POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Gry, a VI generacja
Autor Wiadomo¶æ
Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 8 Styczeñ 13, 17:30   Gry, a VI generacja

Nadchodz± nowe gry - Pokemon X i Pokemon Y. Jakich zmian siê spodziewacie? Czego obie ¿yczycie? Mo¿e ju¿ my¶lenie o jakich¶ spin-offkach? :D

Ciekawe jak to bêdzie wygl±daæ w 3D. Oczyw¶cie fajnie by³oby zwiedziæ w grze kilka regionów, ale lepiej jeden, a porz±dnie ni¿ sze¶æ "po ³epkach".

Spekulujcie!

Ostatnio zmieniony przez Conquest 8 Styczeñ 13, 17:31, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 8 Styczeñ 13, 20:01   Re: Gry, a VI generacja

Conquest napisa³/a:
Nadchodz± nowe gry - Pokemon X i Pokemon Y. Jakich zmian siê spodziewacie? Czego obie ¿yczycie? Mo¿e ju¿ my¶lenie o jakich¶ spin-offkach? :D

Dungeonki byæ musz±. Pewnie jakie¶ gówienka typu zaopiekuj siê kim¶ tam czy Pokedex 3D Super mega hiper uber PRO.

Kto wie? Mo¿e czas na jaki¶ nowy Spinn-off? Mo¿e w koñcu co¶ tylko dla koordynatorów czy tam innego zawodu. W³a¶nie. Przyda³aby siê w g³ównych grach druga profesja do wyboru :)

Conquest napisa³/a:
Ciekawe jak to bêdzie wygl±daæ w 3D. Oczyw¶cie fajnie by³oby zwiedziæ w grze kilka regionów, ale lepiej jeden, a porz±dnie ni¿ sze¶æ "po ³epkach".

Co do kilku regionów. Wydajê mi siê ¿e kiedy¶ wyjdzie taka gra. Ale to bêdzie egranizacja przygód myszowatego. W koñcu jeszcze takowej nie zrobili. I dobrze. Nie pope³niaj± tego b³êdu co twórcy filmów o Potterze lub Eragonie. Nie znaj±c zakoñczenia podjêli siê krêcenia filmów. O ile z HP jako¶ wytrwali to Eragona musieliby nakrêciæ od nowa.

Wolê jeden region + ewentualnie Unovê jak Kanto w Crystalach.

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 11 Styczeñ 13, 15:43   Re: Gry, a VI generacja

kowalt napisa³/a:
Conquest napisa³/a:

Dungeonki byæ musz±. Pewnie jakie¶ gówienka typu zaopiekuj siê kim¶ tam czy Pokedex 3D Super mega hiper uber PRO.

Na pewno bêdzie nowy Dex, licze te¿ na jak najwiêcej spin-offów i wogóle gierek VI geny.

kowalt napisa³/a:
Kto wie? Mo¿e czas na jaki¶ nowy Spinn-off? Mo¿e w koñcu co¶ tylko dla koordynatorów czy tam innego zawodu. W³a¶nie. Przyda³aby siê w g³ównych grach druga profesja do wyboru :)

Dok³adnie, wkurzaj±ce jest to, ¿e mo¿na u¿ywaæ HM tylko po zdobyciu odznaki, a wst±¿ki ju¿ nie.

kowalt napisa³/a:
Conquest napisa³/a:

Co do kilku regionów. Wydajê mi siê ¿e kiedy¶ wyjdzie taka gra. Ale to bêdzie egranizacja przygód myszowatego. W koñcu jeszcze takowej nie zrobili. I dobrze. Nie pope³niaj± tego b³êdu co twórcy filmów o Potterze lub Eragonie. Nie znaj±c zakoñczenia podjêli siê krêcenia filmów. O ile z HP jako¶ wytrwali to Eragona musieliby nakrêciæ od nowa.

Moze tak byæ : P

kowalt napisa³/a:
Wolê jeden region + ewentualnie Unovê jak Kanto w Crystalach.

Mi te¿ by to pasowa³o :)

Btw. ciekawe czy bêd± w X i Y Poki ze starszych generacji? :drago:

Ostatnio zmieniony przez Conquest 11 Styczeñ 13, 15:44, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 11 Styczeñ 13, 17:50   Re: Gry, a VI generacja

Conquest napisa³/a:

Na filmiku s±. Do tego na jakim¶ pos±gu by³o widaæ Eeviego i inne stworki z poprzednich generacji. Jest to ca³kiem mo¿liwe. Ale równie dobrze mog± zrobiæ jak w B/W. Czyli dopiero po ukoñczeniu w±tku fabularnego by to zrobili. Mam nadziejê ¿e tu te¿ gra nie skoñczy siê na pokonaniu ligi. Specjalnie nie czyta³em spoilerów do B/W i mia³em niez³e zaskoczenie gdy potyczka w lidze zosta³a przerwana. Tu tez mogliby tak zrobiæ.

Niektórzy spekuluj± ¿e lustro ma daæ nam wskazówkê o tym ¿e bêdize mo¿na ubraæ postaæ wedle swojego widzimisiê.

neatle 
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 25 Gru 2008
Wys³any: 31 Marzec 13, 12:54   

Bardzo dobrym pomys³em by³o by rozwi±zanie jak w G/S/C gdzie mamy dwa regiony kanto/johto. Tak aby by³a gra d³u¿sza i ciekawsza. Super by by³o jak by by³y jakie¶ ciekawe opcje online ca³kiem inne i innowacyjne od pozosta³ych gier. Na koniec chcia³bym aby by³a interakcja z kamerkami i tymi kartami(nie wiem jak siê nazywa³y nie pamiêtam) co do 3DS s± do³±czane. ¯eby np. mo¿na kupiæ gdzie¶ kartê i przy³o¿yæ do DS i pojawia nam siê albo legenda do z³apania, albo rzadki pok. takie eventowe karty. Marzenie moje :blush:

Sygnatura użytkownika

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 1 Kwiecieñ 13, 07:38   

neatle napisa³/a:
Bardzo dobrym pomys³em by³o by rozwi±zanie jak w G/S/C gdzie mamy dwa regiony kanto/johto. Tak aby by³a gra d³u¿sza i ciekawsza. Super by by³o jak by by³y jakie¶ ciekawe opcje online ca³kiem inne i innowacyjne od pozosta³ych gier. Na koniec chcia³bym aby by³a interakcja z kamerkami i tymi kartami(nie wiem jak siê nazywa³y nie pamiêtam) co do 3DS s± do³±czane. ¯eby np. mo¿na kupiæ gdzie¶ kartê i przy³o¿yæ do DS i pojawia nam siê albo legenda do z³apania, albo rzadki pok. takie eventowe karty. Marzenie moje :blush:

Dwa regiony : Nie uda siê, ¿adna nowa generacja nie mia³a dwóch regionów i w±tpiê by co¶ ziê zmieni³o gdy¿ X/Y bêd± ³adowaæ pamiêc w nowe modele 3D a nie dodatkowe lokacje.

Eventowe Karty : Raczej tak ale nie do kupienia tylko do zdobycia na eventach, pomys³ dobry ale Nin chyba woli siê trzymaæ staromodnej dystrybucji przez Wi-Fi

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 20 Kwiecieñ 13, 07:22   

kowalt napisa³/a:
Conquest napisa³/a:

Na filmiku s±. Do tego na jakim¶ pos±gu by³o widaæ Eeviego i inne stworki z poprzednich generacji. Jest to ca³kiem mo¿liwe. Ale równie dobrze mog± zrobiæ jak w B/W. Czyli dopiero po ukoñczeniu w±tku fabularnego by to zrobili.

Takie rozwi±zanie z jednej strony jest dobre (promocja nowych stworków, chocia¿ i tak wypromowa³yby siê same : P ), a z drugiej z³e (ograniczenie doboru "broni" xD choæ zawsze wystarczy tej nowej :sliniak: ). W ka¿dym razie wola³bym stare Pokemony od pocz±tku X i Y.

kowalt napisa³/a:
Mam nadziejê ¿e tu te¿ gra nie skoñczy siê na pokonaniu ligi.

Te¿ mam tak± nadziejê. Spodziewam siê, ¿e bêd± jakie¶ wyspy odpowiadaj±ce Wyspom Dekorora z anime, podobnie jak Wyspy Sevii w FR/LG nawi±zuj±ce do Wysp Pomarañczowych.

kowalt napisa³/a:
Specjalnie nie czyta³em spoilerów do B/W i mia³em niez³e zaskoczenie gdy potyczka w lidze zosta³a przerwana. Tu tez mogliby tak zrobiæ.

Nie "tak", a inaczej. Zaskoczenie mile widziane, ale nie takie samo jak w poprzedniej generacji.

kowalt napisa³/a:
Niektórzy spekuluj± ¿e lustro ma daæ nam wskazówkê o tym ¿e bêdize mo¿na ubraæ postaæ wedle swojego widzimisiê.

Pewnej osobie siê spodoba. W sumie fajny pomys³, ¿e bêdzie mo¿na jako¶ siê wyró¿niæ w ¶wiecie gry.

neatle napisa³/a:
Bardzo dobrym pomys³em by³o by rozwi±zanie jak w G/S/C gdzie mamy dwa regiony kanto/johto. Tak aby by³a gra d³u¿sza i ciekawsza.

Pomys³em dobrym, ale, tak jak napisa³ Domin, inwestycja zapewne bêdzie w innym kierunku, choæ nie obrazi³bym siê gdyby zrobili mi na przekór.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: