Z nudów postanowi³em udzieliæ siê na PPS i wzi±æ udzia³ w wyzwaniu. I nie wezmê typu Flying ze wzglêdu na Dragonite i Gyardosa, tylko Rock.
@Edit2
Route 3:
Tutaj pokonujê kilku trenerów, zmuszony sytuacj± leczê Trawbujce (Charmeleon) z otrucia i idê dalej siaæ zamêt! Mój pupil zdobywa 20 poziom.
Route 4:
Leczê kompana i udajê siê do jaskini.
Mt.Moon:
Pierwsza walka i... jest! Kamieniarz (Geodude, 8lvl) powiêksza moj± switê! No to czas na expienie mojego nowego nabytku. Expienie przy pomocy Trawobujcy (Charmeleon) pomog³o mu zdobyæ 10 poziom. Wracam uleczyæ pokemona i expiê dalej, tym razem bez pomocy startera. Po kilku minutach zabijania nietoperków i ska³ Kamieniarz zdobywa 16 poziom i uczy siê Magnitude. W koñcu przedar³em siê przez jaskinie i wybra³em Dome Forsill. Kamieniarz ma teraz 21 poziom.
Route 4:
Przy wyj¶ciu z jaskini widzê dwóch karateków, uczê swojego Kamieniarza (Geodude) MegaPunch. Idê w stronê miasta.
Celurean City:
Leczê pokemony i wracam na ma³y exp.
Route 4:
Ewoluuje Kamieniarza (Graveler) i wracam do miasta.
Celurean City:
Krótka wizyta u siostry Joy i mój Kamieniarz to ju¿ Golem! Nie wiem co z nim zrobi³a i dochodzi³ nie bêdê, bo co Golem to nie Graveler. Teraz pora na zniszczenie Misty!
VS
Roman VS Misty
Kamieniarz used Mega Punch
Staryu fainted.
Kamieniarz used Mega Punch
Critical hit.
Starmie fainted.
Oto krótki pokaz mojego szczê¶cia. Po pokonaniu przeciwników Kamieniarz zdobywa 26 poziom. Kierujê siê teraz w dalsz± podró¿. Przy wyj¶ciu z miasta spotykam Hendryka. Dziêki jego nowym pokemonom mój Kamieniarz osi±ga 27 poziom.
Route 22:
I owiany nies³aw± Nugget Bridge (swoj± drog±, czy tylko mi siê to kojarzy z KFC?). Z reszt± - kolejny posi³ek dla Kamieniarza (Golem), który zdoby³ 28 poziom. Skrêcam i znowu po¿ywienie dla mojego Kamieniarza przez co osi±ga magiczny 30 poziom. Odwiedzi³em Billa, maniaka który w wolnym czasie lubi przebieraæ siê za pokemony. Da³ mi bilet na statek, a co trochê luksusu mi nie zaszkodzi.
Route 5:
Tutaj bez niespodziewanych kotów, przechodzê przez Underground Path i jestem na...
Route 6:
A tu znowu trochê jedzenia. No i Kamieniarz (Golem) ma ju¿ 31 poziom.
Verilmion City:
Leczê pokemony i idê na statek. Na statku czeka³o mnie wiele, wiele karmy dla moich pokemonów. Dziêki tej wycieczce otrzyma³em Cuta a mój Kamieniarz (Golem) 36 poziom. Teraz mogê za¶miaæ siê w twarz liderowi pokemonów elektrycznych - Porucznikow Surge'owi! Buhahaha ekhekhe...
VS
Roman VS Lt.Surge
Opis tej walki mogê ¶mia³o pomin±æ, a dla tych co nie grali w ¿yciu w Pokemony proszê skopiowaæ poni¿szy tekst 3 razy w odpowiednie miejsce wstawiaj±c kolejne nazwy pokemonów: Voltorb, Pikachu, Raichu
Kamieniarz used Magnitude
This is super effective!
[WSTAW NAZWÊ POKEMONA] fainted.
Taki z tego po¿ytek, ¿e Kamieniarz wskoczy³ na 37 poziom. E tam, dla mnie to za ma³o, idê potrenowaæ na drodze 11!
Route 11:
Przyjmê pyszn± karmê dla Golema! O proszê, ilu chêtnych. By³o ich tylu, ¿e mój Kamieniarz ma teraz 40 poziom (u mad?). Pora kontynuoawæ podró¿ i wróciæ tam, gdzie by³o te g³upie drzewko!
Route 9 & 10:
Znowu karma! Mój golem jest ju¿ tak syty ¿e ledwo mo¿e zje¶æ te wszystkie szczurze ³apki i go³±bki. Ale jje. Powoli, byle siê nie zad³awiæ. Ale 42 poziom jest! Mo¿e to i dobrze, bo nied³ugo zwalniam z jego treningiem, a przyjdzie pora na trening Onixa!
Rock Tunel:
A tutaj do sk³adu do³±cza Open Wonsz (Onix, male 13lvl). Mam nadziejê ¿e szybko stanie siê wymiataczem jak Kamieniarz (Golem). Oczywi¶cie w tunelu wyexpi³em dru¿ynê, Open Wonsz ma teraz 24 poziom a Kamieniarz 45.
@Edit3 Wcze¶niejsz± czê¶æ usun±³em bo post by³by zbyt obszerny - dodam znowu jak znajdê sposób na ukrycie tego
Lavender Town, Route 12 & 8:
W mie¶cie duchów leczê tylko pokemony, i wyruszam najpierw na ryby, pó¼niej na koty. Open Wonsz (Onix) zyskuje 30 poziom.
Celadon City:
Pora zawalczyæ o odznakê! Z ³atwo¶ci± siê przedar³em przez zastêpy pomocników, i nadszed³ czas na walkê z Eric±.
VS
Roman VS Erika
Bardzo szybka walka - przero¶niêta ro¶lina najpierw zassa³a Open Wensza (Onix) a pó¼niej Kamieniarza (Golem).
VS
Roman VS Erika
(ujêcie drugie)
Tym razem wystawi³em ciê¿kie dzia³o - Kamieniarz ju¿ na dzieñ dobry u¿y³ Rollout, by w 2 ciosach zniszczyæ przero¶niêt± ro¶linê, a nastêpnie pojedyñczym ciosem niszcz±c kwiatka i nie¶lubne dziecko Tarzana i lian. Po tych walkach moje pokemony maj± odpowiednio 32 i 46 poziom.
Nastêpnie uda³em siê do kasyna, i znowu widzê parszywe literki R. Tym razem mój Open Wonsz mia³ godnych rywali - pokemony samego Giovanniego! Co nie zmienia faktu ¿e pokona³ wiêkszo¶æ jednym ciosem. Wychodzê z kasyna i idê do babci na herbatkê.
Saffron City:
Stra¿nik wpuszcza mnie za okup w postaci herbatki. Z reszt± i tak idê do Lavender.
Lavender Town:
Udajê siê do Pokemon Tower i pokonujê wszystkie fanki filmów o egzorcyzmach. Widaæ w¶ród parszywych czerwonych literek te¿ znalaz³o siê parê fanów wiêc i oni dostali ³omot. W ramach podziêkowañ dosta³em od starszego pana flet. Idê w stronê drogi rowerowej.
Route 17:
Ja tu chcia³em siê przejechaæ w spokoju na rowerze a tu jaki¶ pruszków do mnie skacze. Co to to nie. Ich pokemony bêd± karm± dla moich pokemonów, które pod koniec trasy mia³y kolejno 43 i 48 poziom.
Fushia City:
W safari zone z³apa³em Big Mommy (Rhyhorn, 26). Ch³opaki siê uciesz± Nowy pokemon - wiêcej karmy dla niego! Dlatego udajê za miasto.
Route 15, 14, 13 & 12:
Pokonujê ka¿dego trenera po drodze. Dziêki temu Big Mommy (Rhyhorn) osi±ga 39 poziom a Kamieniarz (Golem) 49. Wracam pokonaæ Kogê.
Fushia City:
VS
Roman VS Koga
Big Mommy z ³atwo¶ci± poradzi³a sobie z wiêkszo¶ci± przeciwników, gdy niedomaga³a wspomóg³ j± Open Wonsz. Big Mommy dziêki walkom wskoczy³a na 41 poziom a Open Wonsz na 44. Teraz pora na Sabrinê!
Saffron City:
Wszêdzie zamkniête, ale Dojo jest otwarte. Przytrenowa³em tam Big Mommy i teraz jest ju¿ Rhydonem. Idê do budynku Sliph CO. Tam pokonujê parszywe literki i samego ich szefa, a w nagrodê dostajê Masterballa i jakiego¶ Laprasa. Po co mi on? Przecie¿ Big Mommy umie doskonale p³ywaæ! Pora na walkê z liderem! Przed sam± konfrontacj± z Sabrin± Big Mommy i Kamieniarz mieli 50 poziomy a Open Wonsz 46.
VS
Roman VS Sabrina
Open Wonsz bez trudu rozgromi³ wszystkich przeciwników Rock Slidem. I tak otrzymuje 6 odznakê!
Przedzieram siê do Pallet Town, by stamt±d przep³yn±æ na Cinnabar.
Route 21:
P³ynê na Cinnabar, przy okazji pokonujê kilku p³ywaków.
Cinnabar Island:
Idê do laboratorium i o¿ywiam Rekooszcze(Kabuto, 5lvl) oraz Sky Stone (Aerodactyl, 5lvl). Trenujê je do 30 poziomów w starym laboratorium, nastêpnie idê pokonaæ Blaine'a. Przed sam± konfrontacj± moje pokemony maj±: Kamieniarz 51, Open Wonsz 52, Big Mommy 52, Rekooszcze 31, Sky Stone 32.
VS
Roman VS Blaine
Rekooszcze ubi³ bez problemu dwóch pierwszych przeciwników, pó¼niej inicjatywê przej±³ Sky Stone który pokona³ resztê. Obaj dostali po poziomie. Wracam do Viridan.
Viridan City:
Z ³atwo¶ci± pokonujê pomocników, moi nowi podopieczni zdobywaj± po 2 poziomy. Nadchodzi na walkê... co? Znowu parszywe literki? Du¿o siê nie nauczyli!
VS
Roman VS Giovanni
Walka wygl±da³a bardzo ciekawie. Wbija Rekooszcze, pokonuje pokemona, zmiana na Sky Stone, pokonuje oponenta i znowu zmiana. Tak Rekooszcze nabija sobie 35 poziom a Sky Stone niewiele brakuje do 36. Idê w stronê ligi.
Route 22:
Drogê blokuje mi Hendryk. Moje pokemony radz± sobie wy¶mienicie dopóki ten nie wystawia Blastoise'a (czyli po pokonaniu ptaszka). Ten urz±dza istn± rze¼ niewini±tek z mojej kupki kamieni. No nic, za drugim razem z odrobin± szczê¶cia pokonuje go Earthquakeami Kamieniarza. Poziomy przedstawiaj± siê nastêpuj±co : Kamieniarz 53, Open Wonsz 53, Big Mommy 52, Rekooszcze 35, Sky Stone 37. Czas zawojowaæ Elite Four!
Victory Road:
Szybko przechodzê przez tunel, trenujê na trenerach-warzywach swoje pokemony i idê w stronê Indigo Plateau. Rozpiska moich pokemonów:
Walka szybka - pokemony mi siê skoñczy³y przy Slowbro. Sromotna pora¿ka.
VS
Roman VS Lorelei
(ujêcie drugie)
Mimo ¿e wysnu³em wnioski z poprzedniej pora¿ki Slowbro okaza³ siê zbyt silny.
Z nerwów uczê Big Mommy Shock Wave'a.
VS
Roman VS Lorelei
(ujêcie czecie)
Z poprzednich pora¿ek wysnu³em nastêpuj±ce wnioski:
1. Kamieniarz k³adzie siê przed Surfem Dewgonga jak drzewa przed huraganem Katrina.
2. Big Mommy i Open Wonsz te¿.
3. Za to Brick Breaker Rekooszcza dzia³a na niego wy¶mienicie.
4. Rekooszcze te¿ ³adnie zjada na ¶niadanie Cloystera.
5. Better nerf Slowpoke...
Wiêc jak wy¿ej opisa³em najpierw wystawi³em Rekooszcze, które po pokonaniu dwóch pierwszych przeciwników dziêki Giga Drain wyszed³ tylko bez 3HP. Tutaj wystawiam najciê¿sz± artyleriê i ma³e przemy¶lenie - zaryzykowaæ Mega Punch, czy mo¿e pewny dmg z Earthquake'a? Wybra³em pewny dmg. Slowbro zostaje z 4/6 hp a Kamieniarz pada. Pora na Big Mommy, która pokonuje Slowbro rzucaj±c w niego kamieniami (5x30 - GJ!). Laprasa pokonujê za pomoc± Rock Slide Open Wensza, a Jynx zostaje pokonany przez Sky Stone. Oddycham z ulg± i leczê pokemony.
VS
Roman VS Bruno
Walka nale¿a³a do jednych z prostszych. Onixy - Mud Shotem ich! Machampy i przyjaciele - Aerodactylem ich!
VS
Roman VS Agatha
Tutaj te¿ mia³em do¶æ ³atwo - duchy pokona³em Rolloutem Kamieniarza, Arboka Digiem a Golbata Rock Slidem Open Wensza.
VS
Roman VS Lance
Leczê pokemony bo czujê co siê szykuje. Gyarados dosta³ lanie od Kamieniarza, Kamieniarz od Dragonaira, Dragonairy od Sky Stone'a, Sky Stone od Dragonite'a, Dragonite od Open Wensza, Open Wonsz od Aerodactyla, Aerodactyl od Big Mommy. Leczê pokemony i pora na...
VS
Roman VS Hendryk
Latacz poszed³ szybko do piachu, Exeggutor te¿ no i nemesis - Blastoise:
Kamieniarz used Earthquake.
Blastoise used Hydro Cannon.
Blastoise attack missed.
Kamieniarz used Earthquake.
Blastoise fainted.
Du¿o ³atwiej ni¿ siê spodziewa³em. Jedynym problemem mo¿e byæ jeszcze tylko Alakazam, ale ¶ci±gn±³ tylko Open Wensza by po chwili podzieliæ jego los. Arcanine nie by³ dla moich pokemonów problemem i w³a¶nie zosta³em Master Of Kanto!
Gratuluje ukoñczenia monotype challenge! Dodajê Ciê do hali s³awy i mam nadzieje, ¿e tym razem wygl±d na karcie bêdzie siê podoba³ i nie bêdzie musia³ byæ zmieniony :P
Sygnatura użytkownika
*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*
-Chcia³em wej¶æ na trawê ale zatrzyma³ mnie profesor Oak.
-Zaprowadzi³ mnie do laboratorium
-Kaza³ mi wybraæ pierwszego startera
-Chcia³em psychicznego poka lecz nie by³o wiêc wzi±³em bulbasaura
-Nazwa³em go Trawa
- Gary wzi±³ charmandera
-Wyzwa³ mnie na pojedynek
-Przyj±³em wyzwanie
-Wygra³em i przy okazji trawa posz³a na lvl 6
-Wyszed³em z laboratorium
-Poszed³em do Virdian City
-Po drodze wytrenowa³em moj± trawê na lvl 7
-Nauczy³a sie leech seed
-Doszed³em do Viridian
-Poszed³em do centrum pokemon wyleczyæ trawê
-Wyszed³em z Centrum pokemon i poszed³em do poke-martu
-Sprzedawca poprosi³ o dostarczenie paczki
-Zgodzi³em siê
-Poszed³em do profesora oaka trenuj±c przy tym trawê na lvl 8.
-Da³em mu paczkê
-Przybieg³ Gary
-Profesor da³ nam po 5 pokebali i jednym pokedexie
-Z³apa³em rattatê i pidgeya których schowa³em do boxu mówi±c ,,na trzymanie hm siê przydacie''.
-Poszed³em trenowaæ mojego bulbasaura na lvl 10.
-Po wytrenowaniu na 10 lvl bulbasaur nauczy³ siê vine wip. Pobiegli¶my do centrum pokemon
-Siostra Joy wyleczy³a me poki
-Poszed³em na drogê która prowadzi do ligi pokemon
-Spotka³em Garego który mówi³, ¿e nie mamy odznak ¿eby tam wej¶æ
-Zaproponowa³ mi pojedynek
-Zgodzi³em siê
-Wygra³em i moja trawa zdoby³a 11 lvl
-Poszed³em go wyleczyæ
-Zaczepi³ mnie jaki¶ dziadek pokazuj±c mi jak siê ³apie poki, co¶ co umiem
-Poszed³em do lasu wertani i z³apa³em weedla i caterpie
-Wróci³em siê do miasta kupiæ pokeballe, po drodze zaszed³em do centrum pokemon by oddaæ caterpie i weedle do boxu mówi±c ,,mo¿e do hm siê przydacie''
-Poszed³em kupiæ pokeballe, starczy³o mi na 16, oczywi¶cie kupi³em je.
-Wróci³em siê do lasu wertanskiego walcz±c z trenerami poke-robaków, po drodze zbiera³em rzeczy które znalaz³em
-Po pokonaniu trenerów poke-robaków doszed³em do Pewter
-Poszed³em do centrum pokemon i wyleczy³em bulbasaura
-Poszed³em walczyæ o pierwsz± odznakê
-Najpierw walczy³em z uczniem brocka z którym oczywi¶cie wygra³em
-Poszed³em na brocka wiedz±c, ¿e mój bulbasaur po walce z uczniem zdoby³ 15 lvl i nauczy³ siê poison powder
-Zacz±³em walczyæ
-Po wygranej z brockiem mój bulbasaur ewoluowa³ w ivysaura
-Brock da³ mi Tm Rock tomb oraz jego odznakê
-Poszed³em z sali i uleczy³em mojego pokemona, nastêpnie chcia³em wyj¶æ z miasta ale zaczepi³ mnie pomocnik Oaka daj±c mi buty do biegania
-By³o trenerów ale trenowa³em na nich mojego ivysaura
-Po pokonaniu ich postanowi³em zobaczyæ co w trawie piszczy
-Wroci³em siê do pewter wyleczyæ poki a nastêpnie oddaæ te z³apane oraz dokupiæ pokeballe
-Po zakupienu 16 pokebali wyruszy³em dalej
-Wszed³em do jaskini
-Hmm, jakie¶ dziury i trenerzy, powalcze troszke z nimi i przy okazji z³apie pare poków, pobiegam te¿ do centrum pokemon w razie potrzeby i oddaj±c pokemony które z³apa³em
-Hmm, tutaj jest to miejsce w którym mówili ¿e tu jest zej¶cie, hej chwilka zespó³ r? wrrr dobra zawalcze z nimi i przy okazji mo¿e clefairy z³apie
-No i z³apa³em clefairy i pokona³em chyba zespó³ R, hej chwila tam jaki¶ ziomek stoi ko³o skamielin, zawalcze z nim mo¿e o jedn±
-Hmm, wybiorê t± pierwsz±
-Haha nareszcie wysz³em!
-Dobra zobacze czy nie ma tu ekansów czy co¶
-Dobra, idê wylecze poki i oddam te które z³apa³em
-Dobra, idê na ten most podobno jest tam nugget warty 5000$
-Hmm dobra gary zawalcze z nim
-Ehh wygra³em z nim, czas na tych trenerów, w razie czego bêdê bieg³ do cp
-Jest! wygra³em nuggeta! Hej ja nie dojde do zespo³u R!
-No, wygra³em
-Kolejny trener, walkaa!
-Hmm, poszukam w trawie abry i siê potrudzê by go z³apaæ
-Jest! Du¿o pokebali straconych ale jest! Idê do centrum pokemon wyleczyæ poki i schowaæ te które z³apa³em oprócz abre i ivysaura
-Hmm, byli tam trenerzy pokemon, wiem potrenuje tam abre dziêki pomocy ivysaura!
-Dobra czas na trening
-Dobra, abra ewoluowa³ w kadabre na 16 lvl i nauczy³ sie confusion, hmm przestanê trening ivysaura i zacznê kadabry.
-Kadabra ma 16 lvl a Ivysaur ma 28. Wytrenujê kadabre na 23 i idê walczyæ o 2 odznakê!
-Dobra ma 20 lvl, powalcze jeszcze z uczniami misty, mam nadzieje ¿e dam radê kadabr±;o
-Dobra, uczniów pokona³em, czas na misty
-Jest! Wygra³em ale ze starmie to kadabra przegra³ ale ivysaur da³ rade
-Zdoby³em odznakê i tm water pulse
-Dobra, czas i¶æ do kolejnego miasta
-Aaale jestem zmêczony, idê do centrum pokemon i spaæ
-ZzzZZzzZZzz
-Aaah ale siê wyspa³em, o jaki¶ list, ¿e muszê mojego startera oddaæ do boxu? Ehh no dobrze zrobie to
-Dobra, czas i¶æ do drugiego miasta!
-O jakie¶ podziemia , o i jeszcze prowadz± do trzeciego miasta,wchodzê
- O trenerzy! Zawalcze z nimi i przy okazji z³apiê jakie¶ poki!
-Ahh wkoncu dotar³em do miasta! Na pocz±tek centrum pokemon!
-O jakie¶ urz±dzenie chce kto¶ daæ, wezmê sobie
-Dobra, zanim wejdê na statek pójdê do poke martu
-Kupi³em 57 pokeballi, dobra zanim wejdê na statek powalczê z trenerami i zobaczê czy nie ma jakich¶ psycho pokemonów! ale najpierw od³o¿y³em w centrum pokemon meowtha
-Ha! Trenerzy pokonani! Z³apa³em drowzee oraz kadabra poszed³ na lvl 27!
-Dobra do centrum pokemon czas!
-Dobra wyleczy³em je, hmm mo¿e wytrenuje kadabre na lvl 30? kto wie lecimy do statku!
-Dobra jestem w statku, powalcze sobie jak jakich¶ trenerów znajdê i mo¿e jakie¶ przedmioty znajdê?
-Dobra,zanim pójdê do kapitana podsumuje mój trening,, walczy³em w statku i na zewn±trz by zawalczyæ i kadabra ma lvl 30 a drowzee lvl 19, mo¿e dam rade wrazie czego
-O gary, dobrze, walka! Ahh, drowzee przegra³, dobra wytrenuje go do 31 lvl jak kadabra w trawie
-Hmm dobrze pomogê kapitanowi
-O, dosta³em cut! Dziêkuje bardzo!
-Dobra postanowi³em wytrenowaæ jednak mojego drowzee na lvl 28 i ewoluowa³ w hypno!
-Dobra muszê i¶æ po rattate gdy¿ ani hypno ani kadabra nie poznaj± cutu;/
-Dobra, rattata zna cut!
-Dobra, wycinamy drzewko i idziemy walczyæ o 3 odznakê!
-Ooo kurde! Trzeba znale¿æ ten w³±cznik!
-Jest! znalaz³em drugi w³±cznik, hmm dobra idê walczyæ albo nie! zawalcze najpierw z jego uczniami!
-Dobra, pokona³em je! Dobra biegnê do LT.SURGE I GO POKONAM!
-Jest! Pokona³em go! Oraz oczywi¶cie mój drowzee poszed³ na 29 lvl, dobra dosta³em odznakê i tm shock have!
-Dobra idê do centrum pokemon wylecze poki i idê spaæ!
-ZZzzZZzzZZzzZZ
Ostatnio zmieniony przez Carver 14 Kwiecieñ 13, 14:47, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Dobra, gram od nowa save mi siê zepsu³ :/
Gram na PSP, wiêc nie wiem czy bêdê mia³ mo¿liwo¶æ podania save, wiêc je¶li to mo¿liwe bêdê posi³kowa³ siê screenshotami
-Z³apa³em Spearowa(którego od razu wymieni³em na Farfetcha) oraz Catertpie
-Odebra³em Flasha
-Zubat wyewoluowa³ w Golbata
-Z³apa³em Magikarpia - kiedy¶ bêdzie z niego piêkny Gyarados
Ech, d³ugo nie aktualizowa³em.
-Pokona³em wszystkich gym leaderów i przeszed³em quest na wyspach
-Magikarp wyewoluowa³ w Gyaradosa,Pidgetto w Pidgeota, a Charmeleon w Chrizarda
-Zdoby³em Aerodactyla i Doduo
-Faszerujê Golbata witaminkami, ale wci±¿ nie chce ewouluowaæ
-
Sygnatura użytkownika
Nowi userzy to spamerzy,
¦redni userzy to lamerzy,
a Starzy userzy to szpanerzy,
Czyli normalny jest tylko Henio by QuerryPass
Ostatnio zmieniony przez Tommy 7 Maj 13, 18:25, w ca³o¶ci zmieniany 5 razy
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.