Forum dorobi³o siê przez kilka d³ugich lat ok. 430 tysiêcy postów, ok. 15 tysiêcy tematów i ok. 19 tysiêcy u¿ytkowników.
Spory dorobek, no ale to w koñcu PoPL
Statsy zdezaktualizowane, ju¿ jest 440 tys. postów, 20 tys. u¿ytkowników.
Conquest napisa³/a:
PokeMan napisa³/a:
Nie jest to pierwsza padaka tego forum, ostatni g³o¶ny "pad" nast±pi³ ok. 26 grudnia 2007 r. kiedy pad³ serwer na którym oprócz PoPLa by³a umieszczona "po³owa" PPSu bodaj m in. strona PokeLake, ale i inne pomniejsze strony i fora.
Szkoda, ¿e tyle stron upad³o, ale tak to czasem w ¿yciu bywa - pies siê topi, ³añcuch p³ywa...
Czasem ? Proszê Ciê... wszystkie "nowe" strony/fora/seriale/piosenki (które s± coraz marniejszymi kopiami starych, dobrych orygina³ów) wynikaj± tylko z tego, ¿e nie nauczy³o siê ludzi maglowaæ staroci na tysi±c sposobów. Albo i z pazerno¶ci twórców, choæ czy nie zarobili by podbnie, na opisywaniu przesz³o¶ci i jej dokumentowaniu ? Np. na Polsacie zamiast anime, film dokumentalny kilkuodcinkowy o Pokemonie w Polsce. Z wypowiedziami aktorów, producentów, fanów, piosenkarzy...
I tak i nie. I dobrze i niedobrze. Ale o tym napiszê nie teraz.
Opticum napisa³/a:
po co siejecie ploty, jak nawet nie wiecie, o co chodzi...
nic nie padlo
Pad³o wtedy, pad³o kilka dni potem, pad³o TERAZ, ostatni cache Googla jest z godziny rannej 27 kwietnia, a zaniepokojeni pokefani zrobili temat na PVF czemusiê WCALE nie dziwiê, bo PoPL jednak jest/by³ aktywny - g³ównie dziêki gigantycznej ilo¶ci postów, która siê googluje i ¶ci±ga ludzi. Zabawne, ¿e Rev - a konkretnie Vulpi - który ma niewiele mniej postów, nie potrafi zrobiæ z tego u¿ytku.
kowalt napisa³/a:
A wiêc trochê nam siê PokeMan po¶pieszy³. My¶la³e¶ ¿e jednego konkurenta mniej? ;P
Obecno¶æ PoPLa w Googlu jest jednym z hamulcowym Collecta. Jak to kto¶ napisa³ o PPS: za du¿o sêpów do tej padliny.
De napisa³/a:
Jak zwykle najpierw ploty i sianie kwasu, a potem sprawdzanie informacji
Nauczy³em siê od Ciebie, Yod`e
De napisa³/a:
Napis "Forum Pokemon valhalla" na belce istnial tak dlugo dlatego, ze PoPL jest jakby w prostej linii kontynuacja wszelkich dotychczasowych forów Vahalli i spolecznosc dotychczas kojarzona z PV zostala jakby 'sama'. Byla burza, ze dotychczasowy kilkuletni duch Valhalli istnieje wlasnie na PoPLu (co bylo prawda) a nie na nowym tworze Darka. Obecne Forum PV zarowno technicznie jak i spolecznosciowo nie ma nic wspolnego z poprzednimi edycjami. (Wiadomo, ze po 2 latach to juz sie troche rozmylo ale mimo wszystko)
Ekhem, spo³eczno¶æ PV WINNA siê przenie¶æ na aktualne forum PV, a nie robiæ co¶ takiego.
De napisa³/a:
Cytat:
Nie jest to pierwsza padaka tego forum, ostatni g³o¶ny "pad" nast±pi³ ok. 26 grudnia 2007 r. kiedy pad³ serwer na którym oprócz PoPLa by³a umieszczona "po³owa" PPSu bodaj m in. strona PokeLake, ale i inne pomniejsze strony i fora. Jak widaæ centralizacja nie by³a dobrym wyj¶ciem, bowiem te strony i fora zniknê³y z PPS wraz z padem, tylko PoPL powróci³.
Nauczka zeby robic backupy. Konta na nowym serwerze byly dostepne, wystarczylo przywrocic kopie i na nowo podpiac domene.
(...)
Nie wiem czy pamietacie obecna nazwa Pokemon Polska zostala po prostu wybrana przez glosowanie, a nie dlatego ze w jakis sposob jest kontynuacja poprzedniego Pokemon Polska.
Wystarczy³o ? Tylko jako¶ prawie nikt tego nie zrobi³.
Pamiêtacie ? Raczysz ¿artowaæ...
De napisa³/a:
Przypuszczam, ze gdy fundusze sie znajda to i Forum bedzie istniec nadal. Jednakze nie oszukujmy sie, dochodowe nie jest. A nie mozna sie utryzmywac z darowizn caly czas, wiec raczej wiekszy priotytet beda mialy projekty na ktorych mozna zarobic.
Nie jest dochodowe, bo nikt nie my¶li o sensownym sposobie zarobku. Mia³em okazjê podejrzeæ kulisy pewnej strony i widzê, jak propozycje reklamowe zostaj± bez odzewu, bo admin niekompetentny, nie mia³ czasu na odpowiedzi. A potem mi na GG pitoli, ¿e na stronie nie da siê zarabiaæ - Kurna, jak siê nic nie robi i ignoruje ludzi, to siê nie zarabia.
De napisa³/a:
Projekty na ktorych mozna zarobic to raczej nie strony o Pokemonach.
Nigdy nie mia³e¶ czego¶ wiêkszego o Pokemon, to nie wiesz. DA SIÊ zarobiæ na wszystkim, tylko trzeba mieæ mo¿liwo¶ci (dosyæ du¿e forum/stronê) i chêci. Ja mia³em chêci, ale PC zbyt ma³e. Z kolei PoPL lub PV pasuje wielko¶ci±, ale nie ja jestem adminem, wiêc nie zarabiaj±. PROSTE.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Nigdy nie mia³e¶ czego¶ wiêkszego o Pokemon, to nie wiesz
xDDD
I taki pewny, ze niby wszystko wie Przypomnij se lepiej kto pierwszy portal o Wii w Polsce robil chociazby. A to i tak wierzcholek. Sam sie lepiej pochwal, jak takis swiatowy ;).
Cytat:
DA SIÊ zarobiæ na wszystkim, tylko trzeba mieæ mo¿liwo¶ci (dosyæ du¿e forum/stronê) i chêci
Boze, trzymajcie mnie, jaki banal. No co ty nie powiesz? Pewnie odkryles tez, ze zeby zarobic trzeba znalezc na rynku potrzebe i ja zaspokoic?
Cytat:
Ja mia³em chêci, ale PC zbyt ma³e.
Trzeba bylo powiekszyc. Jak nie umiales, zn. ze byles kiepskim adminem. Badz (tak jak mowilem) PokeScena nie nadaje sie do zarobku.
Cytat:
Z kolei PoPL lub PV pasuje wielko¶ci±, ale nie ja jestem adminem, wiêc nie zarabiaj±
Wierz mi, ze madrzejsci i bardziej doswiadczeni od Ciebie tam dzialali i nie mysl, ze nie bylo proby zarobku. Po prostu nie kazdy wywleka tak jak ty sprawy w administracji i tyle.
wikinezka juz dawno stracila swoj sens
juz wiecej miejsca tu zajmowaly ficki(MOJE ANIMU: EPIZOD 69 N PODK£ADA BOMBÊ POD CASTELIA CITY!!!1!!!1 -BY BUIZEL ORIGINAL CARACTUR DONUT STEAL), niz konkretne artykuly o grach, mongolskiej bajce czy mango, wiec najlepszym wyjsciem byloby zamkniecie tej strony, chyba ze komus pasuje "pseudoencyklopedia" opanowana przez dzieci, ktore nie wiedza, ze na forach sa dzialy fan art i fan fick
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.