prezentowa³y, i jak dopasowali¶my ciuchy dla danego Pokemona. Je¿eli sêdzia podejdzie do Ciebie na koñcu oznacza to ¿e wygra³e¶ kolejne ciuchy, acz je¶li podejdzie do jakiej¶ dziewczynki wtedy oznacza i¿ to ona wygra³a. Ciuchy mo¿emy te¿ dostawaæ po zakoñczonym wystêpie od ludzi w holu, nie zale¿nie czy wygrali¶my czy nie <choæ z tym bywa ró¿nie>. I tak w³a¶nie mo¿emy siê bawiæ, wa¿ne jest to by odpowiednio dopasowaæ ciuchy dla danego Pokemona pod dan± kategoriê (lista jest na serebii, o ile w Super Contestach nikt nie zawraca³ sobie tym g³owy, o tyle tu jest wa¿ne). Je¶li bêdziemy mieæ 100 ciuszków (a nie jest je ³atwo tak zdobyæ, wierzcie mi) to dostajemy gwiazdkê na karcie trenera. Ogólnie Musical moim zdaniem spe³nia dobr± rolê, acz ja bym w³a¶nie go bardziej urozmaici³. Wygl±da to bardziej na teatrzyk dla Pokemonów, a chcia³bym by te¿ i trener móg³ siê zabawiæ.

Mam nadziejê ¿e teraz jest ja¶niej w kwestii Musicali ;)
Btw. gdzie PokeAthlon? :<
Ostatnio zmieniony przez Ertix 5 Maj 13, 13:07, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 5 Maj 13, 11:48   

Ertix napisa³/a:
Btw. gdzie PokeAthlon? :<

nie waln±³em pokethlonu bo wystêpowa³ on tylko w jednej grze i ju¿ o tym temat by³ dlatego nie chcia³em dublowaæ

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

Ostatnio zmieniony przez DominLoL 5 Maj 13, 11:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 5 Maj 13, 12:43   

Ertix napisa³/a:
Wad± Musicali jak dla mnie jest to ¿e Pokemony wykonuj± salda (wyobra¼cie sobie Groudon'a wykonuj±cego saldo, albo Wailord'a).

Naucz mnie wykonywaæ salda, mistrzu bankowo¶ci!!!

Ertix 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 25 Kwi 2011
Wys³any: 5 Maj 13, 13:06   

@DominLOL, okej, ale Musicale te¿ s± w jednej grze.
@Vabigoon- chodzilo o ''salto''. Dziêki za poprawienie.

Btw. zapomnia³em wspomnieæ i¿ z tego wszystkiego najbardziej nie lubiê PokeWood. O ile sam pomys³ z filmami uwa¿am za genialny, o tyle twórcy spieprzyli sprawê daj±c do tego walki. My¶la³em ¿e bêdzie to co¶ z prawdziwego zdarzenia, i ¿e bêdziemy mogli tworzyæ filmy wg. w³asnego uznania, a nie znowu walczyæ :/ Nie chcê na to traciæ czasu nawet, gdy¿ i tak nie wiem co nale¿y tam zrobiæ, i czy s± jakie¶ nagrody. Pewnie dostaje siê co¶, ale ja nie wiem, tak¿e jak kto¶ jest zorientowany niech mi powie co i jak.

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Kontakt:
Wys³any: 5 Maj 13, 13:13   

Ertix napisa³/a:
@DominLoL( wiem ¿e tobie mo¿e to nie robi ró¿nici ale mnie czêsto krew zalewa jak widzê mój nick zapisany nie tak jak trzeba,, mogê na przysz³o¶æ prosiæ o poprawn± pisownê?, okej, ale Musicale te¿ s± w jednej grze.

co do pokethlonu - mówi³em ¿e ju¿ by³ taki temat albo podobny dlatego nie da³em tego : O

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez DominLoL 5 Maj 13, 13:14, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku