POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
23 Styczeñ 17, 10:16
Czerñ i Biel: Rival Destinies w Disney XD
Autor Wiadomo¶æ
marek13
Pewnie nie zna PokeMana

Do³±czy³: 27 Lut 2010
Wys³any: 1 Listopad 12, 22:37   

PokeMan napisa³/a:

s12 - PARZYSTY -_- Dno, nie do¶æ, ¿e u¿ywaj± nieprawid³owych aktorów, to jeszcze nie potrafi± zachowaæ SWOICH wyborów czyli Sukizo, Contesta i Pan Ciacho maj± po 2 g³osy.

Pan Ciacho to chyba akurat nie, za to warto wspomnieæ o Zespole G...

PokeMan napisa³/a:
paskudna Iris, nie lepszy Cilian

Ten, ale wiesz ¿e Cilan to zebra³ praktycznie same pochlebne opinie? No chyba ¿e nie wchodzisz na te pokefora co ja...
"(*****) ma sporo racji... ale za konsolkê re¿ysera i tak bym go nie wpu¶ci³ :D "

Sygnatura użytkownika

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 4 Listopad 12, 07:47   

PokeMan napisa³/a:

s10 - PARZYSTY :( i jak wiadomo dno: g³osy kompletnie od czapy, niedubbingowanie fragmentów przed czo³ówk±, 2 g³osy mamy Dawn, tragiczny dubbing 45. odcinka, gdzie aktorowi który robi³ za Narratora, dali z 3 postacie epizodyczne i by³o to s³ychaæ - pomijam, ¿e nad tym nie panowali i ten z fryzur± na je¿a, mia³ co scenê inny g³os.

B³êdów by³o du¿o, ale jak ju¿ nie mog³em s³uchaæ Hani to i tak mi siê podoba³o :vabi:

PokeMan napisa³/a:
s11 - NIEPARZYSTY :) i super obsada (wobec s10 oraz s12-15), a czo³ówka do pupy, bodaj tylko dlatego, ¿e jaki¶ inteligent w centrum nadawczym Jetixa, przez pierwsze 39 odcinków (które by³y najd³u¿ej wa³kowane) zapomnia³ w³±czyæ stereo - od 40. odcinka czo³ówka brzmi inaczej, lepiej.

Fakt, ten opening jest sympatyczny ^^

PokeMan napisa³/a:
Mo¿liwo¶ci polskiej emisji s± takie, ¿e emisja na DXD to dno i mu³ - pomijanie odcinków, b³êdy techniczne oraz beznadziejny system emisji premier, powtórek zreszt± te¿.

Tu muszê siê zgodziæ. B³êdów jest strasznie du¿o :paqo:

PokeMan napisa³/a:
Za to emisja na Polsacie i TV4 oraz Jetixie to by³ majstersztyk - wszystko po bo¿emu, emisja DOK£ADNIE tego co otrzymali na kasetach. Nie ¿adne cudowanie, jakie odwala Disney który powtórnie przegrywa ta¶my na "swoje ta¶my" co potem owocuje b³êdami.

Wiadomo. Stare, dobre czasy

PokeMan napisa³/a:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6JUJdKxZFFQ[/youtube] Czytana przez Filipowicza, wspomina tylko o godzinie premiery, a nie o godzinach w dni powszednie. Czyli taka chamska, ewidentnie aby nie reklamowaæ g³ównej emisji. Maj± wykrêt - reklama jest, co z tego, ¿e nie informuje tak naprawdê.

Mo¿e dzi¶ strzel± now±, ale tak czy inaczej teraz jest ju¿ za pó¼no...

marek13 napisa³/a:
PokeMan napisa³/a:
paskudna Iris, nie lepszy Cilian

Ten, ale wiesz ¿e Cilan to zebra³ praktycznie same pochlebne opinie? No chyba ¿e nie wchodzisz na te pokefora co ja...
"(*****) ma sporo racji... ale za konsolkê re¿ysera i tak bym go nie wpu¶ci³ :D "

Cilan ma ode mnie pochlebn± opiniê :sliniak:

Ostatnio zmieniony przez Conquest 4 Listopad 12, 07:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 5 Listopad 12, 07:12   

marek13 napisa³/a:
Pan Ciacho to chyba akurat nie, za to warto wspomnieæ o Zespole G...

Pan Ciacho te¿, w jednej scenie mia³ inny g³os. A w³a¶nie, akurat o tych zmianach w cz³onkach Zespo³u G to nie widzê w tabelce, ani na PV, ani na dubpedi, ¿e by³y jakie¶ zmiany.

marek13 napisa³/a:

Zauwa¿, ¿e s± jeszcze ludzi co nie pisz± na Pokeforach, a np. wy¿al± mi siê na GG. Wbrew pozorom, ludzie spoza pl pokeforów te¿ nie lubi± nowej obsady.

marek13 napisa³/a:
(*****) ma sporo racji... ale za konsolkê re¿ysera i tak bym go nie wpu¶ci³

¦wietnie, czyli wolisz, aby w kolejnych sezonach i filmach dalej nastêpowa³o "ska¿enie" pl dubu, kolejnymi g³upimi bo kompletnie nowymi g³osami których nawet nie da siê identyfikowaæ. Przy czym, nowy i nieg³upi to jest Filipowicz i Krzemiñski i im podobni. ALE ju¿ NIEAKCEPTOWALNY jest jaki¶ Otar Saralidze czy inny Pawe³ Wi¶niewski jacy pojawili siê w ¦cie¿kach Przeznaczenia, a konkretnie w planszy w ty³ówce. Rzecz jasna nigdy nie bêdê wiedzia³ kogo graj±, bo np. dla tego Paw³a s15 to debiut w dubbingu, i nigdzie wcze¶niej go nie by³o, a zapewne ma jaki¶ mia³ki g³os.

Bo g³ówny problem jest taki, ¿e Ci nowi s± okropnie do siebie podobni w g³osie i nijak normalny cz³ek ich nie odró¿ni. Co innego sympatyczny Krzemiñski. Szkoda, ¿e tylko on...

Z kronikarskiego obowi±zku - wczoraj odby³a siê polska premiera, mamy prawdziwe polskie logo:

Co komplikuje wszystko, bo efekt jest taki, ¿e pl tytu³y sezonów i loga s± od s10, wiêc zwyk³y roztargniony statystyczny debil (czyli 98% Polakuf) korzystaj±cy z Wiki (bo jest za g³upi, i woli byæ prowadzony za r±czkê) mo¿e pomy¶leæ, ¿e nie by³o w Polsce pierwszych sezonów.

Oczywi¶cie na PVF s± zachwyty, pal licho, ¿e nad tymi logami. Gorzej, ¿e ludzie zachwycaj± siê dubbingiem, a w ty³ówce straszy:

I pomy¶leæ, ¿e ja narzeka³em na s14...a tu taka kicha w s15...

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

marek13
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 5 Listopad 12, 11:16   

PokeMan napisa³/a:

Zauwa¿, ¿e s± jeszcze ludzi co nie pisz± na Pokeforach, a np. wy¿al± mi siê na GG. Wbrew pozorom, ludzie spoza pl pokeforów te¿ nie lubi± nowej obsady.
Ale jako¶ nie s± to wszyscy jak jeden m±¿ pokefani.
PokeMan napisa³/a:

¦wietnie, czyli wolisz, aby w kolejnych sezonach i filmach dalej nastêpowa³o "ska¿enie" pl dubu, kolejnymi g³upimi bo kompletnie nowymi g³osami których nawet nie da siê identyfikowaæ.
Tak :D (jak ja siê nieraz cieszê ¿e nie ogl±da³em Pokemonów za czasów boomu xD )
PokeMan napisa³/a:

Bo g³ówny problem jest taki, ¿e Ci nowi s± okropnie do siebie podobni w g³osie i nijak normalny cz³ek ich nie odró¿ni. Co innego sympatyczny Krzemiñski. Szkoda, ¿e tylko on...
Akurat jego g³osu nie znam :/
PokeMan napisa³/a:

Co komplikuje wszystko, bo efekt jest taki, ¿e pl tytu³y sezonów i loga s± od s10, wiêc zwyk³y roztargniony statystyczny debil (czyli 98% Polakuf) korzystaj±cy z Wiki (bo jest za g³upi, i woli byæ prowadzony za r±czkê) mo¿e pomy¶leæ, ¿e nie by³o w Polsce pierwszych sezonów.
Loga to nie s±, poza tym s±dzê ¿e wysuwasz zbyt daleko id±ce wnioski, bez przesady.

PokeMan napisa³/a:

Oczywi¶cie na PVF s± zachwyty, pal licho, ¿e nad tymi logami. Gorzej, ¿e ludzie zachwycaj± siê dubbingiem, a w ty³ówce straszy:
I pomy¶leæ, ¿e ja narzeka³em na s14...a tu taka kicha w s15...
Masz racjê. ZNOWU Drojewski w obsadzie, ile mo¿na?! Po tym jak by³ Ashem lepiej by³oby go ju¿ nigdy do Poków nie braæ, a tu co sezon ma kupê epizodów.

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez marek13 5 Listopad 12, 11:16, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 5 Listopad 12, 18:20   

Nie wnikam w obsadê, ale muszê zaakcentowaæ, ¿e na pocz±tku odcinka aktorzy mówili jakby dopiero siê obudzili ^^ Czo³ówka taka jaka¶ niewyra¼na i ¶piewana na drêtwo (ale z czasem pewnie mi siê spodoba).
Co o g³osów to podoba³ mi siê ten Elesy (czekam na lincz :D ). Fajnie, ¿e mamy polskie logo. I jeszcze jedno. Polska czo³ówka:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G14nYUZa85s&feature=player_embedded[/youtube]

Ostatnio zmieniony przez Conquest 5 Listopad 12, 18:23, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 16 Listopad 12, 15:53   

marek13 napisa³/a:
Ale jako¶ nie s± to wszyscy jak jeden m±¿ pokefani.

Mylisz siê. Pamiêtam jak czyta³em kiedy¶, ¿e bodaj fani Gothiku (gry takiej) na codzieñ nie s± aktywni na swoich forach, ale kiedy trzeba siê zmobilizowaæ to okazuje siê, ¿e jest ich du¿o.

marek13 napisa³/a:
Tak :D (jak ja siê nieraz cieszê ¿e nie ogl±da³em Pokemonów za czasów boomu xD )

Dlaczego ? Wbrew pozorom ró¿norodno¶æ by³a bo u¿ywano aktorów którzy potrafili NAPRAWDÊ zmieniaæ swój g³os i do dzi¶ wielu nie wie, ¿e Brock i Gary to ten sam aktor u nas. Poza tym castlisty s1-6 w internecie s± skandalicznie potraktowane po macoszemu - s± niepe³ne zarówno w zakresie poszczególnych ról jednego aktora, jak i w ogóle na li¶cie brakuje wielu aktorów których np. tylko ja rozpozna³em. Dlatego irytuj±ce jest, ¿e na dubpedii nieprawid³owy dubbing ma opisane ka¿de epizodówki, a jedyny w pe³ni prawid³owy dub czyli s1-6 tak nie ma.

Poza tym ostatnio, wg. dubbingpedii SDI znów wpakowa³ jednego aktora (tym razem, £ukasza Talika) do 3 epizodówek w 9. odcinku s15, wiêc tak bardzo ró¿norodniejsi nie s±.

Poza tym....jakim cudem mo¿na by³o nie ogl±daæ Pokemona w czasie boomu ?

marek13 napisa³/a:
Akurat jego g³osu nie znam :/

LOL, banalnie prosty g³os, w przeciwieñstwie do Martyny czu innego Cio³kosza. Poza tym Krzemiñskiego (podobnie jak Filipowicza czy S³awomira ¦mia³ka) nauczysz siê poznawaæ, ju¿ po JEDNYM odcinku czegokolwiek.

marek13 napisa³/a:
Loga to nie s±, poza tym s±dzê ¿e wysuwasz zbyt daleko id±ce wnioski, bez przesady.

Niestety, historia pokazuje, ¿e jednak moje scenariusze s± mo¿liwe.

marek13 napisa³/a:
Masz racjê. ZNOWU Drojewski w obsadzie, ile mo¿na?! Po tym jak by³ Ashem lepiej by³oby go ju¿ nigdy do Poków nie braæ, a tu co sezon ma kupê epizodów.

LOL.
Drojewski to dobro, podobnie jak Krzemiñski. Dlaczego nie braæ go dalej ? Rulewicz po odej¶ciu Misty zagra³a epizodówki i jedn± powracaj±c± i co, to ¼le ?

Ja bym powiedzia³ Tak: ZNOWU nowi aktorzy, ile mo¿na?! Czy wszyscy polscy aktorzy dubbingowi musz± zagraæ w Pokach ?

Wróæ, aktorzy SDIajowei to nie aktorzy...Aktor dubbingowy to Szczesny czy Bednarski albo Kozanecka albo Miko³ajczak. Ale NIE jaki¶ Wi¶niewski, Martyna, Kurowska, Grzelak oraz hit nad hitami czyli Saralidze i Kociêcki którzy z tego co s³ysza³em, brzmi± jak anemicy.

Sygnatura użytkownika

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Ostatnio zmieniony przez PokeMan 16 Listopad 12, 15:55, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 17 Listopad 12, 07:05   

PokeMan napisa³/a:
marek13 napisa³/a:

Brock i Gary to ten sam aktor u nas

Tylko na pocz±tku ^^

PokeMan napisa³/a:

Sytuacja niezrozumia³a dla spo³eczeñstwa xD

PokeMan napisa³/a:
marek13 napisa³/a:

LOL.
Drojewski to dobro, podobnie jak Krzemiñski. Dlaczego nie braæ go dalej ? Rulewicz po odej¶ciu Misty zagra³a epizodówki i jedn± powracaj±c± i co, to ¼le ?

Drojewski to najwiêksze dobro :D Je¶li potrafi± choæ w stopniu minimalnym manipulowaæ g³osem, to nie ma przeszkód do powrotów...

PokeMan napisa³/a:
Ja bym powiedzia³ Tak: ZNOWU nowi aktorzy, ile mo¿na?! Czy wszyscy polscy aktorzy dubbingowi musz± zagraæ w Pokach ?

PokeMan napisa³/a:
Wróæ, aktorzy SDIajowei to nie aktorzy...

Te dwa cytaty pokazuj± dobitnie obecn± sytuacjê :omg:

marek13
Pewnie nie zna PokeMana

Wys³any: 18 Listopad 12, 21:49   

PokeMan napisa³/a:

Nie by³o ³atwo, musia³em siê bardzo natrudziæ - ale uda³o siê :D

PokeMan napisa³/a:

LOL.(...)
Hej, przecie¿ tutaj to siê tylko droczy³em z tob± ;)

Rozwala mnie gdy zaczynasz o tych "esdijajowych" aktorach i wymieniasz nie tylko takich, którzy nie zaczynali w esdijaju, ale tez takich, którzy na tê chwilê maj± wiêcej ról w innych studiach :D

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez marek13 18 Listopad 12, 21:50, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Kontakt:
Wys³any: 26 Listopad 12, 06:58   

Conquest napisa³/a:
PokeMan napisa³/a:
marek13 napisa³/a:

Tylko na pocz±tku ^^

Eeee, pocz±tek to w takim razie pierwsze 6 sezonów kontra s10-12.

Conquest napisa³/a:

Drojewski to najwiêksze dobro :D Je¶li potrafi± choæ w stopniu minimalnym manipulowaæ g³osem, to nie ma przeszkód do powrotów...

Generalnie wiêkszo¶æ aktorów potrafi, problem jest tylko taki, ¿e nie ka¿dy Re¿yser rozumie jaki potencja³ ma dany aktor. Np. taki Andrzej Chudy w ka¿dym dubbingu studia GMC ma po 2-3 role, które nieraz z sob± gadaj±, i tam re¿yser potrafi³ nim pokierowaæ, aby to nie gryz³o, a nawet ¶wietnie brzmia³o. Niestety, ten sam Chudy w Lidze M³odych któr± robi³ SDIaj, to tragedia - w co nastêpnym odcinku epizodówka, i ci±gle ten sam g³os. Jak widaæ, re¿yser nie pomy¶la³, aby nakazaæ aktorowi zagraæ ka¿d± z ról inaczej, a szkoda.

marek13 napisa³/a:
PokeMan napisa³/a:

Nie wiesz co straci³e¶.

marek13 napisa³/a:
Rozwala mnie gdy zaczynasz o tych "esdijajowych" aktorach i wymieniasz nie tylko takich, którzy nie zaczynali w esdijaju, ale tez takich, którzy na tê chwilê maj± wiêcej ról w innych studiach :D

B³±d. To, ¿e oni s± teraz w innych studiach, to tylko wina SDIaja. Gdyby Ci ich nie wziêli, to by ich w innych studiach nie by³o. SDI to zuo, zarówno robi straszne dubbingi, jak i ¼le oddzia³ywuje na inne studia, któr± musz± siê upodabniaæ do SDIaja, a czasem nawet ¿ebraæ, aby SDI zleci³ im nagrania, jako podwykonawcom - w budynku SDIaja siê nie wyrabiaj± czasowo, dlatego co jaki¶ czas zlecaj± co¶ innym stydyjom, jednocze¶nie nakazuj±c u¿yæ tych z g³upimi g³osami.

Tymczasem, wracaj±c do tematu, to wygl±da na to, ¿e znika powtórkowa emisja Poków w weekendy (sobota 14:40 i 18:50 oraz niedz. 14:40) a tak¿e, zostaje zmieniona godzina rannych premier w dni powszednie - dotychczas by³y o 7:40, teraz (wg. programu na ich stronie internetowej) od dzisiaj s± o 6:50. Zmiana dla mnie dobra, bo wg. mnie dzieci id±ce do szko³y na 8:00 nie mia³y szans ogl±daæ, a teraz maj±.

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez PokeMan 26 Listopad 12, 07:00, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Kontakt:
Wys³any: 26 Listopad 12, 18:03   

PokeMan napisa³/a:
Conquest napisa³/a:
PokeMan napisa³/a:
marek13 napisa³/a:

Tylko na pocz±tku ^^

Eeee, pocz±tek to w takim razie pierwsze 6 sezonów kontra s10-12.

No tak. W s6 go nie by³o, wiêc Seria Original to pocz±tek :sliniak:

PokeMan napisa³/a:
marek13 napisa³/a:
PokeMan napisa³/a:

Nie wiesz co straci³e¶.

¯a³uj, Marku...

PokeMan napisa³/a:
Tymczasem, wracaj±c do tematu, to wygl±da na to, ¿e znika powtórkowa emisja Poków w weekendy (sobota 14:40 i 18:50 oraz niedz. 14:40) a tak¿e, zostaje zmieniona godzina rannych premier w dni powszednie - dotychczas by³y o 7:40, teraz (wg. programu na ich stronie internetowej) od dzisiaj s± o 6:50. Zmiana dla mnie dobra, bo wg. mnie dzieci id±ce do szko³y na 8:00 nie mia³y szans ogl±daæ, a teraz maj±.

Teraz emisje maj± byæ o 6:50 i 15:55. Dla mnie osobi¶cie s± jeszcze gorsze, bo nie mam mo¿liwo¶ci obejrzeæ ani pierwszej, ani drugiej :omg:

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: