Tak jak w temacie, zastanawiam siê, czemu tak wiele osób, przeprasza za odkopanie tematu np.
tu, albo wrêcz ma co¶ przeciwko np. tu czy tu . Nie rozumiem, czemu wiêkszo¶æ z Was ma taki dziwny pogl±d. Kurde, tematy s³u¿a do pisania w nich, a ja nie bêdê zak³ada³ NOWYCH tematów, skoro jest mnóstwo ju¿ istniej±cych do których jest co dopisaæ. Nie rozumiem Waszego podej¶cia. Forum s³u¿y do tego, ¿eby nawet po 3 latach móc popisaæ np. premierze DP na Jetixie. Albo o premierze jakiej¶ gry - piszê to, aby nie by³o, ¿e tylko anime, choæ ja osobi¶cie na grach siê nie znam, i nie rozumiem czemu tak wielu siê nimi zajmuje, skoro pisanie o anime jest prostsze i ³atwiejsze. To, ¿e dot±d na pl Pokeforach (g³ównie PoPL i PVF) jest kretyñski zwyczaj, aby po roku pakowaæ stare tematy to archiwum....no có¿, debilizm. Na ww. PoPLu ostatnie posty w Anime s± z kwietnia 2010 r. A starsze umieszczone w ogólnym arch. bez podzia³u na dzia³y - u nas Arch. jest podzielone na dzia³y
Koñczê ten wybuch emocji, bo widzê, jak styl pisania leci mi na ³eb, na szyjê.
Podsumowuj±c - odkopywanie to nic z³ego wg. mnie i dziwi mnie kiedy kto¶ przeprasza za odkop. To przecie¿ nic nagannego, a wrêcz przeciwnie - pochwa³a siê nale¿y.
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 28 Sierpieñ 12, 08:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
bo na wiêkszo¶ci for jets zasada "Odkop jest z³y". Mo¿e dlatego wiêkszo¶æ uwa¿a ¿e odkopywanie jest nieteges i nie chce dostaæ warna dlatego przepraszaj± : O ( co pokazuje ¿e nie czytaj± regulaminu, niestety :/ )
Mo¿e to te¿ byæ nasza ( w sensie, forumowiczów jako spo³eczno¶ci ) bo moderzy, admini i zwykli userzy ( najczê¶ciej Stara Gwardia [najczê¶ciej w tej Starej Gwardii to by³em ja]) hejtowa³a i przypomina³a by nie robiæ odkopu. Mo¿e dlatego.
to tylko moja opinia na ten temat.
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Najwiêkszy hejt by³ za odkop w stylu: Napiszê co¶, co ju¿ zosta³o napisane i bêdzie dobrze.
Albo: Napiszê co¶ kompletnie bez sensu w jakim¶ starym temacie.
My¶lê, ¿e ludzkie oczy potrafi± zobaczyæ ten hejt i nie chc± tak skoñczyæ ^ ^"
Sygnatura użytkownika
Ich bin eine
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Jednym z powodów mo¿e byæ te¿ prze¶wiadczenie, ¿e temat dzia³a "dla" zak³adaj±cego i traci swoj± aktualno¶æ po kilku dniach. Ja nie wiem, nigdy siê tym nie przejmowa³em bo ka¿dy temat jest wiedz± historyczn±
Proponujê wspomnieæ o tym przy okazji pisania nowego forumowego regulaminu
OK drogi Kojocie. Musisz znale¼æ jaki¶ lepszy kolor bo ten widaæ pod odpowiednim k±tem.
Jest dobry odkop i z³y odkop.
Dobrym odkopem jest sytuacja gdy nowy user napisze swojego ulubionego Pokemona w temacie w którym nikt nie pisa³ od lat 2.
Z³ym odkopem jest przyk³ad gdy kto¶ po dwóch latach odpowiada na pytanie na które nikt nie odpowiedzia³ wcze¶niej. A tragicznie jest jak na piszê co¶ w stylu "nie mo¿na" lub "nie wiadomo". Gdy napiszê m±drze to mo¿na mu to jeszcze przebaczyæ.
I niestety tego zostali¶my nauczeni. Mi czêsto zwracano dawniej uwagê za odkopywanie starych tematów. I po którym¶ wesz³o w nawyk ¿eby tego nie robiæ. ALe jako¶ nigdy mi samemu nie przeszkadza³o pisanie w starych tematach.
Mo¿e dlatego wiêkszo¶æ uwa¿a ¿e odkopywanie jest nieteges i nie chce dostaæ warna dlatego przepraszaj± : O ( co pokazuje ¿e nie czytaj± regulaminu, niestety :/ )
Przy czym jeden warn to nie tragedia, taki listva by³ sobie modem i mia³ kiedy¶ na Revie 4 osty, a mu to kompletnie nie przeszkadza³o.
DominLoL napisa³/a:
bo moderzy, admini i zwykli userzy ( najczê¶ciej Stara Gwardia [najczê¶ciej w tej Starej Gwardii to by³em ja]) hejtowa³a i przypomina³a by nie robiæ odkopu. Mo¿e dlatego.
Te¿ prawda, choæ i tak najczê¶ciej odkop piêtnowali Xarox i Maron.
DominLoL napisa³/a:
to tylko moja opinia na ten temat.
Dziwiê siê czemu niektórzy tak pisz±. To chyba zrozumia³e, ¿e cz³ek zawsze pisze na forum co¶ z w³asnego punktu widzenia - swoj± opiniê.
Afil napisa³/a:
Najwiêkszy hejt by³ za odkop w stylu: Napiszê co¶, co ju¿ zosta³o napisane i bêdzie dobrze.
Najwiêksze hejty jakie pamiêtam to te Xaroxa, kiedy odpisywa³em akurat sensownie, a on tylko wstawia³ obrazek albo mnie wyzywa³.
Conquest napisa³/a:
nigdy siê tym nie przejmowa³em bo ka¿dy temat jest wiedz± historyczn±
Dok³adnie, polecam podej¶cie Conquesta.
kowalt napisa³/a:
Z³ym odkopem jest przyk³ad gdy kto¶ po dwóch latach odpowiada na pytanie na które nikt nie odpowiedzia³ wcze¶niej
E, to ¼le? Lepiej pó¼no ni¿ wcale.
kowalt napisa³/a:
I niestety tego zostali¶my nauczeni. Mi czêsto zwracano dawniej uwagê za odkopywanie starych tematów. I po którym¶ wesz³o w nawyk ¿eby tego nie robiæ.
Pozostaje mi mieæ nadziejê, ¿e Ty oraz inni, szybko siê oduczycie tego nawyku.
Kojot napisa³/a:
Jak by³em jeszcze modem to oznaczy³em tematy kolorem, w których odkop nie jest karany i mo¿na pisaæ ¿ywnie i dowoli.
LOL. PC w poprzednich latach spada³o, bo by³y zbyt surowe zasady, które siê nie nadaj± do stosowania. Ale to by³y czasy, kiedy Xarox wola³ aby nic nowego nie by³o, ni¿ ¿eby kto¶ odpisa³. Chore. Na szczê¶cie ju¿ przeminê³o, tylko teraz niewielu korzysta z wolno¶ci któr± da³em. Ech, jeszcze wiele czasu minie...ale nie poddam siê.
Wszystkim którzy odpowiedzieli na mój apel i napisali tu posta - Wielkie Dziêkujê
Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.
PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.
Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji
Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.
Ostatnio zmieniony przez PokeMan 5 Wrzesieñ 12, 18:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Najwiêksze hejty jakie pamiêtam to te Xaroxa, kiedy odpisywa³em akurat sensownie, a on tylko wstawia³ obrazek albo mnie wyzywa³.
Niektóre hejty, nie tylko XaroXowe mnie przera¿a³y. Moderowanie nie polega przecie¿ na warnowaniu i straszeniu banem, ale na wskazywaniu w³a¶ciwej drogi i dawaniu odgórnego przyk³adu postêpowania na forum.
PokeMan napisa³/a:
Conquest napisa³/a:
nigdy siê tym nie przejmowa³em bo ka¿dy temat jest wiedz± historyczn±
Dok³adnie, polecam podej¶cie Conquesta.
Z ka¿dego - nawet nieprzemy¶lanego tematu mo¿na co¶ wynie¶æ (mniej, nie wiêcej, ale zawsze co¶).
PokeMan napisa³/a:
Kojot napisa³/a:
Jak by³em jeszcze modem to oznaczy³em tematy kolorem, w których odkop nie jest karany i mo¿na pisaæ ¿ywnie i dowoli.
LOL. PC w poprzednich latach spada³o, bo by³y zbyt surowe zasady, które siê nie nadaj± do stosowania.
To prawda, tak jak napisa³em wy¿ej - moderowanie nie polega na warnowaniu.
PokeMan napisa³/a:
Ale to by³y czasy, kiedy Xarox wola³ aby nic nowego nie by³o, ni¿ ¿eby kto¶ odpisa³. Chore.
Mod raczej winien jest promowaæ aktywno¶æ, a nie tylko czekaæ na okazjê do wystawienia warna itp.
PokeMan napisa³/a:
Na szczê¶cie ju¿ przeminê³o, tylko teraz niewielu korzysta z wolno¶ci któr± da³em. Ech, jeszcze wiele czasu minie...ale nie poddam siê.
To co teraz mamy to istna Karta Swobód
PokeMan napisa³/a:
Wszystkim którzy odpowiedzieli na mój apel i napisali tu posta - Wielkie Dziêkujê
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.