No wiêc có¿ CORAZ wiêcej ludzi pyta siê jak siê wymieniaæ, na jednym kompie.¯eby unikn±æ spamu pisze ten Temat.
I Sposób
1.Odpalamy Dwa EMU i Gierki za³ó¿my FR/FR
2.Zapisujemy swoje Save'y zmieniamy koñcówke z sg1 na sg2 na drugim zostawiamy bez zmian czyli 1 Save ma mieæ nazwê np:Fire Red.sg1 a drugi Fire Red.sg2.
3.Idziemy na góre Poke Center.(Obiema postaciami)
4.Podchodzimy do ¶rodkowego pokoiku.
5.Rozmawiamy (Obiema postaciami).
6.Prowadzi nas do pokoju i mo¿emy siê wymieniæ.
II Sposób
1. Odpalamy 2 Vba oraz za³adowujemy gry na obydwóch emulatorach.
2. Wczytujemy grê. Idziemy obydwoma postaciami do Pokemon Center i wchodzimy po schodkach.
3. Na jednym emulatorze wchodzimy w Options --> Emulator --> i odznaczamy Pause When Inactive Window.
4. Teraz wchodzimy: Options --> Link --> Wireless Adapter zaznaczamy. Nastêpnie wchodzimy w: Settings. Na obydwóch Emu dajemy: Network, suwak przeci±gamy na Faster. Link Timeout 2000 Seconds. Na 1 Emu wchodzimy w Server. Klikamy "Start". Na drugim robimy to samo jednak wchodzimy w Client. Wpisujemy IP które wyskoczy³o nam i klikamy Connect. Je¶li po³±czy³o przechodzimy na drugi emu (ten gdzie nie mamy odznaczonego "Pause When Inactive Window". W moim przypadku 1 emu siê zacina i sterujemy z drugiego. Dlatego mo¿na dziêki temu sposobowi siê wymieniaæ. Niestety nie wiem czy tylko to siê dzieje u mnie.
UWAGA!
W Grach Fire Red/Leaf Green aby komunikowaæ siê miêdzy innymi grami na GBA musimy wykonaæ misjê z Celio.
Gdyby nie uda³o siê po³±czyæ wchodzimy options--->link odznaczamy Wireless Adapter---> wchodzimy w opcjê ni¿ej i Ustawiamy Computer (Niektórzy mog± mieæ zaznaczone Network)
Miêdzy grami Fire Red i Emerald ja dot±d ciê¿ko siê po³±czyæ.
Trzeba Mieæ odpalone ca³y czas dwa emu!
Screeny wstawiê za kilka dni.
Ostatnio zmieniony przez Kojot 29 Lipiec 10, 17:56, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy
Nie umiesz siê po³±czyæ?Spróboj miêdzy Fire Red a Leaf Green bad¼ Sapphire i Ruby albo Emerald.
Narazie siê nie udaje Po³±czyæ miêdzy Fire Red a Emerald ja ziinitializowa³o to wywala pracujemy nad tym.(Raczej Domin i Vabik ) ale my sami z Maronem te¿ bêdziemy próbowaæ.
sprawd¼ obok.
post by³ napisany pod koniec marca, i gdzie te screeny?
Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]
CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.