dobrze ze juz wydupilem z pps i tylko lurkuje czasami
Nie, ty zosta³e¶ tylko star± gwardi±, dla której jedyn± oznak± aktywno¶ci forum jest flejm. Pamiêtam, jak w pa¼dzierniku piekli³e¶ siê o SB w dniu, kiedy kilku ludzi sobie PRAWID£OWO napisa³o kilkana¶cie postów w dzia³ach. I oczywi¶cie ty, tego nie zauwa¿y³e¶ i pisa³e¶, jak to nic siê na forum nie dzieje.
Opticum napisa³/a:
pokecollect fajne jest teraz bo juz nie takie glupie i lepsza administracja [cool]
Nie.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
dobrze ze juz wydupilem z pps i tylko lurkuje czasami
Nie, ty zosta³e¶ tylko star± gwardi±, dla której jedyn± oznak± aktywno¶ci forum jest flejm.
Normaln± rzecz± jest, ¿e z czasem nawet najwiêksze zainteresowanie mo¿e min±æ, ale wa¿ne jest aby pielêgnowaæ hobby i nie stawaæ siê kim¶, kogo Pokemony wcale nie obchodz±, a interesuje tylko flejm. Oczywi¶cie flame'y te¿ s± potrzebne, aby daæ odskoczniê od meritum - Pokemon, by od czasu do czasu zaj±c siê czym innym. W ka¿dym razie za wyznacznik aktywno¶ci forum na pewno nie powinno siê obieraæ ilo¶ci flejmów, a raczej dyskusji o Pokemon
Widzê, ¿e dzielenie wypoiwiedzi na kilka postów niezda³o egzaminu. powracam do starego sposobu.
4xIjestêg³up napisa³/a:
debata z tob± nie ma sensu, na dowód wstawiê ten cytat
Cytat:
PPSowy Korwin
Id¼ szerzyæ herezje gdzie indziej, najlepiej id¼ i nie wracaj
Czyli jeste¶ lemingiem ? Wybacz, ale ka¿dego kto g³osi prawdê, nazywaj± oszo³omem. Jak widaæ po tym jak mnie opluwacie, zasada ta funkcjonuje zarówno na PPS, jak i w ¿yciu realnym.
4xIjestêg³up napisa³/a:
w tym sêk... KA¯DY jest lepszy od Darka, nawet 12 latek z kontem od pó³ miesi±ca
Ka¿dy, czyli ja te¿ ? Poza tym, widzê, ¿e bul dupy za bana na PVF osi±gn±³ szczyt - dziecko dosta³o s³uszn± karê i teraz... Czyli jak siê by³o kim¶ na PVF, to PVF by³o okej. Ale jak ju¿ jeste¶ tam niczym, to nagle PVF te¿ jest niczym. HI-PO-KRYTA.
Opticum napisa³/a:
Cytat:
Kurde, ale po co siê staraæ, skoro i tak najwiêksza konkurencja (PokeLife) pozamiata³, a PV i tak czy stoi, czy le¿y ma te 2 tys. uu ?
>Pokelife
>strona pokemon
XD
Pokelife to biedna gra w któr± graj± 10-11 latki, to nie jest to, co forum dyskusyjne - ty zapewne tego nie rozumiesz, bo wa¿niejsze od atmosfery i poziomu dyskusji s± dla ciebie ilo¶ci postów i u¿ytkowników.
Poza tym, strony typu Pokelife robi siê w inny sposób ni¿ typowe fora dyskusyjne, o czym nie bêdê tutaj pisaæ - wiem, bo sam mia³em styczno¶æ z takimi stronami, tyle, ¿e o innej tematyce. Powiem jedynie, ¿e statystyki takich stron s± bardzo nieprzekonywuj±ce.
Jest tylko zasadniczy problem - wiesz czemu niewielu nowych userów na PC, PVF czy gdzie indziej ? Bo kiedy¶ te 10 latki sz³y na te fora i robi³y strony, a teraz id± na PokeLife. Nie pojawiaj± siê nasi nastêpcy.
Opticum napisa³/a:
No i ogólnie, ja mogê ju¿ siebie nazywaæ prawie oldfagiem na PPSie (XD), a i tak ju¿ coraz mniej osób mnie zna, tak jak bêdzie siê to dzia³o z De, Vapkiem i powoli innymi osobami... Na 'topie' bêd± teraz "cool osoby" z PVF, jak np. gonzo, ertix, czy te¿ wiecznie pchaj±cy siê do koryta zawsze i wszêdzie conquest (ma admina wszêdzie i zawsze bo to jest cool). Teraz, ¿eby byæ 'kim¶' na PPSie, trzeba du¿o czasu spêdziæ z noskiem w dolnych czê¶ciach cia³a niektórych ludzi.
Wiesz, ¿e jeste¶cie sami sobie winni ? Co do Conquesta - KTO¦ MUSI BYÆ ADMINEM. Jak DominLoL by³ tu Adminem, to nagle te¿ wszyscy przeciwko niemu byli. A ¿eby kim¶ wystarczy jedno - pisaæ posty, bo wiêkszo¶ci nie obchodzi SB.
Conquest napisa³/a:
e¶li chodzi o strony, na które takie dziecko mo¿e wej¶æ to najprêdzej Wikinezka, bo tam jest (by³o, bo tymczasowo(?) pad³a) najwiêcej artyku³ów czysto Pokemonowych - o stworkach, postaciach z anime itd.
Z ust mi to wyj±³e¶.
Ness napisa³/a:
o ty masz za bóle do starych u¿ytkowników, my¶lisz ¿e ludzie s± bateriami, i ci którzy chc± pogadaæ czasem z kolegami z forum o czym¶ innym ni¿ o tym jak np. Dunsparce jest najlepszym Pokemonem, to powinien wydupiaæ?
Kurfa, czy jak ja chcê pogadac o kompach czy jakim¶ Anime, to piszê to tu ? Nie, idê na inne forum.
KOLEDZY ? KURFA, forum nie s³u¿y do jakiego¶ kolegowania, tylko wymiany my¶li, na dany temat, nic wiêcej. Poka¿ mi fora, oparte na grupie userów co gadaj± o wszystkim. Nie ma. Fora MUSZ¡ byæ o czym¶, a nie miejscem zabaw wszelakich dla kilku ludzi. Wiesz czemu Revival siê stoczy³ ? Bo Vulpi skupi³ siê, aby kilku userom by³o dobrze, a odstraszy³ pokefanów.
Sygnatura użytkownika
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
zdupydoryjazaur, nawet nie czytam tego tl;dr smieszkopostu bo szkoda mi minuty ¿ycia, ¿eby na koñcu stwierdziæ, jak bardzo jeste¶ g³upi
na koñcu zobaczy³em cytat Nessa i czytn±³em
Cytat:
KOLEDZY ? KURFA, forum nie s³u¿y do jakiego¶ kolegowania, tylko wymiany my¶li, na dany temat, nic wiêcej.
w³a¶nie dlatego nikt ciê nie lubi i nie masz tu kolegów xDxD bo masz debilne teorie, jak bêdzie mi siê kiedy¶ chcia³o to mogê siê rozpisaæ i d³ugo wywodziæ n/t jaki jeste¶ nieskoñczenie przykry i niem±dry
USER WAS WARNED FOR THIS POST
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez Opticum 2 Maj 13, 22:09, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Czyli jak siê by³o kim¶ na PVF, to PVF by³o okej. Ale jak ju¿ jeste¶ tam niczym, to nagle PVF te¿ jest niczym. HI-PO-KRYTA.
nie dam sobie wmówiæ, ¿e gdziekolwiek powiedzia³em co¶ z³ego o PV
ca³y mój ¿al by³ wylany na jedn± osobê, z któr± dzieli³em (dzieli³em to z³e s³owo... PRZEJ¡£EM) obowi±zki na forum, bêd±c zaraz po adminie
robi³em co mog³em, aby zmieniæ co siê da³o
jedynie co uda³o mi siê, to przekonaæ Daru do stworzenia tej przeklêtej Tablicy z odsy³aczami... A TO DOPIERO PO TYM, jak mnie zbanowa³ za 'epic win' z regulaminem
jak widzisz, ban mnie nie boli, a jedynie tylko trochê przeszkadza,
bo chcia³bym zaj±æ siê swoimi tematami, a z multi nie uchodzi na sucho xP
Temat ten zas³uguje na co¶ wiêcej, ani¿eli tylko durne flejmy i dziecinadê.
Sam fakt naboru oraz w±tpliwej jako¶ci przeprowadzanej rekrutacji stawia PV w niezbyt jaskrawych barwach.
Spo³eczno¶æ ta sukcesywnie obni¿a swoj± populacjê z powodu b³êdów administracji oraz braku aktywno¶ci (lub wystêpowania jej tylko w po¶redniej formie) u¿ytkowników, która to ma dosyæ b³êdów Daru.
Nie znam PokeMana, ale bawi mnie jego rozmijaj±cy siê post otwieraj±cy ten zacny temat - z jednej strony krytycznie podchodzi do tych, których kandydatury zyska³y wiêcej Cherishowych Pi³ek od niego, z drugiej za¶ jawnie namawia do ofiarowywania mu ww ornamentu.
Zepsutego i przegni³ego miejsca nie uzdrowi wmieszanie zdrowych tkanek pomiêdzy te stare i obumar³e - potrzebny jest tutaj kompletny zabieg oczyszczaj±cy, czyt. nowa, ¶wie¿a i nastawiona na dzia³anie ekipa.
Nie Daru, nie chcemy czekaæ kolejne pó³tora roku na wrzucenie tekstu, który gotowy czeka na umieszczenie od hm...od wspomnianego pó³tora roku(sic!)?
Do tematu niewiele wnosz± te¿ posty Opticuma, który jedynie chce zab³ysn±æ...w sumie to niczym, eh.
Nie mówiê, ¿e pisze ¼le - mo¿e i w wielu aspektach ma racjê, ale sposób w jaki przekazuje on swoje my¶li z góry skre¶la jego szanse bycia branym na powa¿nie.
Nie wiem czy jest sens pisaæ dalej, poniewa¿ z Pokemon Valhall± jest ten oto problem: ¿eby móc jasno i z dystansem przedstawiæ obecn± sytuacjê tego miejsca, to albo trzeba siê przymkn±æ, albo rozpisaæ na masê stron (czego nie przeczyta dominuj±ce w obecnym internecie pokolenie 'siema \xDD\ co tam ziomy?').
w³a¶nie dlatego nikt ciê nie lubi i nie masz tu kolegów xDxD bo masz debilne teorie, jak bêdzie mi siê kiedy¶ chcia³o to mogê siê rozpisaæ i d³ugo wywodziæ n/t jaki jeste¶ nieskoñczenie przykry i niem±dry
bo chcia³bym zaj±æ siê swoimi tematami, a z multi nie uchodzi na sucho xP
To po kurde grzeba³e¶ ludziom w profilach ? Po co pisa³e¶ obra¼liwe posty ? Gdyby nie to, nie mia³by¶ bana.
4xIjestêg³up napisa³/a:
natomiast ty masz ból dupy ju¿ na maksa x)
Nie, ja tylko siê broniê przez Waszymi atakami + g³oszê swoje pogl±dy. Tylko tyle, ale jak widaæ dla Was za du¿o.
Jabuko napisa³/a:
Spo³eczno¶æ ta sukcesywnie obni¿a swoj± populacjê z powodu b³êdów administracji oraz braku aktywno¶ci (lub wystêpowania jej tylko w po¶redniej formie) u¿ytkowników, która to ma dosyæ b³êdów Daru.
Nie nie, PVF to teraz McDonald który oferuje pokefanom odwiedzaj±cym stronê, miejsce do pogadania o Pokemon. A wiêkszo¶æ krytykuj±cych, chcia³aby z PVF zrobiæ takie getto jak D-serious czy inne podobne twory.
Jabuko napisa³/a:
Nie znam PokeMana, ale bawi mnie jego rozmijaj±cy siê post otwieraj±cy ten zacny temat - z jednej strony krytycznie podchodzi do tych, których kandydatury zyska³y wiêcej Cherishowych Pi³ek od niego, z drugiej za¶ jawnie namawia do ofiarowywania mu ww ornamentu.
Jako weteran PPSu, co¶ mi siê robi, kiedy widzê, jak jaki¶ dureñ zrobi³ kilka fanficów i za to dostaje kupê Cherishy. Cherishe s± wa¿ne, bo nie ukrywajmy - wybór kogo¶, kto ¿adnych nie dosta³, albo ma³o, nie bêdzie mile widziane przez resztê userów.
Teraz lista wg ilo¶ci Balli, co jest jaki¶ odzwierciedleniem, poparcia spo³ecznego:
1 dureñ fanficowy - 19
2 Kleszczu - 17
3 Piterr - 14
4 Conquest - 12
4 lexsiso - 12
5 PokeMan - 11
6 Diablicka - 10
Jabuko napisa³/a:
czyt. nowa, ¶wie¿a i nastawiona na dzia³anie ekipa.
Ale PVF ma tak± pozycjê jak np. Polsat - co siê nie zrobi, I TAK bêd± forumowicze.
Jabuko napisa³/a:
Nie Daru, nie chcemy czekaæ kolejne pó³tora roku na wrzucenie tekstu, który gotowy czeka na umieszczenie od hm...od wspomnianego pó³tora roku(sic!)?
albo rozpisaæ na masê stron (czego nie przeczyta dominuj±ce w obecnym internecie pokolenie 'siema \xDD\ co tam ziomy?').
Przeczyta. Tylko tylko trzeba W OGÓLE napisaæ. Tak jak ja to robiê od 6 lat....
Nie lubiê Ciê Jabuko, po tym co wyrabia³e¶ na PVF i TT, ale czujê, ¿e znalz³ siê sensowny partner do dyskusji. Który nie bêdzie wstawia³ durnych memów czy wyzywa³, bo nie ma argumentów.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 3 Maj 13, 08:17, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Jako weteran PPSu, co¶ mi siê robi, kiedy widzê, jak jaki¶ dureñ zrobi³ kilka fanficów i za to dostaje kupê Cherishy
a co jest por±banego w tym ¿e kto¶ dostaje uznanie za swoj± ciê¿k± prac±? bo ja tego ku¼wa nie rozumiem, napisane ff'a jest trudne jak cholera, zw³aszcza takiego który zdobywa jako takie uznanie i jest w miarê dobry.
Przelanie tego co ma siê w g³owie na papier/do worda bywa niekiedy niemo¿liwe, bo my¶li biegn± i biegn± a dok³adnie opisanie tego co ty widzisz tak by czytelnik to zrozumia³ i wyobrazi³ sobie kropka w kropkê, wymaga niekiedy dziesi±tek ¿mudnych korekt i poprawek. To naprawdê niekiedy niewdziêczne zajêcie.
dopóki nie wyt³umaczysz mi twojego toku "rozumowania" nie u¿ywaj±c argumentu "FFy - FanArty s± do dupy bo anime jest lepsze i to co oryginalne jest najlepsze" dopóty nie bêdê próbowa³ tego poj±æ i bêdê to puszcza³ do mojego kosza z chybionymi argumentami.
osoba pisz±ca dobrego FF'a to argument:
a)ma bujn± wyobra¼niê
b)ciekawe s³ownictwo i wiedzê
nie wiem wiêc czemu traktujesz to jako wadê. Je¶li ta osoba jest dobra i rozgarniêta, to co w tym z³ego? Czyli ¿e co, kto¶ kogo uwa¿a³e¶ za m±dr± osobê zaczyna pisaæ ficka a ty odrazu mówisz ¿e to baran, dureñ i skoñczony kretyn? dude, chill out!
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 3 Maj 13, 08:27, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy
a co jest por±banego w tym ¿e kto¶ dostaje uznanie za swoj± ciê¿k± prac±? bo ja tego ku¼wa nie rozumiem, napisane ff'a jest trudne jak cholera, zw³aszcza takiego który zdobywa jako takie uznanie i jest w miarê dobry.
Bo to wynajdywanie na nowo ko³a ? Pisanie fanficów nie ma najmniejszego sensu. Trochê wiêcej ma fanart, ale te¿ w wiêkszo¶ci nie.
Dosz³o do takiej sytuacji, ¿e ZAGINê³o oryginalne video do 1 openinga w W³oszech, a osta³y siê dune fanmade`y. O to chodzi. Przez fanowskie g³upoty, ginie orygina³.
DominLoL napisa³/a:
opóki nie wyt³umaczysz mi twojego toku "rozumowania" nie u¿ywaj±c argumentu "FFy - FanArty s± do dupy bo anime jest lepsze i to co oryginalne jest najlepsze" dopóty nie bêdê próbowa³ tego poj±æ i bêdê to puszcza³ do mojego kosza z chybionymi agumentami
Znowu mylisz - moj argument jest taki:
FanArty s± do dupy bo to co oryginalne (anime, gry, muzyka itd.) jest najlepsze
A to, ¿e Anime jest niedoceniane na PPS (choæ na stronach kreskówkowych ju¿ jest doceniane) to zupe³nie inna sprawa/beczka. Ale to nie temat na tê dyskusjê.
Sygnatura użytkownika
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 3 Maj 13, 08:33, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Bo to wynajdywanie na nowo ko³a ? Pisanie fanficów nie ma najmniejszego sensu. Trochê wiêcej ma fanart, ale te¿ w wiêkszo¶ci nie.
wyt³umacz mi bo mnie to intryguje, why?
co ma piernik do wiatraka? czasami nowe spojrzenie na ko³o mo¿e daæ rewolucyjny wynalazek ( np. zêbatka albo frisbie, albo moneta ) wiêc co niby jest nie tak?
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.