POKECOLLECT.net.pl - Oficjalne forum strony DomixPokemon.pl
Zarejestruj
Zaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Conquest
31 Marzec 13, 15:00
Uxie... A mo¿e Uki?
Autor Wiadomo¶æ
Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Do³±czy³a: 05 Lis 2008
Sk±d: Stettin an der Oder
Kontakt:
Wys³any: 9 Kwiecieñ 11, 16:23   Uxie... A mo¿e Uki?

Snowpoint. To by³ twój cel, a dok³adniej mówi±c, okolice tego miasta.
Las... Ciemny, gêsty las. Gubi³e¶ siê w nim. Po raz kolejny, ale to typowe, je¶li o ciebie chodzi. A nietypowe, je¶li o to co¶ z gwiazdk± na ogonie - wci±¿ za tob± chodzi³o, a jak ju¿ zgubi³e¶, to szybko ciê dogania³o, jakby¶ mia³ w sobie GPS'a. No, nie¼le...
Obydwoje doszli¶cie do jakiej¶ polany, któr± przedziela³a rzeczka... Czysta woda... Takiej nie widzia³e¶ nigdy, praktycznie wszystkie rzeki jakie widzia³e¶, by³y zanieczyszczone od ¿ród³a do uj¶cia.
Usiad³e¶, a Pokemon zrobi³ to samo. Patrzy³ siê na ciebie z zainteresowaniem, jakby¶ by³ czym¶ niezwyk³ym...
Mo¿e to sprawka tego imienia?
Uki. Uki... Dziwnie to brzmia³o, ale jak ma siê lekko zwariowanych rodziców, którzy postanowili ciê tak nazwaæ... A niech im bêdzie, przynajmniej nadali jaki¶ sens twemu marnemu ¿yciu.
Znale¼æ informacje na temat Uxiego...
Zainteresowa³o ciê to. Uxie by³ jednym z wielu Legendarnych Pokemonów, stra¿nikiem jeziora znajduj±cego siê niedaleko Snowpoint. W³a¶nie dlatego to miasto by³o celem twej wyprawy...
A teraz... No, by³e¶ na jakiej¶ polanie, w jakim¶ lesie nie wiadomo, gdzie... Na dodatek przyczepi³o siê to Pokemoniaste co¶... Ale zaraz nie bêdzie "tym czym¶"! W koñcu dosta³e¶ od rodziców Pokedex, sze¶æ Pokeballi... Ale to po kolei...
Pokedex. Wzi±³e¶ urz±dzenie do rêki i nacisn±³e¶ przycisk "informacje". Na ekranie pojawi³a siê fotografia przedstawiaj±ca twego gwiazdkowego towarzysza:
Cytat:

#403 - Shinx

P³eæ: Dziewczyna
Zdolno¶æ: Rivalry
Ataki: Tackle, Leer
Atak Specjalny: Roar

Nom, nom... Czyli przynajmniej wiesz, co próbujesz zgubiæ... Wyci±gn±³e¶ kanapkê i zacz±³e¶ j± po³ykaæ. Shinx uwa¿nie ciê obserwowa³. Czy¿by mia³ taki sam cel jak ty wobec Uxiego? No, nie wiadomo...
A mo¿e warto siê zastanowiæ?
----------
Gomen, ¿e takie... no takie na gie.

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:
[Dzisiaj 11] Nexus DominLoL: co to ten ca³y legwan? czy jest to smaczne ]

Dziêkuje wszystkim osobom na PC, za to, ¿e s±.
Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Afil 
Potrafi spojrzeæ Brockowi w oczy |D
Lodowy Rycerz - Yay!

Do³±czy³: 07 Gru 2008
Sk±d: Ciechocinek
Kontakt:
Wys³any: 14 Kwiecieñ 11, 13:01   

Sorry, ¿e tak zwleka³em... tak jako¶ weny nie mia³em :P
Poza tym... bardzo fajnie siê zaczyna :3
----------

Kanapka... pyszna kanapka.. pewnie smakowa³aby o 100% lepiej, gdyby nie uczucie spl±tania przez niewidzialne sznurki, które trzyma³... znaczy.. trzyma³a tak cholerna niebieska kulka z gwiazdk±. Swoj± drog±.. chwila! Mam plan!
Daæ jej kawa³ek kanapki, malutki, potem trochê wiêkszy, a nastêpnie? Zostawiæ ca³± kanapkê, a jak pokemonik bêdzie jad³, to siê zwieje i po krzyku. Tak! Plan genialny! Mo¿e bêdê wolny od... od... od ilu to siê za mn± krêci? Tydzieñ? Nie... chyba nie tyle siedzê w tym przeklêtym lesie... chyba. Ale czas dzia³aæ, wiêc czas do roboty i czyny swoje trzeba w ¿ycie wprowadzaæ.
- Hej.. ma³a kulko... chcesz trochê kanapki?

Sygnatura użytkownika
Ich bin eine :ninja:
Jak co¶ to ³apaæ mnie na steamie. Nick: afil7

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 21 Kwiecieñ 11, 20:36   

Ma³a kulka przechyli³a g³ówkê, w jej oczach czai³o siê lekkie zdziwienie. Kiwnê³a pewnym ruchem i powolutku zaczê³a siê do ciebie zbli¿aæ...
Odwin±³e¶ papier ¶niadaniowy zakrywaj±cy apetyczn± kanapkê z papryczk± chili. Pokemon obw±cha³ j± i...
Odskoczy³ do ty³u, warcz±c na jedzenie. No nie¼le, chyba ostre po¿ywienie go dra¿ni, ale warto wiedzieæ...
No, ale pomys³ z kanapk± ju¿ nie wypali - wszystkie kanapki by³y z tym przepiêknym warzywem... Bêdzie trzeba wykombinowaæ inny plan, tylko jaki? Albo mo¿e... Daæ sobie spokój i ignorowaæ kulkê?
Albo...
Jêknê³a cicho. Patrzy³a na co¶, co znajdowa³o siê za twymi plecami. Odwróci³e¶ siê. Na twoje oblicze wkroczy³y objawy lêku i strachu...
Gro¼nie wygl±daj±cy Timburr, a za nim reszta stada. A dooko³a nikogo do pomocy, no chyba, ¿e bêdziesz wspó³pracowa³ z kulk±...

Sygnatura użytkownika
Cytat:
Ja siê zastanawiam ValadiN. Ty innych tak wyzywasz a nie dostajesz warnów;o Jeste¶ bogiem?:o ~ wypowied¼ QuerryPassa

Cytat:

Dziêkujê Nenlothowi - za super grê, której chyba nigdy nie zapomnê, rozmowy na GG oraz ogólnie za bycie xD
Dziêkujê Dominowi - Nie wiem, kiedy odwzajemniê to Premium na dA, ale to by³o wspania³e. Twoja gra równie¿ nie by³a z³a, chocia¿ mia³a wzloty i upadki. No i pisz dalej *w* (bêdê ciê nêkaæ xD )
Dziêkujê Blue/Belli - tak¿e za grê na PBF, która mo¿e nie by³a d³uga, ale fajnie siê bawi³am xD
Dziêkujê Poxerowi i Skejtowi - za rozmowy na GG, zaczepki na mordoksi±¿ce, Poxowi dodatkowo za nocne wymiany SMS-ów (które posz³y siê bujaæ wraz z awari± telefonu [*]). By³o super, dziêki ;w;
Dziêkujê te¿ innym osobom, których nie wymieni³am - niestety, jest limit znaków -_-

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 12 Maj 11, 17:29   

¯ycie mnie nie kocha... nawet nie mam natchnienia, a tutaj nagle takie co¶? To nie fer, dlatego od razu rzucam siê do ucieczki ³api±c kuleczkê i wpychaj±c j± pod koszule, by jej nie zgubiæ.
- WIEJEEEMY! WSKAZUJ DROGÊ! - Krzyczê do pokemona.. chwila.. czy w³a¶nie mianowa³em ma³±, niebiesk±, gwiazdkow± kulkê jako swojego nawigatora? To nie jest dobry znak, mo¿e stres zrobi³ mi dziurê w g³owie? Nie-e.. pomimo wieku i wygl±du... jestem do¶æ silny psychicznie, a wiêc.. ja ze¶wirowa³em!
- Dobra.. niewa¿ne... po prostu wskazuj, w któr± stronê mamy biec! - Mówiê dalej biegn±c... ah... ten mój bieg przez te wszystkie krzaki... przez te drzewa.. chwila, drzewa? Niewa¿ne... ja po ludzku uciekam

Sygnatura użytkownika

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 4 Czerwiec 11, 10:49   

Heheheh, niebieska kulka zrêcznie bieg³a przez wszystkie krzaki, drzewa, trawy, a ty za ni±. Kilka razy zdawa³o ci siê, ¿e ju¿ j± zgubi³e¶, ale nie, nadal bieg³a kilka metrów przed tob±, zatrzymuj±c siê kilkana¶cie razy, by co¶ wyw±chaæ...
Stadko Timburrów na pocz±tku ruszy³o za wami, ale w miarê up³ywu czasu ich g³osy cich³y... Byli¶cie bezpieczni.
Kulka wyda³a z siebie dziwny d¼wiêk (czy¿by westchniêcie), staj±c przy jakim¶ wiêkszym drzewie. Hm, gdzie wy w koñcu jeste¶cie, co?
W twojej kieszeni co¶ zapiszcza³o... Ach, Poketch! Nie lubi³e¶ nosiæ go na nadgarstku, wiêc wci±¿ znajdowa³ siê w kieszeni i, o ile dobrze pamiêta³e¶, mia³ aplikacjê z map±!
Klik, klik, klik... Szukaæ, szukaæ, bo inaczej oka¿e siê, ¿e wpadli¶cie jak kamieñ w wodê...
O, jest! Mrugaj±ca kropka wskazywa³a okolice Floaromy... Ano, racja! Rozejrza³e¶ siê po otoczeniu... Mnóstwo kwiatów, a kulka zasnê³a w¶ród nich... Mo¿e j± zostawiæ?
No, ale w koñcu tyle razem przetrwali¶cie... To by³by grzech...

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 2 Lipiec 12, 00:58   

Siadam na polu pe³nym kwiatów i zaczynam my¶leæ, bo i có¿ innego mi zosta³o. Same smutne my¶li, a mo¿e nie tak smutne... w sumie moje przemy¶lenia s± na granicy smutku i jego odwrotno¶ci. W sumie... znowu... tak tutaj mi³o, mo¿e zostaæ tutaj na noc... w sumie... jeszcze raz... muszê tak zrobiæ. Shinx jest gdzie¶ w pobli¿u, w³a¶ciwie, czemu za mn± ³azi? Czy czym¶ go urazi³em? Jestem mu winien kasê? Nie wydaje mi siê... a mo¿e... TO MÓJ PRZODEK W POSTACI REINKARNACJI! Nie... tak g³upie pomys³y tylko w mojej g³owie, a teraz by³o ich jeszcze wiêcej, ni¿ zwykle. Smutne, prawda? Tak, bardzo. Takie przemy¶lenia, tylko w szalonej g³owie ¿±dnego weny artysty.
- Shinx... dziêki za pomoc... tak jakby, ale wiesz co... dalej chyba pójdê sam. To nie to, ¿e nie jeste¶ fajny, ale nie jestem trenerem i wiesz... moje cele s± inne ni¿... s±dzisz. Tak mi siê przynajmniej wydaje. Nie s±dzisz? - Mówiê do pokemona, choæ i tak mam mieszane uczucia... bo wydaje mi siê, ¿e on tak szybko nie odpu¶ci.

Sygnatura użytkownika

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 2 Lipiec 12, 11:10   

Pokemon obserwowa³ ciê uwa¿nie w czasie wyg³aszania jak¿e pasjonuj±cego monologu stworzonego przez ciebie (bo przez kogo innego, hym?), a po wys³uchaniu gor±cego apelu z pro¶b± o nietowarzyszenie ci w dalszej podró¿y...
TAK! Kulka rzuci³a siê na ciebie (czyli chyba zignorowa³a twe s³owa), zwalaj±c ciê z nóg. Wyl±dowa³e¶ w¶ród kwiatów, natomiast twoja g³owa...
*BAM*
Zamruga³e¶ niespokojnie oczyma. Nadal by³e¶ na ³±ce, jednak s³oñce by³o w zupe³nym punkcie nieba... pewnie jaka¶ nieprzytomno¶æ. Czu³e¶ siê tak, jakby¶ mia³ zaraz zwymiotowaæ, g³owa ³upa³a ciê niemi³osiernie, a Shinx...
Nadal by³ i liza³ ciê po twarzy...
No có¿, s³oñce powoli zachodzi, a ty prawdopodobnie masz rozbit± g³owê. W takim stanie raczej nigdzie nie pójdziesz. No chyba, ¿e z czyj±¶ pomoc±.
?
W oddali majacz± jakie¶ domki, pewnie te, które wchodz± w sk³ad Floaromy. Aktualnie jest to chyba najbli¿sze miejsce, w którym mo¿esz uzyskaæ pomoc.

Co zatem, uczynisz, cz³owieku?

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 6 Lipiec 12, 16:25   

Powoli i starannie, bo i nie chcê dostaæ czego¶ w stylu wstrz±¶niêcia mózgu, choæ i pewnie ju¿ do tego dosz³o, czo³gam siê. Zaczynam dochodziæ do wniosku, ¿e zaraz stracê przytomno¶æ, ale mo¿e jest to co¶ w stylu psychicznego urazu, ¿e teraz sobie sam bêdê dopowiadaæ to, co jest mi... z punktu widzenia zdrowotnego. Choæ logicznie my¶leæ teraz nie jest mi dane, czo³gam siê i staram siê jak najmniej ruszaæ g³ow±, w koñcu... no có¿... mam co¶ z ni±, a wiêc zwiêkszona aktywno¶æ mo¿e doprowadziæ do gorszego urazu, jak mam teraz. Smutna opowie¶æ m³odego ch³opaka.
- HAAAAAAAAAAALO! - Wydzieram siê, bo mo¿e nikt mnie nie zobaczy, a zemdlejê za chwilê, nic nie wiadomo... w sumie... nawet nie wiadomo, ¿e... a co wiadomo? - POMOCY! JESTEM W KWIATACH! POMOCY! - I teraz nadszed³ czas na kryzys w tej sytuacji, gdzie objawia siê mój lekki przesadyzm. Nie wiadomo co mi jest, sam nie wiem, mo¿e nic mi strasznego nie jest, ale czujê siê jak zombie, wiêc nie ukrywam tego i krzyczê jak opêtany o pomoc... mo¿e nawet zrobiê to jeszcze kilka razy, ale... kto to wie.

Sygnatura użytkownika

Inaka 
My¶li, ¿e jest PRO
SnazzyShipper

Kontakt:
Wys³any: 11 Lipiec 12, 13:19   

Gomen, mia³am totalny przestój wenowy
---------------------------------------
Mimo ¿e g³owa nie dawa³a o sobie zapomnieæ, nie by³e¶ a¿ takim pechowcem, bowiem nagle us³ysza³e¶ czyj±¶ odpowied¼. Dosyæ cicho, czyli zapewne twój potencjalny wybawca znajduje siê w sporej odleg³o¶ci od ciebie.
- HEEEEJ! WOKÓ£ JAKIEGO GATUNKU LE¯YSZ?! - wrzasn±³ ten osobnik. Taaaaa, i co masz ju¿ jeszcze podaæ, rozmiar buta?
Na szczê¶cie jednak odkrzykiwanie informacji okaza³o siê zbêdne, gdy¿ po chwili nad g³ow± przeskoczy³ ci Absol. Nie minê³a nawet minuta, a tajemnicza osoba ju¿ nachyla³a siê przy tobie, sprawdzaj±c, czy nic ci nie jest. By³a to... dziewczyna.
- To ty wo³a³e¶ o pomoc, prawda? - zapyta³a cicho, otwieraj±c torebkê, któr± mia³a przy sobie. Wyci±gnê³a z niej apteczkê, a ciebie przewróci³a na bok. - Pamiêtasz jak dosz³o do tej sytuacji?
Dziewczyna zaczê³a opatrywaæ ranê. No, mo¿na powiedzieæ, ¿e trafi³e¶ na kogo¶ mi³ego... chyba... Bêdzie siê trzeba przekonaæ - mo¿e przy pomocy rozmowy?

Sygnatura użytkownika
Cytat:

Cytat:

Afil 
Lodowy Rycerz - Yay!

Kontakt:
Wys³any: 23 Lipiec 12, 00:39   

Choæ g³owa pêka i nie czujê siê na si³ach do rozmowy, próbujê wykrzesaæ z siebie resztki s³ów by skleiæ jakie¶... zdanie. Tak, to wydaje siê teraz istnym szaleñstwem, ale... mi³o, nawet mi³o siê znale¼æ w takiej sytuacji... ignoruj±c piekielny ból g³owy. Mo¿e to opatrzno¶æ Bo¿a, a mo¿e g³upi ¿art, ale teraz czujê siê nawet fajnie...
- J-jak... - Zaczynam mówiæ jakie¶ dziwne lekko niezrozumia³e co¶, co chyba jest odbierane jako s³owo, ale wiêcej z siebie nie wymuszê, ¿eby co¶ powiedzieæ. G³upi losie, wiêc jednak ze mnie ¿artujesz... próbujesz mi "pomóc", ale potem mi to zabierasz... o okrutny Ty.
- Chyba nic wiêcej nie powiem... ale my¶leæ jeszcze mogê... wiêc... jestem ciekaw... jak ona ma na imiê... jestem... ciekaw... - I leciutko odpadam, ale g³ównie przez moje chore urojenia, ¿e jest ze mn± gorzej, ni¿ jest w ¿yciu prawdziwym.

Sygnatura użytkownika

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych