Wiek: 29 Do³±czy³a: 05 Lis 2008 Posty: 1793 Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 2 Lipiec 12, 20:29 "Kole¿anko, gdzie jeste¶?!"
Promienie s³oñca zatrzymywa³y siê na li¶ciach sakury, rzucaj±c na rosn±c± pod drzewami trawkê cieñ, jednak pojedyncze jasne plamy znaczy³y twoje cia³o...
U¶miechn±³e¶ siê do siebie, patrz±c na czyste niczym Klejnot Duszy sumiennej "mahou shoujo" niebo.
Obok ciebie le¿a³ Riolu - twój wierny towarzysz... w zasadzie od paru godzin, które spêdzili¶cie na le¿eniu w miêkkiej trawie i wygrzewaniu siê w wiosennym s³oneczku. Ty czyta³e¶ jak±¶ ksi±¿kê, natomiast on chrapa³.
Oprócz czytania ksi±¿ki, my¶la³e¶ o Misaki...
To ju¿ piêæ lat..., takie ponure zdanie wci±¿ przelatywa³o przez twój umys³. Mieli¶cie wtedy po dziesiêæ lat... katastrofa w Nuvemie...
Nie potrafi³e¶ przypomnieæ sobie nawet jej wygl±du. No có¿, czas robi swoje... Z twarzy sp³ynê³a jedna ³za wspomnieñ - dobrze, ¿e nie by³o nigdzie tu w okolicy twojego rywala, niejakiego Dominika, o którym nie by³o wiadomo, jakiej jest p³ci - zawsze pozostawa³a opcja, ¿e jest gejem, tudzie¿ (jak to siê ³adnie nazywa) homoseksualist±.
Nagle, tu¿ nad twoj± twarz± wyros³a... druga twarz?!
Z zaskoczenia zerwa³e¶ siê na nogi... Nie, to nie kosmita, tylko dziewczyna. £adna dziewczyna w twoim wieku, z poka¼nym jak na tyle wiosen biustem.
- Eeeee, przepraszam, ale... - zaczê³a, po czym spojrza³a w bok, lekko speszona. - Nie wiesz, jak doj¶æ do najbli¿szego Centrum Pokemon?
Hm, no to mamy jakie¶ zajêcie, a nie tylko wylegiwanie siê w trawce.
---------------------------
Mam nadziejê, ¿e wstêp siê podoba.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Podoba siê i to bardzo.
------------------------------
- Eeeeeee... - próbujê wydaæ z siebie d¼wiêk, jednak nie za bardzo mi to wychodzi. Kto, co, jak, o co chodzi? Cz³owiek wyrwany z ponurego rozmy¶lania nad swoj± przesz³o¶ci± nie jest za bardzo gotowy do odpowiedzi tak od razu.
Przez chwilê patrzê siê zdziwiony na twarz dziewczyny, jednak w koñcu udaje mi siê zrozumieæ o co jestem pytany i sformu³owaæ sensown± odpowied¼.
- W tym miasteczku nie ma Centrum Pokemon, najbli¿sze znajduje siê w Accumula, niedaleko st±d... - mówiê wskazuj±c palcem na jedyn± drogê wychodz±c± z miejsca gdzie prze¿y³em ju¿ dobre kilkana¶cie lat. - Wystarczy i¶æ prosto t± dró¿k± a¿ dojdzie siê do drugiego miasteczka, na wprost znajdziesz Centrum. - dodajê, po czym patrzê siê na dziewczynê z prób± odgadniêcia czy w³a¶ciwie wyt³umaczy³em.
Przygl±dam siê dziewczynie z ciekawo¶ci±, jednak nie zbyt nachalnie. Starczy ludzi którzy uwa¿aj± mnie za dziwaka, lepiej niczym nie podpa¶æ, szczególnie, ¿e mam wra¿enie, ¿e nigdy chyba jej nie widzia³em. No có¿, kto¶ móg³ siê tu wprowadziæ od... od tamtego czasu...
Patrzê te¿ k±tem oka na Riolu, sprawdzaj±c czy ¶pi. Znam go od kilku godzin, jednak ju¿ zaczynam siê do tego stworzonka przyzwyczajaæ.
Ostatnio zmieniony przez Poxer 3 Lipiec 12, 00:02, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Kontakt:
Wys³any: 5 Lipiec 12, 12:43
Dziewczyna u¶miechnê³a siê nie¶mia³o i spojrza³a ci w oczy. Mia³a ³adn±, chocia¿ mo¿e nieco za blad±, twarz, du¿e oczy barwy szmaragdu. Ubranie, które mia³a na sobie, nie za bardzo pasowa³y do jej stylu urody. By³y to ciuchy sportowe, czyli wygodny dresik i odpowiednie obuwie.
- Hm, jasne... - odpowiedzia³a cicho. - My¶lê, ¿e chyba trafiê sama, wiêc dziêkujê za pomoc...
Dziewczê uk³oni³o siê niziutko i pobieg³o we wskazanym kierunku. Nie oby³o siê bez potkniêcia, które zaliczy³a natychmiast po starcie - na szczê¶cie (a mo¿e nieszczê¶cie?) nic sobie nie zrobi³a. Pos³a³a ci przepraszaj±cy u¶miech i tyle j± widzia³e¶... Mo¿e jeszcze kiedy¶ j± spotkasz?
No trudno. Spojrza³e¶ na swoj± torbê, po czym chwyci³e¶ j± i skontrolowa³e¶ jej zawarto¶æ.
Piêæ Pokeballi, Dwie butelki wody, troszku kanapek i karmy dla kumpla, ciuchy na zmianê, zdjêcie Misaki (ot tak, w razie co) W bocznej kieszeni Pokedex. Urz±dzenie wyj±³e¶, reszta powtórnie wyl±dowa³a w torbie.
Riolu nie spa³. Widocznie niespodziewane wej¶cie dziewczyny musia³o go obudziæ. Có¿, takie jest ¿ycie, zreszt± Pokemon nie wygl±da³ na roze¼lonego z tego powodu. Nacisn±³e¶ odpowiedni przycisk na Pokedexie w celu uzyskania interesuj±cych ciê danych.
Zadowolony z wykonanej roboty (ech, co to by³a za robota, przyp. MG) pad³e¶ na trawkê, natomiast twój podopieczny zerwa³ siê, warcz±c cicho. Po dwóch sekundach rozleg³ siê czyj¶ krzyk. Hm, trzeba sprawdziæ, nie uwa¿asz?
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Ostatnio zmieniony przez Inaka 5 Lipiec 12, 13:27, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
- Woah, co to by³o?! - zrywam siê na nogi i patrzê w kierunku z którego dochodzi krzyk. - Kurczê, a je¶li co¶ siê sta³o tej dziewczynie?! Riolu, idziemy to sprawdziæ! - szybko mówiê do mojego towarzysza.
Zak³adam szybko torbê, biorê Riolu na rêce (kto my¶li o PokeBallach w takim momencie) i lecê w kierunku krzyku tak szybko jak tylko mnie nogi ponios±.
W sumie, mijaj±c kolejne budyneczki które tak dobrze zd±¿y³em poznaæ, zastanawiam siê, czemu tak bardzo mnie ta sytuacja ruszy³a.
No rozumiem, ka¿dy cz³owiek powinien tak reagowaæ, ale... mnie samego troszkê dziwi ta natychmiastowa reakcja.
Dziwne. Te oczy, nie¶mia³y u¶miech, blada cera... Có¿, nie dziwne, ¿e siê tak zerwa³em, jest bardzo podobna do Misaki z tamtych czasów. Mo¿e i by³o to dawno i nie pamiêtam za dobrze, ale... b±d¼ co b±d¼, podobno cz³owiek trzyma w g³owie wszystkie wspomnienia, tylko do¶æ czêsto trzeba im pomóc, ¿eby je wydobyæ...
- Trzymasz siê? - mówiê do Riolu. Za³o¿ê siê, ¿e taki sposób przemieszczania siê jest mu pewnie nie na rêkê, ale nie mam czasu wyjmowaæ Balli z plecaka.
Ostatnio zmieniony przez Poxer 5 Lipiec 12, 13:52, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Kontakt:
Wys³any: 7 Lipiec 12, 18:55
Pobieg³e¶ wraz z Riolu we w³a¶ciwym kierunku. Na szczê¶cie oby³o siê bez ¿adnych potkniêæ i dotarli¶cie w ca³ym kawa³ku do celu.
Dziewczê klêcza³o w trawie, trzymaj±c d³oñ przy prawym oku. Z pomiêdzy palców ciek³a stru¿ka krwi, natomiast dziewczê skierowa³o sw± lew± ga³kê oczn± w kierunku oprawcy.
By³o nim stado Pidove'ów, na przodzie którego sta³ osobnik z zakrwawionym dziobem. Wyra¼nie by³ zadowolony ze swojego czynu - czy¿by chory na w¶ciekliznê lub co¶ podobnego? No, có¿, nie potrafi³e¶ tego stwierdziæ ot tak...
Twoja nowa znajoma chyba jeszcze nie zauwa¿y³a twej obecno¶ci, natomiast ptaszek wygl±da³, jakby ju¿ szykowa³ siê do oszpecenia kolejnej ofiary. Ciebie.
----------------
Kompletny brak weny, gomen
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
Zatrzymujê siê i stajê w miejscu jakby sparali¿owany widz±c ca³± t± sytuacjê.
Z przera¿eniem patrzê na krew skapuj±c± z rêki dziewczyny, czuj±c jak moja siê we mnie zaczyna gotowaæ. B³yskawicznie jednak siê otrz±sam i przychodzi mi do g³owy pewna my¶l.
- Riolu, czy jeste¶ gotowy aby mi pomóc pozbyæ siê tych Pidove'ów? - pytam szybko towarzysza, czuj±c nag³y przyp³yw adrenaliny. - Plan jest taki, s³uchaj uwa¿nie. Ja spróbujê zdekoncentrowaæ te ptaszyska a ty w tym czasie oddal siê ciut i u¿yj Endure, tak dla bezpieczeñstwa. Gdy dam Ci znak, wyskoczysz i u¿ywaj±c Quick Attack zaatakujesz przywódcê, tego z... - nagle przerywam, nie mog±c z siebie wydusiæ ani s³owa.
Biorê g³êboki wdech i kontynuujê.
- ...t-tego z zakrwawionym dziobem. Jak tylko odgoniê resztê tego ptactwa, zabiorê dziewczynê w bezpieczne miejsce i do ciebie wrócê. A ty skup siê na pokonaniu przywódcy. I pamiêtaj, ¿eby unikaæ jego dziobniêæ, to wyjdziemy z tego ca³o. Pomo¿esz mi? - wystrzeliwujê z siebie potok s³ów, jednak na tyle wyra¼nie ¿eby Pokemon zrozumia³ to, czego od niego chcê. Patrzê na niego z niecierpliwo¶ci±, czekaj±c na jak±kolwiek reakcjê.
- Hej! Czy mnie s³yszysz? Sta³o ci siê co¶ powa¿nego?! - krzyczê w kierunku dziewczyny, tak dla upewnienia siê. Lepiej wszystko przemy¶leæ i sprawdziæ, zanim siê poleci do akcji. Chyba...
Ostatnio zmieniony przez Poxer 7 Lipiec 12, 21:17, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Kontakt:
Wys³any: 13 Lipiec 12, 20:27
Riolu kiwn±³ g³ow±, zapewne po to, by przekazaæ ci, ¿e zrozumia³ to, co mu przekaza³e¶, po czym przyst±pi³ do u¿ywania Endure. Na efekty nie trzeba by³o d³ugo czekaæ, gdy¿ Pidove z zakrwawionym dziobem natychmiast rzuci³ siê na walcz±cego Pokemona, jednak ten wytrzyma³ atak. Pozosta³e ptaki tak¿e ruszy³y do ataku. To te¿ niewiele da³o - twój partner wci±¿ u¿ywa³ ruchu obronnego, ale po chwili wszystko siê zmieni³o. Widaæ, ¿e ptaszyska musia³y mieæ jeszcze troszkê oleju w swoich ma³ych ptasich mó¿d¿kach, bo zamiast atakowaæ dobrze broni±cego siê Riolu, wybra³y inny cel - pech chcia³, ¿e by³e¶ nim ty.
Ca³e ptactwo rzuci³o siê za tob± - tylko herszt bandy zosta³ na miejscu i nadal próbowa³ siê przedrzeæ przez niezawodn± jak na razie obronê walcz±cego Pokemona, chocia¿ ten pewnie nied³ugo padnie.
Dziewczyna poruszy³a siê nieznacznie, gdy tylko us³ysza³a twój g³os. Spojrza³a na ciebie i kiwnê³a g³ow±, trzês±c siê na widok goni±cych ciê ptaków. Czyli chyba jak na razie wszystko z ni± w porz±dku - oprócz prawego oka.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
Ostatnio zmieniony przez Inaka 13 Lipiec 12, 20:28, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Dobra, to jest odpowiedni moment.
Odbiegam jak najdalej od dziewczyny i Riolu, jednak nie trac±c ich z pola widzenia, tak aby wszystko dok³adnie widzieæ. Zatrzymujê siê w miejscu i zaczynam dawaæ Riolu znaki, tak, aby siê przebi³y przez chmarê ptactwa.
- Teraz! - krzyczê w kierunku Pokemona. - Teraz! - krzyczê jeszcze raz, jednocze¶nie rozgl±daj±c siê po otoczeniu w poszukiwaniu jakiej¶ broni.
Szukam czego¶ d³ugiego i w miarê mocnego, jakiej¶ du¿ej ga³êzi, czego¶ co po prostu s³u¿y³o by mi do samoobrony na d³u¿sz± metê, bo tak d³ugo nie wytrzymam.
Przy okazji staram siê sprzedaæ jednemu czy dwum ptaszyskom kopniaka.
- Nie ma mowy, go³êbie jedne, tak ³atwo wam siê nie uda... - gro¿ê ptaszyskom, w sumie chyba dla dodania sobie otuchy, tutaj muszê sobie jako¶ z nimi poradziæ.
Sprawdzam jeszcze k±tem oka, czy dziewczyna jest bezpieczna. Mam nadziejê, ¿e wytrzyma wystarczaj±co d³ugo do czasu, kiedy poradzimy sobie z Pidove'ami.
Kurczê, oby Riolu wytrzyma³ tamto starcie, bo inaczej bêdzie nieciekawie...
Gdyby siê okaza³o, ¿e Riolu nie zauwa¿y³ moich sygna³ów, macham w jego stronê jeszcze raz. Lepiej siê nie drzeæ i nie prowokowaæ ptaków.
Kontakt:
Wys³any: 8 Sierpieñ 12, 16:45
Nya. Wiesz, jak powsta³ ten tekst oraz o której godzinie, wiêc nie bij mnie za jakiekolwiek b³êdy. Nie ma to jak byæ nieprzytomnym
--------------
Riolu nie trzeba by³o drugi raz dawaæ znaków, gdy¿ zrozumia³ ciê ju¿ za pierwszym. U¿ywaj±c nadal Endure odepchn±³ zakrwawionego Pidove od siebie, po czym skoczy³ za niego i natychmiast natar³ na ptaszysko, rozpêdzaj±c siê, by u¿yæ Quick Attack. Przeciwnik owszem, oberwa³, jednak po chwili odwdziêczy³ siê piêknym za nadobne, u¿ywaj±c swojego dzioba, który uderzy³ w zaskoczonego Riolu.
Szukaj±c czego¶ do samoobrony, spojrza³e¶ przy okazji na ofiarê ataku tego w¶ciek³ego stada. Dziewczyna przesunê³a siê odrobinkê bli¿ej drzew, jednak nadal trzyma³a d³oñ przy ranie. Krew tak okropnie komponowa³a siê z jej blad± twarz±... No có¿, damy radê.
Niestety, nie znalaz³e¶ niczego, co mog³o by s³u¿yæ jako przedmiot do u¿ytku obronnego... Jedyne rzeczy, jakie by³y lu¼no porzucone to Pokeball (nya, mo¿e wypad³ tej dziewczynie, a mo¿e tobie w czasie tego zamieszania - nie wiadomo) oraz, nie wiedzieæ czemu, por. Ga³êzi luzem nie ma i raczej nie bêdzie, chyba ¿e pobawisz siê w antyzielonego cz³eka i z³amiesz jedn± z nich. Na razie jednak musia³e¶ zadowoliæ ptaki chaotycznymi kopniêciami, z których tylko jedno by³o skuteczne.
Riolu - 95% HP
Przywódca Pidove - 89% HP
Reszta Pidove - od 99,9% do 97% HP
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Cytat:
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.