POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: PokeMan
28 Maj 12, 16:17
Prawie jak Green
Autor Wiadomo¶æ
Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 29 Grudzieñ 11, 22:14   Prawie jak Green

Twa podró¿ jest d³uga, nudna i mêcz±ca, ale có¿... jeste¶ poza terenem swojej rodziny ju¿ od 5 minut i wiesz co? Jeste¶ zmêczony, zmêczony niczym wieprz, który ucieka³ ponad godzinê przed kolesiem z tasakiem. Niesmaczne? Tak. Dziwne? Tak. ¯a³osne? Tak. Nigdy nie chodzi³e¶ tak daleko, a samo przej¶cie hodowli twoich rodziców jest istnym programem Bear'a Grylls'a ,,Szko³a przetrwania''. No có¿, druga co do wielko¶ci hodowla musi zajmowaæ trochê miejsca, prawda?
- No! W koñcu jeste¶! - S³yszysz g³os, le¿±c dos³ownie i w przeno¶ni g³ow± w ziemi. Ale có¿... szybko wsta³e¶, otrzepa³e¶ i do podrywu, no bo to by³ g³os dziewczyny. To by³a Akira wiêc...
- Witaj s³od*D¼wiêk ³amanego nosa* - Tyle z twojego podrywu.
Akira jest przepiêkn± dziewczyn± i ka¿dy chcia³by mieæ tak± dziewczynê, ale... niestety... ona jest uprzedzona do ch³opaków pod wzglêdem stosunków ,,Ch³opak-Dziewczyna'' wiêc... podrywy i inne rzeczy z tej dziedziny koñcz± siê... ¼le.
- M-m-m-mó-mó-mówi³am C-c-c-ci... n-n-n-nie ró-rób te... - Przerywa i bierze g³êboki wdech - Mówi³am Ci by¶ tego nie robi³! Jeste¶ g³upim kobieciarzem, ale jako¶ uda³o Ci siê ze mn± dogadaæ, wiêc nie podrywaj mnie! Wiesz jak to siê koñczy - Zakoñczy³a.
- Teraz musimy i¶æ po Eda - Czyli Freda, ale Akira lubi wymy¶laæ w³asne przezwiska.
TWOJA PRZYGODA SIÊ ROZPOCZÊ£A!
-----

A wiêc tak, masz pocz±tek gry.

Pok: Chimchar
Zdolno¶ci: Blaze
Natura: Agresywny (Naturka do zachowania w grze, nie do statów)
P³eæ: Female
Ataki:
1. Scratch
2. Leer
3.
4.

Nie mogê znale¼æ statów... powiem, ¿e twój Chim ma level 1

EQ:

4x PokeBall, 1x Oran Berry, 2x Chesto Berry, 4x Potion, scyzoryk, hubka z krzesiwem, brak namiotu.

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Do³±czy³: 16 Lis 2008
Sk±d: Zza biurka
Kontakt:
Wys³any: 30 Grudzieñ 11, 00:22   

-A³aa.... Boli szczególnie, gdy¿ nie zas³u¿y³em. Mia³em na my¶li "Witaj s³odka wolno¶ci", rozumiesz, ¿e nareszcie wyrwa³em siê z domu. Tak wiem, za du¿o czytam, ale to nie prawda, po prostu du¿o zapamiêtujê z ksi±¿ek! - sprytnie siê usprawiedliwiam, a raczej sprytnie w moim przekonaniu - Po tylu latach! Jak by to powiedzia³ Oak: "¦wiat snów i pokemonów czeka". Dobra zbieramy siê, bo Ed... waaah! Fred nie bêdzie czeka³. - a po chwili zastanowienia dodajê - Znaczy bêdzie, ale nie chcê go do tego zmuszaæ. W drogê! A tak na marginesie to nie jestem kobieciarzem, a jedynie nie ignorujê tego, ¿e lubiê towarzystwo fajnych dziewczyn. - ¯artujê ostatecznie i decydujê ruszyæ w drogê i pokazuj±c kole¿ance gest sugeruj±cy "Panie przodem"

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
1 miejsce RSE 50, 1 miejsce FRLG 30
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Ostatnio zmieniony przez Maron 30 Grudzieñ 11, 00:25, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 30 Grudzieñ 11, 01:46   

Akira z u¶miechem na twarzy patrzy na Ciebie i gestem, a raczej uk³onem z z³o¿onymi d³oñmi daje Ci znaæ, by¶ jej wybaczy³. No wiesz, lekko pogruchotany nos jest rzecz±, któr± mo¿na wybaczyæ.
- *Hihot* Tak, jeste¶ zabawny. Pewnie dlatego siê z tob± zadaje. - Mówi i posz³a przodem, tak jak chcia³e¶. Sz³a równo i bardzo "modelowym" krokiem... czemu ona nie toleruje facetów?! Dobra... trudno... oceñmy pogodê.
Pogoda jest ¶liczna, s³oneczna, a bryza unosz±ca siê powietrzu daje Ci tak± energiê, która nie za bardzo Ci sprzyja, bo czujesz siê ¶pi±cy. ¦pi±cy niczym Snorlax po obiedzie. Baaaaaaardzo ¶pi±cy... taaaak ¶pi±cy... i pad³e¶. Jedyne co pamiêtasz, to jak Akira klêcza³a przy tobie i szturchaj±c Ciê krzycza³a co¶ na wzór ,,¯yjesz?!''.
Obudzi³e¶ siê ju¿ u Freda, który ju¿ k³ad³ fili¿ankê zió³ek obok Ciebie na stoliku.
- Jak tam? Po co¶cie przyszli? Masz szczê¶cie, ¿e by³em na spacerze, bo inaczej by¶ siê spiek³ na raka... i to ostro. - Powiedzia³ Fred

Sygnatura użytkownika

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Kontakt:
Wys³any: 30 Grudzieñ 11, 13:44   

¯artujesz sobie ze mnie?
-Stary, wiesz co dzisiaj jest! Przecie¿ wyruszamy na podbój Hoenn! - mówiê wci±¿ odrobinê ¶pi±cy - Wiem, mam pomys³ jak mogê siê obudziæ. Ale najpierw... czy nie by³o w okolicy jakiego¶ poka, przecie¿ nie zasn±³bym sam z siebie... Mo¿e bryza przynios³a mi odrobinê Spore lub Sleep Powder? - na g³os analizujê mój dziwny wypadek - Tak czy siak pora siê wreszcie obudziæ i ruszaæ - z³o¶liwy u¶mieszek - Jeste¶ przepiêkna - wypowiadaj±c te s³owa zamykam oczy i czekam na silnie pobudzaj±cy policzek.

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 30 Grudzieñ 11, 16:39   

Nie, nie ¿artujê :3
---
Ale siê nie doczeka³e¶, le¿a³e¶ i le¿a³e¶, ale nic tobie siê nie dzia³o, wiêc otworzy³e¶ oczy i nic. Akira siedzia³a obok i gada³a z Fredem, pewnie Ciê nie s³ysza³a. Taka prawda... zosta³e¶ olany. No, ale musisz wstaæ, taka prawda! Ale... kiedy próbowa³e¶ wstaæ, twoja d³oñ, któr± siê podpiera³e¶, ze¶lizgnê³a siê i zlecia³e¶ na twarz. Twój nos jest ca³kowicie po³amany.
- Bo¿e! Lead! Co¶ ty robisz?! - Wcale nie pociesza, ale troszkê ,,troski'' jest takim p³omieniem w zimn± porê. No có¿, pozbiera³e¶ siê.
- Heh... Ica... ty to jednak jeste¶ szalony - Mówi Fred, jakby nie wiedzia³, ¿e spad³e¶ niechc±cy i Ciê jeszcze dobi³ wal±c ,,zaklepane'' na plecy, do spowodowa³o, ¿e znów wyl±dowa³e¶ na twarzy... teraz przyda Ci siê ju¿ plaster na nos...

Sygnatura użytkownika

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Kontakt:
Wys³any: 30 Grudzieñ 11, 16:53   

-Dobra, nareszcie siê rozbudzi³em! Pora i¶æ na trening! S³uchajcie mam taki patent, aby przed walk± z liderem potrenowaæ w jaskini przy brzegu? Z tego co wiem tam zaczyna³ mój brat i bardzo szybko pokona³ trzech liderów. - rzuci³em szybko by zmieniæ temat - Wiecie, tam s± pokemony takie jak Aron, Sableye, Maville albo Abra, wiêc powinno byæ ³atwo. Bo wiecie, mój Chimchar ma bardzo niski poziom i pierwsze walki, póki nie osi±gnê tego ó¶mego poziomu mog± byæ dla mnie zbyt ciê¿kie i przyda mi siê pomoc. To jak, idziemy - pytam wstaj±c i kierujê siê do wyj¶cia.

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Ostatnio zmieniony przez Maron 30 Grudzieñ 11, 18:02, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 31 Grudzieñ 11, 02:08   

1. Przestañ pieprzyæ o levach, bo levy s± tylko na papierze i w grach.
2. Chcê Ciê poinformowaæ, ¿e nie musisz przechodziæ wszystkiego po kolei. W koñcu, tak nie trzeba. Jest to tylko system narzucony przez gry i historiê Ash'a. (I mangê, ale Ciiii)
3. Zapominasz o kursywie i mam jeszcze jedn± pro¶bê. Próbuj rozdzielaæ swoje dialogi na jakie¶ 2 czê¶ci, u³atwi to odbiór odpisu. Poza tym: WIÊCEJ OPISÓW!
-----

Fred spojrza³ na Akirê, Akira na Freda, potem oboje na Ciebie i dziwnie zdziwieni zaczêli krêciæ g³owami to w lewo, to w prawo. Potem zaczêli obracaæ nimi, jak gdyby chcieli sprawdziæ, czy ich g³owy mog± dotykaæ barków. Dziwnie siê z tym czu³e¶, ale w koñcu skoñczyli, pewnie ten straszny ,,dylemat'' czy i¶æ, czy nie, by³ dla nich nie lada wyzwaniem dla ich umys³ów.
- Ok! Idziemy! - Krzyczy Akira z niesamowicie podnieconym g³osem, prawie... jakby mia³a urodziny, a nie ma. Oj... ty o tym wiesz.
- Dobra, mo¿emy i¶æ, ale i tak nie wydaje mi siê by¶ pokona³ Brawly'ego! On ma poki walcz±ce, a ka¿dy wie, ¿e walcz±cy wygra z ognistymi! - Dobija Fred, ale có¿... trzeba utrzeæ mu nosa i wygraæ!

Sygnatura użytkownika

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Kontakt:
Wys³any: 31 Grudzieñ 11, 15:10   

1. Dooobra
2. Doobra, przecie¿ proponujê inn± drogê ni¿ ta z gry nie?
3. Dooobra! Wydaje mi siê, ¿e zamiast dzielenia najwyra¼niej bêdzie zast±piæ kursywê pogrubieniem.
4. Tak jest, sir
-Fredzie, Fredzie, Fredzie. Zapominasz, ¿e po treningu mój pokemon szybko zyska zdolno¶ci pokemona walcz±cego, choæ tak naprawdê wolê go jako mistrza od ataków z odleg³o¶ci. Dobra, ale dosyæ gadania, nale¿y siê zbieraæ bo jaskinia czekaæ na nas nie bêdzie... Znaczy bêdzie - ¶miejê siê z w³asnej g³upoty
- ... ale mo¿e tego nie lubi. Kto ostatni na miejscu ten £apacz Robali! - mówiê na zakoñczenie i wybiegam z moim ekwipunkiem tak szybko jak mogê, by nie zostaæ Bug Catcherem, mog± byæ szybcy, ale wczesny start wraz z ma³± odleg³o¶ci± daje zwyciêstwo, ³atwe i przyjemne.

---
Co¶ takiego?

[ Dodano: 2 Styczeñ 12, 18:39 ]
No we¼ ¿e! Jak tak mo¿na dyskryminowaæ jednego gracza?

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Ostatnio zmieniony przez Maron 31 Grudzieñ 11, 15:11, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 12, 20:20   

Bo jeste¶ chamski, arogancki i dodatkowo nie czyta³e¶ mojego ,,regulaminu''
I dziêki za kursywê :3
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Twój bieg by³ piêkny, szybki i zawodowy, puki na twojej drodze nie stan±³ Krabby. Oczywi¶cie ty go nie zauwa¿y³e¶ i potykaj±c siê o niego wyl±dowa³e¶ na miêkkim i ciep³ym piasku, ale twarz± i troszkê siê najad³e¶ tego ¿ó³tego cudu. Niestety, nie mia³e¶ szczê¶cie i tym razem... Krabby mia³ ma³e wsparcie. To by³o piêciu kompanów, którzy lubili szczypaæ. Jak ju¿ pewnie siê domy¶li³e¶, przez resztê dnia nie usi±dziesz na swoim ty³ku... ale to nie tak, ¿e by¶ nie chcia³, a tak, ¿e nie bêdziesz w stanie.
- Lead! Co ty wyprawiasz?! To twój jaki¶ fetysz?! - Mówi Akira z ¶miechem wyrysowanym na twarzy, tak... j± ¶mieszy czyje¶ cierpienie. A ty cierpisz... trochê bardzo.
- Ica... ty to jednak jeste¶ kawalarz! - Mówi twój jak¿e ,,inteligentny'' kolega Freed... i tak na serio... dobija Ciê.
No ale có¿ teraz? Krabby Ciê szczypi±, a ty nic?

Sygnatura użytkownika

Maron 
Nosi czapkê Asha
By³y mod

Kontakt:
Wys³any: 2 Styczeñ 12, 23:10   

- Chimchar, wy³a¼ - mówiê, a g³os mi przy tym zadr¿a³ - Zawsze chcia³em to powiedzieæ, wybieram ciê. Thunderbolt! Tfu... Czekaj, nie umiesz tego... pomy¶lmy... stañ bli¿ej mnie, zaraz co¶ wymy¶lê... - Wstajê i otrzepujê siê z piachu i Krabbych

- Wiêc tak: unikaj ataków, to bardzo wolne pokemony. Pamiêtaj, atakujesz ka¿dego dwa razy Leerem, a nastêpnie drapiesz Scratchem a¿ padnie! Rób tak z ka¿dym Krabbym po kolei, jednak w razie czego siê wycofaj, nie pozwól by¶ siê teraz pochorowa³. Na szczê¶cie nie powinny byæ dla ciebie wyzwaniem, szczególnie, ¿e ta dwójka zaraz nam pomo¿e. Dalej! - udzielam instrukcji mojemu potê¿nemu i majestatycznemu (w moich oczach) pokemonowi, Chimcharowi!

------------------------------
Tak jest sir! Czy co¶ jeszcze poprawiæ? b³agam daj mi trochê tego expa, bo chcia³bym powalczyæ w lidze przy... poni¿ej 500 postów

Sygnatura użytkownika
Turnieje Pokemon:
2 miejsce RSE 50,
3 miejsce RSE 50,

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum