Zaczynam pisaæ swój pierwszy fanfick Bêdzie on opowiada³ o przygodach Dawn, czyli o tym co siê sta³o po DP192 bodaj¿e, kiedy to Dawn chcia³a dotrzeæ do Hoenn, za¶ dotar³a do Johto. Ka¿dy mo¿e pisaæ historiê, ale zasady s± takie ¿e:
X. Dawn zamiast do Hoenn to dociera do Johto gdzie poznajê Lyra'ê-pocz±tkuj±c± dziewczynê która pragnie zostaæ mistrzem Ligi Johto
1. Pokemony z Sinnoh nie wystêpuj± w Johto, s± one zabronione do u¿ywania w walkach jak i w Pokeathlonie (tylko johtowskie s± dostêpne)
2. Zamiast konkursów jest Pokeathlon. Mistrzyni± Pokeathlonu jest Crystal-m³odsza siostra Lyra'y która wyrusza w podró¿ do Kanto (dla fanów;Kris)
3. Mo¿ecie wsadziæ bohaterów z IV generacji (Kenny,Barry, Ethan) jak i te z II (Crystal, Silver) z III (May, Drew, Harley). Ash jest w Unovie wiêc zapomnijmy o nim.
4. Nie istnieje generacja V !!
5. Opowie¶æ wzorowana na grze HG/SS.
6. Dawn nie jest s³odk± lejdi, jest o wiele bardziej dojrza³a i wyrozumia³a ni¿ w D/P (anime), ewentualne wprowadzenie w±tka mi³osnego mile widzane ;)
7. Istniej± dwa teamy przestêpcze; Zespó³ Gold (chce przej±æ w³adzê nad Ho-Oh'em) oraz Zespó³ Silver [szefem jest Silver](~nad Lugi±)
8.Starajmy siê ¿eby wszystko by³o spójne i ¿eby przypomina³o to mniej wiêcej takie przygody Dawn jakie sobie wyobra¿acie.
9.Piszemy z sensem i minimaln± znajomo¶ci± gramatyki.
10.Seria bêdzie liczyæ tak jak DP (czyli 190 odcinków) chyba ¿e nie bêdzie ju¿ pomys³u to wtedy seria bêdzie krótsza.
11. Zdjêcia (regionu Johto b±d¼ cokolwiek) równie¿ mile widziane.
Je¶li wszystko jest jasne to mogê zacz±æ pisaæ, aczkolwiek proszê siê nie ¶miaæ gdy¿ nie mam w tym do¶wiadczenia i robiê to tylko dla zabawy
Bohaterka:
Imiê: Dawn
P³eæ: Kobieta
Region: Johto
Cel: Zostaæ super koordynatork± w Johto (Pokeathlon)
Pokemony: Ca³a dru¿yna z Sinnoh czyli; Piplup, Quilava, Pachirisu, Mamoswine, Togekiss (ataki mog± byæ dowolne ale zgodne z danym typem Pokemona)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odc 1. Niesiony wiatrem zmian
Cytat:
Upalny, s³oneczny, 24 lipca, a my spotykamy nasz± Dawn na statku który kieruje siê prosto do regionu Hoenn. Dawn postanawia wraz ze swoimi pokemonami wzi±æ udzia³ w tamtejszych konkursach i zostaæ Super Koordynatork±.
Dawn: Zobaczycie! To bêdzie co¶! Po tym jak zdoby³am 2 miejsce w Wielkim Festiwalu Sinnoh to zrozumia³am i¿ by³am naiwna s±dz±c ¿e wygram. Trzeba sporo pracowaæ ¿eby zostaæ Super Koordynatork±. Heh... (Dawn westchnê³a patrz±c na swoje wst±¿ki)
Cytat:
Dawn siê nie spodziewa najgorszego.
???: - To ona?
- Tak! Walczy³a z t± potê¿n± Zoey w Wielkim Festiwalu w Sinnoh.
- Skoro tak to musi mieæ ona sporo pokemonów!
-Napewno tak Gohn.
Cytat:
Dawn co¶ czu³a ¿e kto¶ j± ¶ledzi³, by³a przera¿ona, a minê mia³a bardzo przera¿on± i wystraszy³a siê g³osów które s³ysza³a za swoimi plecami. Powoli zaczê³a siê odwracaæ i pods³uchiwaæ o czym gadaj± podejrzane typy.
???: - Musimy ukra¶æ jej Pokemony oraz jej rzadki Pokedex!
- A³l!
-Przestañ gadaæ jak pot³uczony. Zmierzamy do regionu Johto, poniewa¿ mamy powiedzieæ Silverowi o tym co siê sta³o na Srebnej Górze. Nie mamy czasu na pier*o³y!
-Racja, na ch*ja nam Pokedex! AA£!
-Przestañ przeklinaæ!
Cytat:
Widz±c ca³± sytuacjê Dawn ostrzega swoje Pokemony ¿eby siê nie zbli¿ali. Dawn uwa¿nie obserwuje co robi± tajemnicze typy po czym uciekaj± ze statku skacz±c.Dawn mówi:
D: Wow, okeeej, to by³o dziwne. Musimy byæ w takim razie ostro¿ni.
D: Dziwni s±, musimy uwa¿aæ, nie mo¿emy pozwoliæ ¿eby to siê tak samo skoñczy³o jak to robi³ Zespó³ G z Dialg± i Palki± -mówi Dawn w my¶lach patrz±c stonowanie po czym przypomina ca³± sytuacjê z trzema pokemonami jeziorami oraz Dialg± i Palki± u szczytu w³óczni.
Pasa¿erowie: - AAaAAA! Nadci±ga !!!!!!!
- Chowaæ siê kto mo¿e!! AAAAAA !!!!!
D: Co siê sta³o??
Cytat:
Dawn wybiega z korytarza my¶l±c i¿ sta³o siê co¶ strasznego. W rzeczywisto¶ci okazuje siê i¿ statek zaczyna ton±æ, wszyscy pasa¿erowie s± w wielkiej panice, pioruny i huragany jak i wielkie fale zagra¿aj± statkowi dop³yniêcia do Hoenn.
D: COOO??? O nie !! Statek zaczyna ton±æ, a mój Piplup jest za s³aby ¿eby zaprowadziæ mnie sam± do Hoenn.
Pasa¿er 1: AAAAAA!! Musimy co¶ zrobiæ bo zaraz bêdzie potê¿na tr±ba powietrzna !!
D: Co powiedzia³e¶?
Pasa¿erka 1: Bardzo potê¿na tr±ba powietrzna która mo¿e poch³on±æ ca³y statek!
D:O nie!! Nie mamy zbyt wiele czasu- Powiedzia³a to Dawn spogl±daj±c na Poketcha
Cytat:
Statek jest ku skraju przepa¶ci wodnej. Pioruny, b³yskawice i grzmoty wal± ze wszystkich stron, wale s± coraz bardziej wzbu¿one a chmury coraz bardziej ciemne
Kapitan statku: Proszê wszystkich o uwagê! Nie jeste¶my w najlepszej sytuacji, ale to nie oznacza i¿ nie mo¿emy kontynuowaæ podró¿y. Za chwilê
zostan± wes³ane specjalne mini-³ódki które zabior± nas stad. Nie zapomnijcie wzi±æ kamizelek.
Cytat:
Wszyscy pasa¿erowie s± niezbyt zadowoleni ale s³uchaj± poleceñ kapitana i jak najszybciej wynosz± siê ze statku przed zatoniêciem. W tym samym czasie...
D: Co siê sta³o? Gdzie s± wszyscy????? HEEEEJ!! Nie zostawiajcie mnie !! Uuu.. chyba nie mam ju¿ szans na ucieczkê, wszystkie mini-³odzie s± ju¿ zajête. Zosta³am sama. RATUNKUUUU!!!!! NA POMOC !!!!! - Krzyczy Dawn która obawia siê i¿ zosta³a ca³kowicie sama na statku.
Cytat:
Co siê stanie z Dawn? Czy prze¿yje? Dowiecie siê tego w nastêpnym odcinku
W poprzednim odcinku nasza bohaterka Dawn wybiera³a siê w podró¿ do Hoenn ¿eby wzi±æ tam udzia³ w konkursach. Pech jednak chcia³ i¿ statek zawróci³ z kursu pod wp³ywem potê¿nej burzy i piorunów. Statkowi grozi³o utoniêcie jednak ''wszyscy'' pasa¿erowie zostali uratowani poza jedn± osob±.
D: Co siê sta³o? Gdzie s± wszyscy???? HEEEEJ!!!!
Cytat:
Pó³ godziny pó¼niej...
D: O nie!! Nie umiem siê tym pos³ugiwaæ a statek zaraz zatonie. Jest tu ponad tryliard guzików i nie wiem co mam uruchomiæ. Je¶li nacisnê z³y guzik to ju¿ po mnie!- Powiedzia³a to zrozpaczona i zdenerwowana Dawn która spogl±da³a na przyciski w pokoju kapitana.
D: ¯e te¿ dla mnie nie by³o miejsca!! F**kin bi*ch !!
Cytat:
Dawn siê coraz bardziej niecierpliwi, denerwuje siê i prze¿ywa tê chwilê wmawiaj±c sobie i¿ mog± to byæ jej ostatnie chwile ¿ycia, i w tym czasie...
BRMRMRMRMRMRM !!!!- Statek zostaje powoli zatapiany przez fale
D: AAAAAAAAAAAAAAA!!!- Dawn krzyczy
Cytat:
Statek potê¿nie zostaje wzniesiony przez fale i wywrócony do góry nogami ci±gn±cymi go na samo dno oceanu
D: Zaraz, przecie¿ ja nic, niee.. ja.. ale...- Dawn zamknê³a oczy po czym statek z ni± zacz±³ powoli upadaæ do do³u.
Cytat:
W mie¶cie Twinleaf Johanna ogl±da ''M jak mi³o¶æ'' zastanawiaj±c siê czy Dawn ju¿ dotar³a do Hoenn. Postanawia zadzwoniæ jednak jej Poketch nie odpowiada
Johanna: Nie po to zainstalowa³am jej funkcjê dzwonienia ¿eby teraz nie odbiera³a ode mnie telefonu. Pewnie siê tam dobrze bawi wiêc nie bêdê do niej wydzwaniaæ. Pójdê poogl±daæ dalej jak Mary¶ka zdradzi³a Zenka na rzecz schabowych.
Cytat:
Przenosimy siê na opuszczony statek. Dawn ¶pi nie wiedz±c i¿ koñczy jej siê powietrze. Czy Dawn umrze? Co siê z ni± stanie? Jakie losy czekaj± nasz± bohaterkê?
Kurczê, my¶la³am, ¿e wyjdzie co¶ fajnego, ale... Mia³e¶ zarabiaszczy pomys³, Amgerku. Naprawdê, wspania³y pomys³, ale realizacja ucierpia³a. Zrobi³e¶ z tego beznadziejn± komediê T.T
Czekam dalej, mo¿e co¶ siê poprawi.
Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa
Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]
Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków
Odc 3-Witamy w Johto, czyli w regionie koszmarów!
Po tym jak Dawn opu¶cila Twinleaf na rzecz podrozy do Hoenn dzialo siê wiele rzeczy. Przede wszystkim statkowi grozila powod¼ przez co zawrocil z kursu, ale na szczê¶cie wszyscy pasa¿erowie opu¶cili ten statek poza jedn± osob±-nasz± bohaterk±. Dawn wpadala w panikê ¿e nie mo¿e znale¼æ wyj¶cia z sytuacji. Na nieszczê¶cie za¶ Dawn upadla na podlogê i smacznie ¶pi ( : >) nie wiedz±c i¿ za chwile mo¿e nie ¿yæ, koniec powietrza jest tego dowodem. Co siê stanie z Dawn? Czy prze¿yje ? Nikt tego nie wie...
REGION JOHTO-NEW BARK TOWN
Prof. Elm- O matko, kiedy Ty wkoncu sie na co¶ zdecydujesz??!! ZARAZ SZLAK MNIE JASNY TRAFI !!!!
Lyra- No zaraz, muszê wybraæ!
Prof. Elm- ALE TY JU¯ 5 GODZIN WYBIERASZ, A ZARAZ MUSZÊ I¦Æ NA OBIAD !!!!!!
Lyra- Profesorze proszê mnie nie popêdzaæ. Kobieta musi mieæ wiele czasu do zastanawienia. Poza tym nie mogê wybraæ gdy¿ Pan mnie dekoncentruje, mój boyfriend Ethan nie mial z tym problemu, no bo on ma mózg wielko¶ci orzeszka wiêc siê mu nie dziwie. Ale ja, jestem kobiet± i muszê siê POWA¯NIE zastanowiæ ktorego z trzech Pokemonów mam wybraæ !
Elm- Heh..
Lyra- Hmm... spojrzmy... Chikorita wygl±da slodko ale nie lubiê trawiastych pokemonów, poza tym widaæ i¿ ma nieobciête paznokcie i ma ca³± zapier**ia³± du*ê. A Totodile, krokodylek.. taa.. ale nie chcê papugowaæ mej siostry Crystal pomimo i¿ on mi najbardziej odpowiada, a co do Cyndaquila to hmm... nie, sloñ z tr±b± w kolorowe kropki które jaraj± siê ogniem to mnie nie rajcuj±. Hmmm...
Lyra- Nie ma pan jakich¶ innych starterów? Tak bardzo zazdroszczê Ethanowi tego Pokemona ¿e...!!
Elm- Chodzi Ci o marilla?
Lyra- Tak!! O niego wlasnie
Elm- Obawiam siê ¿e nie mam
Lyra- W takim razie posiedzê dlu¿ej
Profesor Elm my¶lal ¿e siê zabije dopoki nie pozbêdzie siê Lyry. W tym samym czasie dziewczyna przygl±da siê Pokemon..
Lyra- Ju¿ wiem! -powiedzia³a dziewczyna zdecydowanym g³osem
Lyra- Nie wybiorê ¿adnego !!
Elm- Omg O_O- jebudu w podlogê
Elm- Niepotrzebnie czas zmarnowalem. Twoja siostra mogla normalnie wybraæ Pokemona, a ty masz z tym problem... Nie wydaje mi siê by¶ byla dobr± trenerk± Pokemonów!
Lyra- But professor, I must choose one Pokemon!
Elm- Lyra, nie jeste¶my w Unovie, mów po Johtowskiemu.
Lyra- Mówi³am ¿e muszê wybraæ jakiego¶ Pokemona! Proszê, proszê, proszê, proszê, proszê, proszê, proszê, proszê, proszê, proszê.... ... ... ...
50 minut pó¼niej
Lyra- Proooo... szê, proo... szê - ju¿ nie mam si³y....
Elm- Ca³e szczê¶cie ¿e ju¿ zasnê³a. Nie mam ju¿ ochoty wys³uchiwania jej g³upot.
Nagle do profesora Elma dzwoni telefon gdzie kapitan mówi i¿ celowo zmierza³ do Johto zamiast do Hoenn.Z kapitana jest niezly oszust i naci±gacz który robi wszystko celowo. Profesor Elm jest przera¿ony gdy siê dowiaduje i¿ zosta³a tam jedna pasa¿erka, a Kapitan nie robi sobie z tego powodu gdy¿ wiedzia³ ¿e zosta³a jeszcze jedna ³ód¼ ratunkowa, tym samym zostawiaj±c Dawn w maszynowni tylko z powietrzem na 30 minut. Ponownie spotykamy naszego Profesora Elma który pojecha³ do Olivine City zostawiaj±c Lyrê pod opiêkê swoich asystentów.Profesor Elm patrzy z latarni morskiej Olivine-dosta³ klucz od Jasmine czyli liderki stadionu, podczas gdy ta wyruszy³a do Sinnoh by poduczyæ Kenny'ego swoich sztuczek... Widz±c statek z latarni który jest wywrócony do góry nogami, Profesor Elm natychmiast postanawia wkroczyæ do akcji!
Elm- Naprzód Starmie! -Profesor przywo³a³ swojego Pokemona którego otacza³y srebne serduszka i z³ociste gwiazdki
Elm- Starmie! Musimy pomóc dziewczynie! -Profesor zanurkowa³ ze Starmie na dno oceanu u¿ywaj±c specjalnej maski do nurkowania. Powoli zbli¿a siê do celu i wchodzi na statek zamykaj±c go specjaln± gumow± uszczelk± ¿eby nie przedosta³a siê woda. Tymczasem Starmie pilnuje wyj¶cia która ta obawia siê i¿ Elmowi niezbyt szybko to zajmiê. Heh.. typowa niecierpliwa Starmie i Lyra-by³by to duet idealny!! Wchodz±c do maszynowni (która i tak jest otwarta) nasz naukowiec zauwa¿a maskê tlenow± i u¿ywa j± na Dawn, za¶ niestety obawia siê i¿ dziewczyna jest ju¿ martwa i robi znak krzy¿a, próbuje j± ostudziæ, sam jej robi sztuczne oddychanie i nic, ale nagle zauwa¿a zamoczony Poketch który nie ma ju¿ zasiêgu. Nie wahaj±c siê ani chwili, profesor biegnie do wyj¶cia podczas gdy jego Starmie za¿ywa kompieli. Nisk±d, ni z ow±d, Profesor wydostajê siê ze Starmie i z Dawn p³yn±c ze statku na l±d. Kiedy Profesor jest ju¿ na l±dzie, u¿ywa on swojego Noctowla ¿eby zawióz³ ich jak najszybciej do Cherrygrove gdy¿ tylko tam jest Centrum Pokemon. W tym samym czasie...
Lyra- Ej no gdzie prof Elmcio? Powinen mi daæ poczka, a ja czasu nie mam przecie¿...!!
Mas- Profesor prosi³ by¶ na niego zaczeka³a!
Lyra- Nie mogê czekaæ kiedy mam dostaæ Pokemona. Nie mam na to teraz czasu!
Lyra-Obawiam siê ¿e specjalnie mnie zostawi³ bo mia³ mnie ju¿ do¶æ. Widaæ ¿e ja jestem niekochana, nielubiana i niechciana, ale Crystal która se dosta³a bilet do Kanto se mog³a wyruszyæ, a ja nie mogê. To jawna niesprawiedliwo¶æ!!- Mówi dziewczyna w my¶lach spogl±daj±c w ten sposób ; Dodgy
Tymczasem na Pokegear Lyry dzwoni Profesor Elm który mówi ¿eby Lyra natychmiast przysz³a do Cherrygrove gdy¿ znalaz³ ''martw±'' dziewczynê. W tym samym czasie lekarka Joy bada Dawn, i...
Elm- Siostro Joy, co jest z ni±? Wyjdzie z tego ca³o? -powiedzia³ zrozpaczony Elm martwi±c siê o zdrowie dziewczyny.
Siostra Joy nic nie odpowiedzia³a, spojrza³a do¶æ smutnym wzorkiem na dó³ zastanawiaj±c siê czy powiedzieæ czy nie. Jaka bêdzie jej decyzja? Co siê bêdzie dzia³o?? Dowiecie siê w nastêpnym odcinku
CDN...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Wymiana buttonami z PokeCollect
Forum wykorzystuje cookies, tak jak ka¿de inne w internecie, w tych samych celach (reklamy, statystyki, ustawienia). Przegl±dark± mo¿esz regulowaæ warunki przechowywania cookies.