POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Byakurai
29 Sierpieñ 12, 21:21
Zapomniane Aury czas odkryæ.
Autor Wiadomo¶æ
Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 22 Czerwiec 12, 19:13   Zapomniane Aury czas odkryæ.

Gdy nuda w mie¶cie, urwij siê na peryferie i zrób tam swoj± bazê, mo¿na powiedzieæ, ¿e miasto Fortree jest czym¶ takim, ale na wiêksz± skalê, o wiele wiêksz±. No có¿, mo¿na powiedzieæ, to miasto kipi zdrowiem i ekologi±, wiêc chyba wszystko jest w jak najlepszym porz±dku. Jednak, czemu jeste¶my tutaj? Byæ mo¿e dlatego, ¿e istnieje tutaj pewien m³odzian, który poszukuje czego¶, co tylko on rozumie w tym mie¶cie. To trochê smutne, ale mu to nie przeszkadza, trwa on w swoim przekonaniu, ¿e gdzie¶ on tu jest. Ten fragment, który otworzy nowe drzwi do odpowiedzi, tak, to z pewno¶ci± bêdzie prze³om w tym ¶ledztwie. Zapewne wtedy ch³opak stanie siê tak s³awny, jak jego ojciec, ale... tymczasem ci±gle kto¶ porównuje te dwie osoby, a ch³opak tego nie lubi. Wiêc, teraz siedzi sam, my¶li, analizuje. My¶la³by kto, ¿e nie my¶li o babach i innych takich rzeczach, a o sprawach wa¿niejszych, siêgaj±cych wy¿ej. Takich jak istnienie, a mo¿e co¶ jednak bardziej przyziemnego.
- Zmarzniesz... wejd¼ do ¶rodka - Powiedzia³a pewna mi³a, starsza pani, która najprawdopodobniej prowadzi tutejsze schronisko, je¶li mo¿na to tak nazwaæ. Tak na prawdo by³o to nic innego jak mi³a miejscówka, w której mo¿na by³o spêdziæ noc, ale nie by³o to tak wielkie jak schronisko, jednak¿e wiele osób tak to nazywa. Co by³o jednak¿e wielce ciekawe.
Ch³opak skin±³ g³ow± i poszed³ za ni±, mo¿e nie by³ to szczyt jego marzeñ, jednak¿e bardzo mi³o by³o w tej gospodzie, zwa¿aj±c na to, ¿e by³a tutaj jeszcze ¶wietna atmosfera. Bardzo mi³a... mo¿e troszkê za mi³a, a mo¿e tylko tak Ciê podpuszczam. :3

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7
Ostatnio zmieniony przez Afil 22 Czerwiec 12, 19:15, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Szkot 
Pewnie nie zna PokeMana
Jestê Szkotê

Do³±czy³a: 20 Cze 2012
Sk±d: Shotts, Scotland
Kontakt:
Wys³any: 22 Czerwiec 12, 20:51   

Jaram siê t± gr±, jak Londyn w 1666. Dziêkujê! :'D Pytanie, mój Absol jest ze mn±, tak?
Tak wiêc wchodz±c za babci± rozgl±dam siê uwa¿nie po pomieszczeniu, w którym siê obecnie znajdujê. Kto wie, mo¿e faktycznie MG mnie podpuszcza, i jest w tym budynku, czy nawet osobie samej babci co¶ wielce niepokoj±cego, niewidocznego na pierwszy rzut oka? Raczy³ wiedzieæ tylko sam MG. Tak wiêc badam w dalszym ci±gu swoimi zielonymi oczyma pomieszczenie, szukaj±c czego¶ co mog³oby zak³óciæ mój wewnêtrzny spokój. Szybko lekko uderzam siê po kieszeniach chc±c upewniæ siê, ¿e mam ze sob± swój najcenniejszy ekwipunek, czyli papierosy. Upewniwszy siê czy, aby na pewno s± na miejscu dajê kolejny krok przed siebie.
- To bardzo mi³e z pani strony. Swoj± drog±, nie obawia siê pani, ¿e ta zbytnia go¶cinno¶æ mo¿e sprowadziæ kogo¶, kto umiejêtnie wykorzysta to? Przeciw pani?
Zapyta³em, marszcz±c swoje krzaczaste brwi i wykrzywiaj±c tym samym usta w parodii u¶miechu. Podnios³em praw± rêkê na tyle by pomasowaæ sobie ni± kark i opu¶ci³em znów wzd³u¿ cia³a rozgl±daj±c siê za swoim pokemonem.

Sygnatura użytkownika

Saidhdear mi sa' Fhraing 's sa Ghearmailt!
Saidhdear mi air raointean Chanada!
Saidhdear mi san Spàinn san Eadailt!
Saidhdear mi 'nam aghaidh fhein an Eirinn!
Ostatnio zmieniony przez Szkot 22 Czerwiec 12, 20:51, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 2 Lipiec 12, 11:18   

Przepraszam za opó¼nienie.... spooore opó¼nienie.
A tak, jest gdzie¶ tam. Przy najbli¿szym spotkaniu z nim poznasz informacje na jego temat.
No i jeszcze jedna uwaga, tutaj gracze pisz± w czasie tera¼niejszym >:3
---

Kobieta niewzruszona twoim pytaniem nawet na chwilê siê nie zatrzyma³a, no có¿, ale odpowiedzieæ mia³a zamiar, raczej. Chrz±knê³a, powiedzia³a kilka niezrozumia³ych s³ów i zaczê³a opowiadaæ, tak... opowiadaæ. Jak na ironiê, nie mia³a ¿adnych skrupu³ów, by opowiedzieæ Ci ca³± swoj± historiê, zaczynaj±c od dzieciñstwa, a koñcz±c na wspomnieniach o jej zmar³ym mê¿u. Oczywi¶cie, ka¿dy normalny cz³owiek zaraz by uciek³, albo przynajmniej zacz±³ my¶leæ o czym¶ innym, jednak, ty nie do koñca jeste¶ normalny. Z ka¿dej wypowiedzi starszej pani, z ka¿dego, nawet najmniejszego s³owa wyci±gn±³e¶ jaki¶ fakt i chwa³a Ci za to, bo nie musia³e¶ ju¿ pytaæ o inne rzeczy.
- Ah... bym zapomnia³a - Doda³a nagle, szczerze mówi±c, zaskoczy³o Ciê to. Nie spodziewa³e¶ siê tego, ¿e doda co¶ od siebie po tak... chwila... czy ju¿ minê³a godzina? Wracaj±c; po tak wyczerpuj±cej wypowiedzi, jak± mia³e¶ okazjê us³yszeæ wcze¶niej. - Nie bojê siê, nie kiedy wiem, ¿e mój m±¿ nade mn± czuwa. Wiesz... nawet mi go przypominasz... ale nie bêdê Ciê teraz zanudzaæ, to twój klucz do pokoju, powiniene¶ go znale¼æ bez problemu. - I tak oto znalaz³e¶ siê w posiadaniu klucza do swojego pokoju, w którym dzisiaj bêdziesz móg³ zanocowaæ, ale czy bêdziesz tam spaæ, to tylko twój wybór. Do pokoju doszed³e¶ bez problemu, tak jak powiedzia³a, widaæ twoje przemy¶lenia *w tym momencie MG siê zach³ysn±³* by³y b³êdne, tutaj nie dzieje siê nic dziwnego.
Gdy wszed³e¶ do pokoju, nie spad³o na Ciebie nic, nie strzelano do Ciebie, nie zasta³e¶ zmasakrowanych cia³ w szafie, a wiêc jest dobrze, raczej. Pokój stosunkowo nie by³ wielki, ale tak to jest w schronisku, tak zwanym schronisku. By³ przytulny, ¿ó³te ¶ciany w kolorze kanarkowym dawa³y ciep³e, mi³e odczucia. Szafa wskazywa³a, ¿e mo¿na by³o tutaj nawet zostaæ na kilka dni, a ³ó¿ko jednoosobowe... nie pozwala³o na ¿adne szaleñstwa. Pod³oga, a raczej zielona wyk³adzina, która znajdowa³a siê na pod³odze, by³a brudna, w sumie mo¿na by by³o tak wnioskowaæ, gdy¿ poza ma³ym stolikiem i jednym taboretem nie by³o tutaj zbytnio miejsc do grania z znajomymi, ani nic innego. No có¿, a w dodatku toaleta jest wspólna i jest na korytarzu... trzeba to przetrwaæ. To co teraz?

Sygnatura użytkownika

Szkot 
Pewnie nie zna PokeMana
Jestê Szkotê

Kontakt:
Wys³any: 8 Lipiec 12, 10:20   

Przepraszam! Postaram siê poprawiæ, za du¿o grania na innych forach .3. Znalaz³am chwilê wiêc odpisuje! Wybacz za bycie upierdliw±, ale jaki jest ekwipunek na start?
Mru¿ê oczy patrz±c na babciê, której chyba jednym z hobby by³o zamêczanie ca³ego otoczenia histori± swojego ¿ycia. Bogowie, jakby nie by³o ¿adnej innej ciekawszej rzeczy na chwilê obecn± ni¿, opowie¶æ któr± z pewno¶ci± da³o by siê u¶piæ najbardziej energiczn± osobê. Na kolejne jej s³owa nic nie odpowiadam tylko kiwam lekko g³owy.Nie ma po co strzêpiæ jêzyka bez potrzeby, tym bardziej, ¿e jeszcze pewnie bêdê mieæ okazjê go postrzêpiæ. Heh, pewnie wszystkim mówi, ¿e przypomina jej zmar³ego mê¿a. To raczej do¶æ typowe dla wszelakiej ma¶ci staruszek, które straci³y przedwcze¶nie, lub i nie, swoj± drug± po³owê.
Badawczym wzrokiem chwilê obserwujê pokój. Gdyby co¶ do mnie strzeli³o, jakie¶ zw³oki wypad³y by z szafy, zaczê³o by siê co¶ dziaæ! Mo¿naby pokazaæ siê z tej najlepszej detektywistycznej strony! Chod¼ szczerze pisz±c perspektywa pobrudzenia swoich r±k jak i materia³u ubrañ karmazynowym kolorem krwi nie jest czym¶, na co mo¿na by siê ucieszyæ. Takie plamy chyba trudno schodz± z ubrañ? Trzeba by oddaæ mundur do pralni! A za pralniê trzeba p³aciæ! A ka¿dy gorsz siê liczy, prawda? Zagwizda³em pod nosem, chc±c przywo³aæ swojego psiego towarzysza do swojej nogi. Dobrze by³o mieæ kogo¶ przy sobie podczas podró¿y... Kogo¶ kto nie gada, nie jêczy, nie marudzi, a jednocze¶nie mo¿na go nazwaæ swoim przyjacielem. Ka¿dy inny ludzki kompan podczas podró¿y móg³by sprawiaæ jakie¶ trudno¶ci, zamêczaæ mnie swoj± gadanin±. Czego nie mo¿na by³o powiedzieæ o pokemonie. Chwilê przechadzam siê po pokoju, z ca³y czas zmru¿onymi zielonymi ¶lepiami by ostatecznie usi±¶æ na ³ó¿ku i przeczesaæ d³oni± bêd±ce w wiecznym nie³adzie rude w³osy.
- Jak my¶lisz, warto bêdzie rozgl±dn±æ siê po okolicy noc±, aye? Mo¿e natrafimy na co¶ ciekawego. Zawsze bêdzie lepsze to ni¿ siedzenie tu bezczynnie...
Rzuci³em do pokemona, tudzie¿ do kanarkowych ¶cian, je¶li towarzysza nie ma ze mn±.

Sygnatura użytkownika

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 22 Lipiec 12, 20:26   

Gomen, zapracowane 2 tygodnie mia³em ^ ^"
---
Towarzysz siedzia³ w pokeballu, wiêc tylko spojrza³ na Ciebie nieznacznie z tego¿ to cuda techniki, a wiêc... musia³e¶ zadowoliæ siê tylko odpowiedziom ¶cian, które milcza³y. Tak, milczenie ¶cian to najbardziej przyt³aczaj±ca rzecz, jak± mo¿na sobie wyobraziæ, jednak w tym przypadku, nie by³o tak ¼le. Co chwilê z podwórza wydostawa³y siê dziwne d¼wiêki, mo¿e jaka¶ walka tam trwa, ale... nie, to raczej grupka pijanych osób, która akurat upatrzy³a sobie miejsce niedaleko twojego okna. Jak na ironiê... teraz nie wiadomo, co mo¿na z sob± zrobiæ, wiêc... pozosta³o piæ? Nie, mo¿e jednak lepiej siê prze¶pij, potem rano przeprowad¼ wywiad z kilkoma lud¼mi na temat twojej misji, a mo¿e raczej... na temat pobliskiego fragmentu. Choæ z drugiej... nie, noc to te¿ dobra pora do roboty, mo¿e nie na rozmowy, ale raczej na zwyk³e szperanie po okolicy, wiêc i tak uczyniæ trzeba. Absol te¿ chyba zrozumia³ co Ci siedzi w g³owie, wiêc i uradowany zacz±³ u¶miechaæ siê w pokeballu... to jest... to na co czeka³e¶, wiêc nie warto teraz siedzieæ, czas ruszyæ, ale... oknem, czy drzwiami?

Sygnatura użytkownika

Szkot 
Pewnie nie zna PokeMana
Jestê Szkotê

Kontakt:
Wys³any: 24 Lipiec 12, 13:04   

Za¶mia³em siê bezg³o¶nie z w³asnej g³upoty patrz±c przed siebie na trzymany w rêku PokeBall z zamkniêtym w nim pokemonem. Lekko podrzucam kulê w górê, by mój wierny towarzysz móg³ nacieszyæ siê nocnym ¶wiat³em. Jak tylko pokemon pojawi siê przede mn± wyci±gam ku niemu d³oñ i czochram jego ³epek. Przerywaj±c pieszczoty swojego pokemona moja d³oñ wêdruje do kieszeni i wolnym ruchem wyci±gam z niej zmiêta paczkê fajek. Zaraz po otworzeniu wk³adam, owego papierosa filtrem do ust i zapalam, zaci±gaj±c siê zaraz przy tym jak ogieñ zacz±³ smagaæ przeciwleg³y kraniec papierosa. Rozkoszny smak tytoniu, wype³niaj±cy p³uca i wracaj±cy do pokoju w postaci szarego ¶mierdz±cego dymu. To jest to czego w tej chwili potrzebowa³em! Przenoszê swój wzrok na Scotta i nieco zmarszczy³em swoje brwi.
- To jak? Wybieramy siê na jak±¶ nocn± eskapadê? Co jak co, ale zarówno tobie jak i mnie przyda siê jaki¶ spacer dla rozprostowania nóg, aye?
Charkn±³em koñcz±c zdanie, jeszcze raz zaci±gaj±c siê papierosem i wstaj±c z ³ó¿ka. £askawie powoli powlok³em siê do okna, otworzy³em je i wychyli³em siê tak, by móc oceniæ czy dam radê zej¶æ oknem na zewn±trz,i co najwa¿niejsze. Wróciæ, powiedzmy, ¿e niepostrze¿enie.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: