POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: tt22
2 Czerwiec 13, 07:27
O¦WIADCZENIE!
Autor Wiadomo¶æ
Szymb 
Nosi czapkê Asha
*derp*

Do³±czy³: 05 Sty 2010
Sk±d: Sinnoh
Kontakt:
Wys³any: 4 Lipiec 12, 23:21   Re: O¦WIADCZENIE!

DominLoL napisa³/a:
kurde pox, zrobi³e¶ to szybciej odemnie, ale có¿, za d³ugo to pisa³em ( sorka za charakter posta, chcia³em by by³o w miarê oficjalnie bez niedomówieñ i króczków prawnych) :

Dnia 23 Maj 12, 08:22 zosta³em awansowany z rangi Junior Administrator/Uploader o kolorze Br±zowym do rangi Administrator, dosta³em wtedy ¿ó³ty kolor nicku oraz w/w rangê. Awans ten uczyni³ u¿ytkownik PokeMan ( zwany dalej poke )
Dzisiaj, dnia ( 4.07.12 17:10 ) ja, DominLoL, u¿ytkownik z numerem indentyfikacyjnym 7, OFICJALNIE OG£ASZAM, ¯E ZRZEKAM SIÊ TYCH UPRAWNIEÑ JAK I PRZYWILEJÓW JAKIE NIESIE ZE SOB¡ RANGA ADMINISTRATOR!

Taki stan rzeczy jaki jest obecnie nie s³u¿y ani stronie u¿ytkowników, zwanej dalej jako userzy, ani stronie administracyjnej, zwanej dalej adminowi.

W okresie 23 maj 2012 do 4 Lipiec 2012, na forum utworzy³y siê mo¿na powiedzieæ dwie grupy: Zwolennicy nowego porz±dku ( czyli ja na tronie przy pokemanie ) oraz Zwolennicy porz±dku starego( poke adminem, ja junior adminem/uploaderem).
W tym czasie wytworzy³o siê wiele rozmów, debeat i dyskusjii na temat kierunku w którym zmierza to forum i jakie zmiany na nim zasz³y i jakie zajd±.
Wielu by³o za tym, bym by³ na stanowisku Administratora, za¶ tylko garstka by³a przeciw, lecz z biegiem czasu, si³y zaczê³y siê odwracaæ.
Wielu s±dzi ¿e stanowisko administratora zdoby³em knowaniami i k³amstwami, mimo ¿e otwarcie ¿adna ze stron tego nie powiedzia³a. Stanowisko Administratora obj±³em gdy¿ , cytujê:
Cytat:
Nie znam nikogo bardziej zaufanego i bardziej na to zas³uguj±cego. W obecnej sytuacji, potrzeba drugiego admina, który bêdzie trzyma³ jako taki rygor

Zgodzi³em siê, lekko wbrew swej woli, i wtedy nasta³....nazwijmy to "Podzia³".

Wielu uwa¿a ¿e PokeMan oszala³ daj±c mi w³adzê, ¿e siê nie nadajê.
Przyznajê, nie znam siê na tym fachu, jestem lekko por±bany, nigdy nie prosi³em siê o t± posadê i nigdy jej nie chcia³em. Przy zgodzie na to stanowisko specjalnie poprosi³em poke, by mi ograniczy³ dostêp do wiêkszej czê¶ci panelu admina, takich jak dane userów, mo¿liwo¶æ zmiany ich nicków i kilka innych .

Inni za¶ uwa¿aj± ¿e jestem odpowiedni± osob± na to stanowisko, swoj± wierno¶ci± i ciê¿k± prac± przez te lata zas³ugujê na to.
Tak, od roku 2009, jestem jednym z aktywniejszych userów forum, codziennie siê logujê i jestem aktywny w ¿yciu forumowiczów. Praktycznie ka¿dy mnie zna i wie o mnie ile siê tylko da. Du¿o zrobi³em dla forum, m.in:
-Wrzuci³em czê¶æ downloadu
-Napisa³em kilka FAQ
-Zdobywa³em dla forum userów z innych for lub serwisu YT

Kiedy¶ powiedzia³em zdanie, cytujê:
Cytat:
Zale¿y mi, by to forum by³o w dobrym stanie i mia³o swoj± dawn± chwa³ê.

Tak, zale¿y mi na tym forum, spêdzi³em tutaj prawie 5 lat gdy jeszcze by³o ono PokeBoardem, codziennie widzia³em jak nowi ludzie siê logujê i jak forum siê rozwija. Naprawdê boli jak patrzê, jak na forum ¼le siê dzieje, wielu mówi:
Cytat:
Domin to dobry user, to ¿ywa legenda tego forum

Cytat:
Domin siedzi tutaj chyba najd³u¿ej z nas wszystkich, i to praktycznie ca³y czas bez wiêkszych przerw. Cud ¿e jeszcze nie sfiksowa³

Ale ka¿dy ma swoje odpa³y, wiêksze lub mniejsze.
Po "Podziale" wielu userów zaczê³o siê do mnie odno¶iæ jak do jakiej¶ zarazy czy wroga, pomimo tego, ¿e nie robi³em nic, co wed³ug mnie by szkodzi³o innym
Wiêkszo¶æ czasu staram siê trze¼wo my¶leæ i dzia³aæ na dobr± rzecz, dlatego analizuj±c wszystkie za i przeciw ca³ej sytuacji zwanej "Podzia³em", o¶wiadczam ¿e:

ZRZEKAM SIÊ OBECNEGO STANOWISKA (czyt administratora) I ¯¡DAM POWROTU NA STARE STANOWISKO (czyt. junior admin/uploader ) W OKRESIE NIE KRÓTSZYM NI¯ 2 TYGODNIE( do 18 lipca )

Decyzja zosta³a podjêta w stanie trze¼wym i w pe³ni ¶wiadomym. Moje obecne stanowisko powoduje zamêt, niesnaski i k³ótnie miêdzy administracj± a userami, co nie s³u¿y dobrze wizerunkowi forum jak i userom, którzy do dnia objêcia przezemnie stanowiska administratora, tworzyli [nazwijmy to] "Zgrany zespó³", a po nim powsta³ roz³am, zawita³ ogólny zamêt, chaos i niezrozumienie.

Przez w/w termin ( 4.07.12-18.07.12 ) bêdê dzia³a³ normalnie, jak do tej pory lub póki nie przywrócone zostanie mi dawne stanowisko, ale je¶li po 18.07.12 nie zmieni siê nic, zaprzestanê wykonywania obowi±zków administracyjnych dopóki, doputy nie wróci mi dawne stanowisko. DECYZJA JEST OSTATECZNA I NIEODWW£ALNA!

Podpisano, DominLoL, stary, nie adminowaty, NIEBIESKI PRZEDEWSZYSTKIM, CZYLI NAJLEPSZY!Poke, nie miej mi za z³e, ale ja te¿ jestem cz³owiekiem, zawsze bêdê robi³ wszystko dla dobra tego forum, póki tylko bêdzie trwaæ, ale nie jako admin, a jako zwyk³y, prosty user którym by³em jestem, i zreszt± bêdê.

Hmmm, bardzo ciekawy ten post.
W³a¶ciwie, gdyby DominLoL nie zosta³ Adminem, dla mnie dalej by by³ userem pisz±cym newsy o 2h wolniej ni¿ serebii. :D Ale jednak co¶ siê zmieni³o, na lepsze. Niektórzy potraktowali t± zmianê jako wadê (POXER): Domin nam dorasta. Có¿, ja jeszcze pewnie nie zacz±³em, ale ceniê sobie to, ¿e jak jest z³y, nie kryje tego za trzema kropkami jak Poxer i cza siê pó³ roku domy¶laæ, czy przypadkiem nie rzuci³a go dziewczyna, tylko od razu ze wszystkiego siê zwierza.
Nie, Poxer, nie mówiê, ¿e to ¼le. Oboje macie racjê w waszych zachowaniach. Po prostu chodzi mi o to, ¿e nie wa¿ne, jakim sposobem wy¿alicie siê, i tak jeste¶cie podobni do siebie. Ka¿dy ma ¿ycie prywatne, pasje, a nawet problemy, jak dyslektyzm Domina. Je¶li tylko o to chodzi, to to jest co¶ w stylu dyskryminacji, rasizmu. xD
Ale zas³ysza³em od Poxera, ¿e Domin trochê postów edytuje. To prawda, ruszy³ kamyczek, ale góry nie zwali³. To wy postawili¶cie kamyczki tak, by ten kamyk spad³ na wiêcej, i na wiêcej, a¿ pojawi siê lawina. Cieszê siê, ¿e to ju¿ koniec. Gratulujê odwagi, Domin. Oby¶ na razie siê nie zmienia³. :3

Sygnatura użytkownika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X530wfqAjTk[/youtube]

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 5 Lipiec 12, 10:31   

ale jajki >D

tl;dr trochê za du¿e te posty piszecie ostatnio :< nie mogê nawet jednego przeczytaæ gdy jestem w kolejce w lolu D:
Ostatnio zmieniony przez Kojot 5 Lipiec 12, 10:32, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

p4key 
Bug Catcher
veee~! *o*

Do³±czy³: 03 Lis 2008
Sk±d: Piotrków Trybunalski
Kontakt:
Wys³any: 7 Lipiec 12, 20:15   

Ludzie to tylko forum, nie przejmujcie siê nim, bo sfiksujecie. Jak to Poke kiedy¶ powiedzia³, pokescena jest jak polityka i ka¿dy robi wszystko by siebie wypromowaæ. Jednak to nie ma ¿adnego sensu, bo i tak wszystko przeminie, a po Was zostanie tylko pustka i baza danych na serwerze(o ile kto¶ jeszcze bêdzie go op³aca³).
Ja ju¿, ¿e tak powiem wyros³em z tych wszystkich zabaw i walk i wa¶ni, dlatego nie uczestniczê ju¿ aktywnie na ¿adnym forum. I wam te¿ to szczerze radzê, bo wtedy macie wiêcej czasu na inne rzeczy, choæ mo¿ecie czuæ pustkê, zape³ni siê ona czym¶ innym.

Btw. Domin mog³e¶ napisaæ, ¿e pijany to napisa³e¶, by³oby ¶miesznie ;d.

PokeMan 
My¶li, ¿e jest PRO
Po prostu PokeMan

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 8 Lipiec 12, 04:43   

p4key napisa³/a:
Ludzie to tylko forum, nie przejmujcie siê nim, bo sfiksujecie. Jak to Poke kiedy¶ powiedzia³, pokescena jest jak polityka i ka¿dy robi wszystko by siebie wypromowaæ. J

PokeScena jest jak ka¿dy inny fandom - ka¿dy ma potrzebê po³echtania sobie ego. A dzia³aj±c - w jakikolwiek sposób - w takim czy innym fandomie, zdobywasz do¶wiadczenie w kierowaniu lud¼mi (czy to organizuj±c konwenty, czy adminuj±c forum) oraz masie innych dziedzin. Jakby¶ nie wiedzia³, w polityce nie chodzi tylko o popularno¶æ. Politycy przy okazji rz±dz± krajem i czê¶ciowo decyduj± o kszta³cie naszego ¿ycia. I zazwyczaj, robi± równie¿ co¶ po¿ytecznego - np. ostatnio, ACTA pad³o w Parlamencie EUropejskim, TYLKO dziêki sprzeciwowi Polskich europos³ów, którzy przynajmniej w tej sytuacji pokazali jaja (g³osowali niezgodnie z dyscyplin± partyjn± miêdzynarodowego ugrupowania w którym s±) i bardzo bezpo¶rednio przys³u¿yli siê nam. Polityka to nieod³±czny element ka¿dego fandomu - i nie jest to nic z³ego, a wrêcz przeciwnie - to generuje rozwój vide nowy layout PV od stycznia tego roku, kiedy to Daru przestraszy³ siê (jak siê teraz okazuje - niepotrzebnie, bo Glossy nie wie jak siê adminuje polsk± pokestron± i dlatego drepcze w miejscu, tylko napychaj±c nie¶wiadomie kabzê Nintendo Poland) premiery MPoke.pl. A ile polityki przt tej okazji by³o, ile zakulisowych dzia³añ i machinacji...mniejsza o to, userzy maj± nowy lay, oraz wiêcej newsów. Wszystko in plus.

p4key napisa³/a:
Jednak to nie ma ¿adnego sensu, bo i tak wszystko przeminie, a po Was zostanie tylko pustka i baza danych na serwerze(o ile kto¶ jeszcze bêdzie go op³aca³).
Gucio prawda. Jeszcze nigdy na PokeScenie, pokefora/pokestrony nie by³y tak dobrze "zasave`owane". Na Revie - posty nawet z 2006 r. Na PoPLu i PC - nawet z 2008. Na PV newsy nawet z 2005 r. Czym to jest okupione ? marazmem i brakiem wiêkszych flejmów. Ale ja wolê ju¿ mo¿liwo¶æ poczytania postów sprzed 4 lat, ni¿ dzikie szaleñstwo pionierskich czasów lat 2004-2006, kiedy m³ode adminy PPSu nie umia³y robiæ backupów, co siê koñczy³o tym, ¿e ka¿dy stawia³ forum/stronê od nowa, w przypadku awarii serwera. Poza tym, PV i PoPL maj± serwery...no, nie bêdê tutaj zdradza³ szczegó³ów technicznych, ale jedno jest pewne - te 2 elementy PPSu s± obecnie najlepiej zabezpieczone przed upadkiem. A Rev i My (PC) mamy tak niskie staty (wobec PV(F) i PoPLa), ¿e wystarcza ¶redni i tani serwer, który od tylu lat, bez problemów op³acam i bedê op³aca³. Vulpi podobnie. Poza tym, s± jeszcze inne strony/fora na darmowcach, gdzie przesiaduj± 11 letnie pokefany. Tak wiêc nic nie przeminie, po ludziach sprzed 4-6 lat nie przeminê³o, po dzisiejszych te¿ nic nie przeminie.

p4key napisa³/a:
Ja ju¿, ¿e tak powiem wyros³em z tych wszystkich zabaw i walk i wa¶ni, dlatego nie uczestniczê ju¿ aktywnie na ¿adnym forum. I wam te¿ to szczerze radzê, bo wtedy macie wiêcej czasu na inne rzeczy, choæ mo¿ecie czuæ pustkê, zape³ni siê ona czym¶ innym.

Inne rzeczy, czyli za³o¿enie forum klanu CS ? Dla mnie wiêcej sensu jest w prowadzeniu polskiego pokeforum które jest numerem Trzy (po PVF i PoPLu), ni¿ robieniu kolejnego klanu naparzaczy w modn± grê. A przecie¿ kiedy¶ by³ lockerz, LoL, Minecraft...TO przemija, ale nie zainteresowanie tematyk± Pokemon. Gdzie jest teraz Twoje forum/klan ? Nigdzie. Wszystkie modne gry/serwisy pokroju lockerz, to szybko spadaj±ce z wysoka gwiazdy. Ja wybieram mniejsz±, ni¿ej po³o¿on± gwiazdê która ca³y czas trwa, ka¿dego roku nowe gry/sezony TV/filmy wydaje. Zabawy i wa¶nie to doskona³a praktyka ucz±ca kierowania zasobami ludzkimi. Przyjemne z po¿ytecznym. I trochê ciekawsza, ale to tylko moje zdanie.

A rezygnacja z wspó³ kreowania rzeczywisto¶ci (poprzez pisanie na forach/prowadzenie ich/inne netowe aktywno¶ci w ró¿nych dziedzinach) czy swoich zainteresowaæ (Pokemon ? Dla dzieciaków tylko) to tylko przejaw braku indywidualizmu, silnej woli i odwagi w interesowaniu siê tym, a nie innym. I piszê to z pozycji osoby, która godzi 2 ¶wiaty: potrafiê i chêtnie chodzê na imprezy (ostatnio do mojej By³ej), gdzie pijê, bawiê siê i ob¶ciskujê z przedstawicielkami p³ci przeciwnej, jak równie¿ lubiê sobie raz w tyg. obejrzeæ randomowe odcinki Pokemon i 13 posterunku, czasem innego anime. Oprócz tego, dziennie po¶wiêcam pó³godzinki na forum którego prowadzenie mi przypad³o. I tutaj dygresja - ju¿ kiedy¶ pisa³em, ¿e siedzenie na forach po kilka godzin, to bezsens. Wielu MG/graczy tak kiedy¶ robi³o na Revie i PC i koñczy³o siê to tym, ¿e obrzydzili sobie Pokemony na zawsze co skutkowa³o ich odej¶ciem z PPS. Trzeba znale¼æ z³oty ¶rodek i dywersyfikowaæ hobby i zajêcia - mieæ ich wiele, tak, aby kiedy w jednym sobie zrobimy przerwê, to mieæ drugie - zapasowe.

Poza tym, pisz±c w taki sposób, jeste¶ chyba hipokryt±, bo sam przez ostatni miesi±c napisa³e¶ na PC kilka postów. Ale równie¿ muszê Ci daæ +, poniewa¿ pisa³e¶ je nie w jednym dniu, ale co kilka dni - czyli z sensem, bez przesady. Czyli takim sposobem, jakim winien pisaæ cz³ek, który jest o krok do zniechêcenia siê Pokami, ale nadal chce co¶ napisaæ na pokeforum. Lepsza taka postawa, ni¿ siedzenie ca³ymi dniami na forum i wymuszanie na adminie, zmianê forum wzglêdem zmian hobby userów - tak siê sta³o na Revie - zawita³ tam MineCraft i forum podupad³o, bo true pokefans uciekli (a nowych Majnkraft nie przyci±gnie, imo odstrasza), a zosta³a stara gwardia, która siê sypie.

I dlatego, dlatego drogi P4keyu, nie masz ¿adnej racji w tym co napisa³e¶, choæ napisa³e¶ w swoim stylu, który zawsze mi siê podoba³.

Sygnatura użytkownika
<<< Wyprodukowano na moje zlecenie przez DominLoL Corp.

PPS: By³em redaktorem na Pokemon Valhalli (2008 - 14 listopad 2009 oraz 23 grudzieñ 2010 - styczeñ 2011) i ¶p. PokeSerwis.pl (2009-10). Adminem na ¶p. PokeMedia (2006-08), ¶p. PokemonPowrót (2008), ¶p. PokeShadow (2008), ¶p. PokePlanet2 (2008), ¶p. PokemonMasters (2009), ¶p. PokemonBeta (2009), ¶p. PokeLand (2009-10) i innych mniejszych. W latach 2009-10 kierowa³em popularnym forum ¶p. PokeRang, a od 28 lipca 2010 do 31 listopada 2011 r. by³em Pomocnikiem (dzia³y o Anime i PPS) na Pokemon Valhalla Forum (PVF). W 2011 r. reaktywowa³em stronê Pokemons, któr± opu¶ci³em 31 listopada 2011 r.. Na PokeCollect od 2009 r. (z przerwami kilkumiesiêcznymi) jestem adminem.

Biorê sobie do serca tylko jeden zwyczaj Amerykanów - chwalenie siê na potêgê. Widocznie to dzia³a, skoro s± potêg±. ¦wiêta Trójca : Daru, AtoMan i PokeMan - walcz± o Polski dubbing Pokemon.
Relacja z wizyty delegacji (m in. ja) Pokemon Valhalli na polskich nagraniach 11 sezonu Pokemon. >>http://pokemony.com/pokem...polskiej-wersji

Linki podane w sygnaturce, s³u¿± jedynie celom informacyjnym i edukacyjnym.

Ostatnio zmieniony przez PokeMan 8 Lipiec 12, 08:54, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Conquest 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 15 Kwi 2012
Kontakt:
Wys³any: 8 Lipiec 12, 11:30   

Wreszcie co¶ d³ugiego, do czego mo¿na siê ustosunkowaæ :D

PokeMan napisa³/a:

PokeScena jest jak ka¿dy inny fandom - ka¿dy ma potrzebê po³echtania sobie ego. A dzia³aj±c - w jakikolwiek sposób - w takim czy innym fandomie, zdobywasz do¶wiadczenie w kierowaniu lud¼mi (czy to organizuj±c konwenty, czy adminuj±c forum) oraz masie innych dziedzin. Jakby¶ nie wiedzia³, w polityce nie chodzi tylko o popularno¶æ. Politycy przy okazji rz±dz± krajem i czê¶ciowo decyduj± o kszta³cie naszego ¿ycia. I zazwyczaj, robi± równie¿ co¶ po¿ytecznego - np. ostatnio, ACTA pad³o w Parlamencie EUropejskim, TYLKO dziêki sprzeciwowi Polskich europos³ów, którzy przynajmniej w tej sytuacji pokazali jaja (g³osowali niezgodnie z dyscyplin± partyjn± miêdzynarodowego ugrupowania w którym s±) i bardzo bezpo¶rednio przys³u¿yli siê nam. Polityka to nieod³±czny element ka¿dego fandomu - i nie jest to nic z³ego, a wrêcz przeciwnie - to generuje rozwój vide nowy layout PV od stycznia tego roku, kiedy to Daru przestraszy³ siê (jak siê teraz okazuje - niepotrzebnie, bo Glossy nie wie jak siê adminuje polsk± pokestron± i dlatego drepcze w miejscu, tylko napychaj±c nie¶wiadomie kabzê Nintendo Poland) premiery MPoke.pl.

No, w³a¶nie tak to wygl±da xD

PokeMan napisa³/a:
A ile polityki przt tej okazji by³o, ile zakulisowych dzia³añ i machinacji...mniejsza o to, userzy maj± nowy lay, oraz wiêcej newsów. Wszystko in plus.

Konkurencja (a nawet sam strach przed ni±) jeszcze nikomu nie zaszkodzi³a :D

PokeMan napisa³/a:
Gucio prawda. Jeszcze nigdy na PokeScenie, pokefora/pokestrony nie by³y tak dobrze "zasave`owane". Na Revie - posty nawet z 2006 r. Na PoPLu i PC - nawet z 2008. Na PV newsy nawet z 2005 r. Czym to jest okupione ? marazmem i brakiem wiêkszych flejmów. Ale ja wolê ju¿ mo¿liwo¶æ poczytania postów sprzed 4 lat, ni¿ dzikie szaleñstwo pionierskich czasów lat 2004-2006, kiedy m³ode adminy PPSu nie umia³y robiæ backupów, co siê koñczy³o tym, ¿e ka¿dy stawia³ forum/stronê od nowa, w przypadku awarii serwera. Poza tym, PV i PoPL maj± serwery...no, nie bêdê tutaj zdradza³ szczegó³ów technicznych, ale jedno jest pewne - te 2 elementy PPSu s± obecnie najlepiej zabezpieczone przed upadkiem. A Rev i My (PC) mamy tak niskie staty (wobec PV(F) i PoPLa), ¿e wystarcza ¶redni i tani serwer, który od tylu lat, bez problemów op³acam i bedê op³aca³. Vulpi podobnie. Poza tym, s± jeszcze inne strony/fora na darmowcach, gdzie przesiaduj± 11 letnie pokefany. Tak wiêc nic nie przeminie, po ludziach sprzed 4-6 lat nie przeminê³o, po dzisiejszych te¿ nic nie przeminie.

No, archiwa PPSu s± ¶wietne (polecam). Ciekawe spory, sytuacje, zawsze co¶ po nas zostaje ^^

PokeMan napisa³/a:
Inne rzeczy, czyli za³o¿enie forum klanu CS ? Dla mnie wiêcej sensu jest w prowadzeniu polskiego pokeforum które jest numerem Trzy (po PVF i PoPLu), ni¿ robieniu kolejnego klanu naparzaczy w modn± grê. A przecie¿ kiedy¶ by³ lockerz, LoL, Minecraft...TO przemija, ale nie zainteresowanie tematyk± Pokemon. Gdzie jest teraz Twoje forum/klan ? Nigdzie. Wszystkie modne gry/serwisy pokroju lockerz, to szybko spadaj±ce z wysoka gwiazdy. Ja wybieram mniejsz±, ni¿ej po³o¿on± gwiazdê która ca³y czas trwa, ka¿dego roku nowe gry/sezony TV/filmy wydaje. Zabawy i wa¶nie to doskona³a praktyka ucz±ca kierowania zasobami ludzkimi. Przyjemne z po¿ytecznym. I trochê ciekawsza, ale to tylko moje zdanie.

Ciê¿ko siê wybiæ w erze majnkraftowców, ale to wszystko przeminie, a my bêdziemy trwaæ!

PokeMan napisa³/a:
A rezygnacja z wspó³ kreowania rzeczywisto¶ci (poprzez pisanie na forach/prowadzenie ich/inne netowe aktywno¶ci w ró¿nych dziedzinach) czy swoich zainteresowaæ (Pokemon ? Dla dzieciaków tylko) to tylko przejaw braku indywidualizmu, silnej woli i odwagi w interesowaniu siê tym, a nie innym.

I to jest najbardziej smutne w ca³ej bran¿y -_-

PokeMan napisa³/a:
I piszê to z pozycji osoby, która godzi 2 ¶wiaty: potrafiê i chêtnie chodzê na imprezy (ostatnio do mojej By³ej), gdzie pijê, bawiê siê i ob¶ciskujê z przedstawicielkami p³ci przeciwnej, jak równie¿ lubiê sobie raz w tyg. obejrzeæ randomowe odcinki Pokemon i 13 posterunku, czasem innego anime. Oprócz tego, dziennie po¶wiêcam pó³godzinki na forum którego prowadzenie mi przypad³o. I tutaj dygresja - ju¿ kiedy¶ pisa³em, ¿e siedzenie na forach po kilka godzin, to bezsens. Wielu MG/graczy tak kiedy¶ robi³o na Revie i PC i koñczy³o siê to tym, ¿e obrzydzili sobie Pokemony na zawsze co skutkowa³o ich odej¶ciem z PPS. Trzeba znale¼æ z³oty ¶rodek i dywersyfikowaæ hobby i zajêcia - mieæ ich wiele, tak, aby kiedy w jednym sobie zrobimy przerwê, to mieæ drugie - zapasowe.

Czytaj±c tê czê¶æ przypomnia³o mi siê co zawsze wcze¶niej robi³em z Pokemonami - przestoje!!!. Trwa³y kilka tygodni/miesiêcy. Po nich zawsze chêtnie wraca³em do grania/ ogl±dania anime. Teraz gdy siedzê tu (na PPS) bardzo du¿o nie mam czasu na nic. Planowa³em obejrzeæ w te wakacje Advanced Generation. I co? Jednego odcinka nie obejrza³em. Mia³em czytaæ mangê. I co? Nic! Dlatego w chwili zagro¿enia hobby (kryzysu pasji) postanawiam zrobiæ pierwszy przestój w 2012. Nie bêdzie on d³ugi (mo¿e tydzieñ). Bêdê w jego trakcie pojawia³ siê na forum, ale nie bêdê siedzia³ po kilka godzin i wypisywa³ w offtopie. Dziêki za tê m±dro¶æ Poke :D

Kojot 
Nosi czapkê Asha
Rumble in the Jungle

Do³±czy³: 01 Sty 2009
Sk±d: Bandle City
Wys³any: 8 Lipiec 12, 19:13   

Nom WoW chyba juz z 10 lat dominuje i na upadek siê nie zanosi :3

Cytat:
ob¶ciskujê

Lol, ja te¿ mam parê kole¿anek ale ja siê z nimi nie ob¶ciskuje what the hell
Ostatnio zmieniony przez Kojot 8 Lipiec 12, 19:15, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 8 Lipiec 12, 20:24   

Kojot napisa³/a:
Nom WoW chyba juz z 10 lat dominuje i na upadek siê nie zanosi :3

Cytat:
ob¶ciskujê

Lol, ja te¿ mam parê kole¿anek ale ja siê z nimi nie ob¶ciskuje what the hell

No w³a¶nie siê zanosi na upadek... dlatego Blizzard ostatnio zwolni³ swoich pracowników ^ ^"

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 8 Lipiec 12, 20:25   

PANOWIE! OFFTOP SIÊ ROBI! PRZENIE¦CIE SE TO NA SHOUTA, NA ¦WIÊTEGO PIOTRA!

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

bemberg 
Pewnie nie zna PokeMana
Reptilianin

Do³±czy³: 08 Lip 2012
Wys³any: 9 Lipiec 12, 21:43   

Wystarczy³o mi zarejestrowaæ siê wczoraj, ¿e z ca³± odpowiedzialno¶ci± mogê stwierdziæ, ¿e w ogóle siê nie nadajesz na jakiekolwiek stanowisko z wiêkszymi uprawnieniami. Doro¶nij najpierw.

Sygnatura użytkownika
Pokemon Emerald po polsku! - emerald.grajpopolsku.pl/
Zapowied¼ spolszcenia - http://www.youtube.com/watch?v=XXkMFKfL0lc

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 9 Lipiec 12, 21:52   

có¿, poniewa¿ mog³e¶ nie zauwa¿yæ, W£A¦NIE DLATEGO TO NAPISA£EM! oceniaæ cz³owieka który dzia³a na przestrzeni 5 lat, po 2 dniach od rejestracji, to naprawdê, twoj± ocen± mam siê co przejmowaæ :/

@down:
szymb, masz RC

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748
Ostatnio zmieniony przez DominLoL 10 Lipiec 12, 06:43, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: