POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Kanto, czyli nowe wyzwanie
Autor Wiadomo¶æ
Chaqui 
Pewnie nie zna PokeMana
Muzyka :3

Do³±czy³: 21 Sie 2012
Wys³any: 27 Sierpieñ 12, 19:59   

Dziêkujê Wam za komentarze. Co do tej litery... nie mogê siê zdecydowaæ :P.
Do rozdzia³u mniej wiêcej 15 bêd± ma³e, a potem pomy¶lê ;).

Rozdzia³ 7

''Nie mo¿na igraæ z elektryczno¶ci±!''

W czasie drogi naszych bohaterów do Cerulean, zacz±³ padaæ ulewny deszcz. Wielkie krople spada³y na ziemiê, nawil¿aj±c j± i powoduj±c, ¿e pokemony powychodzi³y ze swoich nor, by napiæ siê ¶wie¿ej i czystej wody.
Jimmy i Lisa, nie zastanawiaj±c siê weszli do pierwszego napotkanego Centrum pokemon, by ogrzaæ siê i osuszyæ.
Gdy przesta³o laæ, bohaterowie udali siê na dalsz± wêdrówkê.
- Daleko jeszcze do miasta?- zapyta³ ch³opiec.
- Jeszcze chwila drogi.- odpar³a dziewczyna.
- Ale ¶ciemnia siê. Mo¿emy nie zd±¿yæ.- powiedzia³ zaniepokojony Jimmy.
- Fakt. Centrum jest zbyt daleko, by siê do niego wracaæ.- zamy¶li³a siê Lisa.- Ale wiem, gdzie mo¿emy przenocowaæ!- krzyknê³a.
- Gdzie? Ja tu nic nie widzê. Tylko drzewa.- odpar³ zachwianym g³osem ch³opak.
- Tam jest elektrownia.- wskaza³a palcem dziewczyna.- Szybko tam dojdziemy i przenocujemy. S± tam naprawdê mili ludzie, którzy zawsze s³u¿± pomoc±.
- Sk±d to wiesz?
- Mój tata kiedy¶ tam pracowa³. Czêsto do niego chodzi³am i bawi³am siê przy wodzie.
- Wodzie?
- Tak, w pobli¿u p³ynie majestatyczna rzeka. Jeszcze kilka lat temu trzeba by³o siê przez ni± przeprawiæ tratw± lub ³odzi±. Teraz jednak istnieje most, przez który mo¿na przej¶æ bez szwanku.- orzek³a Lisa.
- W takim razie, nie widzê przeszkód!
Bohaterowie dotarli do budynku w nieca³± godzinê.
By³ on wprost ogromny. Ca³y zbudowany z metalu. Po jego bokach sta³y pojemniki, a raczej wielkie pud³a, w których przechowywana by³a energia, któr± wykorzystywano do zasilenia ca³ego Kanto.
Lisa otworzy³a ogromne wrota, znajduj±ce siê na ¶rodku g³ównej ¶ciany, i razem z Jimmim wesz³a do ¶rodka.
Pali³o siê tam mnóstwo ¶wiate³. W przeciwieñstwie do innych miejsc pracy, te têtni³o te¿ ¿yciem w nocy. Ka¿dy robotnik mia³ przydzielone swoje zadanie. Jedni siedzieli w biurach i spisywali papiery, drudzy pracowali przy ogromnych maszynach, a inni nadzorowali ca³± robot±.
- Ach, witaj Liso! Dawno ciê nie widzia³em! Ale podros³a¶!- powiedzia³ mê¿czyzna, który podszed³ do dziewczyny.- A ty jak siê nazywasz?- spojrza³ siê na ch³opca.
- Mam na imiê Jimmy. Jestem trenerem. To mój Quilava, a to jest Jolteon.- odpar³.
- Wspaniale! Co was tu sprowadza?
- Razem idziemy do Cerulean City, niestety w wêdrówce przeszkodzi³ nam deszcz. Gdy przesta³o padaæ, poszli¶my dalej, lecz woleli¶my nie ryzykowaæ, poniewa¿ robi³o siê coraz ciemniej.- wygada³a siê Lisa.
- Zapewne chcecie tu przenocowaæ? Nie ma problemu. Mam dla was osobne pokoje. Akurat dwóch pracowników posz³o na urlop, wiêc mogê was przyj±æ.- u¶miechn±³ siê mê¿czyzna.- Chod¼cie, zaprowadzê was.
Pokoiki by³y dosyæ ubogie. £ó¿ko w rogu pomieszczenia, obok niego obdrapana szafka nocna, a na drugiej ¶cianie wieszak, który ledwo siê trzyma³.
Zapad³a g³êboka noc. Jimmy po mêcz±cym dniu szybko zasn±³ i nie móg³ doczekaæ siê swojej walki.
W mgnieniu oka zrobi³o siê jasno. Nasta³ s³oneczny dzieñ. Ch³opiec przebudzi³ siê wcze¶nie rano. Jednak nie by³ za bardzo radosny, poniewa¿ zauwa¿y³ co¶ dziwnego.
Od jego Jolteona a¿ bucha³a elektryczna energia, by³ ca³y rozpalony. Jimmy zaniepokoi³ siê i pobieg³ szybko po mê¿czyznê, z którym wczoraj rozmawia³.
- Proszê pana!
- Tak? S³ucham ciê?
- Mój Jolteon jest ca³y gor±cy! Nie wiem co siê mog³o staæ!- powiedzia³ przestraszony ch³opiec.
- Zapomnia³em ci powiedzieæ najwa¿niejszej rzeczy!- przypomnia³ sobie mê¿czyzna.- Tutaj zawsze elektryczny pokemon musi byæ w pokeballu.
- Dlaczego?
- W nocy mieli¶my awariê i najwidoczniej ca³a energia z jednego z akumulatorów przesz³a na twojego Jolteona!- z³apa³ siê za g³owê.
- Co teraz bêdzie?
- Nic mu siê nie stanie. Jedynie co musi zrobiæ to wyzwoliæ z siebie tê energiê jak najszybciej. Podam mu lekarstwo, by poczu³ siê lepiej.
Mê¿czyzna razem z Jimmim udali siê na górê, by podaæ stworkowi lek, dziêki któremu poczu³ siê lepiej. Na miejscu zdarzeniu by³a ju¿ Lisa.
- Teraz powinien byæ ju¿ pe³en si³. Musi tylko pozbyæ siê nadmiaru energii.
- Ale w jaki sposób?- zapyta³ ch³opiec.
- Najlepiej w postaci bitwy dwóch elektrycznych pokemonów.- rzek³ mê¿czyzna.
- Tyle, ¿e ja mam tylko Jolteona!
- Ja te¿ nie posiadam ¿adnego stworka tego typu.- doda³a Lisa.
- Ale ja mam!- zbystrza³ mê¿czyzna.
- W takim razie mo¿emy walczyæ! Jolteon!
Wszyscy udali siê na zewn±trz, gdzie mia³a odbywaæ siê bitwa.
- Najlepiej, by twój pokemon atakowa³ elektrycznymi atakami.
- Nie ma sprawy. Mo¿emy zaczynaæ!
- Elekid do boju!
- Jolteon przygotuj siê!
Bitwa rozpoczê³a siê. Pierwszy ruch wykona³ pies. Zaatakowa³ Thunderboltem, który nieznacznie zrani³ przeciwnika. Elekid u¿y³ za¶ ThunderPunch, po czym okaza³o siê, ¿e zdolno¶ci± Jolteona by³o Volt Absorb.
- Ta zdolno¶æ utrudni nam nieco bitwê, ale postaram siê. Brick Break!- krzykn±³ mê¿czyzna.
Pokemon zgodnie z komend± wykona³ ruch, który jednak nie zdo³a³ trafiæ w cel. Jolteon wykorzysta³ nieuwagê przeciwnika i ugryz³ go Thunder Fangiem.
- Teraz Thunderbolt!- oznajmi³ Jimmy.
Pies wystrzeli³ wi±zkê energii w stronê bezbronnego Elekida, który mimo swojej szybko¶ci, nie zdo³a³ uciec przed atakiem. Jednak nie podda³ siê i w odwecie u¿y³ Iron Tail. Os³abi³o ono trochê psa, lecz nie na tyle, by ten przegra³.
- Jolteon zakoñcz to Thunderboltem!
Jednak tym razem, pokemon w paski okaza³ siê szybszy. Zrêcznie omin±³ potê¿ny piorun i ruszy³ ze z³o¶ci± w stronê psa, który siê nieco przestraszy³ i nie celnie uderzy³ po raz kolejny Thunderboltem.
- Twój pokemon ma ju¿ optymaln± ilo¶æ energii.- odpar³ mê¿czyzna.
- To super! Zaatakujemy Quick Attackiem!
Dla zmêczonego Elekida by³ to krytyczny cios. Po ciê¿kiej bitwie przegra³.
- Fantastyczna walka! Twój Jolteon jest naprawdê silnym pokemonem!
- Ale dlaczego tak ³adnie walczy³?- walnê³a nagle Lisa.- Przecie¿ w Sali w Pewter walczy³ zupe³nie inaczej.
- To ta elektryczno¶æ go pozytywnie nastawi³a!- za¶mia³ siê mê¿czyzna.
- Pewnie tak.- doda³ Jimmy, g³aszcz±c swojego stworka.
Po przygodzie w elektrowni, bohaterowie postanowili udaæ siê w dalsz± podró¿. Cerulean by³o ju¿ niedaleko! Czy ch³opiec zdobêdzie tam swoj± pierwsz± odznakê? Tego dowiecie siê, czytaj±c nastêpne rozdzia³y!
Ostatnio zmieniony przez Chaqui 27 Sierpieñ 12, 20:03, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 28 Sierpieñ 12, 14:40   

Wojtwom napisa³/a:

P xD

Wojtwom napisa³/a:

Centrum pokemon

Centrum Pokemon xD

Widzê, ¿e opisów ju¿ trochê wiêcej, wiêc jest progress :)

Zdaje mi siê czy ci±gle walczy Jolteon, a Quilava w rezerwie? :D

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 28 Sierpieñ 12, 14:43   

powiem to co jeden z panów powy¿ej

Pokemony i ich nazwy piszemy z DU¯EJ LITERY! Akurat mój bohater jest w takiej sytuacji jak ten tutaj ( ale pisze w pierwszej sobie, a nie trzeciej ) dlatego wiem co mówiê. Niby progress jak powiedzia³ conquest jest, ale dla mnie to wci±¿ za ma³o. Bo nie wiem czy ten Elekid upad³ na plery, na twarz czy eksplodowa³ : O

dla mnie to póki co wci±¿ jest ma³o

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 28 Sierpieñ 12, 15:52   

Conquest napisa³/a:
Wojtwom napisa³/a:

P xD

Wojtwom napisa³/a:

Centrum pokemon

Centrum Pokemon xD

1. Od dzisiaj chcê widzieæ jak kiedy bêdziesz pisa³ zwierze, albo ro¶lina, to ma byæ to z du¿ej : D
2. Tutaj akurat siê zgodzê xD

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Chaqui 
Pewnie nie zna PokeMana
Muzyka :3

Do³±czy³: 21 Sie 2012
Wys³any: 30 Sierpieñ 12, 10:29   

Dziêkujê :) .

Rozdzia³ 8

''Bitwa w basenie!''

Cerulean City by³o piêknym miejscem, otoczonym licznymi stawami i rozlewiskami. Niedaleko znajdowa³o siê równie¿ morze, do którego wpada³a zawi³a rzeka, przep³ywaj±ca w³a¶nie przez to miasto. Dzisiejszy dzieñ by³ bardzo s³oneczny, a promienie s³oñca odbija³y siê od zbiorników wodnych i rzuca³y blask na pobliskie budynki. Miejscowo¶æ mo¿e nie by³a metropoli±, lecz nie by³a te¿ ma³a. Znajdowa³ siê tutaj rozs³awiony na ca³e Kanto sklep z rowerami.
Nie zabrak³o równie¿ Sali, która zbudowana by³a w centrum miasta. Jimmy z Lis±, nie czekali na nic tylko ¿wawym krokiem ruszyli w stronê tego miejsca.
Budynek nie by³ du¿y, lecz ¶rednich rozmiarów. Na czubku dachu widnia³ szyld, po którym mo¿na by³o siê domy¶liæ, ¿e sala ta jest równie¿ o¶rodkiem p³ywackim.
Po milionach my¶li jakie Jimmiemu przesz³y przez g³owê, ch³opiec postanowi³ wej¶æ i wygraæ.
- Nie jestem pewna, czy to na pewno to miejsce.- zamy¶li³a siê Lisa.
- Niby dlaczego?
- Bardziej wygl±da mi to na basen, ni¿ na salê.
- Nie zaszkodzi wej¶æ.- odpar³ Jimmy.
W ¶rodku nie znajdowa³o siê nic, prócz ogromnego basenu i trybun po bokach. W akwenie wodnym by³o mnóstwo ludzi. Wygl±dali jakby trenowali do jakiego¶, wa¿nego konkursu.
- Koniec na dzi¶ moi drodzy! Widzimy siê jutro o tej samej porze.- powiedzia³ jaki¶ kobiecy g³os.
Ludzie zaczêli wychodziæ do pomieszczenia obok, nie zwracaj±c uwagi na Jimmiego i Lisê, którzy wpatrywali siê w taflê wody.
- Czego tu szukacie. Zapisy na trening dopiero jutro.- powiedzia³a dziewczyna, rozwi±zuj±c swoje rude w³osy.
- Ale my nie chcemy siê zapisaæ.- jêkn±³ ch³opiec.- Szukam liderki, ale chyba ¼le trafi³em.- doda³ po chwili.
- Ech, trafi³e¶ dobrze. Wybacz, ale nie mam czasu. Przysz³o do mnie dzi¶ tyle dzieciaków, którzy ³udzili siê, ¿e wygraj± swoj± pierwsz± odznakê.- kiwa³a g³ow±.
- Ale ja nie jestem taki. Jestem do¶wiadczonym trenerem.- powiedzia³ oburzony ch³opiec.
- Ka¿dy tak mówi³, a koñczy³o siê na tym, ¿e mój Starmie pokona³ ich jednym ruchem.
- Daj mu szansê!- krzyknê³a nagle Lisa.
- Dobrze, ale masz siê staraæ, bo mam ju¿ do¶æ wygranych na dzi¶.- za¶mia³a siê liderka.- Nie przedstawi³am siê. Mam na imiê Misty.
- Jestem Jimmy, a to mój Quilava oraz Jolteon.- u¶miechn±³ siê.
- Nazywam siê Lisa. Oto mój Bulbasaur.
- Mi³o mi was poznaæ. Jimmy zapraszam ciê.- rzek³a liderka, wskazuj±c palcem miejsce dla ch³opca.- Ja muszê jeszcze co¶ zrobiæ.
Misty podesz³a do bocznej ¶ciany i wcisnê³a znajduj±cy siê na niej ma³y guziczek, który spowodowa³, ¿e na basen wyp³ynê³o piêæ kier.
- Pomog± one w poruszaniu siê twoich pokemonów po wodzie.- odpar³a liderka, która by³a ju¿ przygotowana do bitwy.- Obja¶niê zasady.- doda³a.- Bitwa odbêdzie siê w systemie trzy na trzy. Tylko ty, jako pretendent do odznaki mo¿esz zmieniaæ pokemony.
- Rozumiem.
- W takim razie mo¿emy zaczynaæ! Goldeen!
- Ja wybieram ciebie Pidgey!
Lecz ptak zamiast walczyæ, rzuci³ siê na stoj±cego obok Jolteona i zacz±³ go dziobaæ.
- Przestañ Pidgey! Daj spokój! Ustaw siê do walki!
Zdenerwowany ptak wskoczy³ na jedn± z kier i by³ gotowy do bitwy. Oberwa³ od razu Water Gun, wystrzelon± przez rybê, która po ataku schowa³a siê pod wodê. Pidgey nie wiedzia³ co ma robiæ. Zak³opotany ogl±da³ siê tu i tam i czeka³ na ruch Goldeen.
- Wyskocz teraz! Horn Attack!
Ryba trafi³a bezbronnego ptaka, po czym znów schowa³a siê pod taflê wody.
- Spokojnie Pidgey. Wzleæ do góry i u¿yj Gust!
Podmuch by³ na tyle silny, ¿e Goldeen uderzy³a a¿ o ¶cianê basenu.
- To nasz sposób Pidgey! Gust!
Atak znów zdmuchn±³ rybê, a ptak zakoñczy³ bitwê, u¿ywaj±c Aerial Ace.
- Sprytnie, muszê przyznaæ, Nie s±dzi³am, ¿e zdo³asz pokonaæ mojego pierwszego pokemona w tak krótkim czasie.- odpar³ Misty.- Lecz w±tpiê by¶ pokona³ drugiego! Horsea wybieram ciê!
- Pidgey to te¿ wygramy! Skup siê i czekaj na ruch przeciwnika.
- Najpierw SmokeScreen!
Czarna mg³a pokry³a ca³e pomieszczenie. Nikt nic nie widzia³, a pokemon Misty mia³ pole do popisu.
- To co æwiczyli¶my Horsea! Water Gun i obroty!
Konik morski zacz±³ obracaæ siê wokó³ w³asnej osi, przy tym u¿ywaj±c wodnego ruchu, który nie móg³ chybiæ. Gdy zas³ona dymna opad³, wszyscy spostrzegli, ¿e ptak ledwo trzyma siê na ³apach.
- Zakoñcz to Sludge!
Pidgey ca³y w toksycznym b³ocie pad³ z wycieczenia.
- To by³a dobra bitwa. Teraz odpocznij sobie w Pokeballu.- rzek³ ch³opiec.- Quilava twoja kolej. Poka¿ na co ciê staæ!
£asica a¿ pali³a siê do bitwy. Niestety to Horsea mia³a nad ni± przewagê, dziêki wodnemu typowi. Szybko u¿y³a BubbleBeam, które znacznie os³abi³o ognistego pokemona. Ten jednak nie pró¿nowa³, tylko u¿y³ Flamethrower, zmuszaj±c konika morskiego do ucieczki pod wodê.
- Teraz Sludge!
Pokemon znajduj±cy siê pod kr±, na której sta³ Quilava u¿y³ truj±cego ataku. Ruch nie zrobi³ krzywdy ³asicy, ale o ma³o co nie wpad³ do wody.
- Co teraz planujesz?- powiedzia³a pewna siebie Misty.
- Ja? Zamierzam ciê pokonaæ! Flame Wheel!
£asica zdo³a³a trafiæ konika, lecz sama wpad³a do wody, przez co obydwa pokemony zosta³y pokonane.
- Horsea nie martw siê. Odpocznij sobie, a ja do bitwy wy¶lê Starmie!
- Quilava, dobrze siê spisa³e¶. Jolteon twoja kolej. Poka¿ swoj± si³ê!.
Rozgwiazda zaatakowa³a jako pierwsza. Water Gun w jej wykonaniu a¿ ugi±³ psa, lecz ten wystrzeli³ Thunderbolt. Niestety w sufit. Ruch nie przyniós³ skutków, a wodny pokemon zaatakowa³ jeszcze raz, przez co Jolteon o ma³o co nie wpad³ do basenu.
-Jolteon b±d¼ czujny! Thunder Fang!
Pies wskoczy³ na krê obok, lecz niestety nie zdo³a³ dosiêgn±æ rozgwiazdy.
- Water Gun! Nie daj siê!
Tym razem elektryczny pokemon zdo³a³ wykonaæ unik i zaatakowaæ Quick Attackiem, który okaza³ siê byæ ma³o efektywny.
- Jolteon Thunderbolt!
Piorun przelecia³ obok przeciwnika i trafi³ w ¶cianê. Kolejny równie¿ okaza³ siê byæ niecelny.
- Rapid Spin! Str±æ go!
- Thunderbolt!
Rozgwiazda by³a szybsza. Jolteon wpad³ do wody, gdzie wykona³ elektryczny ruch. Ku zdziwieniu wszystkich, piorun okaza³ siê byæ krytycznym ciosem i powali³ potê¿n± Starmie.
Pies wyszed³ z ch³odnej wody ca³y mokry i otrzepa³ siê przy swoim trenerze.
- Jolteon nie na mnie!- za¶mia³ siê ch³opiec.- Wygrali¶my! Wygrali¶my dziêki tobie!
- Gratulujê Jimmy. Nie s±dzi³am, ¿e oka¿esz siê byæ trenerem godnym uwagi. Jako wynagrodzenie za wspania³± walkê, przyjmij tê oto odznakê Kaskady.- powiedzia³a Misty, wrêczaj±c ch³opcu wyró¿nienie.
- Dziêkujê ci.- u¶miechn±³ siê.- Wspaniale! Zdoby³em pierwsz± odznakê z Kanto!
- Jimmy to by³a piêkna walka!- Lisa rzuci³a siê na ch³opca. Ten trochê siê zawstydzi³, lecz potem my¶la³ ju¿ tylko o kolejnej Sali i kolejnych wra¿eniach!
Jak pójdzie naszemu bohaterowi? Czy uda mu siê zdobyæ kolejn± odznakê? Jakie przygody czekaæ bêd± na Jimmiego i Lisê? Tego dowiecie siê, czytaj±c nastêpne rozdzia³y!

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 31 Sierpieñ 12, 07:12   

Wojtwom napisa³/a:
Jolteon twoja kolej.

Powinno byæ: Jolteon, twoja kolej. - brak przecinka

Walka niez³a. Ten Jolteon ma chyba jaki¶ problem z sob± - pud³o za pud³em w jego wykonaniu :D no ale szczê¶liwie wygra³ :krejzol:

Ocena: 7/10

Ostatnio zmieniony przez Conquest 31 Sierpieñ 12, 07:14, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: