ja mam juz prawie ca³y sk³ad na 30. bylem zwolennikiem turnieju ale faktycznie troche s³abo z zaiteresowaniem ( :/ ) wiêc liga bêdzie lepsza, ewentualnie liga z play off'em
Kojot, tak, mo¿esz, bo liczy siê miejsce z³apania.
Mam tak± pro¶bê do Adminów: mogliby¶cie zrobiæ subforum tego dzia³u (bez naliczania postów) o nazwie np. "Poke Trophy"? Jako, ¿e to forum jest promotorem powinni¶cie siê zgodziæ. Chodzi mi te¿ o to, aby ka¿dy odpowiedzialny za turniej móg³ edytowaæ pierwszy post z list± graczy/nowo¶ciami i aktualnym wynikiem. My¶lê, ¿e pozytywnie rozpatrzycie moj± pro¶bê ;)
Kojot, tak, mo¿esz, bo liczy siê miejsce z³apania.
Mam tak± pro¶bê do Adminów: mogliby¶cie zrobiæ subforum tego dzia³u (bez naliczania postów) o nazwie np. "Poke Trophy"? Jako, ¿e to forum jest promotorem powinni¶cie siê zgodziæ. Chodzi mi te¿ o to, aby ka¿dy odpowiedzialny za turniej móg³ edytowaæ pierwszy post z list± graczy/nowo¶ciami i aktualnym wynikiem. My¶lê, ¿e pozytywnie rozpatrzycie moj± pro¶bê ;)
trzeba tak zrobiæ. troche ¶mietnik zrobi³ siê w tym temacie
Chodzi o to ¿e ten atak zw³aszcza Destiny Bond powoduje ¶mierc poka zaraz po pokonaniu.
Przykro ale równie dobrze mogê u¿yæ Perish Song ;d
Mówisz ¿e Kadabra ma? Alakazam? a mo¿e Gengar?
Powy¿sze ataki mog± byæ u¿ywane nie czê¶ciej ni¿ raz na cztery tury. U¿ycie jednego z nich powoduje ¿e nie mo¿na u¿yæ innego z wymienionych powy¿ej przez 3 kolejne tury.
Przy czym: Poszczególne Pokemony bêd± mia³y mo¿liwo¶æ ich u¿ywania po mniej restrykcyjnych warunkach:
I. Kontr-a-taki
1.Counter:
Hitmonchan
Wobbuffet
Heracross
Hitmontop
2. Mirror Coat:
Voltorb
Electrode
Wobbuffet
Corsola
Suicune
II. Ataki Defensywne - Ozdrowienie
1. SoftBoiled
Chansey
Blissey
2. Recover
Kadabra
Alakazam
Staryu
Starmie
Porygon
Corsola
Porygon 2
3. MilkDrink
- Miltank - Raz na 3 Tury
III. Ataki zabójcze (OHKO)
1. Fissure
Diglett
Dugtrio
2. Horn Drill
Nidoran Male
Nidorino
Rhyhorn
Rhydon
Goldeen
Seeking
3. Guillotine
Krabby
Kingler
Pinsir
Gligar
IV. Podsumowanie.
Powy¿sze Pokemony mog± u¿ywaæ wybranych ataków czêsciej - raz na 2 tury. Przy czym u¿ycie jednego z ataków powoduje ¿e nie mog± u¿yæ tego samego / innego (zbanowanego) w nastêpnej turze. Wyj±tkiem s± Miltank, który mo¿e u¿ywaæ ataku Milk Drink raz na 3 tury oraz Wobbuffet, który mo¿e u¿ywaæ ataków Mirror Coat i Counter naprzemiennie (np. MC,C,MC,C,inny atak,C).
Ditto:
Je¿eli Ditto zmieni siê w Pokemona który zna zbanowany atak mo¿e go u¿ywaæ na tych samych zasadach co Pokemon w którego siê zamieni³.
Q: Po co to:
A: Niniejsze ataki s± nieuczciwe wobec Pokemonów które ich nie znaj± oraz trenerów którzy chc± graæ uczciwie. Ataki OHKO maj± spore ograniczenia (m.in. nie dzia³aj± na Pokemony o wy¿szym lewelu) oraz maj± nisk± skuteczno¶æ - 30%, ale u¿ycie kilka razy pod rz±d ataku mo¿e byæ skuteczne. Ataki typu Mirror Coat i Counter s± ryzykowne - wybranie nieodpowiedniego typu powoduje nieskuteczno¶æ ataku, ale w przeciwnej sytuacji gdy np. Wobbuffetowi zostanie np. 10HP to Mirror Coat znokautuje rywala (niczym atak OHKO o podwy¿szonej skuteczno¶ci). Z kolei u¿ywanie ataków np. Recover mo¿e byæ naprawdê denerwuj±ce i nieuczciwe.
Ze wzglêdu na to ¿e te ataki istniej± - nie s± banowane ca³kowicie, lecz limitowane, co ma sprzyjaæ uczciwej grze.
Q: Dlaczego niektóre Pokemony mog± u¿ywaæ okre¶lonych ataków czê¶ciej i dlaczego akurat te.
A: Niektóre Pokemony ucz± siê tych ataków poprzez zdobywanie do¶wiadczenia, czyli Leveli, a w przypadku Wobbuffeta s± to jego podstawowe ataki. Nie mo¿na ich zrównywaæ z tymi Pokemonami które nauczy³y siê tych ataków przez TM lub Breeding.
Lewele... i Rundy
Zainteresowanie konkursem jest ¶rednie... albo nawet ma³e. Czekaæ trzeba sporo tylko po to aby walczyæ 1/2/3 b±d¼ w najlepszym wypadku 4 razy. A zatem co to za turniej? Co to za zabawa?
Nie lepiej zrobiæ ¿e 16 uczestników bêdzie losowo dobranych do 4 grup. W ka¿dej z grup ka¿dy walczy z ka¿dym, a pó¼niej Æwieræfina³ itd.. Tak by³oby lepiej.Ogó³em mam pewien pomys³ który mogê przedstawiæ tylko najpierw kieruje pytanie:
Wolicie graæ w trybie Fina³owym (od 1/8 fina³u wzwy¿ - 1 walka na runde) czy w trybie turniejowym (Runda kwalifikacyjna - 4 mecze, [[ew. Runda Eliminacyjna]], Æwieræfina³, Pó³fina³, Ma³y Fina³, Fina³?
W przypadku trybu fina³owego zestaw leweli podany na pocz±tku przez organizatora mo¿e pozostaæ bez mian.
W przypadku trybu turniejowego móg³by ulec zmianie.
Zabezpieczenie.
- Ka¿dy z u¿ytkowników podaje numer GG... Nie powinien on byæ widoczny dla wszystkich, a jedynie dla osoby z któr± w najbli¿szym czasie bêdzie siê pojedynkowaæ - S³u¿yæ powinien w celu ustalenia godziny pojedynku.
W pewnym sensie... przyda³oby siê zabezpiecznie przed oszustwami - znam sposób do¶æ dobry - dziêki Emulatorowi vba.
W przypadku gdy wolicie Tryb Turniejowy (wiêcej walk bo min. 4 max. 8 zamiast 1-4), to je¿eli Organizator wyrazi zgodê na zmiany, mogê mu pomóc w organizacji zasad :-)
Zbanowane Pokemony (propozycja):
Dragonite
Mew
Mewtwo
Tyranitar
Articuno
Zapdos
Moltres
Lugia
Ho-Oh
Celebi
[inne legendarne, za wyj. psów, przy czym tylko jeden legendarny pies jest dozwolony]
[Pokemony niedostêpne bezpo¶rednio w LG/FR - np. wymiana z innych wersji ni¿ te dwie.]
[Pokemony o numerze Pokedex powy¿ej 251]
Zapewne o jaki¶ zapomnia³em, choæ niekoniecznie. Pamiêtajcie ¿e to propozycja.
PS. Wobbuffet moim zdaniem nie powinien byæ zbanowany (nie widzê powodu)
Poniewa¿ tak siê rozpisa³em to pora koñczyæ. Ciekaw jestem czy komukolwiek bêdzie siê chcia³o to czytaæ w ca³o¶ci :/
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.