POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
B³±d jest przy­wile­jem fi­lozofów, tyl­ko g³up­cy nie myl±
Autor Wiadomo¶æ
Jabuko 
Gapa, gubi PokeBalle
Sunori.pl

Do³±czy³: 03 Maj 2013
Sk±d: W³oc³awek
Kontakt:
Wys³any: 3 Maj 13, 01:30   B³±d jest przy­wile­jem fi­lozofów, tyl­ko g³up­cy nie myl±

Hm, witam.

Wielu z Was mnie nie zna, co ju¿ jest plusem na pocz±tku naszej wspólnej koegzystencji. Ci, co mieli tê (nie)przyjemno¶æ mieæ ze mn± jakikolwiek kontakt wiedz±, ¿e jestem szorstkim, chamskim i upartym cz³owiekiem, który lubi gardziæ innymi oraz ich oceniaæ. Nie przepadam za Pokemonami, jedynie czasami pogram sobie w Fire Redy lub Emeraldy na telefonie. Anime o tych kieszonkowych padalcach uwa¿am za wyj±tkowo nieudany produkt, który po oko³o 100 odcinkach wypali³ siê na dobre, mangi nie tyka³em i nie mam zamiar traciæ na ni± czasu.

Skoro jestem takim egocentrykiem, to mo¿e jednak co¶ lubiê?
Ano, w sumie tak. Lubiê dobr± ksi±¿kê, stawiam papier ponad cyfryzacj±, jednak czytnik Kindle to w moim odczuciu sprzêt, który zmieni³ ¶wiat i trzeba siê z tym liczyæ - chc±c lub nie chc±c siê z tym pogodziæ, ¶wiecie. Dobry film? Czemu nie!
Muzyka? Te¿, ale tylko ta elokwentna i dla snobów.

Jak mam humor, to mo¿esz ze mn± nawet porozmawiaæ o polityce oraz literaturze polskiej (Gombrowicz jest setki razy lepszy od Sienkiewicza i Mickiewicza razem wziêtych), z której to notabene chêtnie wyci±³bym okres polskiego romantyzmu i zaszczepi³ tam wiêcej Goethego.

Nie trawiê g³upoty, a trolli zwalczam i wymierzam w nich autorskie krucjaty.

O ile pozwolisz (a jak nie pozwolisz, to i tak mam w Ciebie wywalone, wiêc siê zgód¼ i miejmy spokój), to przejdê do czê¶ci, w której pochwalê siê swoim ciekawym ¿yciem i udowodniê, ¿e przy mnie jeste¶ nic niewartym pionkiem, który mo¿e mi jedynie podawaæ kawê z pobliskiego Starbucksa.

Od wielu lat interesujê siê Azj± Wschodni± (Chiny, Pó³wysep Koreañski, Japonia, Wietnam), pracujê w Ambasadzie Korei Po³udniowej (nazwijmy to p³atnym wolontariatem), pomagam przy Ko¶ciele Koreañskim w Warszawie. Czasami te¿ skrobnê co¶ o grach na Polygamia.pl (chocia¿ coraz rzadziej, niestety), a moj± dewiz± tam jest Nintendo oraz ogólne teksty bran¿owe. Spe³niam siê jako handlarz towarem wszelakim, sprowadzam ró¿ne bzdety z Azji i sprzedajê na Allegro po masakrycznych cenach, robi±c przy tym rodaków w balona i ciesz±c siê z tego, ¿e dymam na kasê swoich krajan. Do tego piszê ksi±¿ki oraz próbujê swoich si³ w technikach DTP, co jeszcze jest w powijakach - niestety.

Interesujê siê te¿ filozofi± oraz antropologi± (z naciskiem na antropologiê kulturow±), co czasami utrudnia mi relacje z lud¼mi g³upszymi ode mnie, przykro mi.

Obecnie jestem w trakcie rejestracji w³asnego wydawnictwa, którego nak³adem uka¿± siê nied³ugo 3 ksi±¿ki traktuj±ce o Azji (na chwilê obecn± ich tematyka oraz tytu³y to ¶ci¶le tajne informacje z Dystryktu 9). Zamierzam byæ takim nowoczesnym kolesiem, który oprócz papierowej dystrybucji po¶wiêci siê równie¿ jej cyfrowemu odpowiednikowi - ksi±¿ka (a raczej stosowna aplikacja stylizowana na ksi±¿kowy pierwowzór) trafi zarówno na iTunes i Google Play, jak i do innych internetowych zakamarków w postaci plików pdf, epub oraz mobi.

Zawalam te¿ naukê w technikum, ale to niewa¿ne - licz± siê pieni±dze oraz pasje, ¿adne nauczycielskie gdybanie tego nie zmieni.

Dra¿ni± mnie zachowania szczeniackie oraz u¿ywanie jak¿e popularnych w dzisiejszych czasach elementów takich jak 'xDDDD', ';dddddddddddddddddddddddd' czy inne ';pppppppp'. S± one zbêdnymi dodatkami, które jasno obrazuj± umys³owy pustostan osoby ich u¿ywaj±cej. Je¿eli wiêc korzystasz z nich w swoich postach na tych forum, to albo siê ogarniesz - przestaniesz to robiæ - i zostaniesz osob± na poziomie, albo te¿ niestety bêdê Ciê tyra³ jak zwyk³± szmatê i niestety nie wyjdzie Ci to na dobre.

Z pocz±tkowych og³oszeñ to tyle, stosowny ból pleców ju¿ pewnie wywo³a³em - zamierzam Wam dawkowaæ takie przeboje, by¶cie mogli zaopatrzyæ siê na zapas w odpowiednie ma¶ci i kremy na tê jak¿e przykr± dolegliwo¶æ.

Przy wszystkich moich wadach trzeba te¿ pamiêtaæ o tym, ¿e jestem ca³kiem zabawnym kolesiem, który ma kontakty w wielu miejscach i z chêci± - za dodatkow± op³at± rzecz jasna - za³atwi ka¿dy towar w okazjonalnej cenie.

Ukryta Wiadomo¶æ:
Je¶li jeste¶ *zarejestrowanym u¿ytkownikiem* musisz odpowiedzieæ w tym temacie ¿eby zobaczyæ t± wiadomo¶æ
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

PS. Hmmm?
PS2. Co tu w³a¶ciwie robiê? A tak jako¶ wpad³em, potrzeba Wam widaæ osób na poziomie.
PS3. Pisz po polsku, dbaj o kulturê s³owa, unikaj b³êdów: stylistycznych, ortograficznych, interpunkcyjnych oraz sk³adniowych.
PS4. Lubiê koreañski zespó³ Jaurim, ogl±dam azjatyckie dramy, wy¶miewam SHINee oraz Super Junior, ogarniam naukê czterech azjatyckich (brzydkie powtórzenie, aj!) jêzyków naraz. Czy ju¿ mówi³em, ¿e jestem najlepszym stworzeniem, jakie spotka³e¶/a¶ na swojej drodze?

Sygnatura użytkownika
Pasjonat ¿ycia, entuzjasta kultury.

Zapraszam na http://sunori.pl
Ostatnio zmieniony przez Jabuko 3 Maj 13, 01:42, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 3 Maj 13, 21:01   

bullshit, lubisz gimnazjalne emiotki

jak ka¿dy

Jabuko 
Gapa, gubi PokeBalle
Sunori.pl

Kontakt:
Wys³any: 3 Maj 13, 21:20   

Nie, nie lubiê.

Sygnatura użytkownika

Chorus_Guy 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 07 Gru 2012
Kontakt:
Wys³any: 3 Maj 13, 21:49   

4xIjestêg³up napisa³/a:

jak ka¿dy

Nie ka¿dy ja te¿ nie lubiê.

Jabuko 
Gapa, gubi PokeBalle
Sunori.pl

Kontakt:
Wys³any: 3 Maj 13, 21:52   

Chorus_Guy napisa³/a:
4xIjestêg³up napisa³/a:

jak ka¿dy

Nie ka¿dy ja te¿ nie lubiê.

Ale jak chcesz pisaæ w moim autorskim temacie, to do chooya wafla u¿ywaj interpunkcji w sposób w³a¶ciwy i stonowany.

Dziêkujê.

Sygnatura użytkownika

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 3 Maj 13, 21:54   

no, ju¿ mi siê podobasz, mówi³em to?
jeste¶ u mnie na plusie za dzisiejszy dzieñ

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 4 Maj 13, 01:23   

Zwalczasz trolli? No to jestem martwy...

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

4xI 
Bug Catcher

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Kontakt:
Wys³any: 4 Maj 13, 10:13   

@up

nie, on tylko tak straszy

inaczej mnie by ju¿ dawno tutaj nie by³o xD

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 4 Maj 13, 10:33   

"Ukryta wiadomo¶æ" to:

Cytat:
Je¿eli cz³owieku jeste¶ z okolic Krakowa, lub nie jeste¶ ale masz masê wolnego czasu, cierpisz na brak pracy lub jeste¶ obie¿y¶wiatem - mam dla Ciebie ekstra propozycjê! Zapraszam Ciê serdecznie na Dni Kultury Wietnamu, z których szczegó³ami zapoznasz siê tutaj: https://www.facebook.com/DniWietnamu

Tak ogólnie, jak widzê tego ziomka, to mi buc'o'meter wariuje, uwa¿ajcie.
Ostatnio zmieniony przez Vabigoon 4 Maj 13, 10:37, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Jabuko 
Gapa, gubi PokeBalle
Sunori.pl

Kontakt:
Wys³any: 4 Maj 13, 11:37   

Vabigoon napisa³/a:
"Ukryta wiadomo¶æ" to:

Cytat:
Je¿eli cz³owieku jeste¶ z okolic Krakowa, lub nie jeste¶ ale masz masê wolnego czasu, cierpisz na brak pracy lub jeste¶ obie¿y¶wiatem - mam dla Ciebie ekstra propozycjê! Zapraszam Ciê serdecznie na Dni Kultury Wietnamu, z których szczegó³ami zapoznasz siê tutaj: https://www.facebook.com/DniWietnamu

Tak ogólnie, jak widzê tego ziomka, to mi buc'o'meter wariuje, uwa¿ajcie.

I jak teraz stwierdzê, ¿e mi to wisi to co? Obrazisz siê?
A no w³a¶nie, mierzyæ mo¿esz sobie innych wafli i trolli, ja siê dotkn±æ nie dam.

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Jabuko 4 Maj 13, 11:37, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum