POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Conquest
18 Kwiecieñ 13, 19:54
Na grzbiecie mrocznego smoka
Autor Wiadomo¶æ
lugia1942 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 15 Maj 2010
Sk±d: Zielona Góra
Kontakt:
Wys³any: 30 Marzec 13, 20:04   Na grzbiecie mrocznego smoka

Cytat:
W zasadzie Spiky nie mia³ bardzo strasznej historii. By³a, jakby to powiedzieæ, ró¿na. Ch³opak na pewno nie urodzi³ siê pod szczê¶liw± gwiazd± i od razu przy porodzie straci³ matkê. Zrozpaczony ojciec zamkn±³ siê w sobie i nie wychowywa³ porz±dnie syna. Kurt musia³ przez wiêkszo¶æ dzieciñstwa b³±kaæ siê po dworze, w przerwach od nauki czy spotkañ ze znajomymi. Nie interesowa³y go rzeczy przyziemne, zajmowa³ siê filozofi±, licz±c, ¿e wynajdzie teoriê, dziêki której odpowie na pytania, które drêczy³y jego m³ody i niewinny umys³. Móg³by pewnie spêdziæ tak ca³e ¿ycie, bujaj±c w ob³okach, gdyby nie to, ¿e znaomi zabrali go na walki pokemonów. Ch³opak wci±gn±³ siê w nie ca³kowicie, zapominaj±c o poprzednim ¿yciu. Poprosi³ ojca i jednego z tych stworków, a on mu podarowa³ i wys³a³ w ¶wiat. Kochany tata.

Dwie siostry, które rodz± siebie nawzajem, naprzemiennie. Dni i noce mija³y niemi³osiernie. Ciemniej, ja¶niej... Rutyna dawa³a siê tobie we znaki. A¿ w koñcu nadszed³ czas, w którym to uzyska³e¶ przepustkê do wyj¶cia z monotonnej codzienno¶ci. Ojciec podarowa³ ci w³asnego Pokemona. Pierwszego! Tego, z którym masz siê zaprzyja¼niæ, przetrwaæ, spêdziæ ¿ycie. Rodzic nie mia³ zamiaru wypu¶ciæ ciebie od tak szybko. Swojego, tak zwanego, startera otrzyma³e¶ w salonie. Tata siedz±cy na kanapie poda³ tobie Poke Ball ze stworkiem. Wyci±gaj±c do ciebie d³oñ z kul±, zamar³ w pewnym momencie. Jakby zatrzyma³ siê w czasie. G³owê mia³ u³o¿on± równolegle do pod³ogi. Nie by³ w stanie wtedy spojrzeæ w oczy w³asnemu synowi, który zaraz opu¶ci to mieszkanie na wiele dni, tygodni, miesiêcy... Ta my¶l powodowa³a u niego smutek, z tego te¿ powodu po jego policzku sp³ynê³a ³za.
- Dobra! Synek! - zdo³a³ wykrztusiæ z siebie twój rodzic - Czas na ciebie. Pora, by¶ siê usamodzielni³. Bêdziesz zyskaæ wiele nowych do¶wiadczeñ. Zadbaj o tego stworka. Mam nadziejê, ¿e siê zaprzyja¼nicie.
Nie by³ do koñca w stanie mówiæ czegokolwiek, jednak chcia³ tobie wyznaæ kilka rzeczy. Najwyra¼niej ³zy nie chcia³y siê utrzymaæ za powiekami, poniewa¿ dosyæ szybko wsta³ i poszed³ po co¶ do kuchni. Jako facet nie mia³ ochoty okazywaæ uczuæ. Po powrocie poda³ ci jedn± torbê papierow± i reklamówkê.
- Tak na dobry pocz±tek... Masz w tej torebce 2 kg karmy dla Pokemona, za¶ w foliówce schowa³em ci dwie kanapki, trzy Poke Balle i... Poczekaj.
Ojciec wcisn±³ ci pakunki w rêce, po czym siêgn±³ do portfela.
- Masz tu jeszcze 300$. Musisz co¶ je¶æ, piæ, i tak dalej... Pójd¼ jeszcze do Profesor Juniper przed wyruszeniem w podró¿. Ma do ciebie jak±¶ sprawê. No... Powodzenia...
Oczy twojego ojca ju¿ trochê wysch³y. Nawet zdo³a³ on wysiliæ siê na tyle, by ukazaæ u¶miech.
- Szerokiej drogi! - rzek³, ocieraj±c ostatni± wilgoæ z policzków.

Sygnatura użytkownika
Butterfree - najs³odszy Pokemon!!!

Ostatnio zmieniony przez lugia1942 30 Marzec 13, 20:09, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

S 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 30 Mar 2013
Wys³any: 31 Marzec 13, 16:18   

Mam nadziejê, ¿e czas przesz³y ci odpowiada. Bo zawsze nim piszê :D

Ch³opak spojrza³ dziwnie na ojca. Ostatnio okaza³ mu tyle uwagi, kiedy zniszczy³ jego ulubion± wie¿ê stereo. Mimo wszystko Spiky podziêkowa³.
-Dziêki tato! nied³ugo siê zobaczymy!-powiedzia³ krótko.
U¶cisn±³ d³oñ ojca i powoli zabra³ rzeczy, które teraz nale¿a³y do niego. Upcha³ je "na pa³ê" do swojej torby. Zadowolony postanowi³ ruszyæ w ¶wiat. Od teraz, sam by³ dla siebie sterem i wreszcie ojczulek nie musia³ narzekaæ na niego. I tak pewnie nie zatêskni. Spiky spojrza³ na swojego Deino. Postanowi³ uklêkn±æ i grzecznie go pog³askaæ. W koñcu siê odezwa³.
-Siema! Jestem Kurt 'Spiky' i pewnie spêdzimy razem mnóstwo czasu. Mam nadziejê, ¿e stanê siê dobrym trenerem, aczkolwiek liczê te¿ na twoj± ma³± pomoc. Je¶li jeste¶ g³odny to daj znaæ, mam dla ciebie ¿arcie. Ale teraz chod¼, lecimy do profesor Juniper, która co¶ od nas chce.-powiedzia³.
Ch³opak razem z kompanem zacz±³ biec w kierunku laboratorium. A nó¿ uda siê za³atwiæ nudne sprawy szybko?

Sygnatura użytkownika
CHAMSKA REKLAMA ZAPRZYJA¬NIONEGO FORUM

RÓWNIE CHAMSKA REKLAMA INNEGO FORUM

lugia1942 
Pewnie nie zna PokeMana

Kontakt:
Wys³any: 31 Marzec 13, 21:53   

Ojciec pomacha³ ch³opakowi na po¿egnanie. Pewnie zyska³ ¶wiadomo¶æ, ¿e jego syn stanie siê dojrzalszy, poniewa¿ na jego twarzy w koñcu zawita³ u¶miech. Powoli zamkn±³ drzwi za pierworodnym, który b³yskawicznie wyszed³ z domu. Zaczê³o siê! Kurt oficjalnie wyruszy³ w swoj± podró¿, ale, rzecz jasna, posiadaj±c partnera, nale¿y siê z nim zakumplowaæ, nawi±zaæ dobre relacje, bo bez tego daleko nie da siê zaj¶æ.
Pokemon uwa¿nie wys³ucha³ przemowy nastolatka, po czym delikatnie przekrzywi³ swoj± g³ówkê na lew± stronê. Chyba do koñca wszystkiego nie pojmowa³, ale, mimo wszystko, zacz±³ rado¶nie podskakiwaæ. Najwyra¼niej ch³opak uzyska³ jego aprobatê na wszelkie dzia³ania. Wrêcz dzieciêce szczê¶cie stworka mo¿na by³o przewidzieæ, poniewa¿ nie wygl±da³ on ani trochê na takiego, co prze¿y³ ju¿ jaki¶ d³u¿szy czas. Kto wie, sk±d tata Kurta go wzi±³? Nie zastanawiaj±c siê d³u¿ej nad tym tematem, trener poszed³ szybko za³atwiaæ, jak to powiedzia³, "nudne sprawy", by jak najszybciej ju¿ wybyæ ze swojego rodzinnego miasteczka. W takim wypadku musia³ siê udaæ do niedaleko znajduj±cego siê laboratorium profesor Juniper. Najwyra¼niej kobieta oczekiwa³a Spiky'ego d³u¿szy czas, poniewa¿ sta³a w progu z widocznym szerokim u¶miechem na twarzy.
- Witaj, Kurt! Ach, nareszcie, co? - podbieg³a do ch³opca, by u¶cisn±æ jego rêkê na powitanie - Podejrzewam, ¿e nie mog³e¶ siê doczekaæ, by zyskaæ pretekst to wyj¶cia z naszego miasteczka. A jeszcze niedawno by³e¶ taki ma³y, a ju¿ idziesz zdobywaæ ¶wiat... Ach...
Profesor najwyra¼niej pogr±¿y³a siê chwilowo w swoich wspomnieniach, poniewa¿ zapatrzona w niebo z subtelnym u¶miechem na twarzy, nic nie mówi³a przez chwilê. Nagle, jakby piorun z nieba trzasn±³, bo gwa³townie siê obudzi³a i szybko przykucnê³a, by zobaczyæ z bliska nowego Pokemona s±siada.
- No cze¶æ, maleñki! Co tam u ciebie? - mówi³a, g³aszcz±c go delikatnie po g³ówce - Twój ojciec przedwczoraj do mnie przybieg³ i poprosi³ mnie o jakiego¶ stworka dla ciebie. D³u¿ej siê nie zastanawiaj±c, wybra³am Deino. Pamiêtam, jak bez przerwy nawija³e¶ o smoczych typach, jakie to one nie s±. - powiedzia³a, po czym da³o siê s³yszeæ jej dono¶ny ¶miech. Profesor po chwili wsta³a i gwa³townie chwyci³a Spiky'ego za rêkê. Zaczê³a go natychmiast zaci±gaæ do laboratorium, za¶ ma³y smoczy stworek stara³ siê ¿wawym krokiem dogoniæ zwariowan± badaczkê i pojman± przez ni± "ofiarê".
Kiedy wszyscy znale¼li siê w laboratorium, pani profesor zaczê³a swoje przemówienie.
- Mój drogi! Jeste¶ tu, poniewa¿ prosi³am twojego ojca o przekazanie wiadomo¶ci, ¿e mam do ciebie sprawê, tote¿ t± sprawê mam zamiar tobie jak najszybciej obja¶niæ, otó¿...
Zamy¶lona kobieta podrapa³a siê po karku. Najwyra¼niej nie wiedzia³a, jak dobrze kontynuowaæ swoj± wypowied¼. Nagle jej palec wskazuj±cy prawej rêki wyprostowa³ siê, przez co by³ skierowany w stronê sufitu.
- Mam do ciebie pro¶bê! - znów zaczê³a pani Juniper, jednak dalej ma³o konkretnie - Pewien profesor z Kanto wynalaz³ kiedy¶ przeno¶n± encyklopediê na temat Pokemonów zwan± Pokedexem. Oto jeden z egzemplarzy!
Po tych s³owach pani naukowiec siêgnê³a do szuflady biurka stoj±cego tu¿ obok i wyjê³a elektroniczne urz±dzenie.
- Je¿eli chcesz, mogê ci go wrêczyæ. Wtedy jednak bêdê ciebie prosi³a, by¶ zbiera³ dane o jak najwiêkszej liczbie Pokemonów. Kontaktuj±c siê ze mn± przez telefon w Centrach Pokemon, bêdziesz móg³ mi wysy³aæ dotychczasowo zebrane informacje. Rzecz jasna, do niczego ciebie nie zmuszam, aczkolwiek wspomnê, i¿ by³oby mi³o z twojej strony, gdyby¶ siê zgodzi³. - powiedzia³a, po czym mrugnê³a porozumiewawczo do nastolatka.
- No tak! By³abym zapomnia³a! Mam jeszcze dla ciebie drobny prezent! - rzek³a, po czym siêgnê³a do innej szuflady i wyci±gnê³a mapê regionu.
- Masz! Oby¶ siê nie zgubi³!
W oczekiwaniu na odpowied¼ ch³opca zaczê³a ¿yczyæ mu udanej podró¿y i wspomnia³a o dbaniu o jego podopiecznego. Nadesz³a chwila, w której Kurt musia³ daæ znaæ w jednej, jedynej sprawie i by³ ju¿ w stanie wyruszyæ!
---------------------------
Wiem! Zamiast "tobie" piszê "mu", ale s±dzi³em, ¿e bêdziesz pisa³ w pierwszej osobie, ale git. Tak te¿ jest dobrze.
Ojojoj... Nie czyta³e¶ mojego regulaminu... Mam tam zaznaczone, ¿e u mnie pisze siê w przesz³ym :D
Mia³bym do ciebie pro¶bê, by¶ za³o¿y³ z czasem Dziennik Podró¿y i w opisie mia³ ogólnikowe info na temat ekwipunku, Pokemonów, itp. Takie najwa¿niejsze rzeczy. I mnie bêdzie siê wygodniej pracowaæ, i ty sobie czasem zerkniesz ;)

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez lugia1942 31 Marzec 13, 22:00, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

S 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 30 Mar 2013
Wys³any: 3 Kwiecieñ 13, 07:18   

/Mogê pisaæ w 1 l. poj. A dziennik/kartê zrobiê jak zeskanujê dexem pokemona xD

Spokojnie patrzy³em na zaistnia³± sytuacjê. Wydawa³o mi siê to co najmniej nu¿±ce. Jednak jak ¶wiadczy³o moje pozostanie tu - obowi±zkowe. Musia³em jeszcze spêdziæ to trochê czasu, tak aby uzgodniæ rzeczy z profk±, która dziwnym trafem bardzo mnie lubi³a. Na jej propozycjê po d³u¿szym zastanowieniu odpowiedzia³em.
-Tak. Mogê chodziæ z tym po regionie i skanowaæ pokemony. Nie ma problemu.-rzuci³em spokojnym tonem.
W zasadzie nie by³o to ograniczeniem, a i móg³bym obejrzeæ trochê dziwacznych pokemonów. Nie znam ich przecie¿ wszystkich, a takie cacko udostêpnia mi o nich wiedzê, typy. Byæ mo¿e wybiorê sobie jeden z nich.
-Dziêkujê. Na pewno siê przydadz±.-odpowiedzia³em po dostaniu mapy.
Jeszcze raz uk³oni³em siê lekko. Tymczasem po¿egna³em siê i ¿yczy³em szczê¶cia kobiecinie. Po wyj¶ciu na zewn±trz wyci±gn±³em pokedex, aby zeskanowaæ mojego Deino.

Sygnatura użytkownika
CHAMSKA REKLAMA ZAPRZYJA¬NIONEGO FORUM

RÓWNIE CHAMSKA REKLAMA INNEGO FORUM

lugia1942 
Pewnie nie zna PokeMana

Kontakt:
Wys³any: 3 Kwiecieñ 13, 20:45   

Gdy profesor us³ysza³a twoj± odpowied¼, na jej twarzy ukaza³ siê u¶miech szerszy, ni¿ do tej pory. Pu¶ci³a do ciebie niesubtelnie oczko, a gdy wychodzi³e¶, powiedzia³a:
- Dziêki Kurt! Dobra! Pewnie jeste¶ zniecierpliwiony. Nie mam co ciebie d³u¿ej przetrzymywaæ. Id¼ ju¿. Tylko nie zapomnij o telefonach i troszczeniu siê o malucha!
W taki oto prosty sposób uszczê¶liwi³e¶ pewn± osobê, która sta³a siê jedn± z pobocznych postaci twojego ¿ycia. Tymczasem aura panuj±ca na dworze by³a minimum zadowalaj±ca. Optymalna temperatura, lekki wiatr i ci±gle ¶wiec±ce s³oñce na niebie uprzyjemnia³y zrobienie pierwszych kroków w twojej podró¿y. Deino by³ wci±¿ radosny. Skaka³ wko³o twojej osoby, jakby oczekiwa³ spaceru, zabawy albo jakiegokolwiek innego zajêcia. Zakumplowanie siê z ma³ym smoczkiem nie zapowiada³o siê na trudne, jednak nagle Pokemon zacz±³ gry¼æ twoj± ³ydkê. Jak na niewielkie gabaryty cia³a, mia³ on dosyæ silne szczêki. Najwidoczniej zabawa mu siê podoba³a, ale szybko przesta³, by zaj±æ siê zaraz niedaleko le¿±cym kijkiem.
Gdy wyci±gn±³e¶ swój nowy gad¿et, natychmiast wy¶wietli³ on wiêcej i mniej przydatne informacje na temat twojego pupilka.

Cytat:

#633 Deino

P³eæ: Samiec
Klasyfikacja: W¶ciek³y Pokemon
Typ: /
Zdolno¶æ: Po¶piech (Hustle)
Zachowanie: Ze wzglêdu na swoj± budowê cia³a, Deino niewiele widzi. St±d te¿, by poznaæ otoczenie, dosyæ czêsto gryzie i walczy. Próbuje je odczuæ innymi zmys³ami. Pokemony tego gatunku ¿yj± zazwyczaj w jaskiniach, górach.
Ataki:
1. Akcja (Tackle) - Pokemon rusza na oponenta, atakuj±c go mas± swojego cia³a
2. Gniew Smoka (Dragon Rage) - Pokemon wysy³a og³uszaj±c± falê, dzia³aj±c± na oponenta zawsze t± sam± si³±
3. Skupienie Energii (Focus Energy) - Pokemon skupia energiê, by nastêpny atak by³ du¿o efektywniejszy
4. Gryzienie (Bite) - Pokemon gryzie przeciwnika

Nowe informacje o Deino usprawiedliwi³y jego wcze¶niejszy atak, na twoje dolne partie cia³a. Nagle podbieg³ do ciebie Mathew, twój przyjaciel z pojedynków Pokemon. By³ to ¶redniego wzrostu ch³opak o d³ugich br±zowych w³osach, które kontrastowa³y z jasn± cer±. Najwidoczniej koniecznie chcia³ ciebie z³apaæ jeszcze przed wyruszeniem w podró¿. No có¿... Nikomu jako¶ chyba nie zale¿a³o, by¶ szybko opu¶ci³ rodzinn± wie¶.
- Hej Kurt! - powiedzia³ kolega - Ty to by¶ najchêtniej bez po¿egnania se polaz³, co? A kto¶ ciebie na te pierwsze walki namówi³. No co powiesz, gówniarzu, na to?
Ch³opak by³ dwa lata starszy od ciebie i lubi³ siê na¶miewaæ z twojej m³odzieñczo¶ci. Prawdopodobnie sam tak naprawdê zazdro¶ci³ twojego jeszcze niedoros³ego wieku.
- Nawet Pokemonem siê nie pochwali³e¶, gnido! Co my tu mamy? - rzek³ ch³opak, po czym zbli¿y³ siê do le¿±cego obok twojego pupilka, dalej zajêtego patykiem. Mathew wyci±gn±³ d³oñ, by pog³askaæ stworka, ale nie skoñczy³o siê to dla niego zbyt dobrze. Chwilê po dotkniêciu smoczka, twój przyjaciel zosta³ zaatakowany mocnym ugryzieniem. Kto wie, czy Deino chcia³ siê pobawiæ, poznaæ otoczenie, czy mo¿e po prostu go to zez³o¶ci³o? Przyjaciel biega³ dooko³a, krzycz±c z bólu, z ma³ym stworkiem uczepionym do jego rêki. Co, jak co, ale chyba wypada³oby co¶ na to poradziæ.
-----------------------------------------------------------
Wiêcej pisz planowych akcji w postach. Nie mia³em za bardzo siê od czego odbiæ. Mog³e¶ ju¿ napisaæ, ¿e po sprawdzeniu skanu zmierzy³em gdzie¶ tam. Ju¿ mo¿na to ci±gn±æ dalej.
Gdyby¶ ty do mnie mia³ jakiekolwiek uwagi na temat gier, to pisz pod postami od razu. Bêdzie ³atwiej mi siê czytaæ.

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez lugia1942 3 Kwiecieñ 13, 20:46, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: