Ja bym z chêci± powróci³ do mojego poprzedniego posta skierowanego do PokeMana, mo¿e ustosunkowa³by siê on do np. fragmentu o cherishowych pi³eczkach?
Osobi¶cie wolê na PokeScenie osoby, które co¶ naprawdê chc± zrobiæ dla fanów Pokemonów, tak¿e pozaforumowych, nawet, je¶li serial mia³ by byæ emitowany o najgorszych mo¿liwych porach. A rysunki? Ja mogê w paincie jeden zrobiæ dla jaj, o! A mo¿e wiêksze poparcie otrzymam, hehe
Pomniejszon± czcionk± jest offtop, tycz±cy siê PPSu:
Na PPSie, jak Conquest zaznaczy³, brakuje takiej równowagi, powiem wiêcej, brakowa³o od do¶æ dawna. No w³a¶nie, w czym serial Pokemon w polskiej wersji jêzykowej jest gorszy od rysunków? Powiem dobitnie, ale niektórzy autorzy, nie rzucaj±c nickami, wrêcz wpraszaj± siê ze swoimi wypocinami szukaj±c fanów, zupe³nie tak samo Disney XD promuje Fineasza i Ferba (tak, DXD okrzykn±³ siê oficjanym kana³em Fineasza i Ferba!), ¿eby "dzieciaki mia³y co ogl±daæ fajnego, a wszystko inne przyæmiæ, bo tak". W dodatku, to rysunki na równi z flejmami i wojnami, s± obecnie wyznacznikiem fajno¶ci. I taki obraz PPSu pokazujemy ¶wiatowemu fandomowi, któremu i tak nie bardzo obchodzi, co w Polsce siê dzieje.
I za³ó¿my, ¿e Pokemon X i Y bêdzie w polskiej wersji jêzykowej. Prêdzej twórcy by zrobili to dla kasy, ni¿ dlatego, ¿e inni prze¶cigaj± siê w wypocinach. Syndrom MLP nie zadzia³a na Pokemony, a je¶li tak, to w takim razie mieliby¶my do czynienia z najbrzydszymi Pokemonami i na odwal robionymi. Za³o¿ê siê, ¿e twórcy ju¿ maj± nakre¶lone, kiedy bêdzie siódma, ósma, dziewi±ta czy dziesi±ta generacja, i czy w ogóle.
Szanujmy siê i niech ka¿da sfera fandomu z ka¿d± bêdzie na równi, a ¿e wyszed³ z tego wy¶cig szczurów, to mamy to co mamy...
Fandom musi byæ rozleg³y, to miêdzy innymi robienie tazosów, PBFy, rozmowy o mandze, animcu, rysunki te¿, a nie tylko rysunki i rysunki, plus szczypta flejmu i hehehelmansu, by zamkn±æ usta prawdziwym Pokefanom, którzy chc± co¶ od siebie daæ dla wszystkich PokeFanów + tych, którzy z forami nie chc± mieæ nic wspólnego. Tak widzê PPS i nie dziwota, ¿e wielu odchodzi. A zamykanie ust polega na wy¶miewaniu siê z inno¶ci i wy¶miewanie siê z tego, ¿e komu¶ nie podoba taka a nie inna sytuacja, w dodatku czym¶ poparta. Ale te same osoby, które siê wy¶miewaj±, to pewnie nawet nie raczy³y podnie¶æ swojego ty³ka, ¿eby zaprotestowaæ rok temu przeciwko ACTA, bo woleliby ¿yæ w bagnie i takie mieæ wakacje. To ci pewnie zabroni± komu¶ przeszczepu serca, ale potem, jak jaki¶ syf do cia³a przeniknie, to pewnie i tak przeszczepu bêd± potrzebowaæ.
Przecie¿ to dlatego, ¿e jawnie powiedzia³em, ¿e nie przepadam za jedn± czy drug± osob± z fanartu, by³em atakowany przez wielu, tak¿e dlatego, i¿ nie propsowa³em, a je¶li ju¿, to by wymieniaæ na palcach jednej d³oni. Swego czasu jednej osobie zwraca³em uwagê, ¿e na jak± cholerê jest ta rywalizacja o rysunki? S³ysza³em wprost od jednej osoby, ¿e "a to ja mam lepsze rysunki od niej". Co wiêcej, nawet na TT by³ taki moment, ¿e jedna osoba drugiej siê nie podoba³a, i mimo tego, ¿e ta jedna rysowa³a dobrze, to ta druga ¶mia³a j± w chamski sposób krytykowaæ.
Innymi s³owy, wolê klasyk ni¿ modê. Na¶miewaliby¶cie siê z Michaela Jacksona tylko dlatego, ¿e lubi³ ubieraæ siê tak, a nie inaczej (gdyby ¿y³ i nagle przeszed³ siê po Krakowie na Krakon)? No... znaj±c wiêkszo¶æ PPSu, zapewne tak, i mieliby¶cie gdzie¶, co by ¶piewa³ i jak by tañczy³, po prostu zmieszaliby¶cie go z b³otem, bo nie wygl±da tak jak wy, lub, ¿e nie napi³by siê z wami piwa czy wódki.
Mowa by³a tu o tazosach. HikoMikos to jest prawdziwy PokeFan, który byæ mo¿e bardzo chce powrotu klasyku do paczek, i za to go¶cia ceniê. Poza tym, nie wprasza siê nigdzie. A kto by nie chcia³ powracaæ do klasyku?
...
...
...
A w sumie w co ja wierzê, przecie¿ nie ka¿dy zaczyna³ z Pokemonami na prze³omie wieków, wiêc co wielu z PPSu mog± wiedzieæ o tym?
Co do naboru, jak wspomnia³em, propsujê ludzi, którzy co¶ robi± w kierunku tego, by daæ wszystkim fanom Pokemona w Polsce to, czego oni chc±. Ale ¶miem siê obawiaæ, ¿e nabór i tak niewiele zmieni, chyba, ¿e dodadz± tam trzeciego admina. Jednak mimo tego co tutaj napisa³em, ¿yczê wszystkim kandydatom powodzenia
Sygnatura użytkownika
Vintage Krug is back!
Ostatnio zmieniony przez Krugs 3 Maj 13, 15:00, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy
Pewnie ca³± frustracja polega na tym, ¿e fani pokemon coraz bardziej odwracaj± siê od Anime... i taki PokeMan zostaje sam jak palec, gdy¿ inni wol± pisaæ ficki i malowaæ, jednocze¶nie czytaj±c mangê pokespe (albo adventure), która jest po milionkroæ lepsze od anime... albo gadaæ o nowinkach najnowszych gier i generacji, coraz czê¶ciej nie ukrywaj±c kreatywno¶ci w wymy¶laniu teorii i koncepcji, zgaduj±c np. typ Sylveona, b±d¼ fabu³ê najnowszego filmu.
Nasz polski fandom zbli¿a siê do tego fandomu, któremu najbli¿ej zachodniemu - interesujemy siê wszystkim, czym warto siê interesowaæ, a unikamy rzeczy 's³abych'
Problemem mo¿e byæ równie¿ to, ¿e u nas na polszy prezentuje siê oficjalnie tylko te s³abe rzeczy, lub oprawia siê wszystko w s³abe ramy... je¶li pokemanie masz na dobru przysz³o¶æ pokemona (bo tak to wszystko rozumiem), pope³niasz dwa powa¿ne b³êdy:
- chcesz pomagaæ komu¶, kto ju¿ dawno straci³ serce do pokemonów (Daru) i nie lubi ich tak jak dawniej
- w z³y sposób pokazujesz destrukcyjny wp³yw wiêkszej przychylno¶ci fanowskim tworom ni¿ oficjalnym - bo póki co sytuacja podobna jak w grach serii fallout - i co z tego ¿e woda jest napromieniowana i nie powinno siê jej piæ, jak bez wody nie da siê przej¶æ gry?
tak samo pokescena musi trwaæ na tym, co robi± dla nas bezinteresownie fani pokemon, bo oficjalnie nie mamy nigdzie wsparcia
also, czerisze to nie punkty karmy, bo reprezentuj± tylko umowne 'wsparcie', które nigdy nie wiadomo, czy sugeruj± cokolwiek - bo to wszystko zale¿y od odpowiedniej interpretacji
np. taki opticum da³ tobie cuksa, bo zmejdowa³e¶ mu dzieñ
czy dalej uwa¿asz, ¿e takie punkty spe³niaj± swoj± rolê w celu, który im nies³usznie przypisa³e¶?
by zakoñczyæ dalsze odpowiadanie w tym temacie i na spokojnie ci napisaæ o co mi chodzi³o, napisze tylko parê zdañ (tl;dr - nie obchodzi mnie czy masz racje, obchodzi mnie tylko twój nieodpowiedni stosunek do tego, co uwa¿am za bardziej wa¿ne i bêdê przeciwko niemu walczy³):
Daru robi nabór na modów forum, którzy bêd± za niego robili to, na co on sam 'nie ma czasu'. Nie oczekuje ludzi godnych zaufania, bo ju¿ ma desdemone i conquesta, przyjmie tylko tych, którzy zostan± mu oficjalnie zaproponowani przez admina technicznego, gdy¿ daru nigdy nie lubi³ sam podejmowaæ jakiekolwiek decyzje. Ten nabór mia³ zrekompensowaæ czystkê, któr± de facto zaczê³a siê w chwili masowego odej¶cia, która zosta³a potêpiona przez m.in Atomana (ten typ jest w moich oczach autorytetem, mimo ¿e go nie lubiê - dygresja) i pó¼niej, przez resztê modów bêd±cymi za odej¶ciem z wspó³pracy. Ja wiem jakie to uczucie zostaæ porzuconym i nie podoba mi siê równie¿, ¿e inni w przysz³o¶ci te¿ rozpoczn± ten sam strajk, w którym i ja bra³em udzia³. Ko³o siê zamyka - ca³y czas kr±¿± inni ludzie w moderacji, wiêkszo¶æ wybrana poprzez wp³yniecie na scenê ze strony fandomu - i to oni podtrzymuj± jeszcze fanów pokemon na forum PVF. Identycznie jest (by³o?) na poplu. Wystarczy³o, by zabraæ fan-mejderom szansê i ze stron± kaput.
Pokemanie, mam wra¿enie, ¿e celowo chcesz niszczyæ kolejne filary trzymaj±c pokescenê, aby sprawdziæ, co siê stanie... i czy mia³e¶ racje. Oszczêd¼ nam swoich eksperymentów, bo wolê ju¿ nie wiedzieæ czy masz racje, czy nie...
Czytaj±c Wasze bóle dupy i idiotyczne wypowiedzi (zarówno tu, jak i w temacie z naborem) nasz³o mnie na ciekawe przemy¶lenie - wypisanie ró¿nych typów osób, z jakimi mia³em okazjê zetkn±æ siê na PPSie. Po wyniki eksperymentu zapraszam na mojego bloga (celowo nie podajê adresu, ¿eby nie by³o, ¿e robiê pseudo-reklamê). Uwaga: po przeczytaniu na 99% poczujesz siê obra¿ony.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez emachel 3 Maj 13, 16:01, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Ciekawe tylko ¿e nie wpisale¶ tam siebie emachel do osób zbanowanych na PVF. Ten ban byl na pewno nie za nic.
Ludzie, skoro tak wam nie pasi PVF to po jakiego grzyba siê tam rejestrujecie i nam zatruwacie nasze ¿ycie? Macie co¶ do Darka? To ju¿ wasz problem, ja nie zamierzam siê taplaæ w tym bagnie, oraz calej akcji przeciwko Daru. Daru to te¿ czlowiek, i on ma prawo do wypoczynku. Nie trudno siê zgodziæ z tym ¿e teraz zaniedbal swe obowi±zki, ale gdyby mu na niczym nie zale¿alo, to jestem pewien ¿e PVF ju¿ dawno by upadl. Ja popieram pogl±dy PokeMana, mimo i¿ kiedy¶ uwa¿alem ¿e s± bezsensowne, tak teraz uwa¿am i¿ naprawdê PokeMan ma racjê, zna siê on na wielu rzeczach glównie na dubbingu, a takich ludzi nam trzeba! Trzeba ludzi którzy znaj± Pokemony od pocz±tku, i nie chc± uczestniczyæ w ¿adnych wojnach, a nie jakich¶ napaleñców pisz±cych swe ficki którzy uwa¿aj± siê jakby napisali nie wiadomo co.
Post ten nie jest pisany pod pro¶b± PokeMana (jak wielu moglo by siê wydawaæ), acz sam z czystej ciekawo¶ci przegl±daj±c ostatnio archiwum postów na PC natrafilem na ten temat, i chcialem napisaæ co¶ w tej sprawie.
Generalnie to ja te¿ mam gdzie¶ te wasze wywody, i mnie obchodzi zdanie innych. Poza tym nie liczy siê ilo¶æ hejtuj±cych, a jako¶æ. A tej jako¶ci za krzty nie widaæ u hejtuj±cych. Hejtujecie, ale chyba sami nie potrafiliby¶cie siê lepiej za to zabraæ. Ja popieram PokeMana, i mam gdzie¶ co s±dz± o nim inni.
Hejtujecie, ale chyba sami nie potrafiliby¶cie siê lepiej za to zabraæ.
Mocne s³owa, ale s³usznie powiedziane - CHYBA. Zaufaj mi, chocia¿by ja, Vap i Ness potrafiliby¶my zabraæ siê za to bardzo dobrze i ci±gle mamy plany odno¶nie jakich¶ stron lub boardów - pozostaje jedynie hosting i trochê czasu (którego bêdzie wiêcej ju¿ za nieca³e 2 miesi±ce).
Cytat:
PokeMan ma racjê, zna siê on na wielu rzeczach glównie na dubbingu, a takich ludzi nam trzeba!
Dziêki temu zdaniu automatycznie ludzie przestan± opluwaæ tylko pokemana, a zaczn± opluwaæ te¿ i ciebie. Wielka szkoda, ju¿ od kiedy pvf spad³o z rowerka, chyba mia³e¶ trochê spokoju :{
Czytaj±c twoje "my¶li" i "opinie", ¶miecham i chicham. Nie wiesz nic, kompletnie nic. PokeMan ju¿ trochê m±drzej rzeczy, bo chocia¿ wie, o czym gada bzdury.
Cytat:
Ten ban byl na pewno nie za nic.
Wiesz za co? Nie? To siê nie odzywaj, skoro nie jeste¶ wtajemniczony.
Cytat:
Daru to te¿ czlowiek, i on ma prawo do wypoczynku. Nie trudno siê zgodziæ z tym ¿e teraz zaniedbal swe obowi±zki, ale gdyby mu na niczym nie zale¿alo, to jestem pewien ¿e PVF ju¿ dawno by upadl.
Widzê, ¿e nawet swojego kata nie znasz No nic, ¿yj dalej w "prawdzie". Nie zna³e¶ wcze¶niejszego PPSu, nie wiesz, jak by³o wcze¶niej - wspó³czujê, bo my¶lisz, ¿e TERAZ jest dobrze. Nie chce mi siê t³umaczyæ, jak bardzo siê mylisz, mo¿e kto¶ mnie wyrêczy, albo sam to kiedy¶ napiszê. Poza tym, PVF ju¿ upad³ - poziom dyskusji zerowy, osoby, które tam przebywaj± - cancer over 9000. Ty nie potrafisz tego wyczuæ, bo jeste¶ jednym z nich.
Widzê, ¿e z Krugsem i Pokemanem wasza trójka tworzy doskona³y trójk±t circlejerkingowy. Powodzenia w dalszej ¶cie¿ce ¿yciowej, bo z takimi "ideami" nie zajdziecie nigdzie [cool]
Mocne s³owa, ale s³usznie powiedziane - CHYBA. Zaufaj mi, chocia¿by ja, Vap i Ness potrafiliby¶my zabraæ siê za to bardzo dobrze i ci±gle mamy plany odno¶nie jakich¶ stron lub boardów - pozostaje jedynie hosting i trochê czasu (którego bêdzie wiêcej ju¿ za nieca³e 2 miesi±ce).
- Jasne, jasne. A kto mówil ¿e jest bezkonfliktowy i przedstawial siebie jako osobê czysto krystaliczn±? Nie zapominaj ¿e otrzymali¶cie bana na PVF i TT za swe zachowanie, nie ma siê nawet czemu dziwiæ. Niby mia³e¶ pomys³y, ale czy je zrealizowa³e¶? W dodatku Ness na PVF tylko trollowa³ i obra¿a³ Daru. Nie podoba siê, to id¼cie na kochanego popla.
Cytat:
Dziêki temu zdaniu automatycznie ludzie przestan± opluwaæ tylko pokemana, a zaczn± opluwaæ te¿ i ciebie. Wielka szkoda, ju¿ od kiedy pvf spad³o z rowerka, chyba mia³e¶ trochê spokoju :{
-Przepraszam bardzo, ale Twoim zdaniem jak kto¶ kogo¶ opluwa to jest dobrze? Czy polski Poke-fandom tylko ma siê opluwaæ za to ¿e kto¶ ma inne zdanie od reszty? Ja uwa¿am co innego, i nie obchodzi mnie to co my¶l± inni.
Cytat:
Czytaj±c twoje "my¶li" i "opinie", ¶miecham i chicham. Nie wiesz nic, kompletnie nic. PokeMan ju¿ trochê m±drzej rzeczy, bo chocia¿ wie, o czym gada bzdury.
-Nie zaprzeczam ¿e siê znam mo¿e mniej, ale te¿ nie mówiê ¿e wszystko wiem. Wiem tylko ¿e gdy czytam te bzdury pisane przez Ciebie czy Ness'a to od razu rzygaæ mi siê chce. Ca³y czas próbowali¶cie trollowaæ na PVF, i widaæ jaki skutek. Udajesz krystalicznego, i chcesz co¶ zrobiæ dla strony, a w prawdzie to Darka masz gdzie¶ i knujesz za jego plecami teorie spiskowe, zreszt± jak ca³a reszta tej ''szalonej gromadki''. Otrz±¶nij sie wreszcie, i mo¿e zdaj sobie z tego sprawê ¿e polskie poke-fora to nie ma byæ miejsce do hejtowania ka¿dego, a miejsce do wyra¿ania swojego zdania, i do wzajemnej przyja¼ni.
Cytat:
Wiesz za co? Nie? To siê nie odzywaj, skoro nie jeste¶ wtajemniczony.
-Nawet je¶li nie wiem, to i tak siê mogê domy¶leæ. Poza tym, czy ja o Tobie tu mówiê? Co tak nagle emachel'a bronisz? A mo¿e Opticum to twoje drugie konto?
Cytat:
Nie zna³e¶ wcze¶niejszego PPSu, nie wiesz, jak by³o wcze¶niej - wspó³czujê, bo my¶lisz, ¿e TERAZ jest dobrze.
- Tu siê mylisz, bo dobrze wiem co by³o na PPS'ie zanim Ty by³e¶. Odk±d pamiêtam to jedyne poke-forum jakie zna³em to Pocket Monsters Board PL, i to od tego forum zaczê³a siê ca³a moja przygoda z PPS'em. Nie twierdzê ¿e teraz jest lepiej, acz najgorzej te¿ nie jest jak Ci niektórzy s±dz±.
Cytat:
Nie chce mi siê t³umaczyæ, jak bardzo siê mylisz, mo¿e kto¶ mnie wyrêczy, albo sam to kiedy¶ napiszê. Poza tym, PVF ju¿ upad³ - poziom dyskusji zerowy, osoby, które tam przebywaj± - cancer over 9000. Ty nie potrafisz tego wyczuæ, bo jeste¶ jednym z nich.
- Ciekaw jestem dlaczego tak upad³. Po prostu na PPS by³ ogólny sza³ wtedy kiedy by³a PokeMania, a ¿e ludzie teraz Pokemony traktuj± powierzchownie to nie dziwie im siê ¿e wol± siê po¶wiêcaæ dla innych rzeczy ni¿ dla ''jakich¶ tam'' Pokemonów.
Cytat:
Widzê, ¿e z Krugsem i Pokemanem wasza trójka tworzy doskona³y trójk±t circlejerkingowy. Powodzenia w dalszej ¶cie¿ce ¿yciowej, bo z takimi "ideami" nie zajdziecie nigdzie
-Tak samo jak Ty z Ness'em i emachelem na czele. Powodzenia. Jedyne w czym dobrzy jeste¶cie to tylko w hejceniu, to wam wychodzi najlepiej, ale ¿eby kogo¶ zrozumieæ i byæ tolerancyjnym to ju¿ nie. Dos³ownie happy tree friends.
Ostatnio zmieniony przez Ertix 3 Maj 13, 17:22, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Ciekawe tylko ¿e nie wpisale¶ tam siebie emachel do osób zbanowanych na PVF.
Ciekawe gdzie Ty widzisz tak± listê.
Ertix napisa³/a:
Ten ban byl na pewno nie za nic.
Nie, ale straszliwie mocno bardzo mnie cieszy fakt, ¿e JEDYNYM (podkre¶lam celowo) argumentem jaki macie przeciwko mnie jest to, ¿e zosta³em zbanowany na jednym gównowartym forum
Ertix napisa³/a:
Ludzie, skoro tak wam nie pasi PVF to po jakiego grzyba siê tam rejestrujecie i nam zatruwacie nasze ¿ycie?
Pisa³em na ten temat wiele razy, ale z dedykacj± dla Ciebie powtórzê.
BO NA PPSIE NIE MA JAKICHKOLWIEK INNYCH FOR, NA KTÓRE JEST JAKIKOLWIEK SENS WCHODZIÆ GODDAMIT!
Celowo z capsem, bo mo¿e w koñcu do Twojego ³ebka to dotrze.
Ertix napisa³/a:
Macie co¶ do Darka? To ju¿ wasz problem, ja nie zamierzam siê taplaæ w tym bagnie, oraz calej akcji przeciwko Daru.
Bagnem jest w³a¶nie PVF i wygl±da na to, ¿e jednak siê w nim taplasz
Ertix napisa³/a:
Daru to te¿ czlowiek, i on ma prawo do wypoczynku. Nie trudno siê zgodziæ z tym ¿e teraz zaniedbal swe obowi±zki, ale gdyby mu na niczym nie zale¿alo, to jestem pewien ¿e PVF ju¿ dawno by upadl.
PVF upad³. Deal with it.
Ertix napisa³/a:
Ja popieram pogl±dy PokeMana
To wiele t³umaczy.
Ertix napisa³/a:
mimo i¿ kiedy¶ uwa¿alem ¿e s± bezsensowne, tak teraz uwa¿am i¿ naprawdê PokeMan ma racjê, zna siê on na wielu rzeczach glównie na dubbingu, a takich ludzi nam trzeba!
Uwa¿asz ¿e ma racjê, bo zna siê na dubbingu. To ma sens.
Ertix napisa³/a:
Trzeba ludzi którzy znaj± Pokemony od pocz±tku, i nie chc± uczestniczyæ w ¿adnych wojnach, a nie jakich¶ napaleñców pisz±cych swe ficki którzy uwa¿aj± siê jakby napisali nie wiadomo co.
Tak, lepsi s± ludzie, którzy nic nie robi±, od ludzi, którzy co¶ robi±. W³a¶nie to powiedzia³e¶. Ale nie martw siê, niestety nie jeste¶ jedyn± osob± na tej scenie powielaj±c± ten pogl±d.
Ertix napisa³/a:
Post ten nie jest pisany pod pro¶b± PokeMana (jak wielu moglo by siê wydawaæ), acz sam z czystej ciekawo¶ci przegl±daj±c ostatnio archiwum postów na PC natrafilem na ten temat, i chcialem napisaæ co¶ w tej sprawie.
I przy okazji zrobiæ z siebie durnia. Ale spoko, internet jest wolnym miejsce (na szczê¶cie), wiêc mo¿esz pisaæ sobie co ¿ywnie Ci ¶lina na jêzyk przyniesie. Nie licz jednak, ¿e ktokolwiek we¼mie Ciê na powa¿nie...
Ertix napisa³/a:
Generalnie to ja te¿ mam gdzie¶ te wasze wywody
I z wzajemno¶ci±.
Ertix napisa³/a:
Poza tym nie liczy siê ilo¶æ hejtuj±cych, a jako¶æ. A tej jako¶ci za krzty nie widaæ u hejtuj±cych. Hejtujecie, ale chyba sami nie potrafiliby¶cie siê lepiej za to zabraæ.
Widaæ, ¿e nic nie czyta³e¶ i nic nie wiesz, a chcia³e¶ jedynie pokazaæ, ¿e jeste¶ fajny, bo "my¶lisz inaczej". No có¿, nie wysz³o. Próbuj da... Albo lepiej nie.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez emachel 3 Maj 13, 17:26, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie zapominaj ¿e otrzymali¶cie bana na PVF i TT za swe zachowanie, nie ma siê nawet czemu dziwiæ.
Dok³adnie, Daru banuje nie oponentów, tylko tych co s± niegrzeczni.
Opticum napisa³/a:
CHYBA. Zaufaj mi, chocia¿by ja, Vap i Ness potrafiliby¶my zabraæ siê za to bardzo dobrze i ci±gle mamy plany odno¶nie jakich¶ stron lub boardów - pozostaje jedynie hosting i trochê czasu (którego bêdzie wiêcej ju¿ za nieca³e 2 miesi±ce).
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 3 Maj 13, 17:34, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.