POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
21 Maj 12, 07:41
Od regulaminu jest sniper a nie wy xD i mega dawka spamu
Autor Wiadomo¶æ
MojeGBA 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 28 Lut 2009
Sk±d: Crystal River City
Kontakt:
Wys³any: 1 Marzec 09, 23:40   

Ja nie bêdê graæ. A tu chodzi o to ¿e ka¿dy bêdzie móg³ u¿ywaæ tych ataków, ale z ograniczeniem raz na 4 tury -- a Pokemony które siê ich normalnie ucz± bêd± mog³y u¿ywaæ ich czê¶ciej (raz na 2 tury).

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 2 Marzec 09, 10:40   

Szkoda.... moja si³a opiera siê czêsto na tych niezwyk³ych i wspania³ych atakach

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

MojeGBA 
Gapa, gubi PokeBalle

Do³±czy³: 28 Lut 2009
Sk±d: Crystal River City
Kontakt:
Wys³any: 2 Marzec 09, 12:29   

Ale na wiêkszo¶ci turniejów (zw³aszcza oficjalnych) te ataki s± ca³kowicie zabronione, w³a¶nie ze wzglêdu na oszustwa (zbyt czêste powtarzanie ataków). Ataki OHKO maj± skuteczno¶æ 30%, ale powtarzanie ich daje nieuczciw± gre.
Ja proponuje zlimitowanie ich...
Pytanie... Dlaczego Wobbuffet zaliczany jest przez was do uberów?

Dalej proponuje:
Wszystkie fazy turnieju bêd± pokazane w tym temacie.
16 zawodników bêdzie podzielonych losowo na 4 grupy. Ka¿dy w grupie bêdzie gra³ przeciwko innym z tej samej grupy.
Zwyciêstwo - 2pt
Remis: 0.5pt
Przegrana: 0pt
Oszustwo: -1, -2 lub -3pt LUB dyskwalifikacja.
Zwyciêzca ka¿dej grupy awansuje do Æwieræfina³u.
Zawodnicy z 2. i 3. miejsca awansuj± do Rundy 5.
Runda 4:
Zawodnicy s± losowo dobierani w pary. Zwyciêzca ka¿dej pary do³±cza do æwieræfina³u.
Pó¼niej pozosta³e fazy.

Levele:
Faza Grupowa (Runda 1-3): startowy lvl max 30. Zakaz trenowania Pokemonów w trakcie trwania tej fazy. Pokemony z Indigo dozwolone. Pokemony z Johto zabronione. 3 Pokemony.
Runda 4: level max 35. Pokemony z Indigo dozwolone, Pokemony z Johto zabronione. 4 Pokemony.
Æwieræfina³: level max 40. Pokemony z Indigo i Johto dozwolone. 6 Pokemonów.
Pó³fina³: level max 45. Pokemony z Indigo i Johto dozwolone. 6 Pokemonów.
Mecz o 3. miejsce i Fina³: Pokemony z Indigo i Johto dozwolone. 6 pokemonów. level max.50.
Trenowaæ mo¿na pomiêdzy poszczególnymi fazami.

Cheat Protection:
Ka¿dy wysy³a nagranie VBA:
1. W³±cz grê wraz z savem gdy jeste¶ ju¿ gotowy do gry w I fazie.
2. Faza Grupowa: Wybierz max. 10 Pokemonów które bêdziesz móg³ u¿yæ przez 3 pierwsze rundy (walka grupowa). Od tej pory, Pokemony te zostan± oficjalnie zarejestrowane, a ich wymiana bêdzie niemo¿liwa do momentu zakoñczenia tej fazy.
3. Box numer 10 musi byæ pusty.
4. VBA MENU: Tools / Record >> Start Movie Recording (nie myliæ z AVI Recording !!!)
5. Zabierz ze sob± 6 z 10 wybranych Pokemonów. 4 pozosta³e umie¶æ w Boxie 10.
6. VBA MENU: Tools / Record >> Stop Movie Recording.
7. Nagranie bêdzie mia³o max. 200 KB. Wy¶lij je do osoby odpowiedzialnej za konkurs (je¿eli organizator wyrazi zgodê, mogê to byæ Ja).
8. Dziêki temu, bêdzie mo¿na okre¶liæ czy nie oszukiwano podczas trenowania Pokemonów / ³apania z 70-75% pewno¶ci±.

Battle Recording.
Gdy oboje jeste¶cie ju¿ w pokoju Colloseum, w³±czcie nagrywanie AVI:
VBA Link MENU: Tools / Record >> Start AVI Recording.
Wybierz lokalizacjê gdzie masz sporo miejsca i wybierz nazwê pliku i wci¶nij Zapisz.
W nowym oknie pojawi siê okno Kompresia wideo. Z listy wybierz:Microsoft Windows Media 9 i naci¶nij OK.
Gdy walka siê zakoñczy wybierz:
VBA LINK MENU: Tools/Record >> Stop AVI Recording.

Zachowaj to nagranie a¿ do oficjalnego podania wyników tej rundy. Po tym czasie odwo³ania nie bêd± przyjmowane.

KOMUNIKACJA:
Komunikacja pomiêdzy zawodnikami odbywa siê przede wszystkim na SB strony pokeboard.pl. Dodatkowo mo¿e to byæ GG.

Jak sobie co¶ przypomnê jeszcze to napisze. Proszê o komentarze uczestników turnieju oraz organizatorów.

@down: w tym turnieju nie ma zbanowanych ruchów. Proponuje aby zlimitowaæ te najczê¶ciej u¿ywane (banned typu Mirror Coat, Recover czy Fissure), ale Pokemony które siê ich normalnie ucz± a nie przez Breeding / Move Tutor / TM / HM mog± ich u¿ywaæ po 2 razy mniejszych limitach. Wobbuffet u¿ywa g³ównie Mirror Coat / Counter. Ale to nie powód do jego zbanowania.
Ostatnio zmieniony przez MojeGBA 2 Marzec 09, 13:41, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

DominLoL 
Szlachta Collectowa
Stary, a nowy

Do³±czy³: 01 Lis 2008
Sk±d: Z internetów
Kontakt:
Wys³any: 2 Marzec 09, 12:48   

W³acha, 3/4 ruchów Wobbuffete'a to ataki zbanowane.
Mo¿na jeszcze doj¶æ?

Sygnatura użytkownika
'Creditsy ( one tu by³y zawsze, i nie poke, ja nie outujê, prêdzej collect znowu zamkn± ni¿ st±d pójdê ):
Inaka - Powiedzieæ dziêkujê za wszystko to za ma³o. Te rozmowy na GG, gra, ocenianie moich wypocin, tyle tego. Jednak na razie to proste "Dziêkujê" musi wystarczyæ.
Blue - Te rozmowy na GG wci±¿ mam gdzie¶ na dysku zapisane. Mimo ¿e nie ma ciê tutaj do¶æ d³ugo, ja pamiêtam i bêdê pamiêta³.
Maron - Mówicie o nim ró¿ne rzeczy, ja powiem ¿e dziêkujê mu za te nauki których mi udzieli³.
Conquest - Praca pod tob± jest bardzo mi³a. Nawet jak znikniesz bêdê ciê mi³o pamiêta³ za otwarto¶æ i za to ¿e nas s³uchasz.
Afil, Byaku, optic, hyu, jabuko, vapek i ca³a reszta luda - fajnie siê z wami trolowa³o i gnêbi³o pokemana, dowalajcie mu za mnie ]

CHÊTNYCH DO WYMIANY MY¦LI ZAPRASZAM NA GG : 32441748

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 2 Marzec 09, 14:22   

Chyba mo¿na bo szukamy 1 osoby
Woobuffet jest zabronionym pokiem.
Nie bêdzie 16 graczy! Ruszamy z 10! Wypiszcie MatiWa!
KIEDY WALCZYLI¦MY START MOVIE ROCKORDING NIE DZIA£A£O W TRAKCIE WALK! PRZYKRO MI! Ale polecam tools/record/start avi recording/Advanced Profile
(Najmniej miejsca zajmuje)

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Drago 
Nosi czapkê Asha
:drago:

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 2 Marzec 09, 16:13   

DominLoL napisa³/a:
W³acha, 3/4 ruchów Wobbuffete'a to ataki zbanowane.
Mo¿na jeszcze doj¶æ?

oczywi¶cie!!

Vabigoon napisa³/a:
Wpiszcie mnie gg znacie i nicka tez tylko nie obiecuje ze bede mogl walczyc w dokladnie okreslonych terminach :D

konkretnych terminów raczej nie bêdzie. odbywaæ sie na zasadzie, i¿ w dniach np 10-17 marca gramy jedna faze rozgrywek. a czy zagrasz 11 czy 17 to ma³o wa¿ne, chodzi tylko o to aby przes³aæ nagran± walkê do 17

Sygnatura użytkownika

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 2 Marzec 09, 16:43   

w³a¶nie chodzi mi o to ¿ebym móg³ sobie sam ustalaæ terminy +/- 1 tydzieñ. A co do twoich zasad ustaliles to z kazdym czlonkiem organizacji :D ? bo cos mi sie nie wydaje :P nawet lista pokow jest troche beznadziejna :cool:

Drago 
Nosi czapkê Asha

Do³±czy³: 04 Lis 2008
Wys³any: 2 Marzec 09, 16:50   

to zobacz, i¿ jestem wymieniony w osobach odpowiedzialnych za turniej. pomys³ na organizacje turnieju nie by³ mój narodzi³ siê w jednym z tematów. razem ze Sniperem siê zabrali¶my za organizacje. uzbierali¶my ekipê i jest.

co do terminów rozgrywania meczów. je¿eli nie uzbieramy turniejowej 16, zawody bêd± rozgrywane w systemie ligowym i wtedy terminy konkretnych spotkañ nie bêd± a¿ tak bardzo istotne

Sygnatura użytkownika

Ostatnio zmieniony przez Drago 2 Marzec 09, 16:52, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Jakubox 
Gapa, gubi PokeBalle
^ to nie prawda!

Do³±czy³: 25 Lis 2008
Sk±d: Lublin
Kontakt:
Wys³any: 2 Marzec 09, 16:51   

Bez przesady, skoro Pokemony ucz± siê jakich¶ ataków, to znaczy, ¿e s± legalne. Inaczej twórcy by ich nie robili. Trzymamy siê tego co jest w regulaminie plus dodam jeszcze, ¿e jedyn± trzyman± rzecz± przez Poka mog± byæ Berry.

Sygnatura użytkownika

Vabigoon 
Powoli siê wkrêca
Howgh!

Do³±czy³: 07 Lis 2008
Kontakt:
Wys³any: 2 Marzec 09, 16:52   

Jak sie swego czasu pytalem snipera (ten temat juz byl) to mowil ze nie jestes organizatorem. wieec kto uzbieral ekipe... sniper. Nie podpinaj sie pod czyjs powiedzmy sukces bo to nupskie jest :D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: