POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Nuzlocke
Autor Wiadomo¶æ
Nenloth 
Szlachta Collectowa
Rycerz Wody

Do³±czy³: 10 Maj 2009
Sk±d: Wratislavia
Kontakt:
Wys³any: 20 Wrzesieñ 12, 17:38   Nuzlocke

Ostatnio (tak, wiem, jestem odkrywc±) natkn±³em siê na bardzo ciekaw± formê gry w dowoln± grê Pokemon. Poziom trudno¶ci zwiêksza siê zdecydowanie, a tak¿e wiêkszy jest fun. Chodzi tutaj o Nuzlocke'i, gdzie Pokemony, jak zwierzêta w normalnym ¿yciu umieraj±. Tak, nie mo¿na ich o¿ywiæ za pomoc± Revive, gdy Pokemon ma status Fainted nie mo¿e byæ ponownie u¿yty i musi byæ wsadzony do Boxa. Co wiêcej, na dowolnej drodze i w dowolnej lokacji mo¿na z³apaæ tylko pierwszego Pokemona, którego siê spotka (w³±czaj±c w to Pokemony dawane przez losowe osoby). Jeszcze zabawniej jest, gdy gramy w wersjê Randomizer, gdzie wszystkie Pokemony w ¶wiecie gry s± dowolne, z ka¿dej poprzedniej generacji, nawet ewolucje (tak, wyobra¼cie sobie Dragonite Lv. 2).

Tak wiêc zapraszam do takowej zabawy, je¶li chcecie, mo¿ecie tutaj publikowaæ swoje osi±gniêcia w tego typu zabawach, mo¿e nawet uskutecznimy jakie¶ Hall Of Fame, czy cu¶.

Jeszcze krótkie przypomnienie zasad:
1. Pokemon, który zemdla³ w walce jest traktowany jako nie¿ywy i musi zostaæ wsadzony do Boxa. Nie mo¿e te¿ byæ u¿ywany jako HM slave.
2. Mo¿na z³apaæ tylko pierwszego Pokemona w danej lokacji, w³±czaj±c w to Gift Pokemony.
Zasada opcjonalna:
3. Patch do gry, daj±cy losowe Poki z wszystkich dostêpnych generacji w ka¿dej trawce.
Zasada opcjonalna 2, dla hardkorów:
4. U¿ywanie Potionów jest zabronione.

Wspó³prowadz±cym(?) Byakurai, bêdzie edytowa³ ewentualnie takie posty.

Co do mnie, aktualnie bawiê siê w Emerald Randomizera, na samym pocz±teczku mam (z tych, które u¿ywam, bo reszta jest s³aba/g³upia) Altariê, Marshtompa i Omanyte. W rezerwie Slowking, nie jest z³y, choæ Marshtomp lepszy. ~Nen

Sygnatura użytkownika

Korepetycje! Chemia, matematyka, jêzyki obce (ANG, DEU). Pomogê w zadaniu, podszkolê. Tylko ¿ebym by³.

Podziêkowania
Legends- za grê i za wszystkie pogaduszki na GG o Barcy, Yellowcardzie i innych g³upotach; znalaz³em brata, Blue- za grê i za wszelkie zwierzenia; jeste¶ moj± studni±!, Inaka- za twój charakterek, którego wci±¿ nie rozumiem, a bardzo lubiê, MG- za pomoce w MSach i Trade'y, Kojot- za u¶wiadomienie mnie o pewnych rzeczach i chêci convertu, Byakurai- za skajpowanie i Karaoke, i d³uga¶ne gry, Afil- za avatary i grê i za randomowe rozmowy na Skajpie, Poxer, Kowalt, Szymbar, Maron- za grê u mnie by³o/jest bardzo mi³o, i wszelkim innym, którym siê to nale¿y, a ich tutaj nie wymieni³em.

POKECOLLECT FOREVER!
Ostatnio zmieniony przez Nenloth 20 Wrzesieñ 12, 17:50, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Byakurai 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Bear wants justice

Do³±czy³: 14 Sie 2009
Sk±d: z Rudy ¦l±skiej
Wys³any: 20 Wrzesieñ 12, 17:51   

No to ja sobie pogrywam w randomizer black. Mój obecny sk³ad (w trakcie potyczki z czwart± liderk±)
Gallade, Throh, Emboar, Eelektrik, Bisharp, Wartortle

Death box:
Ariados, Meowth, Smoochum, Whirlipede, Exeggcute

Sygnatura użytkownika

*Had to be me. Someone else might have gotten it wrong*

Ich bin eine :zombie:

kowalt 
Powoli siê wkrêca
kuce s± be

Do³±czy³: 29 Cze 2009
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 20 Wrzesieñ 12, 18:18   

Równie¿ Randomizerowany Emerald.

Slowking jako starter.
Z tych nie ¿ywych to s±:Tyrogue, Beautifly, Magmar i Camerupt. Tego ostatniego z³apa³em jako pierwszego stworka. Zgin±³ od Ciosu Lugii.
To ju¿ moje trzecie podej¶cie do Randoma Emeralda. W jednym zosta³em pokonany przez Roxanne a w drugim przez Wattsona.
Do zasad dorzuci³em te¿ sobie:
1.Tylko piêæ rzeczy do kupienia w markecie.
2.Je¶li Posiadam danego pokemona w Teamie mogê spróbowaæ na danej trasie jeszcze raz(Tylko raz skorzysta³em z tej zasady).
3.Obowi±zkowe nazywanie stworków.

A jak dot±d przeszed³em Random Reda i Random Crystala na Nuzlockowych zasadach. W Crystalu mia³em masê farta. Ale to nic. Fakt przej¶cia siê liczy.
Poza tym poleg³em w Nuzlockowym podej¶ciu do Blaze Black.
Ostatnio zmieniony przez kowalt 20 Wrzesieñ 12, 18:19, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: